Trekken, n.a.v. Reacties op prikband.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Een andere optie is zelf de sportschool in gaan en een HULK worden, daar gaat bruce van opkijken ;-)hehe
dan laat je hem met je pinkie uit ;-) "


Hihi....dat heb ik ook gedaan met twee honden.
Banjer en Sasja.
Totaal 100kg aan de riem.
Woog zelf 65 kilo...en nog beide honden gewoon houden.

Goede schoenen zijn al het halve werk.
Het liefste gympen platte schoenen.
Een stroeve zool is erg belangrijk.

Enne voor de vrouwen onder ons....
Jë hoeft echt geen supergespierde armen te hebben.
Maar door dagelijks met gewichten van. 5kg te trainen voor 10 minuten per dag, bouw jë zeer snel.spieren op om de hond te houden tijdens het trekken.
Binnen twee weken voel jë al resultaat.
En aan de buitenkant zie jë geen gigantische spiegelbeeld.
Het blijft allemaal zeer vrouwlijk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

In advies ga ik met Esther mee.
Gewenst gedrag belonen - ongewenst gedrag niet.

Ik loop zelf met twee malamutes, die geboren zijn om te trekken ':-). Ze kunnen makkelijk het tienvoudige trekken van mijn eigen gewicht... ik hoef me dus geen illusies te maken, als die twee in de lijn zouden hangen zoals jouw hond dit doet, vlieg ik door de lucht. Toch is dat nog nooit gebeurd.
Ik denk dat je het ruimer moet zien dan 'trekken aan de lijn'. Dit gaat eigenlijk niet over de lijn, dit gaat over zich niet kunnen beheersen, geen geduld kennen. Ik denk dat je de training dus best verruimt naar je hond leren zich in te houden en te leren wachten. En dat doe je door op grote afstand in prikkelarme omgeving te beginnen en op het moment dat ie nog rustig is bij het zien van een door hem gegeerde prikkel, te laten weten dat dit goed is. Rust=goed.
En zo heel langzaam afstand verkleinen, prikkel vergroten. Het is belangrijk dat de training elke keer stopt op het moment dat het nog goed gaat. Dat de hond dus nog niet 'in de fout' is gegaan. En zo opnieuw en opnieuw, steeds belonen of prijzen bij gewenst gedrag.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Hier ook zo'n lolbroek die wel eens vergeet dat ik ook mee wandel.
Gelukkig word het minder en zijn die OEI momentjes op èèn hand te tellen. Maar foei, dan hangt er wel een gewicht aan de lijn waar je u tegen zegt.
Het enige wat ik je kan meegeven ( wat het hier tenminste goed doet ) is, dat als we aan de riem wandelen en we komen iets of iemand tegen die zo verschrikkelijk leuk is dat ik omdraai en wegloop.
Nog vòòr dat hij ze heeft gezien.
En daar ben ik heel goed in geworden ;-)
Snoepjes/koekjes helpen bitter weinig als meneer iets in zijn eigengereide kop heeft zitten. O-)

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Idd annemiek.
Eens met christel.

Misschien is SATS wat voor de TS?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hier geen grote hond maar wel een krachtpatser aan de lijn ;-) ;-) Heb me ook eens constant omgedraaid, andere kant uit, wel....ik stond na een half uur nog steeds op de plek waar ik vertrokken was...(en de buren maar gluren...)Werd er zelf tureluurs van, nu geef ik commando 'rustig', en een klein trekje aan de lijn terug, dan snapt hij het wel voor een paar minuten. Een jonge reu met zijn lijf vol hormonen....echt niet gemakkelijk, probeer af en toe wel te wisselen van arm, kwestie dat mijn biceps mooi en evenredig ontwikkelen O-) Ach, ooit zal het wel beteren, de aanhouder wint zegt men. Prikbanden en slipkettingen zou ik persoonlijk nooit aanschaffen, wil geen angstige hond die luistert omdat hij anders een naar gevoel ervaren gaat...Ik wil dat hij luistert omdat hij me leuk vindt ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Hahahaha das ook wat Wilma...
Hier is trekspelletje/ balletje/whatever ook niet boeiend helaas.

Met de ulead gaat het gelukkig prima. Zo trekt hij mij gewoon niet omver. Want als hij trekt, trekt hij zichzelf alleen maar 'om'. Met zijn gezicht naar me toe. "


Ulead had ik, maar dat schuurde zijn huid open. Dan keerde hij zich ook kwaad om om aan het tuigje te bijten. Duidelijk irritatie. Maar eerlijk heeft Dobby dat bij meer tuigjes, ik denk dat hij gewoon een smalle borst heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik had hier een hond die uit angst trok, ook uitviel, soms liet ze zich zelfs gewoon vallen.

Stilstaan was niet aan te denken want haar stressniveau was veel te hoog.

Ik heb toen gelukkig dit forum ontdekt en heb veel aan sommige tips gehad, de belangrijkste waren bogen maken, afstand scheppen, de hond goed leren kennen, voorzien wat er zou kunnen gebeuren, rust brengen in de wandelingen.

De basis werd binnen al gemaakt door haar te laten zien dat ze hier mensen om zich heen had waar ze op kon vertrouwen. Door haar bijv. rustig te laten eten, niet op haar toelopen maar haar zelf laten komen e.d. Stem en houding altijd kalm en vriendelijk etc.

De wandelingen hielt ik kort en saai, ik liet haar ook weleens naar snoepjes snuffelen, soms deden we een leuk oefeningetje of spelletje. Ik zorgde voor succeswandelingetjes, ging afleidingen eerst maar gewoon uit de weg. Daardoor kreeg ze meer zelfvertrouwen, ging al rustiger de deur uit, ze kreeg daardoor ook meer vertrouwen in mij, ik liet haar niet in situaties komen die ze niet aan kon.

Ik ontdekte ook het boekje van Turid Rugaas om rust te brengen in de wandelingen vind het een aanrader, evenals haar boekje Kalmerende Signalen.


En zo ging het steeds beter, moesten we eerst alles uit de weg gaan, nu kunnen we rustig door de stad wandelen zonder getrek of uitvallen.

Ik denk dat dit voor Lola de beste methode was, steeds stilstaan en toch gewoon doorgaan met haar blootstellen aan dingen waardoor ze ging trekken zonder de oorzaak van het trekken aangepakt te hebben had ze niet begrepen en had voor heel veel extra stress gezorgd.

Bij andere honden is het stilstaan en belonen misschien weer wel ontspannend.

In elk geval is dit hoe wij het aangepakt hebben en het heeft duidelijk gewerkt.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wat veel mensen fout doen is als de hond trekt, of naar voren gaat net voor het trekken word, is dat ze de riem naar achter trekken. Het enige wat je vaak bereikt is dat de honden alleen nog maar harder proberen naar voren te komen. Als je een rukje naar de zijkant doet raakt de hond uit balans en op dat moment ben jij als baas in het voordeel en kun je de hond weer onder controle krijgen. Wij lopen als roedel op deze manier en we kunnen zelfs onze tank van een stafford aan. Het is dus niet de bedoeling dat je een enorme ruk geeft aan de riem maar even kijken waar jou hond van uit balans raakt.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Wat ik doe als mijn muts 55 kilo opeens een vriend(in) ziet en ze er TE snel naar toe wil, spring zo snel mogelijk voor haar zodat haar "zicht "op de andere  hond word verstoord en laat haar dan zitten om rustig te worden..het is even oefenen.. maar helpt wel redelijk en haar tuig heeft een handvat dus.. voordat ze haar kracht erin kan gooien heb ik haar te "pakken".. gelukkig loopt ze net als jouw hond normaal rustig aan de lijn.. maar de OEPS momenten...weeg zelf maar 5 kilo meer...ben gelukkig nog nooit gevallen ..
Geen sl/ kettingen ed. doen hoor.. ze loopt toch harstikke goed naast je!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Wat ik doe als mijn muts 55 kilo opeens een vriend(in) ziet en ze er TE snel naar toe wil, spring zo snel mogelijk voor haar zodat haar "zicht "op de andere  hond word verstoord en laat haar dan zitten om rustig te worden..het is even oefenen.. maar helpt wel redelijk en haar tuig heeft een handvat dus.. voordat ze haar kracht erin kan gooien heb ik haar te "pakken".. gelukkig loopt ze net als jouw hond normaal rustig aan de lijn.. maar de OEPS momenten...weeg zelf maar 5 kilo meer...ben gelukkig nog nooit gevallen ..
Geen sl/ kettingen ed. doen hoor.. ze loopt toch harstikke goed naast je! "

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Wat ik doe als mijn muts 55 kilo opeens een vriend(in) ziet en ze er TE snel naar toe wil, spring zo snel mogelijk voor haar zodat haar "zicht "op de andere  hond word verstoord en laat haar dan zitten om rustig te worden..het is even oefenen.. maar helpt wel redelijk en haar tuig heeft een handvat dus.. voordat ze haar kracht erin kan gooien heb ik haar te "pakken".. gelukkig loopt ze net als jouw hond normaal rustig aan de lijn.. maar de OEPS momenten...weeg zelf maar 5 kilo meer...ben gelukkig nog nooit gevallen ..
Geen sl/ kettingen ed. doen hoor.. ze loopt toch harstikke goed naast je! "


Hihi....dat word zeker van de winter ijzers onder jë eigen schoenen?
Ik krijg bij dit soort reacties een beeld voor me waar de hond inderdaad aan het rennen is door de sneeuw heen en zijn baasje hulpeloos achter zich aan sleept;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Wat veel mensen fout doen is als de hond trekt, of naar voren gaat net voor het trekken word, is dat ze de riem naar achter trekken. Het enige wat je vaak bereikt is dat de honden alleen nog maar harder proberen naar voren te komen. Als je een rukje naar de zijkant doet raakt de hond uit balans en op dat moment ben jij als baas in het voordeel en kun je de hond weer onder controle krijgen. Wij lopen als roedel op deze manier en we kunnen zelfs onze tank van een stafford aan. Het is dus niet de bedoeling dat je een enorme ruk geeft aan de riem maar even kijken waar jou hond van uit balans raakt. "


.

Dit vind ik een hele goede tip!.

De balans even verstoren is vaak een heel krachtig medium.
Geen uitputtend getouwtrek, maar even de lijn afbuigen, verstoren.

Is niet trekken in dezelfde krachtlijn (voor of achter is in dezelfde lijn, daar is een dier op ingesteld, zijwaarts is een veel moeilijker beweging), als de hond, maar even een 'net iets andere kant', disbalans.

en; dit werkt bij paarden ook. Daar pas ik het zelf toe, bij een veulen dat eigenlijk al 10 keer sterker is dan ik.

zodra ze moeten 'verstappen' heb je je doel bereikt en kun je terug aandacht vragen.

dan....belonen als ze volgen!

:-D

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Dit gebruikten wij ook vaak idd.. de hond uit balans halen.
Sky heeft in het begin een onbedwingbare obsessie naar andere honden gehad en dat viel soms ook niet mee.. (Sky +80kg, ik 53 kg) Menigeen heeft me destijds aangesproken met "Oh, dat jij 'm kan houden. Wij houden telkens ons hart vast of je zal gaan vliegen of niet.."

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Wat mij wel erg is tegengevallen, is dat veel reguliere hondenscholen geen kaas hebben gegeten van de opvoeding van een onstuimige zeer zware hond.. Skymans heeft al meerdere trainers hele bossen en velden overgesleurd, want "negeren en GEWOON stil blijven staan werkt echt!" Hahahhaaha!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Wat mij wel erg is tegengevallen, is dat veel reguliere hondenscholen geen kaas hebben gegeten van de opvoeding van een onstuimige zeer zware hond.. Skymans heeft al meerdere trainers hele bossen en velden overgesleurd, want "negeren en GEWOON stil blijven staan werkt echt!"    Hahahhaaha! "


Ja dat is wat mij betreft ook het lachertje vd eeuw hoor. Je leert van je fouten.....(huhummmO-)) en dat is er een die ik dus ook nooit maar dan ook nooit meer zal maken! Ik ben wat dat betreft zo'n 'brave volhouder'.....een dik jaar wortel schieten heeft me meer ellende als goeds gebracht maar dat ligt nu gelukkig alweer een tijdje achter ons. En ook een ruim 30 kg. hond 'on a mission' trekt menig stevig manslijf er makkelijk achteraan.;-)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Zielige opmerking hoor!!

"

Hihi....dat word zeker van de winter ijzers onder jë eigen schoenen?
Ik krijg bij dit soort reacties een beeld voor me waar de hond inderdaad aan het rennen is door de sneeuw heen en zijn baasje hulpeloos achter zich aan sleept;-) "


.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

dit werkt dus niet als je een tuig heb

"

.

Dit vind ik een hele goede tip!.

De balans even verstoren is vaak een heel krachtig medium.
Geen uitputtend getouwtrek, maar even de lijn afbuigen, verstoren.

Is niet trekken in dezelfde krachtlijn (voor of achter is in dezelfde lijn, daar is een dier op ingesteld, zijwaarts is een veel moeilijker beweging), als de hond, maar even een 'net iets andere kant', disbalans.

en; dit werkt bij paarden ook. Daar pas ik het zelf toe, bij een veulen dat eigenlijk al 10 keer sterker is dan ik.

zodra ze moeten 'verstappen' heb je je doel bereikt en kun je terug aandacht vragen.

dan....belonen als ze volgen!

:-D "


.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" dit werkt dus niet als je een tuig heb


. "


.........wel als de D-ring voor op de borst of richting schouders zit;-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik weet wel dat dat betekent dat hij al zo hoog in zijn emotie staat dat hij eigenlijk niet meer bereikbaar is. Net zoals angstige honden geen snoepjes meer aannemen. Maar dan zeg maar positieve spanning.

Normaal zeg je dan "afstand houden", maar dat is in de praktijk niet altijd te doen. Zeker niet als zijn 'dinnetje ook zo uit haar dak gaat. "


.Hai Wilma, 
Ik reageer hier even omdat het andere topic op slot staat. Je had een antwoord gegeven op een stukje uit mijn reactie. Ik denk dat je mijn hele reactie moet lezen. Wat ik nl bedoelde is dat er veel niet gezegd wordt omdat dit niet strookt met de visie van HP. 

Vandaar dat per pb's andere reacties gegeven worden dan hier.
Dat vind ik hypocriet (jammer dat het op deze manier moet) maar ik begrijp dus heel goed waarom het zo gedaan wordt.

Overigens gebruik ik zelf altijd het ongewenste gedrag negeren en gewenst gedrag belonen!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk niet dat de visie van HP er veel mee te maken heeft, maar de extremistische of hele emotionele (het minste of geringste mishandeling noemen) reacties van de leden wel.

Het moderatorteam zelf tolereert heel veel vind ik. De leden veel minder. Voor sommigen is een "nee" bij wijze van spreken al mishandeling.

Ik weet niet of je er toen al was, maar ik herinner me nog levendig de discussie over een aanraking om een hond even uit zijn focus te halen. Half HP viel over het feit dat mensen á la CM aan het hakjes geven waren, terwijl dat dus helemaal niet aan de orde was. Vind je het gek dat mensen dan via pb gaan communiceren? Ik niet.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Misschien een gentle leader/halti? Heb ik een tijdje gebruikt voor t probleem takken eten na operatie maar het is officieel voor t trekken tijdens een wandeling! Je moet dan zelf niks doen, de hond corrigeert hemzelf, als ie trekt is het een vervelend gevoel plus de neus draait naar jou kant dus hij kan niet doorlopen ziet minder van voor dus!

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

"

.........wel als de D-ring voor op de borst of richting schouders zit;-) "


.

Idd! Bij ons werkt het in elk geval wel goed.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik denk niet dat de visie van HP er veel mee te maken heeft, maar de extremistische of hele emotionele (het minste of geringste mishandeling noemen) reacties van de leden wel.

Het moderatorteam zelf tolereert heel veel vind ik. De leden veel minder. Voor sommigen is een "nee" bij wijze van spreken al mishandeling.

Ik weet niet of je er toen al was, maar ik herinner me nog levendig de discussie over een aanraking om een hond even uit zijn focus te halen. Half HP viel over het feit dat mensen á la CM aan het hakjes geven waren, terwijl dat dus helemaal niet aan de orde was. Vind je het gek dat mensen dan via pb gaan communiceren? Ik niet. "


.Klopt helemaal! Jij hebt echt gelijk!!!! 

De moderators tolereren inderdaad wel veel. En ik weet welke discussie je bedoelt. Overigens denk ik dat heel veel komt omdat men niet leest wat er staat, maar meer wat men wil lezen. Of een paar woorden/zinnen uit een reactie compleet uit hun context trekken waardoor het anders lijkt dan de bedoeling is/was. 

Maar goed, het gaat erom dat het van mij niet als aanval richting jou bedoelt was. Meer een opmerking in het algemeen. 

Even weer ontopic. Ook ik heb een slipketting geprobeerd. Moet zeggen dat het geholpen heeft en ik sindsdien niet meer naar de fysio hoef om mijn schouders weer in het fatsoen te krijgen. Daarbij kon Willem uit zijn andere riem komen en ook uit zijn tuigje. Werd wel erg gevaarlijk!
Heb er een rotgevoel bij als ik zo'n ding gebruik, maar wist even niet een andere oplossing. Nu heeft Willem overigens een halfslip. Maar meestal loopt hij zonder.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Wat kan ik hieraan doen?
^