Afleren boven slapen: idee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Onze honden zijn herplaatsers die gewend waren om op de slaapkamer/in bed te slapen. Dit willen wij zelf niet. Daarom slapen de honden al een jaar op de overloop op hun eigen kussens. Nu is eigenlijk de volgende stap dat ze gewoon beneden slapen snachts. Dit heeft meerdere redenen:
Mijn vriend heeft astma, en ondanks dat we dit al meer dan een jaar zo doen heeft het qua hygiëne en haren toch de voorkeur dat boven zoveel mogelijk haarvrij blijft. Daarnaast is de jongste hond nu ook wat ouder, en zijn we niet meer bang dat hij snachts gaat slopen in de keuken en kamer. De laatste reden is dat onze oudere hond nu problemen krijgt met artrose, en ik liever niet heb dat hij nog zoveel traploopt.

De jongste hond lijkt steeds meer de voorkeur te hebben om beneden te slapen. Ik hoop dat dit komt omdat de kussens beneden groter en comfortabeler zijn dan die beneden. Daarom had ik het idee om de kussens boven te vervangen door iets minder comfortabel: bijvoorbeeld een badmat of vetbed.
Zou dit werken denk je?

Ik wil ze niet "verbieden" boven te komen, dus geen traphekje. Dit vanwege de reden dat ze wel eens komen aangeven dat ze naar buiten moeten. Daarnaast denk ik dat het onrust gaat geven omdat de oudste dus al 11 jaar gewend is om in nabijheid van de baas te slapen

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou gewoon proberen de kussens boven weg te halen dan.
Wie weet blijven ze uit zichzelf dan beneden.

Misschien vind je oudste het minder erg omdat de jongste het ook niet erg vind. Ze hebben toch elkaar dan.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

" Ik zou gewoon proberen de kussens boven weg te halen dan.
Wie weet blijven ze uit zichzelf dan beneden.

Misschien vind je oudste het minder erg omdat de jongste het ook niet erg vind. Ze hebben toch elkaar dan.
"


.Ja precies, dat kan ik nu ook merken. Hoor ze nu soms pas halverwege de nacht naar boven komen, of 1 van de 2. Gisteren pas half 6 sochtends, vannacht wel weer meteen savonds.

Jij zou ze gewoon weghalen dus? :-D Klinkt een beetje kneuzig: maar lijkt me zo sneu haha

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ja ik zou het gewoon proberen.
Als ze toch pas halverwege de nacht naar boven komen dan valt het allemaal wel mee denk ik ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch proberen eerst met een traphekje te plaatsen, en dan van lieverlee weghalen.

hier slaapt er ook een, beneden, bed opgemaakt, vetbed onderaan de trap, in het begin een traphekje, nu niet meer, ze blijft mooi beneden nu.

zo hoor ik haar ook rommelen , en snurken. :-D


ik heb geen enkele kritiek op jouw handelen hoor, even voor de goeie orde, maar mijn hond mag nimmer alleen naar boven komen of naar beneden, nou heb ik natuurlijk een grote zware hond maar alleen de trap op en af mag hier niet.

er kan zo een ongelukje gebeuren. wel heb ik lichtjes op iedere tree staan, ga je daar langs gaan ze branden en is de trap verlicht, maar dan nog, meer voor mezelf dan voor Bamse, niet alleen erop, altijd onder begeleiding van mij.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Is een optie boven wat neer te leggen dat minder comfortabel is en ik denk als je s'ochtends merkt dat de beide honden beneden zijn dit natuurlijk heel positief belonen. En op die manier stapsgewijs stimuleren dat ze beneden blijven.

Wij hebben alles gelijkvloers, maar zouden we een bovenverdieping hebben zou ik persoonlijk wel voor een traphekje kiezen maar mede om dezelfde reden dat Bamse van Willemijn niet alleen naar boven mag.
Hond met een zware bouw loopt gewoon zoveel meer risico op problemen met gewrichten. Maar stiekem hoop ik als we een woning met bovenwoning krijgen dat we dan beneden ook een kamer hebben die we als slaapkamer kunnen gebruiken.

Volgende forumvraag: Gedragsverandering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^