oordruppels, een onmogelijke taak...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Hier dus ook een oordrama hond.

Sinds een mega oorinfectie gevolgd door een naar buiten (thank god) uitslaande infectie tot hotspot zijn zijn oren een no-go area.
Iedere dag 2x een oorzalf moeten smeren.

Als de druppels niet koud bewaard moeten worden in de koeling zou ik idd het flesje een half uur voor gebruik in je beha stoppen
En ja... das koud... ;-)

Rover heeft momenteel weer erg vieze oren, ik kan de oorschelp en het gedeelte in het oor waar ik bij kan komen prima schoonmaken met een nat doekje, maar oh wee als ik de druppels pak.
(puur oor, natuurlijk middel dat met ontsteking gebruikt kan worden, maar ook als preventieve onderhoudsdosis van 1x per week 1 druppel per oor)
Hij heeft zijn lichaam weer eens in standje ontgifting staan, zucht... vieze, vette, stinkende vacht. Stinkende poten en een hoop rommel uit zijn ogen en oren.

Voorbeeldje Rovert:
Voor behandeling naar de dierenarts voor de oorinfectie en hotspot, moest volledig onder narcose gebracht worden.
Een half uur na toediening lag de DA bovenop hem in de houdgreep voor de oorzalf en werd er doodleuk vanaf gesmeten... ;-)
Ons mormeltje weegt 85kg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mamavaneen zoon..... hier is Bamse een zwaar gewicht, lukt ook, ik doe het alleen, okee Bamse is niet moeilijk maar toch hou ik haar in de houtgreep, ik zet haar op de bank, en ik hou haar tegen, en dan hoppa, druppel erin, wrijven masseren, en dan de andere kant, mij lukt het ook.. en als je dan met zijn twee bent, moet dat toch lukken, lukt het je niet, dan zou ik iedere dag even naar de dierenarts gaan, vreemde ogen dwingen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zo deden wij het toen Loco het een periode niet toeliet.

We zetten hem 'klem' dwz. in een hoek dus kont en 1 zijkant konden al nergens meer heen. Een van ons ging dan ad andere zijde zitten en de ander ervoor (alle kanten geblokkeerd dus). Degene ad voorkant hield zijn hoofd recht gewoon door de halsband links en rechts goed vast te pakken en degene ad zijkant flapte beide oren gelijktijdig omhoog met een hand en druppelde met de ander, Zo voorkom je dat ze het gelijk eruit schuddelen en is het klusje veel sneller geklaard.

Uiteraard gebeurde alles liefdevol en werd er flink beloond achteraf. Lange tijd (dankzij de wekelijkse routine klus)staat hij alles weer toe en doe ik het in mijn eentje op het gemak.;-)

honden page profiel --

honden foto van -

heey,

olly is wel een slap jochie en veel kleiner dan de jouwe
maar hoe wij hem stil kregen te staan is door een hand in de nek te pakken en met de andere hand pak je het vel onder het oor vast
olly bewoog niet en er konden druppels in zijn oor worden gedaan :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" heey,

olly is wel een slap jochie en veel kleiner dan de jouwe
maar hoe wij hem stil kregen te staan is door een hand in de nek te pakken en met de andere hand pak je het vel onder het oor vast
olly bewoog niet en er konden druppels in zijn oor worden gedaan :-) "



Fijn dat het voor jullie werkte maar juist doordat de assistente van de DA (scheldwoorden zal ik maar weg laten....) Loco in zijn nekvel pakte is hier het gezeik begonnen. Dat was geheel niet nodig geweest want hij liet tot dan ook bij de DA gewoon alles toe........beetje standaard routine daar om geen tijd te verliezen leek het mij. Ze hebben ons daar uiteraard nooit meer terug gezien!!!

honden page profiel --

honden foto van -

"


Fijn dat het voor jullie werkte maar juist doordat de assistente van de DA (scheldwoorden zal ik maar weg laten....) Loco in zijn nekvel pakte is hier het gezeik begonnen. Dat was geheel niet nodig geweest want hij liet tot dan ook bij de DA gewoon alles toe........beetje standaard routine daar om geen tijd te verliezen leek het mij. Ze hebben ons daar uiteraard nooit meer terug gezien!!! "


pff echt?!

wss op andere manier, olly heeft snel angst voor dingen als het hem laat schrikken.. dus wss net op een andere manier gepakt,olly is namelijk wel dol op de assistentes enzo :(

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: in huis halsband/tuig om of af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^