Gezondheidsproblemen met Bara - deel 5

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Vond dat Bara veel plaste en likte, dus afgelopen maandag 23 september m’n meisje haar plas voor onderzoek naar de DA gebracht voor een urinetest. Diagnose: blaasontsteking, medicatie 10 dagen ab kuur, clavubactin
Vrijdag 4 oktober opnieuw een urinetest laten doen. De uitslag was er 7 oktober: het SG was goed, alleen een te hoge zuurgraad. Dit kon volgens de DA wijzen op blaasstenen of blaasgruis. Een nieuwe ab kuur, clavubactin nu voor 20 dagen.
Vrijdag 1 november wilde de DA opnieuw een ab kuur geven. Er is een röntgenfoto gemaakt, waar niets op te zien was. Geen blaassteen, maar volgens de DA zou het dan wel blaasgruis zijn. Ik moest over op “Urinary voer” voor de rest van haar leven. Ik had twijfels bij dit alles, maar oké zak duur voer gekocht en weer voor 10 dagen de ab kuur, clavubactin meegenomen.

Een dag later had ik echt zoiets van dit kan toch zeker niet…. En ben resoluut gestopt met de clavubactin.
Ik ben het hele weekend aan het zoeken en bellen gegaan omdat ik de andere klachten van Bara niet terug vond in de huidige behandeling. Ze is wil niet wandelen, is passief en soms zelfs agressief, heeft kale plekken in haar vacht, is te dik, slaapt erg veel en geeft een droevige indruk.

Zo heb ik hier op 12 december 2011 al eens een onderwerp geopend -I- “ Advies gevraagd probleemgedrag ” link: http://www.hondenpage.com/hondenforum/99059/advies-gevraagd-probleemgedrag.php omreden dat toen (net 2 jaar) in een ras tempo steeds minder sociaal werd en doodsbang voor soortgenoten, op 28 januari 2012 het onderwerp: -II- “ Up-date over mijn Draakjes Bara & Adal ” link: http://www.hondenpage.com/hondenforum/103802/up-date-over-mijn-draakjes-bara-&-adal.php op 12 mei 2012 -III- “ Heeft iemand een idee wat Bara mankeert of een advies voor mij ?” link: http://www.hondenpage.com/hondenforum/114070/heeft-iemand-een-idee-wat-bara-mankeert-of-een-advies-voor-mij?.php en op 14 december 2012 het onderwerp: -IV- “ Bara is nu bij een dierenfysiotherapeut ”, link: http://www.hondenpage.com/hondenforum/135693/bara-is-nu-bij-een-dierenfysiotherapeut-.php

Ondertussen zijn we weer zowat een jaar verder en m’n meissie kwakkelt nog steeds maar wat aan en ik kan er gewoon niet achter komen wat er met haar aan de hand is.
Oké dus een heel weekend zoeken, studeren, bellen, googlen, etc.
Mensen op HP die mij wat beter kennen weten dat ik fan van Turid Rugaas ben. Zo kwam ik via gepubliceerde informatie van Turid haar man terecht bij een Bullmastiff kennel in Duitsland, die mij wezen op een interessante eindopdracht voor de opleiding TR IDTE van Nelis Verhoeven over: “SCHILDKLIER EN AFWIJKEND GEDRAG BIJ HONDEN” Link: http://www.maroef.nl/wp-content/uploads/2012/12/schildklier-en-afwijkend-gedrag-bij-honden.pdf

Maandag 4 november al mijn uitgeprinte bevindingen bij de DA afgegeven met de vraag of ze het wilden bestuderen en voor dinsdag een afspraak gemaakt.
Dinsdag 5 november heb ik een urinetest geëist waarbij deze minimaal 15 min. gecentrifugeerd wordt. Verder wilde ik perse een bloedtest zoals omschreven in bovenstaande eindopdracht.
Donderdagavond 7 november wordt ik gebeld dat de testuitslagen binnen waren. Ik was wat kortaf en heb gezegd dat ie ze maar moet uitprinten en dat ik de volgende dag langs zou komen om ze af te halen.
Urinetest: deze bleek nu helemaal goed te zijn, er is geen gruis meer in terug te vinden
Bloedtest: TSH was op zich wel goed, maar de T4 veel te laag (tekort aan schildklierhormoon)
Bara heeft L-Thyroxine tabletten gekregen. Eerst voor 1 maand want dan wil ik dat ze deze zelfde bloedtest opnieuw gaan doen.
Oké ik ben nu dan € 400,- armer en ga wel winterkleding bij de kringloop uitzoeken. En ik weet ook niet of het ‘toeval’ was (is nog zo pril allemaal), maar Bara heeft gisteravond voor het eerst met Adal (m’n andere hond) vreselijk door de woonkamer geracet, geblaft en enorm geklierd.

Mijn vraag hier is, zijn er meer baasjes die soortgelijke ervaring met schildklier problemen bij hun hond hebben?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik heb weliswaar geen ervaring met dergelijke problemen, mar ik vindt het een goed teken dat zij nu spelen en door de kamer racen.
Lijkt er op dat jij op de goede weg bent ;-)

Wat ik wel weet van andere problemen bij mijn eigen honden, soms lijken wij eigenaars wel betere DA's dan de DA's zelf ;-)

Vindt jou super baasje.
Echt super dat je niet bij de pakken neer bent gaan zitten en zelf aan het uitzoeken bent gegaan, toppie ;-)

Mijn duimen draaien dat jij het juiste hebt gevonden en dat jou lieverd van af nu een vrolijke hond mag zijn en blijven!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ook geen ervaringen mee bij honden.  Maar goeie hoop omdat ze zich nu anders begint te gedragen.

Bij mensen kunnen schildklierproblemen toch ook voor heel wat uiteenlopende problemen de oorzaak zijn... Soms ook na lang zoeken.

Beterschap !

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Vind het heel knap hoe je zo zelf aan het roer bent gaan staan.
Is een heel werk geweest!

hoop voor je dat nu alles in zn plooi mag vallen en dat Bara verder progressie maakt.

schildklierproblemen geven veel indirecte klachten...

opmerking algemeen; heb het gevoel dat er meer honden dan vroeger nu schildklierproblemen hebben. epidemie, fok, ? (Staat los van je topic, beetje off. )

alleszins beterschap!

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Misschien klinkt dit onderwerp dan wel heel stoer, maar ik heb het af-en-toe zo enorm moeilijk met Bara.
Je ziet gewoon dat er wat is. En met al die ervaring van 42 jaar opvang voor “rugzak” honden kom ik bij dit meissie gewoon niets verder.

Het is alleen al fijn om het hier te kunnen delen en frustraties van je af te kunnen schrijven.
Vandaar ook "dank jullie wel" voor deze bemoedigende woorden.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook geen ervaring..., maar wilde wel even een complimentje geven naar jou toe!! de aanhouder wint uiteindelijk en hopelijk gaat het vanaf nu alleen nog maar berg-op met Bara ;-)

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Ik kon ook weinig informatie vinden over schildklier problemen bij honden, vandaar wellicht via een omweg van Duitsland naar de Noorse Turid Rugaas. Zij verwijst in ieder geval regelmatig naar een Amerikaanse dierenarts en wetenschapper die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Volgende forumvraag: Chihuahua met demodex
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^