Boris eindelijk erdoor - waar deze voeding te verkrijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Belangrijk is dat je nu gaat uitzoeken waar je hond precies op reageert, en daar kan de dierenarts of speciale dierenartsbrokken je echt niet bij helpen.. Dierenartsen weten de helft van de tijd niet wát ze verkopen. Ik heb ook een hond die om de haverklap diarree heeft. Ook wij hebben ons speciale dierenartsvoeding laten aanpraten, Charlie kreeg nog ergere diarree, want in de voeding zat rijst en daar gaat hij enorm van aan de diarree (krijgt hij darmontsteking van). Ik ben zelf op eigen houtje gaan uitzoeken waar hij wel en niet tegen kan en hij reageert hevig op granen (alle granen dus ook rijst) en rundsvlees. 

Wanneer ik naar de brok die je nu geeft kijk valt me op dat er rijst inzit (staat op de eerste plaats in de rij samenstelling dus kan je ervan uitgaan dat de brok hoofdzakelijk uit rijst bestaat), nog een heleboel rommel en de brok heeft ook een hoog vetpercentage (19%). Ik heb gemerkt dat, wanneer je hond darmproblemen heeft vet ook niet zo goed valt.

Ik kan je aanraden om eens een volledig graanvrije brok (dus ook geen rijst) te gaan proberen. Bij Charlie werkt Wolfsblut momenteel het beste.

Veel succes! 

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

VN-er hebt gelijk rijst is geen optie voor Boris blijkbaar maar da zei dat dat het probleem niet was dus blijkbaar wel .... Jullie tips helpen me wel enorm

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hoewel je in je openingspost schrijft dat je liever geen discussie wil over andere merken, waag ik toch een poging evenals Lynn.
Ik gebruik voor mijn hondje hypoallergene brokken - graanvrij. Ik denk dat dit laatste erg belangrijk is.
Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato; 13 kg. voor Euro 53,40. Ontlasting van mijn hondje is mooi stevig.
http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/product-f.html
 
http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/verkoopadressen.html
 
Misschien ten overvloede; ik neem aan dat de ontlasting ook op Giardia is onderzocht. Het patroon de ene keer goede ontlasting dan weer diarree doet me nl. aan Giardia denken.
 

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

" Boris was ziek en vroeger bij Patricia had hij vers voer en geen problemen en bij mij op broeken heeft hij diarree, verschillende voeders geprobeerd en deze leek nu goed te zijn, helaas vandaag weer diarree..... Dus ik weet het echt niet meer .... "


ik zou het wel weten, hij kan niet tegen chemische voeding.
Zet het om goed vlees en dan zal het al stukken beter gaan en misschien wel 100% goed....

En gaat je heel veel dierenarts kosten schelen...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik sluit me aan bij Huskywoman.

Laat je niet misleiden door termen als 'hypoallergeen'. Het zijn pure verkoop woorden en stelt absoluut niets voor.
Let verder op dat als je hond allergisch is voor bijvoorbeeld kip, je ook geen 'gevogelte vet' of 'pluimvee' etc geeft.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja ik zweer bij vers vlees, echt.....Toen Ozzie aan de brokken zat krabte bij zich een ongeluk, vaak diaree. Op den duur belandde Ozzie bij de dierenarts omdat hij eetproblemen had en daar kreeg hij ook licht verteerbare brokken voorgeschreven waarmee hij meer aan de diaree raakte, later nog Jarco geprobeerd, maar die hele zak kon ik ook weer weggooien omdat dit niet werkte. puur natuur zijden ze toen..nou niet voor mijn hond.
Een dierenarts vertelde mij dat het i.v.m infectiegevoeligheid dan weer  niet heel goed zou zijn om vers vlees te gaan gebruiken, waardoor ik het helemaal even niet meer wist toen ik dit idee aan hem opperde.
Later waren we bij een kennis van mij op visite waar Ozzie vers vlees aangeboden kreeg wat in rollen zit. Haar honden aten dit al voor langere tijd. Ozzie at ineens zijn hele bak leeg, likte hem helemaal schoon en ik zat er verbaast bij te kijken. Daarna heb ik dit vlees, na lang wikken en wegen ook aangeschaft. Ozzie eet nu al maanden zijn bakje leeg en heeft goede ontlasting krabt een stuk minder groeit goed en zijn vacht is meer gaan glanzen. Ook heb ik zijn gedrag zien veranderen in een veel energiekere hond die veel meer zin heeft in het leven.
Het vers vlees haal ik bij een leverancier hiervoor weg, en niet bij een slager of zelf maken. Dit omdat ik zelf niet heel goed de verhoudingen weet voor wat een hond nodig heeft. Het vlees is van afvalproducten van slagers die vlees verwerken voor menselijke consumptie.

Hier meer informatie:
http://www.voernatuurlijk.nl/Indexnl.html

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Mijn hond heeft ook een allergie voor alle soorten graan, rijst, haver, gerst, mout dus ook voor kvv van graanetende  dieren omdat ze ook wel volle magen mee malen, lam, kip/ gevogelte, rund en grassen. In veel brokken zit rijst of pluimveevet of dierlijke bijproducten wat vaak kip is. Inmiddels kook ik zelf voor haar met aardappel en een groente en tofoe, aangevuld met supplementen van de da en dat gaat heel goed. Al is het een heel werk om voor 14 dagen steeds te koken. Als ze straks weken jeukvrij is, en het gaat nu al erg goed, dan wil ik Wolfsblut proberen met kangoeroe of rendier of vis. Je kunt een probeerpakket bestellen van 4 x een kilo met verschillende smaken. Dan wil ik s ochtends brok geven en s avonds zelf koken en zo opbouwen. Als wij een dag weggaan of op vakantie zijn, is zelf koken lastig. Succes, ik heb ervaren dat je meer aan de adviezen hebt hier op het forum dan van de da wat betreft voeding.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ja ik ga me niet meer laten vangen door die brokken of toch eens iets anders proberen bij Boris, hij heeft het eten van Zuma gehad gisteren was vis en vandaag vaste stoelgang, ok ok wat is goed vers voer?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik gebruik zelf KIVO, daar doet mijn hond het heel goed op. Daarvan heb ik de Kivo kompleet.

http://www.kivo-petfood.nl/verkooppunten.htm
http://www.kivo-petfood.nl/

Ze hebben door volgens mij heel Nederland afhaalpunten. Je moet wel over een diepvries beschikken.

Mijn buurvrouw heeft altijd bij Lotharingen wat  duurder is dan KIVO. Lotharingen staat ook heel goed bekend.
http://www.lotgering.nl/

Maar ik begrijp ook dat er mensen zijn die de kennis hebben om zelf het vlees te regelen, kan natuurlijk ook.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ja ik ga me niet meer laten vangen door die brokken of toch eens iets anders proberen  bij Boris, hij heeft het eten van Zuma gehad gisteren was vis en vandaag vaste stoelgang, ok ok wat is goed vers voer? "


Een goede kvv voeding is voor mij een merk dat:
- goede kwaliteit vlees gebruikt (geen vette afval troep)
- geen premix heeft
- echt bot heeft
- geen granen en/of rijst bevat
- geen biergist bevat
- eerlijk, betrouwbaar en open is over hun samenstelling
- geen fruit bevat

Vooral bij een hond met een allergie springt Degomeat enkelvoudig eruit. Die gebruiken (behalve in de hele dieren: bosduif, parelhoen en fazant) geen magen. Daarom weet je altijd 100% zeker dat er geen granen in verwerkt zitten als je die 3 hele dieren vermijd.
De enkelvoudige versie heeft geen premix, de complete versie wel.

Kivo en Lotgering voldoen dus niet aan mijn eisen lijstje. Vooral Lotgering is niet geschikt om mee aan de slag te gaan met een allergie hond. Ik hoor zo vaak dat een hond die bijvoorbeeld niet allergisch is voor lam maar wel voor rund, toch reageert op de 100% lam versie.

Trap niet in de 'glutenvrije' Alaska. Deze is namelijk niet glutenvrij!! Er worden in meerdere versies hele magen met granen inhoud mee gemalen..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Waarschijnlijk heb je het al wel ergens vermeld, maar wat eten de andere honden, zitten die ook op vers ?

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Neen Goa op speciale brok voor zijn beenderen en Zuma heb ik ooit op vers willen zetten maar mevrouw vond het niet lekker en zeker niet als er bloed bij te pas kwam tja.... Maar als ik Boris op vers zet , zuma ook , ze zal wel mee eten dan .... Eerlijk ik vind vers vies maar ik moet niet aan mijn eigen denken he

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Ik heb deze gevonden, ik weet niet of het goedkoper is maar ze hebben wel een spaarsysteem.
Bij 250 punten €12,50 korting geloof ik.
Volgens mij is het voor elke euro een punt.

https://www.dierapotheker.nl/product/3705/Hond/Dieetvoer-Royal-Canin/Royal-Canin-Hond-Anallergenic-8-kg

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Als je begint met KVV is het 'vieze' wel te doen..., barfen is voor veel mensen een stap te ver, omdat je dan veelal herkenbare dieren voert en de heren hier moesten daar ook erg aan wennen.

Ik voer Aysa nog grotendeels KVV omdat die niet de rust heeft om op een bot of karkas te gaan liggen kauwen, maar Misty is een (bijna) fulltime Barfster en ik kan niet anders zeggen als dat ik erg tevreden ben.

Ook hier heb je weer 1000 en 1 soorten, waarvan de ene hond alles kan eten en lust, terwijl de andere hond op bepaalde merken of soorten vlees absoluut niet goed reageert.

Lees eens rustig op Voerwijzer alle ins en outs over vers, verschillende merken, wat er in zit, wat je perse niet wil voeren..., en je vragen kan je altijd hier kwijt, want er zijn op HP heel veel mensen met goede kennis over versvoer.

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

" Als je begint met KVV is het 'vieze' wel te doen..., barfen is voor veel mensen een stap te ver, omdat je dan veelal herkenbare dieren voert en de heren hier moesten daar ook erg aan wennen.

Ik voer Aysa nog grotendeels KVV omdat die niet de rust heeft om op een bot of karkas te gaan liggen kauwen, maar Misty is een (bijna) fulltime Barfster en ik kan niet anders zeggen als dat ik erg tevreden ben.

Ook hier heb je weer 1000 en 1 soorten, waarvan de ene hond alles kan eten en lust, terwijl de andere hond op bepaalde merken of soorten vlees absoluut niet goed reageert.

Lees eens rustig op Voerwijzer alle ins en outs over vers, verschillende merken, wat er in zit, wat je perse niet wil voeren..., en je vragen kan je altijd hier kwijt, want er zijn op HP heel veel mensen met goede kennis over versvoer. "


Ik BARF de helft van de week, maar voer absoluut geen herkenbare dieren hoor!! Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen O-)

Overigens begon ik met dat ik zelfs het klaarmaken van mijn eigen vlees vies vond ;-) Tegenwoordig vind ik beiden niet meer erg. Ik moet dus alleen niet kunnen zien wat voor dier het geweest is (ookal weet ik het wel ivm dat dat op de verpakking staat).

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"

Ik BARF de helft van de week, maar voer absoluut geen herkenbare dieren hoor!! Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen O-)

"


je kan niet ontkennen dat nekken, ribben, delen van een dier herkenbaarder is als KVV ;-)

Zolang het een deel van een dier is vinden mijn kerels het wel te doen..., zodra ze karkassen eet moet ze naar buiten 'want dat is zielig'O-)
Net als konijne-oren drogen...., mam hoe kun je !! krijg ik dan naar mijn hoofd, maar als ze de volgende dag mogen voeren hebben ze er opeens een stuk minder problemen mee.

Ik ben ook altijd een meut geweest met vlees, als wij vroeger kip aten en er zat nog een veertje aan, dan gruwelde ik als ik dat er af moest halen...., nu sta  ik zo af en toe als een volleerd slager pens te knippen, karkassen te delen, organen te portioneren...., zonder dat ik er nog kippevel van krijg :-D

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

je kan niet ontkennen dat nekken, ribben, delen van een dier herkenbaarder is als KVV ;-)

Zolang het een deel van een dier is vinden mijn kerels het wel te doen..., zodra ze karkassen eet moet ze naar buiten 'want dat is zielig'O-)
Net als konijne-oren drogen...., mam hoe kun je !! krijg ik dan naar mijn hoofd, maar als ze de volgende dag mogen voeren hebben ze er opeens een stuk minder problemen mee.

Ik ben ook altijd een meut geweest met vlees, als wij vroeger kip aten en er zat nog een veertje aan, dan gruwelde ik als ik dat er af moest halen...., nu sta  ik zo af en toe als een volleerd slager pens te knippen, karkassen te delen, organen te portioneren...., zonder dat ik er nog kippevel van krijg :-D "


Als ik een nek vasthou, dan weet ik echt niet van welk dier dat komt hoor ;-) Een karkas is zonder huid/vacht, heeft niet meer de vorm van het dier en is dus voor mij ook niet herkenbaar als dier.

Hele dieren of de koppen van dieren voer ik niet. Tamme konijn voer ik ook absoluut niet. Behalve het nier, want daar ontkom ik helaas niet aan met mijn allergie hond..

Het geen dat het dichtste bij een heel diersoort komt en ik voer is de 'geslachte kwartel' van degomeat. Dat ziet eruit als een hele kleine kip (250 gram) van de supermarkt. Dat geef ik aan mijn kat (geef ik uiteraard nog wel organen bij, want die ontbreken).

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Oei roos wou 3 doggies geven sorry


Oh maar vind vlees al vies dus aub geen dieren in zijn geheel want heb hier zelf konijntjes zitten en ik ben echt de dierenvriend van alles ,....

Ik wil wel proberen MAAR liefst niks dat op een dier lijkt aub

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Oei roos wou 3 doggies geven sorry


Oh maar vind vlees al vies dus aub geen dieren in zijn geheel want heb hier zelf konijntjes zitten en ik ben echt de dierenvriend van alles ,....

Ik wil wel proberen MAAR liefst niks dat op een dier lijkt aub "


Ja, dat heb ik ook ;-) Dat is ook waarom ik geen tam konijn voer.

Kvv is altijd gemalen. Op www.degomeat.nl kun je onder 'BARF' met heel veel artikelen foto's zien hoe het er daadwerkelijk uit ziet. Zo kun je handig bepalen of iets wel of niet voor jou te doen is :-)
Waarschuwing: onder het kopje geit en 'prooidier' staan hele dieren..

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Haha dank u voor de waarschuwing

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

misschien eens kijken of je hetzelfde kan gaan geven als wat patricia gaf.
Eerst kijken hoe hij daar op gaat reageren.
En even vragen aan haar hoe ze dat heeft opgebouwd met geven.
En dan langzaam aan kan je misschien wat andere dingen proberen.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ja was ik van plan want Patricia had geen problemen met vers voer blijkbaar

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

" Ja was ik van plan want Patricia had geen problemen met vers voer blijkbaar "


En al geprobeerd ?

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Neennog niet het voer dat Patricia gaf, hier bij de slager maken ze hondenbakjes van 1 kg echt mooi vers vlees rauw en dat lust hij graag en stoelgang beter ;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Neennog niet het voer dat Patricia gaf, hier bij de slager maken ze hondenbakjes van 1 kg echt mooi vers vlees rauw en dat lust hij graag en stoelgang beter  ;-) "


.Wouw super goed!!! Heel fijn voor jullie!!!

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ja maar geef wel liever een compleet vlees want weet niet of dit goed is ?

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ja maar geef wel liever een compleet vlees want weet niet of dit goed is ? "


.Ja gebruik hier zelf (voor de hond:-) ook een compleet vlees, en af en toe eet hij wat zout- en kruidenloos van de tafel mee voor een portie groente.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ja wel voilà ga dat ook doen en dan hoop ik echt voor Boke dat het beter gaat

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Walnoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^