Puppy (32kg) maakt kinderen bang door over enthousiasme

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Verder heb ik ook niet gezegd dat Lola tegen mensen aan springt en beukt, ze stormt er alleen op af om ze veel te blij en enthousiast te begroeten.
Ik zou haar graag willen aanleren hoe zij op een rustige, nette en respectvolle manier kinderen, mensen en andere honden begroet. "

Dit zeg je zelf:
veel kinderen (en ouders) schieten acuut in de stress wanneer er een 30kg pitbull-achtige hond op ze afstormt.
En hoe harder de kindjes beginnen te gillen en te rennen, hoe blijer en enthousiaster zij wordt. Ze denkt dat het een heel leuk spelletje is. Ook duikt ze regelmatig een kinderwagen in om het kindje helemaal af te lebberen.


Ik vraag me af als ik jouw reacties lees of je het wel wilt afleren. Er worden allemaal goede tips gegeven, maar jij blijft bij het punt dat je hond al goed genoeg is opgevoedt en dat je haar niet wilt aanlijnen. Tja.. Dan maar wachten tot het wel een keer misgaat. Ik zou in ieder geval niet zomaar blijven staan toe te komen wanneer er een hond van 32 kg in mijn kinderwagen duikt.

En laten we eerlijk zijn.. dit soort dingen zorgen ervoor dat steeds meer losloopgebieden sluiten, omdat ze niet op de juiste manier gebruikt worden door sommige hondenbaasjes.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

Ze luistert dus nog lang niet goed. Ja misschien zonder afleiding, maar dat is niet goed luisteren. Ik geloof echt wel dat je hond sociaal is. Het zou niet goed zijn als je hond op die leeftijd al niet sociaal is, maar je moet toch toegeven dat je hond helemaal niet goed luistert. Daar zul je dus gewoon mee aan de slag moeten. Spelen met andere honden is heel goed, maar dat betekent niet dat je hond niet meer hoeft te luisteren. En kinderen MOETEN ook leuk zijn en blijven, maar ook hier betekent het niet dat er geen regels aan verbonden zijn en dat je hond niet meer hoeft te luisteren.

Het begin is er misschien wel, maar nu gaat het pas beginnen. Luisteren in een trainingssituatie is eigenlijk alleen maar voor de baas bedoelt. Zodat die leert hoe je het in andere situaties moet aanleren aan de hond. En dat is helemaal aan de baas. Jij weet nu dus hoe je met je hond aan de slag moet gaan. 20 lessen is niet genoeg om je hond op te voeden..... "


Nee, en 40 ook nog niet (kan ik uit ervaring zeggen) ':-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik geef zo toe dat zelfs een hond van 9 jaar niet perfect luistert
en eerlijk gezegd ken ik maar weinig honden die dat wel doen
het zijn namelijk ook nog levende wezens, die zelf hun ideeen hebben, en geen op afstand bestuurbare robotjes

Dat geeft niks, ik vind van niet tenminste, als je maar als baas zo reeel bent, dat je weet waar de grenzen van die gehoorzaamheid liggen, daar mee bezig bent, en ondertussen zorgt voor de veiligheid van de hond zelf en van de mensen die met de hond te maken hebben.

Ons uitgangspunt is altijd dat onze hond niemand tot last mag zijn (laatstaan tot schrik), anderzijds is het redelijk dat mensen wel accepteren dat je een hond hebt.

Ik ken heel wat honden die in trainingssituaties heel "gehoorzaam" zijn, maar buiten dat veld er totaal ander gedrag op na houden, dat is een valkuil vind ik, je moet altijd juist in de normale dagelijkse situaties volop bezig zijn met het gedrag, niemand is onfeilbaar, maar als er gedrag is wat zelfs tot heel gevaarlijke situaties kan leiden (want owww, TS zou bij mij een probleem hebben als die hond in de kinderwagen springt waar ik achter loop, of ongevraagd mijn kind gaat staan likken) moet je zeker hard aan de slag

Dat betekent dat deze hond nu NIET los kan in mijn ogen, dan is het namelijk niet meer te controleren.

En Ts moet ook niet wanhopen hoor, het is een jonge hond, van een ras wat heel uitbundig kan zijn.
Dat is niets verkeerds, maar wel een groot punt van aandacht waard om rust in de hond te gaan brengen in situaties waarin dat zeer wenselijk is. Die rust begint bij haar zelf, en 1 ding wat ook rust brengt is een (lange) lijn, het zeker weten dat je het gedrag kan controleren, voor zijn het liefste, voor het tot uiting komt, dan kan je ook gaan belonen op de juiste momenten.

Nogmaals, ik vind het gevaarlijk gedrag, waar TS en haar hond makkelijk door in de problemen kunnen komen, want er komt een keer een ouder die zegt "dit pik ik niet", of het dan losloop gebied is, doet er totaal niet toe, je bent altijd verantwoordelijk voor wat de hond doet, los, losloopgebied of niet, of aan de lijn.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Jemig Judith, jij leest volgens mij ook echt alleen maar wat je wilt lezen en hoe je het wilt lezen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nee hoor, ik probeer je enkel advies te geven, maar als dat niet gewenst is, is dat ook prima. Succes er verder mee.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" . de honden zijn blij dat ze los mogen en moet je ze nog in het gareel houden voor mensen met hun zondagse pak en hun croissant.  wil niet zeggen dat je hond niet  moet luisteren. maar ja waar ligt dan de grens. wat de hond wel of niet mag en kan in zo een losloop gebied  . "


Helemaal mee eens. Hier in de buurt worden deze gebieden gebruikt om de honden lekker te laten spelen, rennen en ravotten. Wanneer ik dwars door een voetbalveld heen loop, hou ik er rekening mee dat ik een voetbal tegen mijn hoofd aan kan krijgen. Wat niet wil zeggen dat de voetballers niet hun best zullen doen om dit te voorkomen..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik begrijp wel wat je bedoeld.
Hier heb ik ook wel eens ergenis als mensen door een losloopgebied lopen met bijv. bange kinderen die dan gaan schreeuwen en hierdoor juist de aandacht trekken van mijn hond. Die er dan misschien niet tegenaanspringt, maar toch wel even gaat kijken wat er allemaal aan de hand is. :( En dan de opmerking krijgen 'hou je hond bij je' daar heb ik ook soms moeite mee.

Natuurlijk is een losloop gebied voor iedereen, maar ik heb ook wel eens dat ik denk van, op dit ENE stukje waar mijn hond mag lopen, moeten jullie dan perse hier lopen? (Dan heb ik het echt over degene die moeite hebben met honden en een probleem van maken) Er zijn zoveel plekken waar ik niet mag met mijn hond, al zeker niet los, en zij wel en dan op dat ENE mini stukje mij verwijtend aankijken dat mijn hond lekker heen en weer rent en ja ook soms even in de buurt komt.. Pff.. Maar goed.

Maar ook juist daarom zo goed mogelijk proberen je hond bij je te houden in dat soort situaties. Ik probeer dat ook en gelukkig werkt het nu 9 van de 10x prima! (Lang geoefend, maar het is niet onmogelijk hoor ;-)

Helaas kun je je omgeving niet controleren. Maar wel zo goed mogelijk het gedrag van je eigen hond.
Probeer echt met alle eerder gegeven tips aan de slag te gaan en te kijken wat er goed gaat werken. Probeer je hond op een positieve manier te leren dat rustig begroeten, rustig blijven, of zelfs gewoon negeren haar heel veel oplevert en dan zul je zelf ook prettiger lopen wanneer je vooruitgang ziet :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

Helemaal mee eens. Hier in de buurt worden deze gebieden gebruikt om de honden lekker te laten spelen, rennen en ravotten. Wanneer ik dwars door een voetbalveld heen loop, hou ik er rekening mee dat ik een voetbal tegen mijn hoofd aan kan krijgen. Wat niet wil zeggen dat de voetballers niet hun best zullen doen om dit te voorkomen.. "


je maakt alleen 1 fout in deze denkwijze, je blijft namelijk verantwoordelijk voor wat je hond doet
of hij nu los loopt of aangelijnd
of het nu losloop gebied is waar de hond los MAG (niet moet dus)

als jouw hond schade maakt, of iemand maakt er een punt van, heb je een groot probleem

net zo goed als er op een trapveldje mis getrapt wordt en de bal door jouw huiskamer raam gaat
dan is evengoed de schade voor degene die de bal trapte, of dat nu van een officieel voetbalveld was of niet

ik persoonlijk vind dat je, als jouw hond zo is als je omschrijft in je openingpost, een groot risico neemt.
nogmaals, als jouw hond zo zou doen bij mijn kindje (en ik mag daar lopen he, met mijn kind) en er ontstaat schade of een zeer bedreigende situatie voor het kind (het zijn maar kinderen he, we hebben het hier niet over volwassenen) je zomaar zelfs je hond kwijt kan zijn, je zal de 1e niet zijn, en ook de laatste niet, waarbij het zo gaat.

daarbij: zou jouw hond ook zo lomp zijn bij een goede zelfverzekerde andere hond?
of zou ze daarbij razendsnel begrijpen dat respect op zijn plaats, en als ze het niet begrjipt wordt haar dat wel even uitgelegd door de andere hond, m.a.w. het is geen "natuurlijk" gedrag, het is lomp, onbeleefd en onbeheerst, nu is dat ook in aanleg (enthousiasme en wat ongeremdheid -niet lelijk bedoeld) in aanleg in het ras aanwezig, maar dat praat het helemaal niet goed, in tegendeel, het vereist juist extra aandacht vanaf dag 1.

hetzelfde geldt voor mijn hond: dat is een geboren waak- en verdediger, het zit echt in zijn bloed, dat hoef ik hem niet te leren, wat ik hem wel moet leren (en elke dag opnieuw waakzaam over moet zijn) dat het zelden of nooit zijn taak is, zijn waak- en verdedigingsaanleg in de praktijk te brengen.

opvoeding van de hond is vooral veiligheid scheppen, voor de hond en de omgeving !!
een hond die veilig kan functioneren in onze drukke mensen maatschappij
dat is wat anders trouwens als truckjes aanleren, je kan buitengewoon prettig opgevoede honden hebben, die vrijwel geen commando kennen....... dat zijn 2 losse dingen, maar worden vaak door elkaar gehaald.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" nee hoor, ik probeer je enkel advies te geven, maar als dat niet gewenst is, is dat ook prima. Succes er verder mee. "


Je eerste advies was super, heb ik ook zo gewaardeerd!

Dit is mijn eerste topic wat ik zelf plaats. Ik heb een probleem met een bepaald aspect van het gedrag van mijn hond. Hierover vraag ik advies. Van veel mensen heb ik waanzinnig goed advies gekregen over hoe ik het gewenste gedrag kan aanleren. Vervolgens komt er een discussie op gang over hoe ik mijn hond opvoed, of eigenlijk meer, hoe ik hier in faal. Ook komt er een discussie op gang over hoe een hond zich zou moeten gedragen in een losloop-speelgebied. Het enige waar ik naar op zoek ben zijn tips en ervaringen. En die heb ik gehad, waarvoor mijn dank! Ik neem ze erg serieus en ben vanochtend tijdens te wandeling al begonnen met oefenen.


Ze heeft haar hoofd eenmalig (een keer teveel!) in een kinderwagen gestoken om het kindje van mijn broer te begroeten. Hiervoor is ze bestraft (positieve afleiding vond ik in dit geval onvoldoende, sorry) en sindsdien doet ze dat niet meer.
Wanneer kleine, pluizige en vaak veel minder gemanierde honden blij naar andere mensen toe rennen (gebeurt mij regelmatig), is er vaak niet zo veel aan de hand. Wanneer mijn blije hond met slechte reputatie dit doet, vinden de meeste mensen dit minder leuk.
Laten we wel zijn, het enige dat ze nu, als jonge hond van 9 maanden, verkeerd doet, is het enthousiast en blij begroeten van alles wat leeft. Hiervoor vraag ik enkel en alleen tips en geen waarde oordeel over mijn opvoeding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

9.5 maand, geen pup meer, een jonge hond die nu wel moet weten wat wel en niet mag.

zolang je hond zo enthousiast is hou je hem vast, het risico dat er een kind valt is heel erg groot, als jij je hond niet terug kan roepen, dan aan de lijn houden.

begeleiden met kinderen obstakels, zoals kinderwagens, dat alles is taboe voor je drukke hond, lange lijn gebruiken, terug naast je als er kinderen zijn.

zijn erkinderen die toch bij je hond willen komen, het is een lieverd beschrijf je, laat je je hond zitten, en alleen als tie rustig is mag er geaaid worden anders niet, zo ook met kinderwagens, aan de lijn houden, erlangs lopen, hij mag niet eens er in kijken, leer dat je hond, zich rustig gedragen, 9.5 oud wordt tijd dat de hond zich gaat gedragen, aan de lijn houden, en blijven oefenen, zodat als tie volwassen is weet dat er niet meer naar kinderen gerend mag worden en geen kijkje meer mag nemen in kinderwagens. :-D

ik heb pas later alle berichtjes gelezen, ik heb gelijk gereageerd op je openings topic. :-D mijn hond Bamse, deed het ook, precies het zelfde, en ja dat is dan oefenen, het zal tijd en inspanning nodig hebben, maar ik heb nu een hond die toch wat meer negeert, kinderen enz. ze blijven lomp en enthousiast, ook dat hoef je er niet uit te halen, maar je zal dan toch wat meer alerter moeten zijn dan een hond die dit niet heeft, kind vriendelijk, en mensvriendelijk, over enthousiast zijn, altijd alert zal je moeten zijn. van te voren het al inschatten. en ingrijpen voor het te laat is, terug roepen, en even aanlijnen, zijn de kinderen dichtbij, en is de hond rustig zal die al anders reageren, dan dat ze op een afstand lopen en roepen en gillen. succes , en blijf oefenen. :-D

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

laten we aub netjes en beleefd blijven zeg aub, 9 maanden is nog wel een pup, en niemand moet vergeten dat het ras wat ze heb vaak langer duurt voordat die geestelijk volwassen zijn. ze vraagt tips en word wel heel erg afgebrand hier hoor. hoe jagen we nieuwe mensen weg. op zo een manier dus . ze wil eraan werken, zegt ze toch. nou dan heeft ook zijn tijd nodig en het is geen moordmachine wat ze heb. maakt alleen meer indruk dan een kleine shih tzu.

honden page profiel bassiebassie

" opvoeding van de hond is vooral veiligheid scheppen, voor de hond en de omgeving !! "

PRECIES!!! En dat is bij jouw hond absoluut nog niet aan de orde!

" dat is wat anders trouwens als truckjes aanleren "

Absoluut mee eens, maar zeker in jouw geval zou je met een aantal van die trucjes voor die veiligheid kunnen zorgen. Je kunt die trucjes gebruiken bij de opvoeding van je hond. Bijvoorbeeld het roepen van je hond. Daarmee kun je voorkomen dat je hond naar andere honden of mensen toegaat. Je hond laten zitten i.p.v. opspringen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Opvoeden is dus zeker niet het zelfde als trainen, maar je kunt de training wel gebruiken bij het opvoeden.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

"

opvoeding van de hond is vooral veiligheid scheppen, voor de hond en de omgeving !!
een hond die veilig kan functioneren in onze drukke mensen maatschappij
dat is wat anders trouwens als truckjes aanleren, je kan buitengewoon prettig opgevoede honden hebben, die vrijwel geen commando kennen....... dat zijn 2 losse dingen, maar worden vaak door elkaar gehaald. "

Goja, bedankt voor je (meerdere) reacties. Heb er veel uit kunnen halen.
Ik ben het met je eens dat Lola mijn verantwoordelijkheid is. 
Andere honden, groot, klein, volwassen, pup, benaderd ze ook zo enthousiast. Door de meeste honden wordt ze erg snel op haar plek gezet. Vergeleken met een paar maand geleden lijkt het steeds beter te gaan, maar het tempo van de verbetering ligt laag. Helaas kennen de meeste mensen en kinderen deze hondentaal niet. Hoeft ook niet want wij als baasjes hebben gekozen voor onze kameraden en zouden deze taal moeten leren.
Ik heb zelf geen kinderen maar ik zou waarschijnlijk ook furieus worden (en me rot schrikken) wanneer een grote hond zijn kop in de wandelwagen stak. Gelukkig is dit maar een keer gebeurd en is het goed afgelopen. Misschien had ik dit voorbeeld beter niet kunnen gebruiken in mijn opening :-(
 Anyway, fijn dat je zo actief mee reageert.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Jammer dat er gelijk weer wordt uitgegaan dat we zo reageren vanwege het ras.
Steeds maar weer wordt dat erin gehamerd, ik kan je vertellen: als je een maltezer had, had ik net zo gereageerd, maar je kan je toch wel voorstellen dat een hond van 32 kg of een hond van 5kg toch wel een heeeel groot verschil is voor een kind. Maakt dan niets uit qua ras.
Ik heb toevallig een maltezer die ook naar kinderen toe gaat, en ja.. zij blijft dus aan de lijn.

Je kunt blijkbaar hier op HP geen advies geven als het om een stafford (of een ander hondenras wat snel veroordeeld wordt)  gaat, want dan worden er gelijk weer opmerkingen geplaatst dat we anders zouden hebben gereageerd als het een kleine hond was.
Kijk gewoon naar je eigen hond en wijs niet gelijk naar die van een ander.

honden page profiel bassiebassie

" Jammer dat er gelijk weer wordt uitgegaan dat we zo reageren vanwege het ras. "

Nou voor mij geldt zeker wel dat het ras meespeelt. Voor mijzelf maakt het niet uit, maar dat geldt uiteraard niet voor het merendeel van de mensen. Je zult dus als eigenaar van een ras als dat van ts gewoon veel harder je best moeten doen. Anders trekt je hond altijd aan het kortste eind. Dan kun je nog zo hard roepen dat het de schuld is van iemand anders of een andere hond, maar jouw hond is daar de dupe van. Dat is waar je als eigenaar van zo'n hond rekening mee moet houden.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Jeetje Judith...dat zegt ze toch helemaal niet !!

En trouwens, ik ben er wel eentje die me kan ergeren aan kinderen..mag ook niet van jou zeker ! Want heel eerlijk, ik heb tegenwoordig meer last van onopgevoede kinderen dan van honden ! Beiden moeten voor mij luisteren, punt uit. En een jonge hond kan al eens enthousiast zijn, dat heeft niets met onopgevoedheid te maken. Mijn Labrador ging soms ook uit de bol.

Als je in een losloopgebied gaat wandelen is er kans dat er eens een gekke hond op de kinderen afkomt. Mag dat ? Neen, hond moet normaal bij het baasje blijven, maar ongelukjes gebeuren. Als je dan als ouder hysterisch gaat doen, ga je toch beter ergens anders wandelen !

Mijn Labrador woonde vroeger bij 4 kleine kinderen, hij heeft heel wat geleden door hen. En soms sprong hij ze, in al zijn enthousiasme, zo omver. Zijn ze er van dood gegaan ? Neen hoor, ze zijn allen opgegroeid tot sterke jongelui.

Ikzelf ga dan weer gebieden, waar veel kinderen komen, uit de weg. Dit omdat velen het leuk vinden om mijn hond lastig te vallen. En dat vinden de ouders het leuk hoor, want een hond moet maar alles goed vinden !

Wat het opspringen en gek doen betreft, deze hond is nog een pup eigenlijk, zoveel leuks te beleven. Dus oefenen en nog eens oefenen. Je komt er heus wel !

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" ze vraagt tips en word wel heel erg afgebrand hier hoor. hoe jagen we nieuwe mensen weg. op zo een manier dus .  "


Dank je Myriam. Geen idee dat een simpel verzoekje voor tips zoveel zou losmaken :-)

Los van de minder leuke reacties, heb ik wel heel veel tips gekregen van mensen die me kunnen helpen om de situatie te verbeteren.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik heb niet alle reacties gelezen dus het kan zomaar zijn dat dit al gezegd is.

Inderdaad zoals eerder genoemd, oefenen met de lange lijn.
Maar je zou ook een tuig om kunnen doen met niet aaien erop, of in training iets op die manier.
Als de kinderen en volwassenen niet reageren op je hond.
Daarmee bedoel ik niet alleen het negatief reageren zoals het eventuele gillen of zelfs wegrennen.
maar juist ook het positieve reageren, hoge stemmetjes opzetten, aaien of zelfs beloningen geven.
Als je zorgt dat die mensen haar negeren zal het enthousiast erop af stormen ook minder zelf belonend werken. ;-)


Ik hoop dat je er wat mee kunt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Geja: mijn hond is een obsessief typje. Vindt hij eenmaal iets wat leuk is, berg je dan maar. Hij heeft in het park bij ons vorige huis ontdekt dat mensen je zomaar aandacht geven. Vooral mensen die op een bankje zitten, mensen met andere honden en mensen die stil staan te praten. Even zeer heeft hij geleerd dat mensen in sportkleding nou echt nóóit aandacht geven.

Hij is zéér gewiekst geworden in uit te vogelen wanneer zijn aandacht naar de mens gewenst is. En hij heeft het 19 van de 20 keer goed en dan krijgt hij weer een aai. Dáár is niet tegenop te trainen omdat de omgeving gewoon niet meewerkt. Maar hij gaat nu wel beheerst tegen de mensen aan zitten voor de aandacht.

Ik heb dus alleen pech als mensen die bang zijn voor een hond op een bankje zitten. Maar dan hoort of ruikt Dobby dat zelf al snel genoeg, merkt dat hij niet gewenst is en reageert hij gewoon als ik hem roep.

Maar hij is nu wel rustig als hij mensen benadert.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" Jammer dat er gelijk weer wordt uitgegaan dat we zo reageren vanwege het ras.
Steeds maar weer wordt dat erin gehamerd, ik kan je vertellen: als je een maltezer had, had ik net zo gereageerd, maar je kan je toch wel voorstellen dat een hond van 32 kg of een hond van 5kg toch wel een heeeel groot verschil is voor een kind. Maakt dan niets uit qua ras. "


Jemig, volgens mij lees je weer compleet iets anders dan wat ik schrijf, en andersom. Niet vervelend bedoeld maar wel wat vermoeiend.

Je hebt mij niet horen zeggen dat er zo gereageerd wordt vanwege Het Ras. Lola is overigens een kruising dus ze is niet eens een ras. Ze is een grote blije jonge hond van 32 kilo die door haar formaat nou eenmaal meer indruk maakt dan een klein hondje. En wellicht dat jij als ervaren hondenbezitter hetzelfde reageert wanneer er een Malthezertje van 5 kg op je af rent als wanneer er een pitbull-achtige hond van 32 kg op je af rent, maar de meeste mensen reageren toch echt wel anders hoor. 
En dat heeft niets met het ras te maken, net als dit topic trouwens.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Hierboven zijn al super tips gegeven.

Een eventuele aanvulling:
Wanneer je 'denkt' dat je hond eenmaal rustig is bij kinderen.
Probeer dan heel langzaam de afstand ten opzichte van kinderen te verkleinen.
En zo kans op rustig blijven/lukken te vergroten.
En kans op mislukken te verminderen.
Ik neem aan dat het ook jou het beste lijk om eerst op afstand te oefenen.
Ook voor jouw hond kan een ongecontroleerde begroeting met een kind traumatisch of simpelweg vervelend zijn. Omdat hij het gedrag van het kind (en zijn ouders) niet goed kan interpreteren. Omdat zijn taal volledig anders is bedoeld. Hoe jij dan weer (eventueel) naar je hond reageert als reactie op hoe en kind of ouders reageren op jouw hond kan voor behoorlijk wat verwarring zorgen. Bij alle betrokkenen.

Wanneer jouw hond zo ver is dat je denkt dat hij rustig blijft bij kinderen/vreemden vraag dan wat kinderen (met toestemming van hun ouders) die niet bang zijn van honden en weten hoe ze ermee om moeten gaan om je te helpen met de training van jouw hond :-)

Succes!

ps. het mag dan zo zijn dat er mensen/kinderen racen met felgekleurde (wandelwagentjes).
Het is feit dat jij daar geen controle of zeggeschap over hebt.
Het enige wat jou helpt in zo'n situatie is controle over je hond.
Ik denk dat jouw ergernis meer duidt op de algehele situatie en onmacht.

Ook al kunnen kinderen van anderen nog zo onopgevoed overkomen. Helaas heb je er als buitenstaander in de meeste gevallen geen controle over.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" Ik heb niet alle reacties gelezen dus het kan zomaar zijn dat dit al gezegd is.

Inderdaad zoals eerder genoemd, oefenen met de lange lijn.
Maar je zou ook een tuig om kunnen doen met niet aaien erop, of in training iets op die manier.
Als de kinderen en volwassenen niet reageren op je hond.
Daarmee bedoel ik niet alleen het negatief reageren zoals het eventuele gillen of zelfs wegrennen.
maar juist ook het positieve reageren, hoge stemmetjes opzetten, aaien of zelfs beloningen geven.
Als je zorgt dat die mensen haar negeren zal het enthousiast erop af stormen ook minder zelf belonend werken. ;-) "


Hoi, de tip van het tuigje met tekst had ik nog niet gehad. Dit is voor mij ook wel weer een hele goede. Het zijn idd met name de 'positieve' reacties die de gedragsverbetering moeilijk maken. Klinkt beetje gek zo maar zodra mensen door hebben dat ze een blije vriendelijke hond is, gaan ze leuk en blij tegen haar praten en willen ze haar aaien. Op die manier wordt ze beloond voor haar, in mijn ogen, onbeleefde gedrag.
Thuis krijgt de visite duidelijke instructies, negeren tot ze rustig is en dan pas gematigd aandacht geven. Dit had ze snel door. Buiten met willekeurige vreemden is dit veel lastiger tot nu toe. Zo'n tuigje met tekst zou een prima ondersteuning zijn op de andere technieken die ik tot nu toe heb gehoord.

Iemand een idee waar ik zo'n tuigje zou kunnen halen?
.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

De tuigjes zijn van K9.
Ben de site kwijt waar je die klittenbanden kan bestellen. Maar wellicht kan je het vinden via google.

Er zijn ook felgekleurde gele dekentjes op de markt met opdruk.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"

Hoi, de tip van het tuigje met tekst had ik nog niet gehad. Dit is voor mij ook wel weer een hele goede. Het zijn idd met name de 'positieve' reacties die de gedragsverbetering moeilijk maken. Klinkt beetje gek zo maar zodra mensen door hebben dat ze een blije vriendelijke hond is, gaan ze leuk en blij tegen haar praten en willen ze haar aaien. Op die manier wordt ze beloond voor haar, in mijn ogen, onbeleefde gedrag.
Thuis krijgt de visite duidelijke instructies, negeren tot ze rustig is en dan pas gematigd aandacht geven. Dit had ze snel door. Buiten met willekeurige vreemden is dit veel lastiger tot nu toe. Zo'n tuigje met tekst zou een prima ondersteuning zijn op de andere technieken die ik tot nu toe heb gehoord.

Iemand een idee waar ik zo'n tuigje zou kunnen halen?
. "


Je hebt k9 tuigen waar je met klittenband verschillende teksten op kunt zetten. Maar je hebt ook een riemsleeve, die zou je misschien ook om een gewoon tuig heen kunnen doen. Even googlen, en je vind wel iets. ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Naast alle tips die al gegeven zijn wil ik nog iets delen met je.

Je mag uitgaan van de "domme" mens die je tegenkomt. Zij weten niet hoe zij zich moeten gedragen bij een drukke jonge hond. Wij als "wijze" hondeneigenaren mogen leren dat de hond met 4 pootjes op de grond blijft in elke drukke situatie. Dus bij bv. kinderen die rennen en gillende moeders.

Dit kun je trainen met een lijn eraan. Eerst rust dan pas de afstand gaan verkleinen. Als je dichterbij bent en je hond is nog rustig dan krijg je zeer positieve reacties van de ouders en kinderen.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Amen!

Eigenaren van bepaalde rassen, zo ook ongetwijfeld van Dobers, Herders, Rottweilers.. zullen meer op hun passen moeten letten. 

Onzin om te zeggen dat voor een Maltezer dezelfde beoordeling geldt als voor een Pitt. Alleen al vanwege de massa's verschillen in kilo's, sla je daar in de praktijk de plank mee mis!

ken je hond, niet alleen zijn karakter,, ook zijn ras inclusief daarbij behorende eigenschappen. 

Alsof ik het verschil niet zie tussen mijn Retriever en mijn Terrier.. daar kan, en mag je niet aan voorbij gaan!
(je omgeving zal het in ieder geval 9 van de 10 keer niet doen)

En ik ben het ook met Esther eens. Houd rekening en leer te anticiperen op verkeerd gedrag van een ander. Zo als je dat ook in het verkeer wel eens moet doen. 
.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Hier wat anders. .herken het...loop ook in gebied waar eigenlijk alleen maar mensen met honden wandelen en dus is dat met de wandelwagen mij ook een keer overkomen..
Ben met haar naar kinderverjaardagen gegaan, aan de riem vastgebonden in de huiskamer dus kon ze niet naar de kinderen toe gaan maar wel observeren en af en toe kwam een kindje naar haar toe ( die dus niet bang was) haar een aai gegeven, ze vond en vind nog steeds kinderen een stuk minder interessant worden, ze is nog steeds heel lief naar kinderen toe, maar dat  "dolle "is voor 90% weggevallen en loopt ze rustig naar de kinderen toe om te groeten.
Mijn hond is nu net 1 jaar oud en een prachtig op gevoede hond, maar kinderen en andere honden, moet ik nog steeds aan werken.
Dat je je hond binnen een jaar perfect is, kan volgens mij niet, de hulphonden krijgen ook pas na 1,5 jaar hun training.
Succes met ozo leuke hond.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Mijn tekst hoorde bij een Quote van Bassie... maar er ging iets mis?

Deze 2 horen dus niet bij elkaar in ieder geval...

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"
Nou voor mij geldt zeker wel dat het ras meespeelt. Voor mijzelf maakt het niet uit, maar dat geldt uiteraard niet voor het merendeel van de mensen. Je zult dus als eigenaar van een ras als dat van ts gewoon veel harder je best moeten doen. Anders trekt je hond altijd aan het kortste eind. Dan kun je nog zo hard roepen dat het de schuld is van iemand anders of een andere hond, maar jouw hond is daar de dupe van. Dat is waar je als eigenaar van zo'n hond rekening mee moet houden. "


Deze moest het zijn.. excuus.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ras speelt ook mee. Hiervoor had ik een golden retriever en die ging ook altijd overal mee naar toe. Nooit iets raars over gehoord. Nu heb ik dus een zwitserse herder, en heb al van 2 mensen de vraag gekregen: "Hij bijt toch niet of wel?" Tuurlijk bijt Obi niet... *zucht*. Maar goed heb dat soort vragen in al die jaren met de golden nooit gehad...

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hond bijt nog steeds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^