Fokkerij: moet het anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

" Ik ben wel benieuwd met welke regelgeving br00dfok werkelijk een slag toegebracht kan worden. "


Verplichte DNA test met elk nest en verplichte aangifte van dekking met bij bijbehorende erfelijkheids testen
zet er een boete op van 5000 euro per overtreding en geef een melders beloning van bv 500 euro aan degene die iemand aangeeft die zijn dekking niet aangeeft.
Maak ook 1 gezamenlijk DA tarief en laat het chippen van pups over aan een onafhankelijke organisatie die vanuit de overheid wordt beheerd,Da sjoemelen tot op de dag van vandaag nog steeds te veel met chippen en paspoorten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

"

Die ik wil sloeg wel op iets anders
gaan zeggen ik Wil geen asiel hond omdat die mijn honden later gaat vermoorden daarom wil ik alleen pups is natuurlijk dikke onzin

En ik heb er niks tegen dat mensen meerdere honden hebben ik zeg alleen dat van degeen ik op straat tegen kom regelmatig 50% beter geen 1 of meerdere honden zou hebben.

Nu laten we er vanuit gaan dat er te weinig honden zijn moest broodfok wegvallen
zou jij dan 1 van je 5 honden moest je er 5 hebben aan iemand geven die er ook graag eentje wil maar door het beperkt aanbod er geen kan krijgen,Wel denk dat 80% gewoon egoistisch zal zijn en een ander niks gunt en dit is dan ook weer een van de reden dat broodfok zo sterk staat het is veel te vaak ik ik ik en oa daarop duidt ook die ik wil op "


.moeilijk he LEZEN... ik heb niet gezegd dat dat 100% zeker is. het KAN want je weet nooit wat die hond heeft meegemaakt.. en DAT risico wil IK niet lopen... ik ga mijn honden niet opsluiten uit voor zorg... kind leer je alstublieft lezen.. want wat jij zegt is ONZIN!!! en nogmaals.. hier word een hond niet gedumpt zoals vele dat wel doen en de asiels etc vol zitten...

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

"
 Het gaat er om dat je gewoon 5000 euro extra hebt door die 2 nestjes te fokken.

Heb je de honden puur voor de fok, dan is het een ander verhaal natuurlijk. "

En wat is nu het probleem moest ik jaarlijks 5000 extra hebben?waarom lig je daar eigenlijk zo wakker van?
ik vind dat meer dan verdiend als ik zie hoeveel tijd het me kost om 1 de honden te onderhouden en de tijd die het me kost om 2 nesten te doen en  2 de tijd die ik buiten de honden in mensen moet steken die wekelijks op bezoek komen,trouwens fok niet elk jaar 2 nesten max 2 nesten maak vaak ook gewoon 1

Als ik niet zou fokken zou ik maar 2 honden hebben vind ik meer dan zat voor een gewoon gezin,dat was indertijd ook het plan is door de passie even anders uitgedraaid
.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Als fokker ben je 3 maanden bijna fulltime bezig met het plannen, verzorgen en opvoeden van pups. Dat betekend dus ook 3 maanden niet kunnen werken, dus geen volwaardig inkomen. 
Lijkt me dus niks mis mee als een fokker winst maakt op een nestje. "


Dat is iets waar je dan zelf voor kiest. En het is best mogelijk om gewoon te blijven werken en toch genoeg tijd in de pups te steken. Kan wel zwaar zijn dan, maar je weet als je beslist te gaan fokken, dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. 
Ik ken zelfs geen enkele fokker die 3 maanden verlof neemt bij ieder nestje. De laatste 2 weken wel regelmatig, maar 3 maanden?

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

"

Dat is iets waar je dan zelf voor kiest. En het is best mogelijk om gewoon te blijven werken en toch genoeg tijd in de pups te steken. Kan wel zwaar zijn dan, maar je weet als je beslist te gaan fokken, dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. 
Ik ken zelfs geen enkele fokker die 3 maanden verlof neemt bij ieder nestje. De laatste 2 weken wel regelmatig, maar 3 maanden? "

Zal de vraag dan eens aan jou stellen want jij bent er precies wel van op de hoogte hoeveel moet een pup dan wel kosten en hoeveel mag een fokker daar op verdienen voor jou zonder dat die scheef wordt bezien?
.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" En wat is nu het probleem moest ik jaarlijks 5000 extra hebben?waarom lig je daar eigenlijk zo wakker van?
ik vind dat meer dan verdiend als ik zie hoeveel tijd het me kost om 1 de honden te onderhouden en de tijd die het me kost om 2 nesten te doen en  2 de tijd die ik buiten de honden in mensen moet steken die wekelijks op bezoek komen

Als ik niet zou fokken zou ik maar 2 honden hebben vind ik meer dan zat voor een gewoon gezin,dat was indertijd ook het plan is door de passie even anders uitgedraaid "


Heb ik geen enkel probleem mee, zoals ik al eerder zei, maar snap gewoon niet waarom je blijft zeggen dat je er niets aan verdient terwijl het toch echt wel zo is. 
Je doet het lijken alsof het een schande is dat een fokker wat verdient op een nestje. En dat is niet zo, ze steken er heel wat werk en tijd in. Snap dan ook gewoon niet waarom ze er dan niet voor durven uit komen dat ze er soms wel flink op verdienen. Of dat ze een groot deel van de kosten terugverdienen terwijl mensen die niet zelf fokken, wel zelf alle kosten moeten dragen, als je dat liever hoort.

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

"

Heb ik geen enkel probleem mee, zoals ik al eerder zei, maar snap gewoon niet waarom je blijft zeggen dat je er niets aan verdient terwijl het toch echt wel zo is. 
"


Wanneer heb ik gezegd dat ik er niks aan verdien?...ik doe er alleen iets anders mee dan de meeste zoals oa jij denken dat ik er mee zou doen.
En eerlijk je lijkt me toch een probleem te hebben met fokkers die zo maar even 5000 euro per jaar extra hebben (wat natuurlijk niet zo maar even is maja) anders zou je en niet zo mee bezig zijn

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

"
Zal de vraag dan eens aan jou stellen want jij bent er precies wel van op de hoogte hoeveel moet een pup dan wel kosten en hoeveel mag een fokker daar op verdienen voor jou zonder dat die scheef wordt bezien? "


Van mij mag een fokker vragen wat hij wil, en hij mag verdienen hoeveel hij wil.
Maar het kan gewoon veel goedkoper. Moest ik fokken, dan zou dat voor de ervaring zijn, en om liefde voor het ras en om te proberen iets waardevol toe te voegen. Ik zou dan ook niet meer vragen dan de werkelijke kostprijs van dat nest. En dat zou dan een 125 euro zijn ofzo. 
Maar dat word je in het wereldje niet in dank afgenomen. Zo stelde ik mijn vorige hond als dekreu ook kosteloos ter beschikking voor geschikte teefjes. Want waarom zou ik daar geld voor vragen? Kost mij en de hond niets om die te laten dekken. Testen laat ik zoiezo al doen, gewoon voor mijn gemoedsrust. Die paar keer dat er dan anderen over de vloer kwamen om de hond deftig te bekijken? Leuk toch. Hij heeft 2 teven gedekt, want ik deed zelf ook wel mijn research naar geschikte teefjes. 
Resultaat was dat ik uit de rasvereniging werd gezet, want ze hadden een vaste prijs voor dekkingen en die diende door alle leden te worden gevraagd en gegeven... 

Zo kweek ik ook al jaren met Fiji leguanen. Dure beestjes in aankoop en verzorging. Als ik alles had verkocht wat ik gekweekt heb, dan was mijn huis al lang afbetaald geweest. Echter heb ik alle jongen weggeschonken aan dierentuinen en dergelijke, om zo bij te dragen aan educatie en een steentje bij te dragen aan het behoud van de soort (cites A, nog maar een honderdtal dieren in het wild). 

Ik ben daarin een uitzondering, dat weet ik maar al te goed. Maar geld interesseert me niet echt. Zolang ik genoeg heb om van te leven ben ik al tevreden. En als ik dan iets kan bijdragen aan een groter doel door me daarvoor kosteloos in te zetten, dan verkies ik dat boven zelf meer luxe hebben. Ik veroordeel niemand die dat wel doet, maar ikzelf heb er simpelweg geen behoefte aan.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Fokkers mogen van mij vragen wat zij hun honden waard vinden. Voor de ene is dat 1200 euro en voor de ander 2500 euro. Binnen mijn ras heeft ervaring ons geleerd dat fokkers altijd mensen vinden om deze prijzen te betalen. Prima, wat mij betreft en niemand is er rijk van geworden. Wat ze doen met het geld gaat niemand iets aan.

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

"

Van mij mag een fokker vragen wat hij wil, en hij mag verdienen hoeveel hij wil.
Maar het kan gewoon veel goedkoper. "


Denk dat het probleem is dat jij niet beseft wat honden fokken op een goede manier inhoud en dit ook blijven instaand houden jaar na jaar,het is wel net even iets meer dan even een reutje op een teefje zetten en een paar weken pups hebben of een een dekje met een reutje doen

Naast mijn werk gaat 90% van mijn vrije tijd volledig op in mijn kennel dus in hoe verre spreek je dan nog over een hobby,ik blijf het wel benaderen als een hobby omdat ik niet financieel afhankelijk wil zijn van mijn honden.

Nu eigenlijk wat ik daar aan verdien zijn eigenlijk mijn zaken is eigenlijk nogal straf dat ge u als fokker daar moet gaan in verdedigen vraag me af als jullie aan de winkel kassa over de winst marges die ze daar maken discusseren.

Zou ik echt willen verdienen en puur voor de winst gaan dan zou ik ook gewoon broodfokken,pups opkopen geschipt voor 50 euro en te koop aanbieden voor 650,zou zeggen schiet daar eens op in plaats van op de fokekrs die het goed menen.

Nu als jij denkt voor 125 euro per pup een kennel te kunnen onderhouden waar je aan alle eisen van potentiele pupkopers moet aan voldoen,doe het dan eens spreken we elkaar nog eens binnen 2 jaar.

"  Wat ze doen met het geld gaat niemand iets aan. "

 Tja sommige zijn voor niks verlegen die zouden zelf de snot uit uwe neus vragen.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Tom als iedereen het op jouw manier zou doen dan zou de wereld stilstaan. Alles heeft een keerzijde ook jouw insteek op de kosten/vraagprijs in het fokken. Goedkoop afleveren heeft ook weer een keerzijde, jij kijkt alleen vanuit je eigen perspectief. Als je breder zou redeneren dan zou je concluderen dat veel mensen anders denken en doen dan jij, vanuit dat standpunt zou je dan verder moeten redeneren voor de algehele honden/dieren fok. Zo kun je een zinnig antwoord geven hoe de verantwoorde fok geholpen kan worden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Sorry hoor maar er word hier gezegd dat een rashondenfokkers zoveel tijd in zijn dieren steekt.. Waarom zijn onze rassen er dan zo slecht aan toe? Ik wil niet zeggen dat dit geld voor elke fokker maar er zijn er toch vele

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Je kan rasfokkers toch niet de schuld geven van de br**dfok?! Mensen gaan niet alleen voor de prijs naar br**dfokkers, maar ook omdat je daar meteen een pupje kan meenemen wanneer je zin hebt om een pupje in huis te halen. Stel je toch eens voor dat je op een wachtlijst komt, een jaartje moet wachten, je moet verantwoorden over je dagelijks leven en er wordt gekeken naar je geschiktheid voor het ras volgens de rasfokker. Nee, dan liever naar een broodfokker waar niemand vraagt hoeveel je werkt en of je dan opvang regelt voor je hond, waar niemand vraagt of je wel goed hebt nagedacht over het zelfstandige en eigenwijze karakter van een husky, waar niemand vraagt wat je plannen met een actief ras zijn op het gebied van sport en fokken. En waar het niemand wat kan schelen dat jouw hond misschien wel op marktplaats of in het asiel terecht komt na een jaartje omdat het toch allemaal niet zo goed werkte...

Daarnaast weten heel veel mensen inderdaad nog steeds niet wat br**dfok inhoudt. Er wordt op tv momenteel meer aandacht besteed aan de rotte appels in de rashondenfok dan aan de br**dfok, waardoor mensen juist richting de br**dfok gejaagd worden, want "alle rashondenfokkers zijn slecht en alle rashonden zijn ongezond". Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Er moeten denk ik strengere regels komen om de br**dfok compleet uit te bannen, en om de rashondenfok weer wat meer aan banden te leggen, zodat ook de rotte appels niet meer zomaar hun gang kunnen gaan en de 'verpeste' rassen weer langzaam hersteld kunnen worden. Er zijn gewoon simpelweg te weinig regels voor het houden, verzorgen en fokken van dieren!! Ze worden nog steeds gezien als een ding. Dat is het probleem in Nederland!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik denk dat een groot gedeelte van de oplossing ligt in het voorlicht van mensen. Niet enkel over broodfok maar vooral over het houden van een hond. Als mensen beter zouden beseffen wat dit voor verantwoordelijkheden en kosten met zich meebrengt dan zal er minder vraag zijn naar honden en kunnen de goede fokkers de vraag beter aan. Wat zoals iemand al eerder zei; als de broodfok de wereld uit geholpen is blijft er een enorme vraag naar pups.

Ik denk dat er heel wat toekomstige hondeneigenaren eens flink van hun roze wolk geschopt mogen worden O-)

honden page profiel EllenLEllenL 3 doggies

honden foto van EllenL

@ Hilde
Hoe zou je dit dan juist aanpakken?
Er zullen denk ik altijd mensen zijn die honden willen maar hier niet mee gaan wandelen of er het geld niet voor hebben of er wel een paar pleziernestjes van wilt. Hoe ga je tegen deze mensen zeggen dat ze fout bezig zijn? als ze niet willen veranderen, ga je ze dan verbieden van een hond te nemen? deze mensen zullen waarschijnlijk niet dij een erkende fokker terecht kunnen (zoals Maryse zegt), en zullen de pup wel elders moeten gaan halen.
Ik denk dat het moeilijk is om elke hondeneigenaar zo bewust met zijn honden te laten omgaan.
Moeten er dan niet altijd brxxdfokkers bestaan, of toch op de minst pret/oepsnestjes.
Dus niet mijn mening hoor, maar ben even luidop aan het nadenken.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Tom als iedereen het op jouw manier zou doen dan zou de wereld stilstaan. Alles heeft een keerzijde ook jouw insteek op de kosten/vraagprijs in het fokken. Goedkoop afleveren heeft ook weer een keerzijde, jij kijkt alleen vanuit je eigen perspectief. Als je breder zou redeneren dan zou je concluderen dat veel mensen anders denken en doen dan jij, vanuit dat standpunt zou je dan verder moeten redeneren voor de algehele honden/dieren fok. Zo kun je een zinnig antwoord geven hoe de verantwoorde fok geholpen kan worden. "


Ik zeg toch ook niet dat iedereen dat moet doen, enkel dat ik het zo zou doen en dat het voor mij werkt. Zijn er trouwens best wel wat die op die manier werken hoor. Ik heb nog maar voor 2 honden moeten betalen, en heb nooit naar de prijs gevraagd vooraf en waren allemaal honden met stamboom (buiten de sheltie). 
Maar de enige manier om broodfok terug te dringen, van onze kant, de regering laten we even buiten beschouwing want die doen toch niets, is de prijs zodanig laten zakken dat het voor broodfokkers niet meer interessant genoeg is om zich met honden bezig te houden. Zolang honden veel geld kosten, zullen er altijd mensen zijn die daarvan gaan profiteren door er een zaakje uit te slaan.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"
Zolang honden veel geld kosten, zullen er altijd mensen zijn die daarvan gaan profiteren door er een zaakje uit te slaan. "

Maar....hoeveel laat je de prijs dan zakken.?
Stel dat ik een busje regel, en naar het Oostblok rij, en ik betaal daar een fokker €5,00 p/pup.
En ik verkoop de pups voor €150,00 p/st met alle nep papieren erbij die je maar kan verzinnen.
Moet een echte fokker dan mee met die prijs...concurrentie.?
Zakken tot €100,.?
€200 verschil vinden mensen al gewoon teveel als ik de verhalen soms lees.
Dan neem je gewoon de goedkoopste..




.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"

Ik zeg toch ook niet dat iedereen dat moet doen, enkel dat ik het zo zou doen en dat het voor mij werkt. Zijn er trouwens best wel wat die op die manier werken hoor. Ik heb nog maar voor 2 honden moeten betalen, en heb nooit naar de prijs gevraagd vooraf en waren allemaal honden met stamboom (buiten de sheltie). 
Maar de enige manier om broodfok terug te dringen, van onze kant, de regering laten we even buiten beschouwing want die doen toch niets, is de prijs zodanig laten zakken dat het voor broodfokkers niet meer interessant genoeg is om zich met honden bezig te houden. Zolang honden veel geld kosten, zullen er altijd mensen zijn die daarvan gaan profiteren door er een zaakje uit te slaan. "


.maar dan zouden er ook meer rashondenfokkers moeten zijn want er is nu meer vraag dan aanbod naar rashonden vandaar er mensen naar BF gaan omdat ze daar snel een pup krijgen. 

Lage prijzen heeft ook een keer zijde zoals minder medische testen op honden want dat word dan te duur.

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

Meeste die bij BF een pup kopen zijn niet geïnteresseerd in rasfok
Laat staan dat het voor hun een bal uitmaakt hoe mams het doet of waar paps zit.

Prijs verlagen heb het al eerder hier gepost een BF pup kost een brxxdfokker gechipt 50 euro niet meer  niet minder,Dus dan zou een ras fokker met stamboom maar max 100 euro kunnen vragen per pup om de brxxfok volledig kapot te concurreren wens je veel succes in je droomwereld

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Grappig dat ik vanmiddag aan dit topic moest denken toen ik hoorde over de vervoerders van Ikea..
Oostblokchauffeurs die voor €450 per maand gemiddeld 12 uur per dag aan het rijden zijn...nooit thuis komen.
Voor hen veel geld, absoluut.
Maar of je er een gemiddeld nederlands gezin van kan onderhouden.?,lastig.
Maargoed.
Ook in deze..
Als de nederlandse vervoerders nou gewoon het minimum loon laten zakken tot €2,10 per uur, dan concurreren we die Oostblokkers er wel uit.
Want ons consumenten maakt het namelijk geen enkel bal uit als we heerlijk aan het winkelen zijn bij Ikea.
Wie dat in elkaar schroeft, wie het vervoert, wij willen enkel het goedkoopst..

*kuch*.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Even tussendoor....

Als stelling van de dag, kan deze wel tellen! :-D

en Landseer hier dan nog boven...yep, zo zijn we dan ook weer wel!

een dag....is dat niet 24 uur? ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Hij blijft soms, hij blijft soms, hij blijft soms, hij blijft soms....hangen.O-)

Heb Arjen al gewaarschuwd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

;-)

kan nog net voor kerst.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

'Stelling van de dag' betekend niet dat het geen stelling kan zijn van meerdere dagen, toch??? Het is de stelling van de dag van vandaag en van de dag van morgen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Gaan jullie mee....?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^