Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvelienEvelien

honden foto van Evelien

Hoi

Heeft iemand ervaring met allergieën bij Amstaffs? Mijn klein uk is ondertussen 9 maanden.  Al van meet af aan waren er symptomen: rood tussen pootjes - rode streep op de buik. 

Ondernomen stappen:

- Uitstruikjes 
- Antibiotica (2 of 3 keren)
- Zeker geen vlooien ofzo, ze is zeker behandelt 
- Allergietest = graanallergie => Graanloos voedsel vn orijnen + graanloze snoep/ 
- 2 dierenarsten
- 3 keren antibiotica
- Ontsmetten met isobetadine; 
- Ondertussen ben ik met alles gestopt behalve ontsmetting, volgens onze dierenarts zou het hormonaal zijn. 

Het klopt idd dat door haar bijna-loopsheid ze een opflakkering kent. 

Iemand ervaring met verbetering van huidproblemen na sterilisatie? In Januari laat ik Zoë steriliseren, zou dat meteen het einde van haar huidproblemen kunnen betekenen? Iemand opgemerkt dat de huid van jullie hond na sterilisatie verbeterde?

Groetjes Eve

Ps: Poot van Zoë

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Na de spoed castratie van mijn teef begonnen de huidproblemen juist. De vacht werd dof en ze kreeg een korte tijd daarna ineens allerlei allergiën. Inmiddels heeft ze in iedergeval een allergie voor kip, rund, graan, hooimijt en huisstofmijt.

Mijn inziens hebben hormonen zelf niets te maken met allergiën. Wel heeft de weerstand alles te maken met de ernst van intoleranties. De weerstand daalt bij o.a. stress en anti biotica.

Mijn ervaring is dat dierenartsen niets, veeeeeel tekort of zelfs verkeerde info omtrend voedsel allergiën en voedsel intoleranties hebben. Daarom ben ik zelf een weg gaan bewandelen toen ik nog mijn herder had. Met hem ben ik eerst diverse dierenartsen af geweest. Allemaal gaven een andere diagnose of zelfs geen diagnose. Allemaal stopten ze er pillen in. De laatste da stopte er zelfs pillen in die niet samen konden!!
Toen ik me ging verdiepen in hondenvoeding, ben ik erachter gekomen dat mijn herder ook een rund, kip en graan allergie had. Al zijn (zeer extreme) klachten verdwenen. Hij knapte 200% op en dat zonder medicijnen.

Welke Orijen versie geef je? Welke voedingen heeft hij tot nu toe gehad?

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Hoi...hoi..mijn labrador heeft ook een voedselallergie. Ik ben met de brok gestopt en probeer nu vers voer van Carnibest en Haaksbarf. Net twee weken gestart. Ontlasting gaat nu goed. Eerder altijd wat aan de dunne kant. .hij bleef lang krom staam. Hoe weet je nu echt waar je hond allergies voor is?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Toevallig zag ik de nest foto voorbij komen...en zag en dacht meteen;oei dat moedertje is allergisch en heeft wel een nest mogen krijgen(waardeloos dat rond fokken van mensen met dieren)

Nee steriliseren heeft niks te maken met een allergie krijgen of oplossen..een allergie is iets wat je opbouwt,heeft je hond tot nu toe bijvoorbeeld eten op kip en rund basis gehad,dan moet je iets kiezen met een diersoort dat ze nog niet heeft gehad en ook geen allergie voor heeft op kunnen bouwen.
En héél belangrijk,geen granen in het eten,ook geen stukjes brood geven of ander mensen voedsel(zeker voorlopig).

Zie je wat in KVV?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh..las het niet helemaal volledig,als je al graanloos voert,dan echt de kip en rund weg laten en een brok of kvv nemen op basis van Eend,Lam,Paard,Hert.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoi...hoi..mijn labrador heeft ook een voedselallergie. Ik ben met de brok gestopt en probeer nu vers voer van Carnibest en Haaksbarf. Net twee weken gestart.  Ontlasting gaat nu goed. Eerder altijd wat aan de dunne kant. .hij bleef lang krom staam. Hoe weet je nu echt waar je hond allergies voor is? "


Als je hond na minimaal 8 weken klachtenvrij is, zit je goed.

Alleen met een eliminatiedieet kun je ontdekken voor welke diersoorten je hond echt allergisch is.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Ben gestart met het eliminatie dieet. Ik heb gekozen voor Kalkoen van Carnibest. Voorheen heeft hij ook vers voer gehad. Paard, geit en rund van Haaks barf. Nu met carnibest kalkoen gestart. Dit product kan ik bij de dierenwinkel kopen...dat is wat makkelijker en ook goed vlgs mij. Wil nog een test doen op Atopie....zou een hond met voedselallergie ook vaak Atopie hebben...als ik dit hier zo lees ....krijg ik het idee van wel..?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Mijn stafford teef heeft 13 allergieën, ze is allergisch voor 7 grassoorten, 3 kruiden en 3 soorten mijt. We hebben een jaar lang gekwakkeld en van alles geprobeerd en toen was ik het zat, ze had er ontzettend veel last van en krabte zich een ongeluk. We zijn toen overgestapt van brokken naar KVV en toen werd het al iets minder maar het ging niet helemaal weg. Toen hebben we een bloedtest laten uitvoeren en daar kwamen dus deze resultaten uit. Ze krijgt nu maandelijks een speciaal samengesteld serum en dat helpt enorm. Ze was al gesteriliseerd dus of dat het verminderd heeft durf ik je niet te zeggen. Haar klachten waren ook enorm rode huid, vooral op de borst en tussen de tenen en ze krabte bijna aan 1 stuk door de hele dag.

Mijn advies is om een bloedtest te laten uitvoeren en evt. over te stappen van brok naar vers.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ben gestart met het eliminatie dieet. Ik heb gekozen voor Kalkoen van Carnibest. Voorheen heeft hij ook vers voer gehad. Paard, geit en rund van Haaks barf. Nu met carnibest kalkoen gestart. Dit product kan ik bij de dierenwinkel kopen...dat is wat makkelijker en ook goed vlgs mij. Wil nog een test doen op Atopie....zou een hond met voedselallergie ook vaak Atopie hebben...als ik dit hier zo lees ....krijg ik het idee van wel..? "


daar zit niet alleen kalkoen in en is dus geen goede manier van elimineren. Als je hond reageert weet je nog steeds niet waarop.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ben gestart met het eliminatie dieet. Ik heb gekozen voor Kalkoen van Carnibest. Voorheen heeft hij ook vers voer gehad. Paard, geit en rund van Haaks barf. Nu met carnibest kalkoen gestart. Dit product kan ik bij de dierenwinkel kopen...dat is wat makkelijker en ook goed vlgs mij. Wil nog een  test doen op Atopie....zou een hond met voedselallergie ook vaak Atopie hebben...als ik dit hier zo lees ....krijg ik het idee van wel..? "


Bij ons is dit wel het geval, en je leest het vaker.

Een interessante site voor jou is

www.allergiepolivoorhonden.nl 

Daar vind je veel informatie over verschillende allergieen, behandelingen etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Mijn stafford teef heeft 13 allergieën, ze is allergisch voor 7 grassoorten, 3 kruiden en 3 soorten mijt. We hebben een jaar lang gekwakkeld en van alles geprobeerd en toen was ik het zat, ze had er ontzettend veel last van en krabte zich een ongeluk. We zijn toen overgestapt van brokken naar KVV en toen werd het al iets minder maar het ging niet helemaal weg. Toen hebben we een bloedtest laten uitvoeren en daar kwamen dus deze resultaten uit. Ze krijgt nu maandelijks een speciaal samengesteld serum en dat helpt enorm. Ze was al gesteriliseerd dus of dat het verminderd heeft durf ik je niet te zeggen. Haar klachten waren ook enorm rode huid, vooral op de borst en tussen de tenen en ze krabte bijna aan 1 stuk door de hele dag.

Mijn advies is om een bloedtest te laten uitvoeren en evt. over te stappen van brok naar vers. "


Geweldig dat het desensibiliseren heft geholpen.
Hier beginnen we ook voorzichtige verbeteringen te zien. :-D

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"

Geweldig dat het desensibiliseren heft geholpen.
Hier beginnen we ook voorzichtige verbeteringen te zien. :-D "

Ja ik ben heel blij dat het serum werkt, ze krabt bijna niet meer en haar rode huid is verdwenen, blije hond blije baas haha :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"
Ja ik ben heel blij dat het serum werkt, ze krabt bijna niet meer en haar rode huid is verdwenen, blije hond blije baas haha :-D "


Fijn hoor, geeft mij ook even positieve bevestiging! :-D

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"

Fijn hoor, geeft mij ook even positieve bevestiging! :-D "

Dat is goed om te horen! Hoop dat het bij jullie ook het gewenste resultaat geeft ':-).

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Waar moet ik dan mee Elimineren. ...is toch 1 diersoort. ..kalkoen? De jeuk is een stuk minder...is hypoallergeen voer...nog wel haaruitval...dat wel...maar dat heeft tijd nodig?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Waar moet ik dan mee Elimineren. ...is toch 1 diersoort. ..kalkoen? De jeuk is een stuk minder...is hypoallergeen voer...nog wel haaruitval...dat wel...maar dat heeft tijd nodig? "


Eliminineren doe je met één diersoort, die je hond nog niet eerder heeft gehad.
Zonder toevoegingen, groenten e.d.
Dat geef je minimaal 6 weken, en niets anders, ook geen snacks, tenzij van dezelfde diersoort.
In deze periode zou ik verder ook niets veranderen, bv wassen, of enig supplement gebruiken.

Mocht je meer willen weten dan is Barfplaats ook een nuttige website.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Waar moet ik dan mee Elimineren. ...is toch 1 diersoort. ..kalkoen? De jeuk is een stuk minder...is hypoallergeen voer...nog wel haaruitval...dat wel...maar dat heeft tijd nodig? "


Misschien is het voor jouzelf handiger om een nieuw Eigen topic aan te maken? ':-)

honden page profiel Eve & Amstaff ZoëEve & Amstaff Zoë

honden foto van Eve & Amstaff Zoë

 . 

 

Hoi

 

Ondertussen is Zoë 1 jaar (morgen!).

De problemen zijn nog steeds niet verholpen. Ze at orijnen red meet, ik ben overgeschakeld naar orijnen fish. Het is echter wel een tijd beter geweest tot ze schijnzwanger werd tot aan de loopsheid, en daarna bij schijnzwangerschap. Het geeft wel een indruk dat hormonen een rol kunnen spelen. Het is zelf intussen tijd enige tijd veel beter geweest. 

 

Ze is gesteriliseerd, maar kreeg opnieuw een opflakkering. De sterilisatie is nog maar 2 weken achter de rug.  Ik heb opnieuw zalf en medicijnen meegekregen. De dierenarts raadt aan om nog 1 maand te wachten, en te observeren of alles niet rustig wordt daarna de bloedtest er opnieuw bij te nemen en een vaccin op maat te laten maken. Hierin inbegrepen ook de waarden die op het randje van allergisch waren, dus niet als allergisch gequoteerd. Zoë kwam enkel licht allergisch uit op graan. Er zijn echter wel een paar incidenten geweest: ze heeft eens een boterham, stukje peperkoek en voerbak met graan van een andere hond ge-eten. Het is echter een te verwaarlozen hoeveelheid in correlatie dat de bloedtest licht allergisch aangaf op graan. De bloedtest zal herbekeken worden op alle waarden en in een vaccin worden verwerkt als het deze keer niet definitief stopt. Ondertussen gooi ik de dentastick id vuilbak (ja ik had e recht overgelezen graan). 

 

Hebben jullie nog tips? 

 

Het is toch verontrustend...

honden page profiel Eve & Amstaff ZoëEve & Amstaff Zoë

honden foto van Eve & Amstaff Zoë

Vaccins zijn maandelijks? Kan dit dat het 120 euro per maand is. Nouja als het moet dan moet het natuurlijk, ik wou gewoon nog even checken.  

honden page profiel Eve & Amstaff ZoëEve & Amstaff Zoë

honden foto van Eve & Amstaff Zoë

Hoi

 

Ohja geef KVV, ik kweet niet wrm ik KVV zou geven als de allergietest enkel graan aangeeft. Een allergietest moet toch kloppen? Het was de bloedtest (160 euro). Of kan het niet kloppen?

 

Pff t'is alvast zeer frustrerend. Honderden euro's later kijk je nog altijd op hetzelfde ontstoken buikje, pootjes, ... zucht

 

Als het deze keer niet lukt ga ik bij een dierenarst dermatoloog

 

Groetjes 

 

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wat me zo raar lijkt is dat je spreekt over opflakkeringen. Wanneer honden een voedselallergie hebben blijven de klachten constant aanwezig. Welke medicijnen krijgt ze trouwens? 

Hier heb ik ook een hond met allergie. Geen voedselallergie, maar een allergie voor mijten. 
Bloedtesten zijn niet 100%  betrouwbaar, maar ze kunnen je wel een richtlijn geven in de juiste richting. Er werd mij ook aangeboden om met vaccins te werken, maar dit wou ik niet. Er bestond een kans dat het niet werkte, en er bestond zelfs een kleine kans dat ze verkeerd zou reageren en in shock zou geraken. Dus nee, ik wou het eerst zelf proberen oplossen. En nu gaat het al een tijdje goed, ze is niet meer geobsedeerd aan het krabben en bijten. 


Wat heb ik gedaan om de jeuk te verlichten? Overgeschakeld op goed voer! KVV en snacks die geen bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen bevatten. Indien je af en toe nog een snoepje geeft waar één van die 3 dingen in zit, zou ik daar dus zeker mee stoppen. Honden kunnen ook allergisch zijn voor de bewaarmiddelen die in snacks of brokken zitten, en dat wordt niet met een bloedtest getest. 
Ik geef haar ook elke dag visolie. Dit is geen wondermiddel, maar het kan de klachten wel met 10% doen verminderen. Het is niet veel, maar het is toch een begin!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik zou niet verder aanmodderen bij je eigen dierenarts maar het 'hogerop' zoeken. Alternatief of regulier kan ik je niet adviseren, dat laat ik aan anderen hier over. Ik heb zelf een allergische hond waar ook soms iets ingaat wat niet mag. Vervolgens bijt ze 2 dagen op haar poten en is het weer over.

 

Dit is overduidelijk niet het buikje van een licht allergische hond. Een bloedtest op mogelijke allergie moet kloppen. Ik vrees dat er meer aan de hand is dan enkel een lichte allergie. Mocht je hormonenzalf en antibiotica hebben gekregen dan zou ik daar mee stoppen. Een goede zalf, creme of gel met honing kunnen de klachten verlichten http://www.degroenedrogist.nl/shop/living-nature-manuka-honey-gel-p-16526.html?gclid=CLiF_MnKgb0CFerpwgod62cAOw of http://www.kno-winkel.nl/artikel/derm50-kno?lang=nl Let op de inhoud, de eerste is maar 10 ml, de tweede 50 ml.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ik zou niet verder aanmodderen bij je eigen dierenarts maar het 'hogerop' zoeken. Alternatief of regulier kan ik je niet adviseren, dat laat ik aan anderen hier over. Ik heb zelf een allergische hond waar ook soms iets ingaat wat niet mag. Vervolgens bijt ze 2 dagen op haar poten en is het weer over.
 
Dit is overduidelijk niet het buikje van een licht allergische hond. Een bloedtest op mogelijke allergie moet kloppen. Ik vrees dat er meer aan de hand is dan enkel een lichte allergie. Mocht je hormonenzalf en antibiotica hebben gekregen dan zou ik daar mee stoppen. Een goede zalf, creme of gel met honing kunnen de klachten verlichten http://www.degroenedrogist.nl/shop/living-nature-manuka-honey-gel-p-16526.html?gclid=CLiF_MnKgb0CFerpwgod62cAOw of http://www.kno-winkel.nl/artikel/derm50-kno?lang=nl Let op de inhoud, de eerste is maar 10 ml, de tweede 50 ml. "

 

Daar dacht ik ook meteen aan, stoppen met die antibiotica! Daarom dat ik ook vroeg welke medicatie ze gekregen had. Antibiotica werkt tegen bacteriën, dus dan is het absurd dat men antibiotica geeft voor een voedselallergie. Waar het wel tegen kan werken is wanneer er een bacteriële infectie gekomen is DOORDAT er een wond gekomen is DOORDAT je hond te veel gebeten of gekrabt heeft DOOR een voedselallergie. Maar zelfs in dat geval, bijvoorbeeld als ze wonden heeft aan haar poten door het bijten en likken, dan zou ik eerder voor een voetbad (of pootbad in dit geval) gaan 2x daags dan een antibioticakuur. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Met jouw verhaal en mijn ervaringen met mijn allergische hond kan ik je alleen maar adviseren naar een dermatoloog of een goede holistische arts te gaan. Dit is te complex om zelf met wat tips van een forum op te lossen.

Voor meer informatie mag je me altijd een pb sturen.

 

honden page profiel Eve & Amstaff ZoëEve & Amstaff Zoë

honden foto van Eve & Amstaff Zoë

Hoi

 

Therios in pilvorm  in combinatie met flucidine zalf. 

Graan kwam naar voren als licht allergisch, maar de dierenarts gaat de waarden opnieuw opvragen namelijk door de grenswaarden te hernemen. Ik krijg maandag een nieuwe telefonische update. Er is waarschijnlijk sprake van meer dan enkel een graanallergie, maar het kwam enkel als licht-allergisch uit de bloedtest. 

 

In het geval dat symptomen blijven voorkomen ondanks graanloos voedsel dienen andere waarden herbekeken te worden (randgevallen tss allergisch of niet-allergisch opnieuw herbezien). Er is momenteel ook sprake van een bacteriële infectie bijkomend, vandaar antibiotica (hij zei dat er een gele vlekvorming zichtbaar was, waardoor antibiotica nodig is). Het niet enkel een allergie type voedsel daarom dat de dierenarts alle waarden opnieuw wil bekijken. 

 

Ik heb in alle eerlijkheid het eliminatiedieet niet gevolgd, ik ben onmiddellijk overgegaan naar kwalitatiever van orijnen zonder graan etc. Aangezien bloedtest ook allergie tegen eiwitten, en andere voedingsbestanden aangeven. Verder zat er ook geen rund, kip in het orijnen eten (redmeet). De allergie is ook niet enkel van eten, aangezien er sprake is van opvlakkeringen. Ik ga nog even afwachten tot maandag, als er geen aannemelijke uitleg komt overgaan naar dierenartst dermatoloog. Bedankt voor de tips ik was gisteren enorm overstuur, maar ik zie wel dat het minder rood ziet met de zalf. 

 

 

 

honden page profiel Eve & Amstaff ZoëEve & Amstaff Zoë

honden foto van Eve & Amstaff Zoë

Het lijkt jullie dus ook onmogelijk dat enkel graan haar allergie veroorzaakt, mjah dat dacht ik ook daarmee dat ik bij de dierenartst ben trug gegaan voor een re-check. Mjah ik geef zeker niet op als maandag hier niks uit komt ga ik verder.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Is het alleen op de kale plek? Dan kan het komen van het middel waarmee ze is gewassen voor de operatie. 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Heeft zij onlangs een enting gehad?
Heb je onlangs ontwormd?
Heb je onlangs behandeld tegen vlooien en teken?

Ik zou als je bovenstaande hebt gedaan, hier direct mee stoppen, niet meer enten en behandelen tegen vlooien, teken en niet ontwormen en kijken of het dan verbeterd!

Wat je direct tegen de jeuk kan doen is insmeren met Calendula zalf, een paar maal per dag en zachtjes inwrijven.
Ook zou je kunnen proberen om een theelepel appelazijn door haar water te doen en neem dan minimaal 8 weken de tijd om te kijken of het iets heeft opgelost!

Let op met eten van kippenvlees of kalkoen.
Ik heb mijn hond met jeuk en kapotte plekken geholpen door deze op Prins Huid en Darm te zetten, deze geperste brok is gebaseerd op EEND, heeft hier goed gewerkt.
Ook vlees van Carnibest is Eend.

Succes, hoop dat je er iets aan hebt!

Oja, zwemt jou hond? droog hem goed af, doe weer een theelepel appelazijn in een spuitfles, spuit de hond in daarmee en wrijf ook dat goed in op de huid.

Volgende forumvraag: Allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^