Weet iemand hier meer van: Nieuw vaccin ziekte van weil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Die van mij heeft de nieuwe weil vaccinatie gehad en de boost. Dat is goed gegaan. Ik heb het homeopatisch laten ontstoren.

Het liefst titter ik maar dat is bij weil helaas niet mogelijk.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

"   

Een fytotherapeutisch middel is al genoemd........daarnaast ben ik voorstander van Groene leem. Gebruik je Groene leem dan geef je hierbij geen ontgiftende kruiden of andere afdrijvende voedingssupplementen. "

 



Groene leem is misschien iets eenvoudiger te krijgen hier. Hoe gebruik je dat? Door het eten mengen of hoe mag ik mij dat voorstellen?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

Groene leem is misschien iets eenvoudiger te krijgen hier. Hoe gebruik je dat? Door het eten mengen of hoe mag ik mij dat voorstellen? "

 

Zal je even PB'en.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  Dat is jouw mening.. Ik heb de mijne "

 



zie topic titel = feit

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik vraag me iets af en misschien stel ik wel een domme vraag.....

 

Wanneer mensen niet lekker in hun vel zitten, lichtjes ziek zijn of echt ziek wordt afgeraden om bv de griepspuit te gaan halen. Deze wordt dan uitgesteld. Je kan niet ziek worden van de griepspuit omdat hier stukgemaakt virus in zit waardoor je lichaam antistoffen gaat aanmaken. Maar als je ziek bent kan je er wel last van krijgen omdat je lichaam bezig is met beter worden en dan tegelijkertijd antistoffen moet gaan aanmaken. (jammer genoeg MOET ik echt perse ieder jaar de griepspuit halen maar tegelijkertijd krijg ik er ook ieder jaar een allergische/overgevoeligheidsreactie op. De plek waar geprikt wordt in mijn bovenarm wordt rood en warm. Een dag later is mijn bovenarm zeker drie keer zo dik als normaal en staat er erg veel spanning op. meestal helpt het om een paar antihistamine pillen te nemen, maar toch ook al twee keer een antibioticakuur moeten nemen)

 

Met dit in mijn hoofd vraag ik me dus af of de honden die zijn overleden of ziek geworden zijn van de nieuwe enting niet al wat onder de leden hadden. (even het titeren buiten beschouwing laten) en of de allergische reactie die wordt beschreven eenzelfde reactie is als ik krijg van de griepspuit. (ja, ik krijg soms koorts erbij en beetje het algehele malaise gevoel. Na 2-max. 5 dagen is mijn arm weer normaal en ikzelf ook...voor zover ik normaal kan zijn ;-) )

 

Willem en Wammes hebben beide de nieuwe enting gehad en Willem heeft de boost gehad. Volgens mij heeft Wammes de boost nog niet gehad maar krijgt hij die de volgende keer. In ieder geval zijn ze beide niet ziek geweest. 

 

Een van de goldens van mijn vriendin is ziek. Toevallig nu net aan het minderen met prednoral en langzaamaan aan het afbouwen. Zij gaat echt geen inenting krijgen dit jaar en waarschijnlijk in 2015 ook niet. Belangrijker is dat ze eerst echt goed beter wordt en weer fatsoenlijk op gewicht komt en de nodige conditie terug gaat krijgen.

 

Ik heb wel eens een hond gehad die wel ziek geworden is na een inenting maar hij had een sterk verminderde weerstand toen hij de inenting ging kreeg. (dit is al jaaaaaaaren geleden en toen dacht ik nog niet overal zo over na als ik nu wel doe. Weet ook niet of er überhaupt wel over nagedacht werd toen. Er was nog geen internet oid, dus geen fora/social media enz.)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Alle mensen die de griepprik mogen halen man keren wat. Ik ken ook niemand die er niet ziek van werd.

Je spuit de verzwakte ziekte verwekker in. Wanneer het lijf al ziek is, heeft het onvoldoende weerstand en krijgen die ziekteverwekkers hun kans.
Daarnaast zitten er in de vaccinaties oa kwik. Je zet dus zowiezo het lijf Mega aan het werk, want kwik is immers giftig.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Nee hoor Roosje, je komt heel makkelijk in aanmerking voor een griepprik. Als 60+ bent bijvoorbeeld, hoef je niks voor te mankeren.

Ik krijg hem ook iedere jaar aangeboden vanwege mijn werk, niet omdat ik iets mankeer.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Alle mensen die de griepprik mogen halen man keren wat. Ik ken ook niemand die er niet ziek van werd.

Je spuit de verzwakte ziekte verwekker in. Wanneer het lijf al ziek is, heeft het onvoldoende weerstand en krijgen die ziekteverwekkers hun kans.
Daarnaast zitten er in de vaccinaties oa kwik. Je zet dus zowiezo het lijf Mega aan het werk, want kwik is immers giftig. "

 

Verzwakte? Stukgemaakt is toch niet verzwakt?

 

Als ik de injectie niet haal heb ik kans dat ik ieder jaar een aantal weken in het ziekenhuis lig. Longontsteking, longembolieen, de complicaties die je van een griepje kunt krijgen. Kiezen tussen twee kwaden en dan kies ik toch voor de minst kwade van de twee

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Maar met dit dus in mijn achterhoofd.... Kan dat de oorzaak zijn dat er honden ziek geworden zijn en overleden zijn. Dat de hond ten tijde van de injectie al wat onder de leden had, of een slechte weerstand 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Maar met dit dus in mijn achterhoofd.... Kan dat de oorzaak zijn dat er honden ziek geworden zijn en overleden zijn. Dat de hond ten tijde van de injectie al wat onder de leden had, of een slechte weerstand  "

 

Volgens mij kan dat prima, maar dan zou het toch ergens spelen met vuur zijn? Je kunt aan de buitenkant immers lang niet altijd zien of een hond net (beginnend) iets onder de leden heeft. 

 

Ik reageer zelf ook heel heftig op dingen; zo was ik allergisch voor ALLES in de allergie test en ben ik ook al eens 'positief' getest voor tuberculose... Niet dus, ik reageer heftig op prikken en dergelijke  niet hetzelfde als vaccinaties of griepprikken, I know, maar moest er door jouw verhaal wel even aan denken. 

 

Winter heeft de nieuwe lepto enting wel gehad en moet over een week weer voor een booster. Aan Ginny ga ik hem niet geven, juist vanwege haar rotte immuunsysteem. Wordt de eerste keer dat ik geen lepto laat zetten bij Gin, en ben er best nerveus over (al hoewel ik wel gerust ben gesteld door mensen hier op het forum). 

 

Ik ben niet 'pro-enten', maar ook niet 'anti-enten'... Ik ben wel voor het handelen in belang van de hond, en geloof echt dat sommigen beter af zijn zonder vaccinatie. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Alle mensen die de griepprik mogen halen man keren wat. Ik ken ook niemand die er niet ziek van werd.

Je spuit de verzwakte ziekte verwekker in. Wanneer het lijf al ziek is, heeft het onvoldoende weerstand en krijgen die ziekteverwekkers hun kans.
Daarnaast zitten er in de vaccinaties oa kwik. Je zet dus zowiezo het lijf Mega aan het werk, want kwik is immers giftig. "

 

Je kunt van de griepspuit zelf, dus de enting/vloeistof niet ziek worden. Het is stukgemaakt, zit niks levends in waar je ziek van kan worden. Soms zijn mensen te laat met het halen van de spuit, dan is het virus al lang aan het verspreiden en je hebt zeker twee weken na het halen van de griepspuit nodig om antistoffen tegen het virus te kunnen maken. 

 

Oudere, verzwakte mensen, met een hele slechte weerstand...ja, dat kan weer wel. Aan de andere kant zijn voor deze mensen juist de gevolgen van een griep dodelijk. Als dit zo werkt bij de mens lijkt het mij dus vrij logisch dat het bij honden ook zo werkt.

 

Hannah ik denk dat je gelijk hebt hoor, je weet niet altijd of je hond iets onder de leden heeft. Maar of ik nu zit te wachten op een besmetting met een vorm van leptospirosen?........zoals ik begrijp en weet bestaat hier nog altijd niet een titerbepaling voor. 

 

Toevoeging....misschien moet je deze pagina even lezen 

http://www.rivm.nl/Onderwerpen/G/Griepprik/Veelgestelde_vragen/veelgestelde_vragen/Kun_je_ziek_worden_van_de_griepprik

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

" Maar met dit dus in mijn achterhoofd.... Kan dat de oorzaak zijn dat er honden ziek geworden zijn en overleden zijn. Dat de hond ten tijde van de injectie al wat onder de leden had, of een slechte weerstand  "

 



Hallo Angelique,

Denk zeker dat sommige honden misschien wat onder de leden hadden - maar die van mij is helemaal gezond en was dat tot 20 minuten voor de vaccinatie.

Eenmaal buiten, begon ze met spugen van wit schuim. Onderweg naar huis een paar keer moeten stoppen omdat ze ziek werd.

Thuis aangekomen, begon ze hele vreemde gedragingen te vertonen, rondjes te lopen, met haar nekje te trekken. Ik dacht, misschien heeft de dierenarts in een spier geprikt (hoewel ik daaraan al twijfelde). Werd steeds nerveuzer toen ze begon weg te zakken.

Daarna kreeg ze rode bultjes rond haar neus en ogen en vervolgens heeft de uitslag zich over haar hele lichaam verspreid. Dit alles in een tijdsbestek van een uur. Deze reactie heeft ze nooit gehad op eerdere vaccinaties en ze wordt ieder jaar gevaccineerd.

1) Waarom weet ik dat mijn Hondje gezond is? Deze zelfde reactie vertoont ze als ze in aanraking komt met anti-vlooienmiddelen of andere chemische troep daartegen (zelfs de homeopatische varianten). Alleen knoflook bij ons....

2) De eventuele complicaties in het forum beschreven over deze nieuwe vaccinatie, zijn het resultaat van (test)onderzoeken. Bijna zeker geweten dat deze onderzoeken op hele gezonde honden zijn uitgevoerd. Die lopen door een langdurige dierenartsmolen voor ze worden gebruikt.

Misschien met zijn allen eens bij stil staan hoeveel Hondjes het slachtoffer zijn geworden, voor de juiste dosis was gevonden en het grootste gedeelte van de bijwerkingen er is uitgefilterd.

Fijn te horen dat jouw Honden er goed op hebben gereageerd en hopelijk zullen ze ook in de toekomst geen last ondervinden. Het blijft natuurlijk wel zorgelijk dat dit soort vaccinaties zonder uitleg van eventuele bijwerkingen wordt toegediend.




honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mensen kunnen ook getiterd worden, maar ik heb zelden of nooit gehoord dat iemand dit ook daadwerkelijk doet. Een natuurarts die ik ken, laat zich voor alles en nog wat titeren en heeft al jarenlang geen enkele injectie nodig gehad, ook niet als hij naar Indonesië gaat. Dierenartsen laten zich ook niet elk jaar enten voor tetanus, omdat ze drommels goed weten dat zo'n enting 10 jaar en meestal meer jaren bescherming biedt. Als ik nu weer zie dat Romeo na 5 jaar nog steeds volledig beschermd is, vorige week bleek dat na zijn tweede titerbepaling, terwijl als ik de dierenartsen had gevolgd, hij al een paar keer een overdosis gehad zou hebben. Dierenartsen beginnen met het paspoort te bekijken en adhv die gegevens, enten ze, dus op datum, of het nodig is of niet. Toen ik een afspraak maakte voor Romeo, vroeg de assistente me, wanneer Romeo voor het laatst ge-ent was, ik dacht dus 2010, maar het was 2009 en toen ik met hem langs ging, werd ik bijna als een ontaard baasje bekeken, maar dat veranderde toen ze hem titerden. Ze zagen nu zelf dat ook na 5 jaar nog alles genoeg aanwezig was, het was voor hen de tweede titerbepaling van Romeo. Ze titeren niet graag, maar doen het omdat ik het vraag, want een enting brengt toch jaarlijks geld op.  Dierenartsen praten de baasjes ook angst aan, om niet te enten en je moet als baasje sterk in je schoenen staan, om dan toch te titeren ! 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Hallo Angelique,

Denk zeker dat sommige honden misschien wat onder de leden hadden - maar die van mij is helemaal gezond en was dat tot 20 minuten voor de vaccinatie

1) Waarom weet ik dat mijn Hondje gezond is? Deze zelfde reactie vertoont ze als ze in aanraking komt met anti-vlooienmiddelen of andere chemische troep daartegen (zelfs de homeopatische varianten). Alleen knoflook bij ons. "

 

Madammeke,

 

Ik vind het echt erg hoor als honden wel ziek van worden na een inenting.

 

Jij schrijft dat je zeker weet dat jouw hondje helemaal gezond is. Maar ietsje verderop dat je hond ook eenzelfde reactie vertoont na een vlooienbehandeling. Je weet dan dus dat je hond overgevoelig kan reageren. Dit betekent niet dat de inenting "slecht" is. 

 

Het betekent dat iedere behandeling of die nu preventief is of niet, een reactie kan vertonen bij jou hond. En jij weet hoe dit eruit kan zien, en ik geloof dat zoiets echt eng is.

Overgevoelig reageren is dan ook "net zoiets als iets onder de leden hebben" Ik denk dan dat het voornamelijk zorgelijk is dat een DA een hond die al overgevoelig reageert niet direct een injectie moet geven. Zoals een DA ook niet zal doen als je hond bv koorts heeft. Ik ga ervan uit dat je DA op de hoogte is dat je hond overgevoelig reageert op vlooienbehandelingen.

 

Maar goed, het is nogmaals iets wat ik me afvraag. Of het voor honden dan net zo is als voor mensen. Op dat soort momenten beter niet te enten....?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Laat maar. Jullie missen totaal mijn punt.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

@ Roosje - begrijp je punt helemaal. Ik wist niet dat er ook kwik in vaccinaties zat. Hoezo dat dan?

@ Angelique : tuurlijk begrijp ik dat je meeleeft (dankjewel :-) ). Heb nooit beweerd dat vaccineren slecht is hoor, alleen op L4 werd door haar heel slecht gereageerd (wat het topic is en wat tot nadenken aanzet....).

Ben overigens ook verrast door het bericht van Machtel - die haar Hond gezond houdt door titeren en Hond na vijf jaar nog steeds genoeg anti-stoffen in het bloed heeft.

Krijg je dan ook een geldige stempel in het Dierenpaspoort Machtel? Want dat vraag ik me nu af....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" @ Roosje - begrijp je punt helemaal. Ik wist niet dat er ook kwik in vaccinaties zat. Hoezo dat dan?


@ Angelique : tuurlijk begrijp ik dat je meeleeft (dankjewel ). Heb nooit beweerd dat vaccineren slecht is hoor, alleen op L4 werd door haar heel slecht gereageerd (wat het topic is en wat tot nadenken aanzet....).


Ben overigens ook verrast door het bericht van Machtel - die haar Hond gezond houdt door titeren en Hond na vijf jaar nog steeds genoeg anti-stoffen in het bloed heeft.


Krijg je dan ook een geldige stempel in het Dierenpaspoort Machtel? Want dat vraag ik me nu af.... "

 



Waarom er kwik in zit weet ik niet. Ik weet alleen dat het erin zit.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

"  

Maar goed, het is nogmaals iets wat ik me afvraag. Of het voor honden dan net zo is als voor mensen. Op dat soort momenten beter niet te enten....? "

 



Zo gauw je verzwakt bent, of het nu mens of dier is - beter niet enten (zoals Roosje ook al schrijft).
Een vaccinatie is een afgezwakte ziekteverwekker. Het lichaam kan dat het beste aan wanneer het helemaal gezond is (om dan anti-stoffen tegen de indringer op te bouwen).

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

"  


Waarom er kwik in zit weet ik niet. Ik weet alleen dat het erin zit. "

 



Er valt hier zo langzamerhand steeds meer te leren door de L4 .... ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  


Er valt hier zo langzamerhand steeds meer te leren door de L4 .... <img class=" /> "

 



Mbt honden blijf ik altijd leren ;-)

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Tja.......jouw referentiebronnen kennen we inmiddels. 

Ik vind jouw referentiekaders in die zin niet zo spannend, want onafhankelijk onderzoek zal het niet zijn, schat ik zo in.   "

 

je kunt mijn onderzoeken toch gewoon lezen? ik heb ze al 3 keer gequoot, inclusief alle bronvermelding. dan kun je ook zien, dat het onafhankelijk is

 

ik vind dit zo makkelijk... zelf een hele hoop beweren, gebaseerd op anekdotisch bewijs, 

en als ik met betrouwbaar EBV onderzoek kom, "kennen we dat inmiddels" (gelukkig! ) en "schat jij in dat het niet onafhankelijk is"? op basis waarvan?

 

no offense - maar zo is geen discussie mogelijk 

 

algemeen: mensen vergeten ook vaak, dat honden - net als alle andere organismen op deze wereld, inclusief mensen - gewoon wel eens ziek worden. soms ernstig, soms minder ernstig. er zijn in NL tussen de 1 en 2 miljoen honden. enig idee hoeveel er daarvan per dag gevaccineerd worden? dat zijn er duizenden. daarvan wordt, ongeacht de vaccinatie, een klein percentage hoe dan ook ziek. dat heeft niets met de vaccinatie te maken, maar mensen leggen dan vervolgens wel onterecht de link vaccinatie - mijn hond is ziek

 

over "kwik" in vaccins: typisch weer zo'n geval van klok en klepel. 

dat gaat om thimerosal wat soms in vaccins wordt gebruikt. lang niet altijd, een heleboel vaccins bevatten dat niet. verder is de gebruikte concentratie van conserveermiddelen en hulpstoffen in vaccins niet schadelijk voor de gezondheid. maar ja, wetenschappelijk onderzoek is blijkbaar niet van belang, want "op internet staat dat er kwik zit in vaccinaties en daarom kun je beter niet vaccineren" 

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

"  

je kunt mijn onderzoeken toch gewoon lezen? ik heb ze al 3 keer gequoot, inclusief alle bronvermelding. dan kun je ook zien, dat het onafhankelijk is

 

ik vind dit zo makkelijk... zelf een hele hoop beweren, gebaseerd op anekdotisch bewijs, 

en als ik met betrouwbaar EBV onderzoek kom, "kennen we dat inmiddels" (gelukkig! ) en "schat jij in dat het niet onafhankelijk is"? op basis waarvan?

 

no offense - maar zo is geen discussie mogelijk 

 

algemeen: mensen vergeten ook vaak, dat honden - net als alle andere organismen op deze wereld, inclusief mensen - gewoon wel eens ziek worden. soms ernstig, soms minder ernstig. er zijn in NL tussen de 1 en 2 miljoen honden. enig idee hoeveel er daarvan per dag gevaccineerd worden? dat zijn er duizenden. daarvan wordt, ongeacht de vaccinatie, een klein percentage hoe dan ook ziek. dat heeft niets met de vaccinatie te maken, maar mensen leggen dan vervolgens wel onterecht de link vaccinatie - mijn hond is ziek

 

over "kwik" in vaccins: typisch weer zo'n geval van klok en klepel. 

dat gaat om thimerosal wat soms in vaccins wordt gebruikt. lang niet altijd, een heleboel vaccins bevatten dat niet. verder is de gebruikte concentratie van conserveermiddelen en hulpstoffen in vaccins niet schadelijk voor de gezondheid. maar ja, wetenschappelijk onderzoek is blijkbaar niet van belang, want "op internet staat dat er kwik zit in vaccinaties en daarom kun je beter niet vaccineren"  "

 



Als jouw Hond ziek wordt door een vaccinatie, dan kan je stellen dat het door de vaccinatie komt. En als het jouw Hondje betreft, dan maakt het werkelijk niet uit dat het met een paar duizend andere honden wel goed is gegaan :'( .

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Kortom, ik vind dat ik in dezer dagen heel veel leer over vaccineren en alles eromheen.
Goede kanten, slechte kanten - maar vooral veel informatie die nuttig is voor de toekomst.








honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

En nu ik er nog langer over nadenk - bij iedere aspirine die je aanschaft, krijgen we een bijsluiter waarin ook eventuele bijwerkingen vermeld worden.

Het is eigenlijk een plicht van dierenartsen een vaccinatie niet als voor de hand liggend te zien, maar een bijsluiter mee te geven van wat er mogelijk is nadat je Hondje ingespoten is met iets wat zogezegd "voor de gezondheid" is, of in ieder geval te informeren voor die spuit erin gaat. Het gaat niet om een vitaminekuurtje (en zelfs daar zitten tegenwoordig bijsluiters bij).

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

[...] 
 
algemeen: mensen vergeten ook vaak, dat honden - net als alle andere organismen op deze wereld, inclusief mensen - gewoon wel eens ziek worden. soms ernstig, soms minder ernstig. er zijn in NL tussen de 1 en 2 miljoen honden. enig idee hoeveel er daarvan per dag gevaccineerd worden? dat zijn er duizenden. daarvan wordt, ongeacht de vaccinatie, een klein percentage hoe dan ook ziek. dat heeft niets met de vaccinatie te maken, maar mensen leggen dan vervolgens wel onterecht de link vaccinatie - mijn hond is ziek
 
[...]  "

 

Alleen even het deel waar ik op wil reageren gequote, anders wordt het zo'n lap... 

 

Wat verstaan we dan precies onder 'ziek'? Bij ons (en ik ben geen expert dus ik houd het even bij mijn eigen hond) is het namelijk niet zo dat Ginny half op sterven ligt ofzo, maar komt er continu een vrij heftige reactie van het immuunsysteem; binnen 3 weken na de enting half kaal door demodex, het jaar daarna zat ze binnen 2 weken vol met snelgroeiende wratten die operatief verwijderd moesten worden, en dat altijd standaard na een enting, ik kon er bijna de klok op gelijk zetten. Na de kennelhoest enting kreeg mevrouw ook altijd kennelhoest. Nu ga ik niet beweren dat de enting voor kennelhoest zelf haar kennelhoest geeft, maar zover ik heb begrepen beschermt die ook niet tegen alle strengen? Ik vraag me dan af (als leek, dat wel) in hoeverre haar immuunsysteem die entingen dan niet aankan. Onze dierenarts rekeningen schetsen daar toch een beetje een beeld van; een heel jaar niets, dan komt de enting, en daarna binnen zoveel weken weer DA bezoeken voor een van de eerder beschreven dingen. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sorry, Madammeke, dat ik jouw bericht nu pas zie. De titerbepalingen komen gewoon in het paspoort te staan, met stempels, stickers, data, omschrijvingen en handtekeningen door de dierenkliniek. Een hond die de puppie-entingen heeft gehad, wat natuurlijk nodig is, bouwt zelf de antistoffen op en meestal is dit levenslang, al willen de dierenartsen daar niet aan, omdat ze de honden dan niet jaarlijks terugzien. Ik heb hem laten titeren, omdat Romeo in sept. een paar dagen naar een pension "moet" en zij een van de weinigen zijn, die een titerbepaling accepteerden. De rest die ik benaderd heb, wisten niet eens dat dit bestond. En dierenartsen houden dat ook graag zo. Ze titerden omdat ik het vroeg,niet omdat ze het standaard vragen. En wat Joop aangaat : Joop, wat is er tegen om via een titerbepaling de antistoffen aan te tonen ? Dat is "op maat enten". Ik laat Romeo niet enten, omdat ze over het algemeen alleen maar cocktails kunnen geven en niet eens kijken of er 1,2 of 3 antistoffen nodig zijn, ze enten op datum !! En het gekke ervan is, Joop, dat mocht er een van de antistoffen te weinig zijn, wat niet zo is meestal, ze niet eens een "enkele spuit" kunnen geven, maar alleen de cocktail. Dat is toch een teken aan de wand ! Ik was een paar maanden geleden bezig met een dierenpension om te informeren, of ze titerbepalingen accepteerden. Ze vonden eigenlijk dat het veel beter voor de honden was,zouden zich gaan inlezen en Romeo was welkom ! Totdat ze contact opnamen met hun dierenarts, toen was Romeo niet meer welkom ! En dan te bedenken, dat honden die elk jaar of elke 2 of 3 jaar ge-ent worden, juist resistent kunnen zijn en ziektes krijgen en overdragen, was mijn gezonde vent, ineens niet meer welkom. Aangetoond beschermd ! Wedden dat deze dierenarts zichzelf ook niet elk jaar voor tetanus laat enten ? Het is gewoon een kwestie van geld.  De enigen die het titeren tegenhouden zijn de dierenklinieken. Ik ben nog steeds op zoek naar een kliniek die bij binnenkomst vraagt : moet de hond getiterd worden en niet standaard de spuit klaarleggen, liefst de cocktail en rabbies om er aan te verdienen en zij niet eens weten of de hond een overdosis krijgt. Maar ja, als hij dan ziek wordt, hebben zij weer reden de hond te gaan behandelen om beter te worden ! Trouwens de dierenkliniek die 4 jaar geleden weigerde Romeo te titeren, titeren sinds kort ook, alleen zijn ze veel te duur. Dan haken baasjes af en laten weer standaard enten ! 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Na de kennelhoest enting kreeg mevrouw ook altijd kennelhoest. Nu ga ik niet beweren dat de enting voor kennelhoest zelf haar kennelhoest geeft,  "

 

dat is wel mogelijk - het is een levende ziekteverwekker. immuungecompromitteerde mensen kunnen 'm beter ook niet toedienen 

(geldt alleen voor de KC (=neusenting) - niet de Pneumodog (=injectie))

 

ik zou bij jou hond wel benieuwd zijn naar de antilichaamtiter na vaccinatie, want misschien is het een non-responder. met andere woorden: het immuunsysteem van je hond herkent de antigenen niet van de ingespoten ziekteverwekker, zodat er ook geen adequate immuunrespons ontstaat. levende - weliswaar verzwakte - ziekteverwekkers kunnen dan alsnog zorgen voor ziekteverschijnselen bij je hond

 

antilichamen zou ik dan wel meten via de gouden standaard test en niet zo'n in-house test zoals de VacciCheck etc

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
je kunt mijn onderzoeken toch gewoon lezen? ik heb ze al 3 keer gequoot, inclusief alle bronvermelding. dan kun je ook zien, dat het onafhankelijk is
 
ik vind dit zo makkelijk... zelf een hele hoop beweren, gebaseerd op anekdotisch bewijs, 
en als ik met betrouwbaar EBV onderzoek kom, "kennen we dat inmiddels" (gelukkig! ) en "schat jij in dat het niet onafhankelijk is"? op basis waarvan?
 
no offense - maar zo is geen discussie mogelijk 
 
 "

 

Ik lees alles, vergelijk alles, laat beoordelen door dierenartsen met kennis die er toedoen....en kom tot de conclusie dat ik vind dat goed onderzoek gewoonweg ontbreekt om adequaat de werkzaamheid van dit vaccin te kunnen beoordelen.

 

Dat er GEEN bijwerkingen zijn en als die er wel zijn enkel anafylactische shock en urticaria wordt op zijn zachtst gezegd zeer twijfelachtig genoemd. Want de kenners die regelmatig dit type hond binnen krijgen zien veelvuldig o.a. nier- en leverschade (herkenbaar...), AIHA en polyartritis. Dat dit vaccin in die zin 'veilig' aan pups vanaf zelfs 6 weken gegeven kan worden, omdat uit experiment geen bijwerkingen te zien waren, wordt zelfs ronduit dubieus genoemd. Adviezen vanuit het WSAVA zijn om een pup pas vanaf 3 maanden een eerste Lepto vaccinatie te geven en niet op 8 weken, vanwege de kans op bijwerkingen op een nog zeer onderontwikkeld immuunsysteem. En dat komt vast niet allemaal door het beetje kwik, maar naar mijn mening wel door actieve ziekteverwekkers die het doeldier krijgt ingespoten.

What About Leptospirosis? Is It a Bigger Threat Today Than in Years Past?

Leptospirosis (and its vaccines) is another confusing subject. There are veterinarians in the Chicago area who are promoting lepto as some kind of new, trendy infectious disease. But lepto has been around forever. Dr. Schultz agrees – there’s nothing new about leptospirosis. And he believes it’s probably no more common today than it was 40 or 50 years ago, despite the hype, which is driven in part by the really poor diagnostics used to detect the disease.

Fortunately, according to Dr. Schultz, there are better detection techniques on the horizon. The current gold standard, he says, “…is about as poor a test as you’ll ever find.” It gives false readings – false positives. Dr. Schultz says he’s seen a high number of supposed lepto cases that are NOT lepto cases thanks to poor diagnostics. Poor diagnostics have added to the general confusion surrounding lepto, and are partly why veterinarians are recommending mass vaccination against the disease.

Dr. Schultz restated that in his view, lepto is no more prevalent today than it was 40 years ago. However, the vaccine has improved tremendously in recent years, because it now contains the 4 serovars that cause lepto in the U.S. In the past, all lepto vaccines contained only 2 serovars. With the old 2-serovar vaccines, Dr. Schultz says there were as many vaccinated dogs with lepto as there were non-vaccinated dogs.

He believes today, the lepto vaccine is probably 60 to 80 percent effective in preventing disease. I asked him if the animal can still transmit or shed the bacteria. He replied there is that potential, but even the shedding is reduced with the 4-serovar vaccine.

Of course, despite the improved effectiveness of the lepto vaccine, there are still concerns about adverse reactions with the first dose, or subsequent revaccinations. Dr. Schultz explains this is another of the bacterins that is more likely to cause an adverse reaction simply as a result of the nature of the organism.

Bron: http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2013/11/08/rattlesnake-vaccine.aspx

 

Leptospirosis
Of the leptospirosis vaccine, the WSAVA states: “Vaccination should be restricted to use in geographical areas where a significant risk of exposure has been established or for dogs whose lifestyle places them at significant risk. These dogs should be vaccinated at 12–16 weeks of age, with a second dose 3–4 weeks later, and then at intervals of 9–12 months until the risk has been reduced. This vaccine is the one least likely to provide adequate and
prolonged protection, and therefore must be administered annually or more often for animals at high risk. There are many different serovars (strains) of Leptospira in the world.
Leptospirosis in dogs is most often caused by one of a small number (four to six) of these serovars. The vaccines available today contain the serovars that are most often the cause of canine leptospirosis in a particular geographical area. This product is associated with as many or more adverse reactions than occur for any other vaccine. In particular, veterinarians are advised of reports of acute anaphylaxis in toy breeds following administration of leptospirosis vaccines. Routine vaccination of toy breeds should only be considered in dogs known to have a very high risk of exposure.”Simply, this means:
1. The leptospirosis vaccine provides protection for a maximum of 12 – 18 months.
2. This vaccine can be associated with adverse reactions.
3. This vaccine should only be given if there is a real risk.
4. Leptospirosis may be relatively rare in your geographical area, so it’s also worth asking your veterinary surgeon if he/she has recently seen any confirmed cases locally. If not, and your dog does not lead a lifestyle which carries a risk of exposure, you may decide not to vaccinate against leptospirosis.
5. Signs of leptospirosis may include one or more of the following: fever, joint or muscle pain, weakness, vomiting and diarrhoea, discharge from the nose and eyes, frequent urination, and yellowing of gums and around the eyes. If you observe these signs in your dog, you should take him to your veterinary surgeon straight away.

Bron: http://www.wsava.org/sites/default/files/New%20Puppy%20Owner%20Vaccination%20Guidelines%20May%202013_0.pdf

 

En in hoeverre heeft marketing invloed op iets wat zeker niet core in Nederland is, maar wel als zodanig wordt voorgedaan?

Even naar onder scrollen in de link.......met bronvermelding:

http://www.canine-health-concern.org.uk/Leptospirosis%20Vaccines.html

 

Nee Joop, ik ben niet overtuigd van het nuttige van dit vaccin. Zeker ook kan ik met een gerust hart de beslissing nemen om niet te vaccineren (mijn honden zijn immers niet gezond...), omdat het hier in Nederland en andere delen van Europa beslist geen core vaccin is. De commercie stelt dat echter wel en dat is iets waar de consument dan erg gevoelig voor is. Het aanpraten van schuldgevoel. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
dat is wel mogelijk - het is een levende ziekteverwekker. immuungecompromitteerde mensen kunnen 'm beter ook niet toedienen 
(geldt alleen voor de KC (=neusenting) - niet de Pneumodog (=injectie))
 
ik zou bij jou hond wel benieuwd zijn naar de antilichaamtiter na vaccinatie, want misschien is het een non-responder. met andere woorden: het immuunsysteem van je hond herkent de antigenen niet van de ingespoten ziekteverwekker, zodat er ook geen adequate immuunrespons ontstaat. levende - weliswaar verzwakte - ziekteverwekkers kunnen dan alsnog zorgen voor ziekteverschijnselen bij je hond
 
antilichamen zou ik dan wel meten via de gouden standaard test en niet zo'n in-house test zoals de VacciCheck etc "

 

Kijk eens aan, weer wat nieuws geleerd vandaag! Ze kreeg inderdaad de neusenting (ik geef hem al een tijd niet meer, vond het zo'n b*llsh*t... Ze kreeg het toch steeds

 

Zou ze een non-responder zijn, dan past ze in ieder geval mooi in de familie - zowel mijn moeder als ik zijn non-responders voor hepatitis B, ghehe. Ik heb daar verder echt geen kaas van gegeten, vorig jaar is ze wel getiterd, maar met de VacciCheck (voor alles hoog beschermd). Zou je mij iets meer kunnen vertellen over hoe zo'n check dan werkt? Vind het erg interessant! Mag ook via PB 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Sorry, Madammeke, dat ik jouw bericht nu pas zie. De titerbepalingen komen gewoon in het paspoort te staan, met stempels, stickers, data, omschrijvingen en handtekeningen door de dierenkliniek. Een hond die de puppie-entingen heeft gehad, wat natuurlijk nodig is, bouwt zelf de antistoffen op en meestal is dit levenslang, al willen de dierenartsen daar niet aan, omdat ze de honden dan niet jaarlijks terugzien. Ik heb hem laten titeren, omdat Romeo in sept. een paar dagen naar een pension "moet" en zij een van de weinigen zijn, die een titerbepaling accepteerden. De rest die ik benaderd heb, wisten niet eens dat dit bestond. En dierenartsen houden dat ook graag zo. Ze titerden omdat ik het vroeg,niet omdat ze het standaard vragen. En wat Joop aangaat : Joop, wat is er tegen om via een titerbepaling de antistoffen aan te tonen ? Dat is "op maat enten". Ik laat Romeo niet enten, omdat ze over het algemeen alleen maar cocktails kunnen geven en niet eens kijken of er 1,2 of 3 antistoffen nodig zijn, ze enten op datum !! En het gekke ervan is, Joop, dat mocht er een van de antistoffen te weinig zijn, wat niet zo is meestal, ze niet eens een "enkele spuit" kunnen geven, maar alleen de cocktail. Dat is toch een teken aan de wand ! Ik was een paar maanden geleden bezig met een dierenpension om te informeren, of ze titerbepalingen accepteerden. Ze vonden eigenlijk dat het veel beter voor de honden was,zouden zich gaan inlezen en Romeo was welkom ! Totdat ze contact opnamen met hun dierenarts, toen was Romeo niet meer welkom ! En dan te bedenken, dat honden die elk jaar of elke 2 of 3 jaar ge-ent worden, juist resistent kunnen zijn en ziektes krijgen en overdragen, was mijn gezonde vent, ineens niet meer welkom. Aangetoond beschermd ! Wedden dat deze dierenarts zichzelf ook niet elk jaar voor tetanus laat enten ? Het is gewoon een kwestie van geld.  De enigen die het titeren tegenhouden zijn de dierenklinieken. Ik ben nog steeds op zoek naar een kliniek die bij binnenkomst vraagt : moet de hond getiterd worden en niet standaard de spuit klaarleggen, liefst de cocktail en rabbies om er aan te verdienen en zij niet eens weten of de hond een overdosis krijgt. Maar ja, als hij dan ziek wordt, hebben zij weer reden de hond te gaan behandelen om beter te worden ! Trouwens de dierenkliniek die 4 jaar geleden weigerde Romeo te titeren, titeren sinds kort ook, alleen zijn ze veel te duur. Dan haken baasjes af en laten weer standaard enten ! 
  "

 

Ik begrijp je wel hoor!! We hebben het er via pb ook wel vaker over gehad en ik snap waarom jij hiervoor kiest.

 

Wat ik alleen niet begrijp is dat ik vaak lees bij degene die hun hond laten titeren een verhaal staat dat een dierenarts perse de cocktail wil geven en het hem niks uitmaakt dat de hond daar ziek van wordt want dan kan hij de hond behandelen.

 

Dit lees ik dus nu ook weer in jouw tekst. Zoals gezegd staat dit vaker in teksten bij diegene die hun hond(en) laten titeren of willen laten titeren en de dierenarts dit bv nog niet doet.

 

Ik zou echt heel snel weggaan bij zo'n dierenarts. Ik geloof er ook niet zo in. Kan me echt niet voorstellen dat dierenartsen het fijn vinden dat een hond ziek wordt door een inenting en ze dan met alle plezier deze hond gaan behandelen....omdat ze zo nodig geld willen verdienen? 

 

Zelf heb ik doordat ik een aantal keren verhuisd ben al verschillende dierenartsen gehad. Zowel in het oosten van ons land als in het westen en heel eerlijk.....ik heb nog nooit een dierenarts meegemaakt die zo denkt of zo doet.

 

Nog zo'n opmerking die ik geregeld lees is dat een dierenarts maar een uurtje les krijgt over voeding. Heel vreemd. Mijn dierenarts(en) gaan regelmatig naar seminars. Naar het buitenland  om allerlei dingen over voeding (ook KVV, en deze seminars zijn niet door bedrijven zoals bv RC georganiseerd). Verder is maar een uurtje les over voeding wel erg overdreven. Het zal niet heel veel zijn, maar echt wel meer dan een uurtje.

 

Ik denk dat het aan je dierenarts ligt of hij/zij naar seminars, symposia, introducties etc gaat. Dit is nl vaak in een weekend en duurt een heel weekend per keer. Er zullen er heus zijn die denken, ja daahaag, ik heb geen dienst, dus ga weekend houden en er zullen er zijn die er helemaal geen interesse in hebben. Toch denkik dat het merendeel van de dierenartsen wel gaat. Ook zij willen hun kennis constant verbreden.

 

(bron?) mijn eigen dierenartsen die mijn dieren behandeld hebben en behandelen. Dat zijn dan in totaal 11 praktijken waarvan er in 8 meerdere dierenartsen aanwezig zijn.)

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: Hangend oor bij smooth collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^