Hoe natte hond behandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Ik ga nu sinds kort elke dag met Lizzy naar het losloopgebied bij ons in de buurt, en daar is ook een stuk met wat water. Nu is Lizzy helemaal verzot op water. Zwemmen vindt ze niks, alleen tot de buik vindt ze het goed. Maar nu het kouder wordt en ze hier dus ook elke dag komt, vraag ik me af hoe ik haar zo snel mogelijk weer droog en wat frisser kan maken. Als ik nu thuis kom maak ik haar even schoon met vochtige babydoekjes, die ook lekker ruiken maar hier gaat toch wel wat tijd in zitten. Hoe doen jullie dat als je hond plots heeft gezwommen en het huis in komt??

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

Santa zwemt niet, maar als hij nat is, bv van wassen of zoals op het strand door de branding lopen, droog ik hem af met een handdoek en dan ga ik vaak erna nog een stuk lopen.
In de winter heb ik hem weleens geföhnd na een hoosbui, omdat met zijn huid het gevaar van broei groot is.
Ik zou niet gaan poetsen met babydoekjes. Als de hond droog is valt het vuil uit de haren, stofzuiger erover, klaar.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als die van mij het water in gaan (ze honden niet zo van water, maar als andere honden gaan doen ze vaak wel leuk mee). Doen we dit als eerste van de wandeling, zo kunnen ze de rest van de weg al drogen, die van mij hebben korthaar en als ik thuis aan kom zijn ze droog.

Verder kan je een zeem kopen (speciaal voor honden) de neemt erg veel vocht op en daardoor is je hond zo droog.

Gaan ze later weer het water in, loopt in nooit direct naar huis, maar met een omweg zodat ze niet zeiknat thuis aankomen.

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

"

Gaan ze later weer het water in, loopt in nooit direct naar huis, maar met een omweg zodat ze niet zeiknat thuis aankomen.

"


Het vervelende bij mij is dan wel,...ze loopt los en heb dus geen controle over wanneer ze weer het water in gaat. Nu ging ze net voordat we naar huis gingen en ik had al een flink stuk gelopen. Daarnaast ben ik met de auto, want erheen wandelen of fietsen is net te ver. Ik weet nog van een vriendin van mij, die hadden een Bearded Collie, die liet 'm als die nat was in de berging opdrogen. Daar had hij ook een kleed waar hij op kon liggen. Maar onze berging is iets kouder en wil natuurlijk niet dat ze ziek wordt.
.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb standaard zo'n zwarte deken op de achterbank en een handdoek op mijn stoel ;-) Zo vergeet ik nooit een handdoek mee te nemen.

Thuis ligt er standaard een handdoek op de verwarming in de gang.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"

Het vervelende bij mij is dan wel,...ze loopt los en heb dus geen controle over wanneer ze weer het water in gaat.
. "


Dan zou ik aan de opvoeding doen. Mijn 2 teven lopen ook altijd los, maar als ik aangeef dat het nu geen tijd is om in het water te gaan, gaan ze er niet in.

Ik vind het prima dat mijn honden er willen spelen en verkoeling willen zoeken, maar dat wel op mijn tijd en mijn commando.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zodra je hond aan de lijn gaat gebruik je daar al een goede hondenzeem, het meeste water en vuil is er dan uit, de zeem kan je in een klein diepvrieszakje meenemen, zodat je niet loopt te sjouwen.

is je hond zo vies en vuil, dan laat je dat zo, aan de lijn in flinke draf naar huis, thuis gekomen, even een emmer water met lauw water afspoelen, en dan een zeem gebruiken, die neemt honderd x beter op dan de dikste handdoek. :-D

nog een stapje verder gaan ? de waterblazer erop. dan is tie weer lekker schoon en droog als je hem binnen laat. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry , ik lees net dat je met de auto bent. :-D

ook ik ga iedere dag zwemmen met bamse, en nee de waterblazer is thuis natuurlijk. :-D

de zeem ligt in de auto, zodra ze uit het water komt, loop ik naar de auto, gebruik ik daar al de hondenzeem, ideaal, ze gaat bijna zonder water al in de auto, thuis gekomen, gebruik ik altijd de waterblazer, zeker met vochtig weer en koude. is het winderig, dan laat ik haar aan de wind in de tuin drogen. maar wel eerst de zeem gebruikt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is geen handdoek he ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat absorbeert niet?

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

weinig denk ik :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is een boek en dat absorbeert inderdaad niet zo goed. 
Tenzij het is gedrukt op keukenrol ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Zo'n zeem vind ik dus helemaal niets maar dat kan aan de vacht van mijn hond liggen. Ik heb een grote microvezel dweil die meestal wel voldoet. Heeft ze op het aller- allerlaatste moment nog een duik genomen dan pak ik een microvezel handdoek. Dan is de dweil iets te klein. Microvezel neemt relatief veel vocht op en maak ook schoon.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

wij hebben ook een berging waar Tosca soms eerst ff moet blijven tot hij droog is (is tevens ook zijn slaapplaats, hij ligt er graag).
Dat het wat kouder is daar, tja, wat is kouder? Honden hebben minder snel koud dan wij natuurlijk, ook nat.
Als je het echt te koud vind kan je de deur ernaar wat laten openstaan overdag, of de verwarming aanzetten daar?
Het is toch een deel van je huis dus zoveel kouder dan in de andere kamers zal het toch niet worden.
En je kan hem al heel goed droog wrijven door er ff met de handdoek over te gaan. Zo is het ergste weg en kan de rest sneller drogen, hoeft hij minder lang in de berging.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In de auto ligt een badlaken (op de bijrijdersstoel, want ze moet via die stoel naar de achterbank) en een klein keukenhanddoekje.
Thuis, in de gang, ligt ook altijd een handdoekje, de ene keer een microvezeldoek, de andere keer zo'n hondenzeem (deze).

Maar op zich is ze vrij snel droog (kort haar), helemaal als we met de auto naar het bos zijn geweest, dan kan ze gewoon op de achterbank (met bankhoes én eigen kussentje) opdrogen.
Hebben we hier in de regen gelopen, dan droog ik haar thuis af.

Als ze écht te nat is, dan droog ik haar onder de carport af.

Sowieso zou ik, zoals Veronique ook zegt, toch wat gaan oefenen met luisteren. Want nu kan het nog wel, maar als er een laag ijs ligt die te dun is om op te staan, dan kun je flink in de problemen komen (hond onder ijs).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een hond met een zeer dikke vacht, en ik vind het ideaal de hondenzeem van pettowel, zou niet meer zonder kunnen, maar dat is de ervaring, misschien kortharige honden hebben dan meer aan een vezelhanddoek, voor mij is het de pettowel hondenzeem. :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Afdrogen met telkens een nieuwe handdoek tot je handdoek droog blijft. Meeste luchtjes ruik je sterker als je hond vochtig is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Op de achterbank van de auto ligt hier ook altijd een badlaken.
Verder heb ik toch altijd minstens 2 handdoeken in de koffer liggen.
Ik gebruik enkel handdoeken, heb ik altijd zo gedaan en blijft zo O-)haha.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb van die microvezel handdoeken van Cranenbroek.
3,50 per stuk, echt goed drogend.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik laat ze altijd even rennen daarna en als ik thuis kom gaan ze meteen naar de badkamer om droog te blazen met de haardroger.
ik laat ze niet zomaar in elk water zwemmen dus stinken doen ze niet echt maar als ze toch stinken dan haal ik de babydoekjes boven.
als je het onder controle wil houden dan zou ik ze of enkel nog op 1 plek laten zwemmen of enkel op commando te water laten.

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Ik heb 2x de “AquaSorb Droogdoek”. Dit is een superabsorberende handdoek om je hond of paard snel en makkelijk mee af te drogen. Afmeting 66 x 43 cm á € 6,50
De “Pet Towel hondendroogdoek” van dit zelfde formaat (66 x 45 cm) kost € 18,95 per stuk.
Dat verschil was me ietsje te groot - en het resultaat is gelijk.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Om te beginnen zou ik je hond gaan leren, nee (deze ronde niet), nog niet (straks, handig bij blauw alg of vies water). Ik heb een labrador die verzot is op water en dit gaat 99 van de 100 keer goed.

Verder droog ik haar gewoon af met een oude handdoek (die ik alleen voor de honden gebruik), op haar plekje moet ze dan nog verder opdrogen (anders wilt ze op de bank). Een natte hond ruikt maar al ze droog is ruik ik niets meer...

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Vandaag weer naar het park en mevrouw wilde weer het water in,..tot ze mij hoorde roepen dat dat niet mocht,.;-) Op de terugweg heb ik ze laten volgen, en zo kwam ik dus met een droge hond thuis,..whoehoe:-D. In de auto heb ik een handig hondenkleed van de blokker. Die ervoor zorgt dat ze achterbank niet nat wordt en het zand erop blijft liggen.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Als ik de dogs schoonmaak/droog, dan pak ik een emmer water met scheut azijn ( azijn neutraliseerd) .

Dus natte hondengeur verdwijnt

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Mijn ervaring is dat ik meestal natter ben dan de honden ze schudden zich zo heerlijk uit bij mij':-) Verder op de heen weg wordt gezwommen en de terug weg even aan de lijn Dan thuis nog even een handdoek er overheen en klaar is kees

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

wij hebben een speciale hondenhanddoek ff afdrogen en ze zijn echt helemaal droog en de modder is ook uit de vacht! Echt ideaal!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Welke handdoek is dat??
Joker blijft namelijk uren vochtig.

Volgende forumvraag: ontwolkam/borstel
^