Wie helpt ons zoeken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ErikErik

Wij zijn op zoek naar een hond(je). Eerst wilden we voor een pup gaan, maar nu hebben we besloten dat we een herplaatser een kans willen geven. We hebben al wat gezocht en gezien, maar vaak waren we te laat of zaten er toch haken en ogen aan.

Aangezien er veel HP'ers op de herplaatssites kijken, kennissen hebben met honden of in een asiel werken probeer ik het hier ook nog eens. Misschien vinden jullie samen met mij wel ons droomhondje.

Het liefst regio Overijssel/Drenthe, maar voor de perfecte hond rijden we wat langer.

 Onze eisen:
1. kindvriendelijk (als in: vergevingsgezind en kan tegen drukte, niet onzeker)
2. Sociaal naar andere honden (reu en teef)
3. Kan een paar uur alleen thuis zijn, we wonen in een woonwijk en teen huilende hond zal niet met slingers en ballonnen onthaald worden
4. In voor activiteit zoals fietsen, hardlopen, hondensport
5. Niet te klein, niet te groot. Mooi formaatje is halverwege je onderbeen tot kniehoogte.
6. Er zijn katten en konijnen die los door de wijk hupsen, deze moeten de hond wel overleven ;-)


 Wat bieden wij:
 
's Ochtends gaan we een half uurtje eruit, met loslopen.
Tussen de middag lopen we naar de supermarkt, dit is maar 20 minuutjes retour aan de riem.
Om 3 uur gaan we in de auto naar het bos of strand. Daar lopen we een dik uur.
 's Avonds gaan we of naar de hondenschool of we trainen thuis trucjes, G&G of we gaan fietsen.
In het weekend gaan we ergens een dagje naar een recreatieplas, familie, stad, sportwedstrijden etc. Onze hond kan dan gewoon mee.
In huis doen we nog wel 'spelletjes'. 
Het toekomstige hondje mag overal aan meedoen, maar dit hoeft niet

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Denk dat jij toch beter aan een pup kan beginne . Want aan een herplaatser zitten altijd haken en ogen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik kan je niet helpen, maar ik wil wel één ding zeggen. Je zegt dat de hond tussen de middag mee naar de super zal gaan. Honden mogen daar niet naar binnen. Alsjeblieft laat het beestje niet buiten zitten.. Dat is vaak erg stressvol en je zal niet de eerste zijn waarbij de hond gestolen word..

honden page profiel ErikErik

Bedankt voor de tips.

Rode husky, tja als je een pup zoekt vraagt iedereen waarom geen herplaatser en nu andersom ;-) We zullen zien wat het wordt.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Dat was één mening Erik. Neem de tijd en dan is er wel de kans dat je op een leuke herplaatser uit komt. Mocht het niet zijn dan kun je altijd nog naar een fokker gaan.

Ik wens je heel veel succes.

:-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Rode Husky: aan een herplaatser zitten helemaal niet altijd haken en ogen. Er zitten perfect opgevoede honden tussen die een nieuwe thuis zoeken om wat voor reden dan ook. Denk ook niet dat TS een kant en klare hond verwacht, een hond zal je altijd moet trainen en opvoeden.

Erik: ik ben vooral niet bevooroordeeld maar al eens aan een border collie gedacht? Volgens mij zou die het heel goed doen bij jullie, zeker als je een hondensport wil doen. Ze zijn rustig in huis, verdraagzaam naar kinderen, altijd in voor activiteiten ;-), onze gaat lopen voor katten en kijkt niet om naar konijnen/kippen, en ze zijn geweldig te trainen. Plus ik ken op onze hondenschool verschillende maten, te beginnen vanaf je onderbeen ;-)

Heb je verder een voorkeur qua rasgroep, langhaar/korthaar, herders, terriers, doggen? Want er zijn zoveel honden die goed bij jullie zouden passen. Natuurlijk als je voor een herplaatser gaat moet je vaak gewoon hond per hond bekijken, het meeste is te trainen maar de ene hond kan goed met kinderen, de andere dan weer niet.

honden page profiel ErikErik

Ik verwacht geen kant en klare hond, maar het is wel belangrijk dat het gedrag voorspelbaar is. In de zin van geen angstbijter of hond die snel ergens ondersteboven van is, dat is gewoon niet handig met een gezin en in een woonwijk.
Agressie- en angstvrij.

Erika, denk je dat we een BC genoeg uitdaging kunnen bieden en beweging?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Gelukkig zijn er genoeg herplaatsers die agressie-en angstvrij zijn, zorg gewoon dat je je goed laat informeren door het asielpersoneel.

Ik denk inderdaad dat jullie een BC genoeg kunnen bieden. Ik ken er die het met minder moeten doen en toch ook een goed leven hebben.
Jullie hond mag er 4x per dag op uit, in totaal zo'n 2uur op een dag wandelen en dan savonds nog eens iets anders, hondenschool is meestal 2x per week. Ik doe agility met onze border en na zo'n paar uur hondenschool hoeft ie eigenlijk van de hele dag niets extra meer (krijgt hij wel ;-)).
Ik denk dat jullie hond de uren alleen thuis ook goed kan overbruggen dankzij de activiteiten die hij ervoor en erna krijgt.
Als je denkt dat je je ongeveer aan dat schema kan houden komt het zeker goed.
Onze Border krijgt 1x per dag een wandeling van 1 à 2u, nog eens een korte wandeling en verder spelen we in de tuin. Wat G&G oefenen en frisbeeën vindt hij geweldig.
Het leuke aan borders is ook dat ze in huis vaak super rustig zijn, de onze is een echte luilak in huis, maar zodra we naar buiten gaan slaat dat ineens om in een brok energie :-D

Momenteel schiet er me niet zoveel andere rassen te binnen die klein genoeg zijn, tenzij je echt naar de kleintjes wil gaan zoals de maltezer. Misschien als je van langhaar houdt is een Sheltie ook iets voor jullie, bij mijn weten nog een stuk rustiger dan een BC maar daar kunnen andere leden je meer over vertellen :-)

honden page profiel ErikErik

De mini-aussie en Sheltie zijn al eerder genoemd toen ons eerste idee nog was om voor een pup te gaan. Blijkbaar moeten we toch een beetje in die hoek gaan zoeken.
Ik ga ook eens kijken bij de rasverenigingen voor herplaatsers.

Qua uiterlijk is veel goed, maar niet te truttig. Daar kan ik als stoere vent :-D niet mee gezien worden natuurlijk

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Hoi Erik,

Wat enorm leuk dat je voor een herplaatser wilt gaan!
Zelf heb ik twee herplaatsers en de liefde die je terug krijgt is onbetaalbaar.
Bij jullie in de buurt zit een opvang waarbij mijn hond Bibi op de website heeft gestaan...ze heeft daar niet zelf in de opvang gezeten maar de opvang heeft wel bemiddelt omdat zij de vorige eigenaar van mijn huidige hond goed kenden. Omdat je het over Drenthe/Overijssel hebt moest ik direct aan deze opvang denken...ze zitten precies op de grens tussen Drenthe en Overijssel en hebben veel honden om uit te kiezen, ze staan ook op de site. Je kan altijd een keer contact opnemen en misschien zie je daar jullie droomhond wel.
dierenopvang Koningen

Veel succes!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Amy klinkt als de perfecte hond voor jullie :-) Of Athina, al is ze wel iets groter dan een middelmaatje. Maar het klinkt als een hele lieve hond.

Of Bauke; een vrij actieve en enthousiaste hond, maar wel een leuke gezinshond denk ik.
Misschien wat te tuttig naar je smaak, maar Benji zou ook een hele goede optie zijn. Eventueel een leuke Dalmatiër zoals Branco?

Ik weet niet of je kleine kinderen hebt, maar anders zou Brownie ook kunnen. BruceBuddyCharlyFayaJeannieLeone, Lucy, Pippa, Rilke of Simba.

Ik wist niet zo goed wat jullie leuk vonden, dus heb maar van alles wat gedaan ;-) Maar er zitten (helaas) nog veeel meer hondjes die bij jullie beschrijving zouden passen (al wijken sommigen die ik hier heb geplaatst er wel een klein beetje van af, maar als je eenmaal verliefd bent...... :-D).

Ik vind het hartstikke goed dat jullie voor een herplaatser gaan! En nog even een tip: veel asielen kunnen je meer informatie verstrekken over een bepaalde hond als je even belt... Veel succes met jullie zoektocht.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Super dat je juist voor een herplaatser wil gaan!
Er zijn er zoveel die nog geen fijn huisje hebben dat ik blij bent dat je deze keus hebt gemaakt!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat leuk dat jullie een herplaatser een fijn huis willen geven :-)

Ik wilde altijd graag een pup, maar zei (toen we asielpoes Puk nog hadden) al dat een volgend dier (hond of kat) ook weer uit het asiel zou komen.
Het werd een asielpup van 4 maanden oud, een combinatie van wat ik wilde dus :-)

En hoe leuk en lief ze ook is, er zitten wel wat haken en ogen aan. Zo kan ze steeds minder goed tegen drukte en herrie en doe ik haar absoluut geen plezier door haar 'gezellig' overal mee naar toe te nemen. Dingen die in het begin wel goed gingen, maar naarmate ze ouder werd, werd ze gevoeliger voor dat soort dingen.

En ja, met kindjes in huis zou dat inderdaad heel jammer zijn als zoiets later pas zichtbaar wordt.

Onze hond komt uit Balkbrug, waarvan Iris de link heeft neergezet. Wel goede ervaringen trouwens ;-)

En ik moet me ook aansluiten bij Denise: als jullie naar de supermarkt gaan, laat je hondje alsjeblieft gewoon lekker thuis (of als jullie met meer personen naar de super gaan dat iemand samen met het hondje buiten wacht). Ik heb té vaak gelezen dat honden worden gepest, getreiterd en uitgedaagd (en als zo'n hond dan uiteindelijk HAP zegt omdat ie het spuugzat is, is het een valse rothond ;-))
Dus alsjeblieft: laat 'm nooit alleen buiten staan.

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

Ik kwam Amy tegen ;-)
Volgens mij voldoet ze aan al jullie wensen EN ze zit in de opvang die Iris al noemde.
http://www.dierenasiels.com/specshond.cfm?id=294088

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Wat toevallig dat Amy van opvang Koningen zo vaak naar voren komt. Kobus&Cas had haar ook bovenaan haar bericht staan...toeval of niet ;-). Ze klinkt als een schatje en helemaal jullie type....ik wil niets pushen hoor O-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Veel sukses met het zoeken.
In asiels zitten - naar mijn mening - 3 soorten honden.
1.  Gevonden honden waar de voorgeschiedenis onbekend van is.
2. Honden die afgestaan werden wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar.
3. Honden met een gedrags of gezondheidsprobleem.

Ik zou zeggen, zoek op je gemak en je zult vinden.
Wat je nog niet vermeld hebt is de gewenste leeftijd en het geslacht.

Er zijn ook herplaatsingsorganisaties die zonder tussenkomst van het asiel een goed huis zoeken voor honden.

Groetjes van Jantien en herplaatser Pepijn!

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

" Wat toevallig dat Amy van opvang Koningen zo vaak naar voren komt. Kobus&Cas had haar ook bovenaan haar bericht staan...toeval of niet ;-). Ze klinkt als een schatje en helemaal jullie type....ik wil niets pushen hoor O-) "


Oeps...Ik had niet gezien dat Kobus&Cas haar ook al genoemd had.
Maar juist daarom kan het geen toeval zijn....nee hoor ook vanuit mij geen gepush hoor O-)
.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Amy vond ik inderdaad ook perfect passen.... Lijkt mij een geweldig hondje ;-) Niet voor niets dat ze hier zo vaak genoemd wordt ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wie zegt dat TS een hond uit medelijden zou nemen?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

In jullie geval zou ik voor een herplaatser gaan! Je kan ook altijd een asielpuppy nemen. Er zijn echt heel veel honden en puppy's die een gouden mandje zoeken... Veel succes met je keuze en veel plezier met je toekomstige hond! ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Dat bericht snap ik ook niet helemaal...?
Ik heb niet het idee dat dit gezin impulsief een hond aan gaat schaffen, dus ook niet uit medelijden of emotie omdat het zielig is. Ze zijn zo als ik het lees op zoek naar een hond die in hun gezin past, en ik heb niet het idee dat dat de eerste de beste hond is die zielig kijkt.

Nu even terug naar het topic;

Heb nog wat rassen die evt. ook wel bij jullie zouden passen; Friese Stabij, Kooiker, Toller, Duitse Pinscher, dwerg/middenslag poedel (misschien niet stoer genoeg:P)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

als ik kijk naar wat jullie een hond allemaal te bieden hebben en zelf voorkeur voor een herplaatser hebben, vooral doen!! er zijn er zoveel die op een goed thuis wachten!

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Als een speciaal ras je aanspreekt kun je ook de rasvereniging bellen en vragen of er nog herplaatsers zijn.
Dit zijn honden die door omstandigheden weg moeten bij hun huidige baas. Vaak zijn dit probleemloze honden maar hebben de baas een probleem. Dus als de bc je bevalt bel je naar de rasvereniging en dan verwijzen hun je door.

suc6 met je zoek tocht

honden page profiel ErikErik

De afgelopen dagen veel gebeld en informatie gevraagd. 
En toen gebeurde er ineens iets ......

Tijdens het wandelen met onze hond kwamen we een voor ons bekend hondje tegen met een andere  baas. We raakten aan de praat en het bleek de schoonzoon van de vrouw die er normaal mee liep. Ze was gevallen en had haar heup gebroken, dus er moest een ander plekje komen voor de hond. Want zoals hij zei: hij werd knettergek van het beest en elke keer dat lopen. :(
Ik heb zijn nummer gevraagd en we zijn dezelfde dag nog gaan kijken met het gezin. 
Het is zo een leuk hondje, we hebben besloten hem een enkeltje te besparen en hij mag bij ons wonen.

Het is een 3- jarige cairn terrier en hij is zo leuk eigenwijs en actief! 

Het kan ineens raar lopen, maat het past perfect!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Proficiat!! Veel succes en plezier met je hondje! Je mag hier altijd al je vragen of problemen stellen he ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou ja zeg, wat een vaag figuur. En wat een geluk dat jullie hem tegenkwamen. Twee vliegen in een klap: hij is van dat 'lastige beest' af en jullie hebben er een fijn vriendje bij :-)

Soms komt iets zomaar op je pad, terwijl je er niet actief naar op zoek bent :-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Heb je ook kontakt gehad met de mevrouw met de gebroken heup? 
Weet zij ervan?
Anders vind ik het maar een griezelige toestand. Stel dat zij de hond terugwil, hoe moet dat dan?
En heb je de papieren van de hond erbij gekregen, dus zijn paspoort enzo?

Vergeet dan niet ook de chip over te schrijven, via www.ndg.nl.

Als dit alles in orde is, kun je jezelf met een gerust hart de nieuwe eigenaar noemen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^