Redenen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CheChe

Welke redenen bestaan er dat mensen hun hond willen herplaatsen?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

* Te weinig tijd
* Verhuisd naar een plek waar de hond niet mee kan
* Hond is te actief/te druk
* Hond is groter geworden dan verwacht
* Financiële problemen
*...

Waarom wil je dit weten :-)

honden page profiel CheChe

Haha, omdat al deze redenen (behalve dat de hond te groot werd dan verwacht) te overzien waren voordat de hond werd aangeschaft. Mijn vermoedens werden bevestigd, bedankt.

honden page profiel Ink en LotjeInk en Lotje

honden foto van Ink en Lotje

Er zijn nog drie redenen:
Er komt een kind......voor die tijd was de hond alles en nu kan
de hond het asiel in.
Er kan ook zo ineens een allergie opkomen......
Onze hond hebben we gekregen doordat mensen gingen scheiden,
toen moest de hond ineens de deur uit.
ONBEGRIJPELIJK!!!!!!!!!!

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Tja, of honden gaan niet meer samen, overlijden/ernstig ziekbed eigenaar.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Tja, ik vind dat er ook genoeg gegronde redenen zijn om een hond te herplaatsen. Een man die ik ken heeft bijvoorbeeld een stemmingsstoornis ontwikkeld waardoor die emotioneel erg instabiel was. Zijn hond werd hier onwijs zenuwachtig van en voelde zich duidelijk niet happy. Deze man heeft met pijn in zijn hart besloten zijn hond te herplaatsen in een stabielere omgeving.

Ook gedwongen moeten verhuizen om wat voor reden dan ook kan problemen met zich meebrengen. Je moet dan aangrijpen wat je wordt aangereikt en hebt vaak niet veel te kiezen. 

Verder ken ik iemand die zijn hond heeft moeten herplaatsen omdat de hond suikerziekte kreeg. De hond was prima te behandelen, maar moest meerdere malen per dag gecontroleerd worden. Zij hadden niet de luxe om hun werkschema hier op aan te passen, en hebben ook naar een nieuw huis gezocht (hond is herplaatst bij een dierenartsassistente). 

Dus hoewel ik vind dat er veel mensen zijn die hun hond herplaatsen vanwege redenen die met een beetje research te voorzien waren geweest, zijn er ook genoeg mensen die juist herplaatsen omdat ze het beste voor hebben met hun hond.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik vind (persoonlijk) het ook een goede reden om een hond te herplaatsen als hij zich niet gelukkig voelt in de groep.
Bvb een hond die in een gezin met meerdere honden leeft maar daar niet in kan aarden en constant in de stress zit.


Er zijn toch wel meerdere redenen om je hond te herplaatsen dan alleen egoïstisch zijn en niet nadenken?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Een groot deel van de redenen waarom mensen hun huisdier herplaatsen zijn inderdaad dingen die ze op voorhand hadden kunnen bedenken. Toch zijn er ook gegronde redenen (zoals hier eerder vermeld) naar mijn mening. Wat me wel opvalt is dat mensen met gegronde redenen vaker zelf opzoek gaan naar een nieuw baasje en de hond niet naar het asiel brengen!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nog een heel belangrijke reden......hond is uit de mode.......:'(

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Helaas zijn er ook vaak slechte redenen, maar echt niet alles is te overzien van te voren Che.

Ik noem maar wat dingen:
- Scheiding en daardoor financiële achteruitgang en kleinere woonruimte waar honden misschien niet eens zijn toegestaan
- Baan verliezen, en in deze tijd niet snel een nieuwe baan kunnen vinden en dus niet meer kunnen betalen.
- Baan verliezen en een nieuwe baan vinden met voorwaarde dat je 40 uur komt per week, dan is herplaatsen misschien wel eerlijker tegenover de hond
- Lichamelijke achteruitgang waardoor je de beweging niet meer kan geven, ook als je jong bent kan je dat overkomen.

Denk dat de honden die naar het asiel gaan voornamelijk door gedragsproblemen komt, uitzonderingen daargelaten. Kijk nu maar naar alle Staffords in asielen. Was hip en stoer, bleek toch lastig te handelen eenmaal volwassen en zonder opvoeding, dus naar het asiel.
Wanneer jij een goed opgevoede hond hebt zal herplaatsen vrij makkelijk lukken bij een door jou geschikt lijkende baas zonder tussenkomst asiel.

honden page profiel CheChe

Volgens mij zijn er evenveel gegronde redenen als niet gegronde redenen, maar zijn niet gegronde redenen vaker de oorzaak van herplaatsing. Dit vind ik persoonlijk jammer voor de hond. Een beetje meer research van te voren zou de herplaatsing kunnen voorkomen.

honden page profiel CheChe

Als iemand een hond neemt moet men zich realiseren dat ook rekening moet worden gehouden met de hond. Bijvoorbeeld bij verhuizing of iets derlijks.

honden page profiel MattieMattie

Onze hond is een herplaatser vanwege een scheiding. Toen is ze 2 dagen geplaatst en weer teruggebracht naar het asiel waar wij haar vervolgens hebben opgehaald. Ze is nu 7 maanden bij ons en bleek een ernstige voedselallergie te hebben wat we nu onder controle hebben met goede brok in combinatie met kvv. Ze is het liefste hondje van de wereld en wij willen ze nooit meer kwijt. Mijn kinderen zijn nu nog liever thuis omdat zij er is. Onze vakanties stemmen we zo af dat ze mee kan, heerlijk! 
Maar het kan natuurlijk zijn dat de eigenaar overlijdt of ernstig ziek wordt of naar een tehuis moet verhuizen waar geen dieren zijn toegestaan.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

ooit werd een hond van 2jaar naar hetasiel gebracht ,de reden ,hij past niet bij de kleur van het bankstel.rot smoes dus wees dan eerlijk en zeg dat je hem zat bent.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Wij hadden een hond die totaal niet tegen de intensiteit kon van een druk gezin. En daardoor ging bijten naar de kinderen, ondanks dat alle omgangsregels gerespecteerd werden tbt hond/kind dynamiek.
Om ongelukken te voorkomen is deze herplaatst naar iemand die al wat ouder is en alleenstaand. Deze hond doet het daar tot de dag van vandaag helemaal geweldig, en komt daar volledig tot haar recht.

Er zijn inderdaad zoveel klere smoesjes voor herplaatsing, maar de kleur van het bankstel vind ik ongelofelijk....dat verzin je toch niet :'(

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik denk als mensen van hun hond af willen er altijd wel een reden gevonden word. Ook al zijn. Het d meest idiote redenen.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Ik denk als mensen van hun hond af willen er altijd wel een reden gevonden word. Ook al zijn. Het d meest idiote redenen. "


Inderdaad, en dat maakt helaas ook dat de mensen die een heel goede rede hebben altijd de wind van voor krijgen. Dat is zo jammer, want er zijn ook mensen die zoveel an hun hond houden en ervoor kiezen deze te herplaatsen puur uit liefde, omdat het echt echt echt niet anders kan. 
En dan de wind van voren krijgen, omdat er zoveel stomme redenen zijn, is dan extra zuur en verdrietig voor de mensen met oprechte bedoelingen.

Maar goed, toen ik nog kind was (jaar of 12) hebben mijn grootouders eens een hond laten inslapen omdat ze met haar oren in de drinkbak hing en zo de vloer viesmaakte. En ze hapte toen een keer naar mijn grootmoeder, omdat die steeds haar oren vasthield tijdens het drinken...
Dit heeft mij als kind zo diep geraakt, dat ik dat oo de dag van vandaag nog zo herinner hoe oneerlijk dit voelde....brrrrrr.....  (Vreselijke mensen)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja zeg....als je als kind zo iets meemaakt , kan ik best begrijpen. :'(
Vroeger werden puppies van oepsnestjes gewoon levend in de grond gestoken. Ik herinner me dat zelfs mijn grootvader me zei ......dat is de snelste manier van doden....ja zeg ;-)

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

"

Inderdaad, en dat maakt helaas ook dat de mensen die een heel goede rede hebben altijd de wind van voor krijgen. Dat is zo jammer, want er zijn ook mensen die zoveel an hun hond houden en ervoor kiezen deze te herplaatsen puur uit liefde, omdat het echt echt echt niet anders kan. 
En dan de wind van voren krijgen, omdat er zoveel stomme redenen zijn, is dan extra zuur en verdrietig voor de mensen met oprechte bedoelingen. "


Ik weet daar ook alles van heb een keer een kat moeten herplaatsen. Wanneer ik heel het verhaal uit leg aan mensen begrepen ze het pas je moet je constant verdedigen.

Sabine (Gast)

Ik heb ooit een hond herplaatst, doet nog altijd pijn. Het beestje in huis genomen toen ik nog kinderloos was. Twee kinderen later zat ik grotendeels alleen met de zorg voor de kinderen, de hond, huishouden, en ploegenwerk. De echtgenoot die gek van de hond was en mij er mee hielp had het plots te druk met "buitenechtelijke activiteiten". Hoe erg ik het ook vond, maar mijn kinderen kwamen op de eerste plaats, de hond treurde wegens te veel alleen en een gebrek aan aandacht. Hij vermagerde en kwijnde weg. Met zeer veel pijn heb ik een nieuw baasje voor hem gevonden, waar hij het trouwens heel goed had. Twintig jaar later knaagt het nog altijd: had ik maar dit of dat... Het is gemakkelijk om vanuit een comfortabele situatie te oordelen over een ander maar je moet er zelf maar inzitten.

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Ik vind dit lastig te lezen, want ik lees ook de stomste redenen bij mensen die een hond wegdoen.
Naast de goeie redenen dan. Maar ik zit er nu zelf in.
Ik zit zelf in een strijd van ¨weg doen of niet¨, maar ik wil geen vingers naar mij hebben met dat ik meer had kunnen doen,. of dat ik jaren blijf huilen dat ik dit en dat nog had kunnen proberen (hier ben ik een ster in namelijk).
Als men praat over een hond wegdoen, gaan mensen als eerste denken: pff wat voorn stomme reden zal dat zijn?
Dus je krijgt wel meteen oordelen over je,. Ik ben hier als de doods voor.
Wil als ik die keuze maak, wel het juiste hebben gedaan.

En als je het hebt over stomme redenen ja, ga eens op MP onder gratis kijken, lees je de domste dingen zoals:

*baby geboren
*Ga trouwen
*Pup is te druk voor mijn andere hond !!!! < Er staat nu serieus een 4mnd oude Beagle pup erop, omdat hij te druk is voor z'n andere hond. pfff een van ergste die ik heb gelezen. Elke pup is druk ! Neem er dan geen ! pfff...

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Romi werd afgestaan wegens verhuis (dat is de reden die we in het asiel het vaakst terug zien)

Maar ik ben er vrij zeker van dat ze niet helemaal eerlijk waren. Ze hadden namelijk nog een hond en deze mocht wel blijven.
Ik denk eerder dat Romi werd afgestaan wegens haar toenmalige medische kosten

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Ik denk als mensen van hun hond af willen er altijd wel een reden gevonden word. Ook al zijn. Het d meest idiote redenen. "


.dit vind ik ook !!!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Inderdaad soms verzinnen mensen de meest idioten redenen.

Er is een hele tijd terug een topic geopend van iemand die vrijwilliger was in het asiel en die ineens een super leuke hond zag zitten in het hok. Was die dag gebracht.

En de rede was...... ze konden 's avonds niet rustig tv kijken want hij wilde teveel aandacht ;-) ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

In 't asiel kwam ooit een bonk van een kerel binnen die in tranen vertelde dat hij jaren alleen was geweest met z'n hond, een soort eenzaam kluizenaars leven, maar dat hij nu de liefde van z'n leven had gevonden, alleen bleek ze zwaar allergisch te zijn voor zijn hond!
Ik kan me niet meer herinneren of hij de hond uiteindelijk heeft afgestaan of dat hij toch zelf een oplossing is gaan zoeken maar het beeld van die snikkende man vergeet ik nooit meer.

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Joep werd weggedaan omdat hij niet alleen kon blijven. Dan ging hij ontzettend joelen en dat konden de buren niet op prijs stellen.

honden page profiel --

honden foto van -

- ze krijgen een kind en de hond kan er niet mee omgaan (hapt, drijft)
- ziekte
- overlijden
- allergie

honden page profiel --

honden foto van -

dit is een REDEN (vind ik) dat een hond herplaatst kan worden

velen redenen had je van te voren kunnen weten...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als je eenmaal je hond wil herplaatsen...zijn alle redenen 'goed' :'(

zoveel redenen, zoveel mensen...

en ja, soms is het echt aangewezen, maar waar een wil is is altijd een weg, ook om te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor mezelf is er geen enkele reden dat ik mijn hond uit huis plaatst.

maar kan het wel begrijpen van anderen, hoewel ik dat altijd jammer vind.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Herpltz
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^