Hoeveel gram DLG puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

We voeren onze pup DLG maar op de verpakking kom er niet helemaal uit wat hij nu moet gaan krijgen.
Wie kan mij helpen? Op de site staan ook richtlijnen maar moet ik uit gaan van het volwassen gewicht of huidige gewicht? Hij weegt nu 8 kilo.
http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/richtlijnen.html
In de opmerkingen staat dat een pup meer moet krijgen maar het zal aan mij liggen maar ik snap het niet helemaal. Dus mijn vraag hoeveel gram mag ik voeren? Uiteraard voeren we ook op het oog maar een uitgangspunt is wel prettig.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik voer altijd met mijn ogen. D.w.z.: als pup te dik wordt, voer ik minder, als hij te dun is, meer. Als je de hond nog niet zo goed kent zou ik uitgaan van het aantal kilogrammen dat hij weegt en dan kijken hoe hij groeit. Weeg hem evt. eens in de drie dagen. Dan weet je of hij aankomt. Maar heeft de fokker misschien een antwoord op je vraag? Een pup kan het beste meerdere keren op een dag eten. Ongeveer 5 a 6 keer en dan afbouwen naar 4, 3 en 2 maaltijden. Heeft de fokker misschien een voedingsschema?
Eet smakelijk!

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

De richtlijnen bij DLG geven dit aan: 
Jonge pups moeten tot circa de helft van hun volwassen gewicht (4 tot 7 maanden) 100% tot 300% van de normale behoeften extra worden gevoerd. Het is verstandig om de pups wekelijks te wegen en de hoeveelheid voer aan hun huidige gewicht aan te passen. 
Halfvolwassen honden tot circa 3/4 van hun volwassen gewicht circa 50% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond voeren.
Bijna volwassen honden tot circa 20% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond.


Als ik dit lees zijn de richtlijnen gebaseerd op een volwassen hond. Dit komt ook aardig overeen met mijn ervaringen hoeveelheid per dag. Stel de hond heeft een volwassen gewicht van 20kg, dan mag ze per dag tussen de 250 tot 750 gram... Dus een ruime marge.


Zoals jezelf aangeeft kijken hoe je hond het doet (ribben voelen, ontlasting ect)...

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

Dus ik ga uit van een volwassen gewicht? Wat ongeeer 45 kilo zal zijn. En niet van zijn gewicht van 8 kilo nu?

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

En wat doen we als hij zijn voer niet op eet?
Weghalen of laten staan?

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ja zoals ik het lees wel. Probeer ook even terug te denken. Het is pas een jaar geleden maar ben toch alweer een hoop vergeten. Mijn labrador kreeg in het begin 4x daags 100/120gram (nu 22kg) dus het kan aardig kloppen...

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Voer blijft hier een kwartier staan, hebben ze het niet op dan gaat de bak weg en krijgen ze het later opnieuw aangeboden. 

Heeft de fokker geen richtlijn meegeven? Bel even of een mailtje wat betreft hoeveelheden.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik voer ook dog lovers gold en mijn pup is 8 maanden en krijgt nu 350 gram per dag, hij zou meer mogen maar op deze hoeveelheid ziet hij er gewoon top uit mooi slank. Ik ging van zijn eind gewicht uit bij jou dus 45 kilo wat je beschrijft. Je moet ze vooral niet te veel geven als hij ongeveer een kilo per week groeit is het goed. Het is wel per hond verschillend.

honden page profiel MaartenMaarten

honden foto van Maarten

Nu staat er op het schema dat hij bij volwassen gewicht 405 gr. Per dag mag hebben. Wanneer de hond tussen de 5-15 KG weegt 75 tot 200 gram per dag. En bij pups wordt geadviseerd 100% tot 300% extra te geven.
Moet ik volgens dit schema dan uitgaan van wat de hond gaat wegen of wat hij momenteel weegt?
Met andere woorden. Hoeveel moeten we onze pup op dit moment ongeveer gaan voeren?
Ik weet dat er altijd een marge is en dat je ook moet kijken naar of de pup niet te hard of te zacht groeit maar wat is de uitgangswaarde voor dit moment?
 Het schema van de fokker is gebaseerd op royal canin met andere voedinswaardes enz.


honden page profiel Marcel & MaxMarcel & Max

honden foto van Marcel & Max

Ik voer zelf ook DLG. Je moet uitgaan van het gewicht van nu. Daarom moet je ook wekelijks wegen. Als je van het volwassen gewicht moest uitgaan had dit niet gehoeven.
Ik voerde in het begin 100% extra wat voor zijn gewicht stond voorgeschreven. Regelmatig wegen en de hoeveelheid voer aanpassen. Als hij te mager wordt kan je altijd meer voer geven.

Teveel voer geven aan een pup van grotere rassen kan groeipijnen veroorzaken heb ik ergens gelezen. Of het klopt weet ik niet.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Het ligt er een beetje aan hoe oud ie nu is. Hoeveel maanden is hij

Volgende forumvraag: Vers terug naar brok UPDATE
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^