eet gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal & PipChantal & Pip

honden foto van Chantal & Pip

Onze hond Pip eet sinds 1.5 maand 2x per dag ze is nu 7.5 maand. Ze weegt en groeit netjes volgens het boekje.

Alleen raakt ze pas om 13.00-13.30 haar ochtend eten aan wat vervolgens het avondeten naar 19.30 loopt voordat ze daar naar om kijkt. We hebben het idee dat ze s'ochtend ook totaal niet wakker genoeg is.

In het weekend slapen we meestal uit tot ongeveer 08.30-09.00 wat betekend dat ze daarna eigenlijk vrijwel meteen naar haar brokjes gaat en dan s'avonds om 17.00 uur weer te eten krijgt.

Het eten weghalen heb ik al geprobeerd, maar zou ik dat vaker moeten doen zodat ze weet dat ze s'ochtend moet gaan eten of zeggen jullie misschien waar maak ik me druk om ze eet netjes 2x per dag, weegt netjes dus geen probleem.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik zou zeggen geen probleem

ze heeft geen honger, anders at ze wel
misschien ze maar op 1x per dag zetten

honden page profiel Chantal & PipChantal & Pip

honden foto van Chantal & Pip

1x eten op een dag? Kan dat kleine diertje dat aan?
Ze krijgt nu 2x 40 gram en weegt 3.5 kilo

Kan ik dan gewoon naar 1x 80 gram gaan (welk dagdeel is het best?) of hoe zou ik dat aan kunnen pakken.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik wist niet dat het over een klein ras ging, maar volgens mij gaat dat wel, omdat je hondje niet op haar brokken vliegt 

wanneer je het moet aanbieden, dat hangt dus van je hondje af
als het geen ochtenddier is misschien rond de middag, bied het eens aan, eet ze niet neem je het weg en bied je het in de late nm nog eens aan

honden page profiel YukiYuki 3 doggies

honden foto van Yuki

Yuki is nu ruim 8 maanden en eet 's morgens sinds kort ook slecht. Geef haar nu een klein beetje en 's avonds meer. Dat gaat goed. Yuki is ook een echte slaapkop en komt ' s middags pas een beetje tot leven dus waarschijnlijk heeft ze 's mrgrns gewoon geen honger.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

hier ook één niet echte fan van eten. Misschien eerst een grote wandeling maken of een groter rondje lopen voordat je 's ochtends eten aan bied zodat je het idee van werken voor je eten iets meer losmaakt bij je hond, anders wordt het bakje eten een vaststaand feit en dus steeds minder interessant. Sowieso misschien beter om eenmaal gedurende max 10 minuten/kwartier eten aan te bieden en dan weghalen. Duurt even voordat je hond het doorheeft maar aanhouder wint!

Volgende forumvraag: Is er wat met mijn hondje ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^