Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Na het ontvangen van jullie tips heb ik besloten om een aantal van deze adviezen op te volgen:

- Vaker uit de bench en aanleren om bij ons bij de bank te zitten;
- Geen tik meer geven op zijn snuit;
- Vaker werken (speuren, gehoorzamen) en een gehoorzaamheidscursus zoeken;
- Niet schreeuwen, en proberen om altijd rustig te blijven omdat de roedelleider ook rustig blijft. Dit sprak mij erg aan;
- Langere wandelingen maken en vaker los laten lopen;
- Meer trucjes aanleren voor geestelijke uitdaging


Hieronder volgen een aantal vragen van mij over het toepassen van deze adviezen:

- Is het beter om altijd dezelfde route te lopen met je hond?
- Is het goed om je hond los te laten lopen als hier de gelegenheid voor is?

Bedankt voor jullie adviezen, hier kan ik veel mee. "


.Op de cursus waar ik naartoe geweest ben adviseerden ze om vaak andere route's te lopen met de jonge hond op andere plekken. Zo stimuleer je de neus meer en socialiseer je hem beter. Maak je zijn blik wat groter. Ozzie reist veel met mij mee, en ik merk dat hij niet drukker meer wordt van een andere omgeving...natuurlijk moet er veel gesnuffelt worden:-) Wanneer Ozzie naar andere plaatsen geweest is, merk ik wel dat hij dusdanig veel indrukken opdoet waardoor hij snel vermoeid is.
- mijn hond loopt altijd los behalve in een woonwijk want dan ben ik hem kwijt door alle prikkels die hij daar krijgt..
In de natuur reageert mijn hond rustiger en blijft hij bij me....Een hond die wat ouder is gaat wel steeds verder bij je vandaan. Het is raadzaam om hem aan te leren naar een fluit te luisteren, omdat die verder rijkt....Natuurlijk hangt het wel van jouw hond af of hij los kan lopen. Om hem te leren te laten loslopen bouw je met je hond volgens mij wel meer een vertrouwens band op. Wanneer je niet weet of hij los kan lopen zou ik eerst een velt proberen met omheining zodat hij niet weg kan...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

;-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Na het ontvangen van jullie tips heb ik besloten om een aantal van deze adviezen op te volgen:

- Vaker uit de bench en aanleren om bij ons bij de bank te zitten;
- Geen tik meer geven op zijn snuit;
- Vaker werken (speuren, gehoorzamen) en een gehoorzaamheidscursus zoeken;
- Niet schreeuwen, en proberen om altijd rustig te blijven omdat de roedelleider ook rustig blijft. Dit sprak mij erg aan;
- Langere wandelingen maken en vaker los laten lopen;
- Meer trucjes aanleren voor geestelijke uitdaging


Hieronder volgen een aantal vragen van mij over het toepassen van deze adviezen:

- Is het beter om altijd dezelfde route te lopen met je hond?
- Is het goed om je hond los te laten lopen als hier de gelegenheid voor is?

Bedankt voor jullie adviezen, hier kan ik veel mee. "


Super dan moet het helemaal gaan lukken ;-)

Over de vraag altijd dezelfde route te lopen denk ik dat je naar je hond moet kijken maar meestal vinden veel honden iedere dag het zelfde rondje dodelijk saai.
Ik loop bv 4-5x per week in een ander gebied waar ze zeker een uur los kunnen lopen zo heb je je ook niet dat ze een gebied gaan toe eigenen en blijft het altijd spannend met de geurtjes.
Ook al loop bv het rondje wat je normaal doet de andere kant op ook dat vinden ze vaak al leuk.

En over het loslopen ik denk dat het voor veel honden heerlijk is om even de benen te kunnen strekken even lekker door die bosjes te crossen en misschien nog wel een spelletje met soortgenoten (hoeft nog niet eens) Tijdens het loslopen kun je samen vele leuke spelletjes en oefeningen doen die een simpel en kort rondje tot een leuke lange spannende wandeling kan maken.

Je zult merken als je aan de behoefte van je hond vol doet je er een maatje voor het leven aan hebt ;-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" Hallo allemaal,

Sinds mei voed ik een Mechelse Herder pup op. Ondertussen is hij bijna zeven maanden oud. Het opvoeden verloopt soepel en hij neemt deel aan een puppycursus sinds een aantal maanden.
Wat mijn familie en ik als erg vervelend ervaren is zijn geblaf als hij in de bench zit. Dit gebeurt voornamelijk als wij op de bank zitten. Maar ook gebeurt het onregelmatig als hij in de bench zit.
Wat is het advies om het geblaf op te laten houden als hij in de bench zit. Het is een dominante reu, die wel weet wie de baas is. Ook zit hij nu in de puberteit volgens mij.
Het geblaf is echt ondraaglijk. Graag zinvolle advies. Dus geen advies als ´negeren´ a.u.b.

Alvast bedankt "


Hey Che,

Ja Mecheltjes uit werklijnen kunnen enorm hyper zijn als ze geen genoeg uitdaging krijgen. Wij hebben Kyra een teef uit werklijnen en Angel ook een teef uit werklijnen.
Kyra is inmiddels 17 maanden oud en Angel hebben we net (herplaatser) van bijna 8 maanden oud.
Beide honden zijn heel actief en dan met name Kyra. Elke dag laten wij beide honden 4 keer uit.
's Ochtends een kwartier tot twintig minuten als ze wakker zijn aan de lijn
's Middags drie kwartier tot een uur los in het bos
's Avonds een half uur kwartier tot 20 minuten trainen en uitlaten
's Avonds voor het slapen gaan een kwartier tot 20 minuten
En nog niet altijd liggen beide voor pampus, maar ze hebben deze beweging wel nodig.
Daarnaast trainen we allebei er mee, Ik VZH met Angel en mijn man met Kyra voor IPO1.
Mijn man traint meestal elke avond thuis en ik doe het of 's avonds of overdag.
En daarnaast gaan we meestal twee keer per week een avond/morgen trainen bij een club.
Soms slaan we eens over en dat gaat prima.
Maar ik weet zeker als wij alleen naar het bos zouden gaan en niet zouden trainen met beide dat ze zich stierlijk gaan vervelen. Waarom? Gewoonweg dat ze geen genoeg uitdaging krijgen,
Mecheltjes leren snel, dus een simpele basiscursus vinden ze uiteindelijk weinig aan omdat er weinig uitdaging in zit. We hebben met Kyra de pupcursus, basiscursus en vervolgcursus van de basis gedaan. No way dat iwij dat ooit weeer doen met een Mechel pup. Kyra vond er geen reet aan. Altijd hetzelfde en niet uitdagend genoeg. Nu heeft ze haar VZH diploma gehaald twee weken terug en dat vind ze echt leuk, Kyra gaat nu verder in IPO1. Met Angel ben ik net begonnen met het VZH, zij is wat rustiger als Kyra maar nog druk zat. Ook Angel zit vol in de puberteit en Kyra is er net langzaamaan uitgekomen.
Zolang je ze niet genoeg uitdaging geeft, blijf je het zenuwachtige gedrag houden. Een simpele gehoorzaamheidscursusjes werken niet mee vind ik, daar zit geen uitdaging in. Ik vind persoonlijk dat een Mechel uit werklijnen echt kan werken, en dan bedoel ik VZH/IPO?KNPV/Behendigheid etc. En wat het blaffen betreft? Tsja je hoort vaak dat ze dan zeggen dat je eerst het commando 'luid' moet aanleren en dan kun je het commando 'stil' aanleren, hier werkt het overigens wel bij Kyra, Angel waakt niet echt maar misschien komt dat nog, zij is ook geen volbloed Mechel daar zit iets anders doorheen, maar ze heeft wel de werklust van een Mechel. En wat betreft het van een tik geven? Tsja, de een zegt dit de ander dat. Ik ben geen voorstander van een hond slaan, maar soms kan je niet anders. Ik ken ook zat Mechelse die het geen reet intereseert wat hun baas zegt en dan heb je niet veel keus dan eens een corrigerende tik te geven. Alhoewel ik wel van mening ben dat je eerst van alles geprobeerd moet hebben. Maar Mecheltjes zijn niet zo heel snel onder de indruk, tenminste die twee van mij niet ;-). Hetzelfde als geen of wel een slipketting enz, ik vind dat gewoon ieder voor zich. Als het zo kan is het mooi, maar soms hebben andere bazen geen keuze.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Zou mooi zijn idd dat een hond op commando blaft en stil kan zijn of hard en zacht blaffen. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Leuk dat je zo'n actieve mechel heb genomen die ook nog uit een werklijn komt.

Ik zou persoonlijk de Bench-tijd gaan afbouwen. In principe als jullie allemaal aanwezig zijn in de woonkamer, kan er weinig gebeuren?

Maylo ging na de 5 maanden al niet meer de bench in. Sliep 's nachts netjes op een kussen en zocht regelmatig zijn eigen plekje op.

Kwa wandelen, kan je ook opdrachten geven. Ik weet niet als je hond los loopt? Maar je kan bijv oefenen op bepaalde commando's. Maylo moet regelmatig bij me komen en dan op één plek wachten. Ik loop dan een stuk van hem vandaan. Dit is psychisch heel uitdagend. Hij moet op die plek wachten, pas als ik hem roep mag hij komen. Hij wordt dan lekker beloont. Ook met een balletje buiten vermaakt hij zich opperbest.

Ook andere wandel routes nemen is een optie, Maylo verveelt zich stierlijk als hij telkens de zelfde route moet lopen. Ik loop vaak met andere mensen en hun honden mee, zo lopen Maylo en ik vaak een andere route en wordt hij ook nog een vergezeld door een andere hond.

Je kan ook gaan overwegen om met je mechel te gaan fietsen. Dat je hem gaat leren naast de fiets te lopen, dit moet je wel gaan opbouwen. Jonge honden mogen niet voltijd naast de fiets lopen, vanwege hun groeide gewrichten. Vooral bij grotere honden zoals jouw Mechel moet je het rustig opbouwen. Maar het tevens voor jouw leuk en je hond een leuke training.

Verder zou ik een leuke en uitdagende cursus gaan volgen met je hond.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: veel drinken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^