angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel karibokaribo

ik weet niet of onze hond nog een puppy is hij is nu bijna een jaar maar hoop dat ik hem bij de goede categorie heb gezet.

onze labrador(jachtlijn)Chap:

we kregen Chap toen hij 4 maanden was, hij 'woonde' op een boerderij. toen we hem hadden gekregen had hij een gebroken pootje. De eigenaar zei dat er een koe op zijn pootje had gestaan. dit geneesde gelukkig snel en hij loopt en rent weer zoals iedere andere hond. Maar hij vertoond angst voor bepaalde dingen. Bijvoorbeeld naar mijn oma: hij blaft als hij haar ziet. het is niet uit dominantie: dat kan je zien het is uit angst.
hij blaft soms ook naar oudere mannen. We hebben misschien het idee dat het bijvoorbeeld het baasje was die prongelijk op zijn pootje heeft gestaan want dat was ook een oudere man.
hij blaft ook naar paarden. we hebben vorig weekend een leuke strandwandeling gemaakt. het was heel leuk. hij heeft lekker gerend en met andere honden gespeeld. toen kwam er een groepje paarden aan. hij ging blaffen. toen we hem stil hadden vroeg een aardige vrouw op een van de paarden dat ze naar ons toe kon komen om kennis te maken. wij dachten dat dit wel goed was. Het was een heel aardig paard maar chap bleef bang. is het misschien toch een paard die op zijn pootje heeft gestaan.

de angst voor paarden is niet erg. hij is gewoon bang voor die beesten maar ik denk dat we met training er wel overheen kunnen komen. alleen dat hij blaft naar mijn oma/oudere mannen is wel vervelend. kent iemand dit misschien of weet iemand misschien hoe het komt?

alles is welkom!

honden page profiel karibokaribo

ohja, hij is niet bang voor koeien (er staat een groep bij ons in de buurt) en vind ze alleen maar leuk!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Als hij nare ervaringen heeft opgedaan met oudere mannen en paarden is het niet gek dat hij angstig is.
IK zou het niet forceren, de kans dat hij dan nog angstiger word is groot.
Je zou met hem naar training kunnen gaan aan de andere kant zijn er honden die nooit over bepaalde angsten heen komen zodat je ervoor kan kiezen om geen paarden met hem te bezoeken.

honden page profiel karibokaribo

okee, omdat we hem pas met 4 maanden kregen konden we natuurlijk niet naar een puppycursus. de vervolgcursus zat vol dus daar konden we ook niet heen. omdat mijn ouders voor deze hond een golden retriever hebben gehad ging het opvoeden eigenlijk heel goed!

we hebben afgelopen week een brief gekregen dat er een plaats is vrij gekomen. we zitten te twijfelen maar denken dat we het toch maar doen omdat de dierenarts ook heeft gezegd dat er angst in zit die eruit moet.

bedankt voor de reactie!!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Wat vervelend dat hij naar je oma blaft.
Het hoeft niet per se angst te zijn, maar het kan ook een reactie zijn omdat hij bijvoorbeeld je oma niet helemaal begrijpt. Misschien loopt ze wat moeilijk, of staat ze wat gebogen, heeft ze misschien een doordringende blik? Misschien probeert hij op deze manier te ontdekken wat hij met haar moet.
En dat hij haar associeert met nare herrinneringen aan ouderen kan natuurlijk ook. 
Vindt ze Chap wel leuk?
Want als je oma hem niet zo leuk vindt of er niet aan wilt meewerken dan voelt hij dat ook.

Mikey kan ook wel eens blaffen naar mensen die in haar ogen blijkbaar 'verdacht' zijn. Een enkele keer gebeurt dat bij nieuwe visite of bij iemand die normaal niet binnenkomt. Wat hier helpt is als diegene Mikey volledig negeert en ook niet aankijkt. Dan Komt Mikey vanzelf even snuffelen en is het meestal wel goed. Diegene een koekje laten geven wil hier ook nog wel eens helpen om wat meer vertrouwen te winnen.
Heel soms werkt het niet, zoals toen de aannemer bij ons thuis kwam. Ze bleef blaffen. Toen heb ik dr met iets lekkers in de slaapkamer gelaten. (dat is haar 'rust' plekje) Zij blij, aannemer blij (die had het toch wel wat benauwd ;-) ;-) en wij blij.

Ik weet niet of je het al hebt geprobeerd, maar je zou kunnen kijken wat er gebeurt als je oma hem even volledig negeert. Je kan dan kijken of hij zelf stopt met blaffen. Zo niet, dan kun je hem wegleiden en meer afstand creeeren. (Niet je oma laten weglopen, want dat heeft hij succes met het geblaf)  
Het ligt ook een beetje aan hoe hij blaft. Is het enkele blafjes, of aan 1 stuk door echt fanatiek blaffen.
Als het kleine blafjes zijn kan ze hem misschien over zijn onzekerheid heen helpen met wat lekkers of een speeltje gooien?

Gr. Alexandra

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Een nieuwe hond is natuurlijk altijd weer even spannend. En het is ook wennen aan beide kanten.
Zelfs al heb je al een hond van jongs afaan opgevoed, elke hond is anders en deze heeft zelfs al een voorgeschiedenis. Ik zou wel met haar in training gaan, desnoods bij een andere hondenschool. Maar begeleiding en het contact met andere honden is in haar situatie heel belangrijk. Neem bij elke wandeling iets lekkers mee, en wissel hiermee af. Ga bij een punt staan waar ze altijd geneigd is om te blaffen en probeer daar haar aandacht te krijgen en te belonen, elke keer met een stukje rust,..en weer belonen. En dan loop je weer weg. Daarna ga je weer spelen of andere leuke dingen doen. Het is ook heel belangrijk dat jullie een band gaan opbouwen door heel veel samen te doen. Vertrouwen aan beide kanten is je basis. Succes!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij zijn met onze hond van 4 maanden wel naar puppycursus geweest hoor ;-)

Sommige angsten blijven wel altijd, al kunnen ze wel minder worden. Jullie weten van Chap zijn verleden misschien ook niet alles, dus dat maakt het ook best lastig om de oorzaak van bepaalde dingen te achterhalen.

Ik zou dat soort dingen vooral op zijn tempo doen.

Hoe doet hij als je oma even bij jullie is, blijft hij zo blafferig naar haar?

Mellow heeft iets tegen bepaalde mannen. Tijd geleden stond ik met iemand uit de buurt te praten, die ons vaak zag lopen (en daardoor ook van haar angst wist). Mellow blafte om het hardst om die man weg te krijgen. Toen we even stonden te praten hield ze op (want haar geblaf had niet het voor haar gewenste resultaat) en scharrelde wat in het gras. Na een minuut of 5 ging ze even voorzichtig snuffelen aan zijn hand :-)

Vaak gaat hetgeen waar de hond iets tegen heeft weg door het geblaf (denk aan fietsers die gewoon doorfietsen, de wandelaar die langsloopt, de postbode die wat in de brievenbus gooit en weer doorloopt), hij heeft dus eigenlijk altijd succes in zijn ogen.

Ik weet natuurlijk niet hoe Chap precies in elkaar zit, maar zo werkt het bij Mellow wel ;-)
Zij is nog steeds bang voor bepaalde dingen, maar reageert momenteel niet meer zo panisch als vorig jaar.

Het kost dus vooral veel tijd en geduld, maar als je niks forceert kun je bepaalde dingen wel beheersbaar maken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^