Kito bijna 9 maanden hij begint zichzelf te worden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Kito word nu bijna 9 maanden .
En zijn eigen akita karakter begint stilaan vorm te geven.
Opzich niks mis mee . Alleen het word me wel stilaan duidelijk waar hij van geprikkeld word en niet.
Sinds november gaat hij niet meer los in het bos . Zijn jacht instinct is geopenbaard en sterk aanwezig . En bij ons is het jachtseizoen een maand geleden van start gegaan dus we nemen geen risico's. Gelukkige heb ik hier vlakbij een omheind speelbos waar ik hem op rustige tijdstippen gemakkelijk kan los laten en kan blijven trainen op het terug komen wat nog steeds goed gaat wanneer ik zijn aandacht kan blijven vasthouden.

Ontmoetingen met honden moet voorzichtig gebeuren. Op kleine honden reageert hij of enthousiast of hij negeert ze. Maar met genoeg ruimte en afstand behouden laten zitten tot ze voorbij zijn is er totaal geen probleem.
Op grote honden reageert hij heel anders en ben ik heel alert. Hij is jong aan het puberen en wil zich bewijzen. Dus hier nog meer afstand bewaren. Gelukkig kom ik niet teveel grote honden tegen .
Ik vind het nog steeds een heerlijke hond hoor en hij is mijn beste maatje.

Afgelopen dagen zijn hier stellingen voorbij gekomen over aangelijnde honden in losloopgebied, een akita die ook nog eens uitgehaald heeft naar een loslopende hond.
Ik sta er dichter bij dan menig ander hondeneigenaar hier op het forum.
het zet me dan ook aan het denken ik probeer wat te doen met de informatie en ben verder zeer alert.
Ik wil het beste voor mijn hond en ook voor anderen honden.
Overigens is kito erg rustig tegenover katten en andere kleine dieren en paarden. Koeien vind hij een beetje eng.

Maar ik merk wel dat eigenaren met loslopende honden sorry dat ik het moet zeggen vaak asociaal zijn. vandaag waren we op een breed pad en zagen we een klein hondje op ons af komen rustig in stap. En ik maak ruimte voor hun op het veld dat er naast loopt. Ik laat kito zitten en liggen wat allemaal erg goed ging. De hond en de eigenaar komen dichterbij en hij vraagt gaat het problemen geven mijn hond los ? Waarop ik antwoord geen idee ik wil geen risico. Antwoord hij terug met ja als ik hem nu vast maak dan word hij agressief . Hondje deed wel helemaal niks alleen stilstaan en staren. En hij heeft toch wel 6 keer moeten roepen voordat hij verder liep.

Dan denk ik dus op dat moment asociale mens. je hond mag niet eens los lopen. Hij moest blij zijn dat ik met mijn kalf ruimte maak. 
We zijn maar verder gelopen. Maar de topics in mijn achterhoofd komen dan wel boven.
Blijft een eeuwige discussie volgens mij.
In ieder geval ik probeer te doen wat ik veilig acht.

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Jammer dat hij helemaal weggezakt is zonder reacties.
Maar misschien is het totaal ook niet interessant.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Loes is blijkbaar een paar maanden ouder, en is begin vorige maand een jaar oud geworden.
Van het puberen heb ik zelf weinig gemerkt. Wel merk ik nu een vast slaappatroon op, in haar puppytijd hing dat sterker af van de omstandigheden.

Hier in de omstreken is er geen losloopgebied, dat probleem doet zich hier dus niet voor (in België zijn die hier trouwens zo goed als niet beschikbaar, verbeter me als ik me hierin vergis!). Maar ik snap wel dat je je stoort aan asociale mensen. Je laat je eigen hond pas los als je zeker bent van zijn sociaal gedrag en dat hij/zij terugkomt als er geroepen wordt.

Vind het trouwens heel knap dat Kito gaat liggen bij een naderende hond! Dat lukt me niet bij Loes, ze is superenthousiast om die andere vierpoter te ontmoeten, en er ook nog liefst mee te spelen!

Nog veel succes met Kito!

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker

Mijn hond (staffie) heb ik als allereerste geleerd andere honden te negeren en altijd terug bij mij te komen!!! Altijd! Kom ik iemand tegen met een aangelijnde hond als de mijne losloopt dan blijft zij bij mij. Al vinden de honden elkaar nog zo leuk niet iedere eigenaar zit op contact te wachten! Ik vind het dan ook aan elke eigenaar de verantwoording om ofwel je hond zo af te richten dat ie bij je blijft en anderen niet lastig valt en pas een andere hond benadert bij toestemming ofwel je hond aan te lijnen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Puberteit is een lastige tijd - praat me er niet van ;-) en het is nu inderdaad belangrijk dat je goed aan je band blijft werken. In onze losloopgroep zit een akita van 13 mnd die aan het puberen is en die vliegt nu steeds bovenop Shadow en Spot als die zich met een hond bemoeien waar hij mee bezig is. Reden voor mij om daar nu even weg te blijven... Deze eigenaren lieten voorheen het hun hond alleen uitzoeken maar komen daar nu van terug.

Het is wel belangrijk - naar mijn mening - om te zorgen dat jij de regie in handen hebt en zoals ik het nu lees ben je daar goed mee bezig.

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Dank je voor de reacties.
Kito heeft tot nu toe geen één verkeerde ervaring met een hond gehad. En ik wil dat zo houden.
Ik hoop dan ook dat na de pubertijd hij zich minder zal moeten bewijzen. Al heb ik sterk mijn twijfels hierover en is het dat nu net wat een akita maakt.
Mijn eerste hondentrainer die gaf mij steeds de raad om totaal geen honden op te zoeken tot kito rustiger zou gaan reageren. Een tijdje geleden had ik het helemaal gehad met hem en ben er dan ook mee gestopt.
Ik heb nu al een paar keer advies gekregen van een trainster die ons zelf volgt op facebook. En met succes.
Zeker geen hondengebieden vermijden. Hij moet er immers routine in krijgen.
ik ben de laatste dagen een aantal keer bij ons door de winkelwandelstraten gaan lopen dan kom je af en toe een hond tegen en de ene al wat groter dan de andere en ik kan al meteen merken dat het steeds beter gaat en ik zijn aandacht ook sneller gevangen krijg.
Door kito heb ik echt geleerd van in het nu met hem bezig te zijn. Wat een advies was van mijn trainer met de paarden. Alleen ik vond dat moeilijk om te begrijpen. Een hond leeft nu eens echt in het nu. Niet gisteren niet morgen nee nu.
En als ik wandelen en ik word wat onzeker dan denk ik wat zou ik nu met mijn paard doen. Ruimte nemen van het object en naar ontspanning zoeken. Dus soms net een straat in lopen en om het hoekje wachten. En daarna denk ik da zie je wel nu gaat het goed.
Ik moet gewoon doen alsof ik met een hengst wandelen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^