HELLUP! Pup bijt routine-matig in de riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 1 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Super!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Super!

En nu volhouden ':-)

honden page profiel LorraineLorraine

honden foto van Lorraine

Jup volhouden nu, althans toenet dreigde die weer even te gaan bijten, maar mijn schuld, ik zat te ouwehoeren met iemand en daarna nog ff met de andere buuf, dus hij was een half uur buiten...
En vanmiddag hadden we ook al een half uurtje gewandeld...dus dat is fff to much natuurlijk...

en hij is dan overexcited....

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

super hoor :-)
succes er mee.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik heb hier ook een heuse riembijter en hanger gehad...op sommige momentjes nog steeds...

negeren, was leuk gezegd...maar heeft me zonder overdrijven iets van 4 riemen gekost...bleef niks van over O-)

1e wat direct hielp; een kettingriem...dus geen slipketting of iets, maar gewoon een riem, van ketting :-) helemaal niet interessant om in te bijten

met clicker en afleiden ook heel ver gekomen..

gebeurt het nu nog, is het vaak makkelijker te sturen, ik laat dr zitten, zeg "los" en wacht even tot er weer rust en aandacht is...dan kan ik meestal weer gewoon verder lopen

ik zie net dat het al beter gaat, mooi, volhouden zo :-)
je zult zien dat die momentjes steeds minder worden, en steeds beter te sturen

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Je hond is een pup, puppen zijn speels. Aan de lijn zijn er niet veel mogelijkheden om te spelen, terwijl net de frisse omgeving ertoe uitlokt om veel te spelen.

Gaat je hond echter ook wel van de lijn af? krijgt hij genoeg gelegenheid om zonder aan de lijn te zijn, met andere honden te kunnen spelen?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij zijn met Sadi nu op korte stukjes het hier komen aan het oefenen Los met de lijn nog om zeg maar. De bedoeling is dat ze op korte termijn ook los kan om te ravotten.

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

" Hier ook een hond die ontzettend veel in de riem heeft gehangen en soms nog doet.

Meestal is hij dan erg moe/overprikkeld óf hij wil mij duidelijk maken dat hij wil spelen of hij super-enthousiast was. Prima, maar ik bepaal wanneer er gespeeld wordt samen. Wat ik deed: ik liep geen meter meer verder zolang hij in die riem hing en het heeft even geduurd, maar het heeft gewerkt.

Nu wil hij soms nog in de riem hangen en zeg ik meestal alleen maar een korte nee en hij houdt op, zo niet, sta ik gewoon stil tot hij gekalmeerd is (lees: loslaat en niet meer in de riem hangt)

Ik bleef gewoon volhouden, iedere keer stilstaan en met mijn rug naar hem toe en vooral niets zeggen. Dan liet hij los en bij de tweede stap, hing hij er weer in en dat kon hij gerust 10 min herhalen en kwam ik geen 2 meter verder. Uiteindelijk viel toch het kwartje en als hij goed meeliep kreeg hij een speeltje of even een aai over zijn bolleke of wat lekkers. "


Beste tip!
Was hier precies hetzelfde. En deze oplossing werkte ook bij ons. Bijten in riem betekend juist geen aandacht krijgen! En ik neem nu ook altijd een speeltje mee, daarmee kan ik hem afleiden als ik een poes (grootste vijand) zie of na het loslopen weer bij me krijgen.

honden page profiel karibokaribo

hoihoi,
mijn hond had dit in het begin ook. hoe wij het hebben afgeleerd:
1. laat hem zitten
2. pak een snoepje/ balletje
3. hou het voor zijn snuit.
4. hij laat de riem los en je geeft hem het snoepje/ balletje.

dat deden we in het begin. nu als hij het nog doet stop ik met lopen, pak een snoepje en laat hem al los. hij bijt de laatste tijd nog maar amper in de riem ':-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb juist een stukje angst in dat geval bij Sadi dat ze bewust dan de riem gaat vast pakken voor dat snoepje. Tis een dame die dingen als het haar uitkomt heel erg snel doorheeft. Hier dus dan alleen een speeltje ter vervanging. En wil met de clicker aan de slag (met ze eerst terug vinden)

honden page profiel twinwolfjetwinwolfje

honden foto van twinwolfje

hetgene wat ik zou doen is op je hurken gaan zitten hem naar je toe roepen (belonen als hij komt natuurlijk ) en dan laten zitten 
als hij niet los laat kan je dat gelijkt aan leren het commando los 
ff wachten en weer verder 
dus elke keer dat hij wil spelen laat je hem komen en ff zitten dat hij weer rustig word 
als je dit een tijd gedaan heb dan moet hij het wel snappen denk ik 
het nadeel is dat je er zelf sneller gek van wordt dan je puppy :-D

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

heb net binnen met speeltje heel even geoefend met los (heb de clickers gevonden) en de clicker had ze direct door dus even met speeltje en los... denk eerst dat binnen doen. Wil aan de lijn eerst werken aan het meelopen zonder trekken. Als ze dan binnen los onder de knie heeft kunnen we dat buiten ook makkelijker toepassen.

Ik wordt niet zo snel gek dat scheelt maar vooral dat trekken >ze wordt een hele force dame dus dat moet er als eerste uit ;-) Als ik s ochtends mijn LTO3 gewoon neem (voedingssupplement dat ook wordt gebruikt ter vervanging van ritalin) ben ikzelf ook een stuk rustiger. Niet dat ik zonder niks kan hoor en geen geduld heb maar als ik van binnen sneller onrustig wordt (zonder LTO3) voelt ze dat toch. en ik moet het toch dagelijks nemen alleen omdat met pup alles zo anders is en we zeg maar druk zijn met haar structuur vergeet ik soms mijn eigen structuur waardoor ik smiddags pas aan mijn LTO3 denk en moet dat gewoon sochtends direct nemen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ondertussen ben ik heel benieuwd hoe het aan de lijn verloopt met ts en pup zet de vooruitgang zich voort of zijn er heel duidelijk ups en downs en merk jij ook aan je pup dat het buiten in de lijn heftiger is als ze geprikkeld is bijvoorbeeld na het zien van kinderen. (Sadi gaat dan echt stuiteren)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik ben nog steeds benieuwd of ik ook antwoord krijg op mijn vraag ;-)

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Dexter deed (en doet dit heel soms nog) ook, echt super irritant! Wat bij mij helpt is of gewoon omdraaien en compleet negeren (oke heel irritant als je dat tien keer achter elkaar moet doen maar negeren werkt wel het beste als ze het doen om aandacht te trekken om te spelen)

En hij doet het nu dus soms nog als we bijna thuis zijn, dan sta ik stil en zeg ik nee....en na 2 of 3 keer zeggen snapt hij het haha en dan loopt hij weer netjes mee...

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

TJ deed en doet het nog steeds, wat bij hem heeft gewerkt is een speeltje aanreiken als hij begint met happen/trekken aan de lijn. Ik geef hem dan een speeltje en dan is alles weer goed, volgens mij moet hij gewoon iets te doen hebben tijdens de wandeling. In dit geval draagt hij zijn speeltje gedurende de rest van de wandeling, meestal begint het happen in de lijn nadat hij gepoept, geplast en gesnuffeld heeft.
Ik zou zeggen probeer hem een speeltje aan te reiken, misschien werkt het bij jou pup ook !

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Met wandelen kun je het beste de riem laag en losjes houden. Zodra de riem strakgetrokken wordt, staat er spanning op de riem en dat is een trigger voor de pup aan de riem te gaan trekken. Je kunt het beste met hem wandelen op een plek waar geen verkeer is, zodat je de riem wel kunt laten vallen, als hij dit gedrag vertoont. Je gaat dan op de riem staan en draait hem de rug toe. Is hij weer rustig, beloon je hem en loopt weer door met losse en vooral lage riem. Als je hem corrigeert, niet de hond van voren naar je toe trekken, maar een rukje aan de riem geven, als hij naast je loopt, dus vanuit bv. rechts. Ik zou wel iets lekkers meenemen om hem af te leiden. Ik vind het een prachtig pupje ! Heel veel
geluk met hem en bovenal hoop ik dat hij een lang en gezond leven tegemoet gaat !

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze pup lijkt juist het laag hangen te zien als ik krijg de riem aangereikt om in te bijten en aan te trekken. Maar ben geen voorstander van strak houden (wanneer ze dat zelf niet doet..) Maar geduld en tijd en zoeken wat bij haar het beste werkt ;-) Maar ik heb t gevoel dat t topic nu om mij en Sadi gaat draaien ipv om topic starter en dat was niet de opzet. Ik probeerde de aandacht terug te vestigen op de ts. En ging erna weer mee in gestelde vragen (oops).

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Er worden hier heel veel oplossingen aangedragen, zonder echt te kijken wat de oorzaak is.

Indien een hond niet voldoende zonder lijn, vrij, zijn energie kwijt kan oa door vrij te rennen en spelen met andere honden, kan een van de gevolgen zijn dat hij andere dingen gaat doen zoals bv bijten in de lijn.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ja Chris, dat is zo. Maar als een vraag gesteld wordt op een forum, kunnen wij niet bepalen waarom de pup dit gedrag vertoont, zo vanachter een pc. Het enige dat we dan kunnen doen is "oplossingen" proberen aan te dragen. We zien de pup niet en zijn afhankelijk van wat er in het topic gemeld wordt.

honden page profiel Charmayne & DieselCharmayne & Diesel

honden foto van Charmayne & Diesel

Mijn hond bijt ook graag in de riem, of raapt plastic op.
Ik neem tegenwoordig een flostouw of andere speeltje mee dat makkelijk in mijn zak past.
Anders zoek ik onderweg een tak. Ik heb altijd hele dune snack botjes in mijn zak, als al het andere niet werkt houd ik een botje in mijn hand en laat hem daaraan knabbelen. Kan je gelijk ook naast oefenen ;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

@ Chris Ik had je al wel een reactie gegeven op je vraag, onze Sadi is tijdens oefenen een paar keer los geweest met de riem nog aan de halsband bevestigd, maar een omgeving moet wel toegankelijk zijn voor volledig los, of de hond moet al goed luisteren ;-) Het park bij ons heeft als nadeel dat het direct naast een soort dieren plantsoen zit waar herten e.d. lopen. en aan 2 kanten van het park loopt een weg waar nog wel eens flink te hard gereden wordt. Dus daar echt los gebeurt pas als ze luistert. Als Sadi haar laatste enting heeft gehad wil ik naar het omheinde gedeelte van 't Leesten, dat lijkt me verantwoorder om haar los te laten. Als er geen prikkels zijn luistert ze, maar als Sadi iets hoort wat haar interessanter lijkt weet ik zeker dat ze er zonder omkijken op af gaat. Zelfde geldt als ze kinderen ziet dan is ze door het dolle. Ze is helemaal gek op kinderen. 

Ik laat haar dolgraag vrij maar wel graag verantwoord. Elke gelegenheid waarin ze kan spelen (er een klik is van de andere hond uit) mag ze dat (alleen niet langer als 10 minuten per keer)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb een lijn laten maken van 25 mtr., toen Luca pup was en met Romeo gebruikte ik die ook. Zo kun je het pupseltje trainen en hoef je niet bang te zijn, dat hij niet luistert en misschien wel onder een auto terechtkomt.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Machtel een goede oplossing kan men mi pas aandragen als men weet wat de oorzaak is van het probleem.

Hier wordt iets als een probleem gezien wat mi normaal pupgedrag is; namelijk een pup wil spelen en een pup wil zijn energie kwijt.

Een jonge pup moet ook DAAGLIJKS vrij los kunnen rennen en spelen met andere honden. En juist ook als er veel prikkels zijn.
Indien je direkte omgeving daar niet geschikt voor is, moet je een geschikte omgeving opzoeken.

Enting staat daar los van, je zit in een ontwikkelingsfase. Ik weet niet hoe oud je pup nu is (je hebt het over laatste enting dus ik neem aan nog geen 12 weken?), maar pups zijn als ze net van de fokker komen, nog erg op hun baasje aangewezen en daar moet men gebruik van maken bij het leren loslopen. Direkt los kunnen lopen, is dus ook erg belangrijk om te leren op zijn baas te letten en niet te snel afgeleid te zijn. Altijd aan de lijn houden betekend dat hij leert dat hij zijn baas niet in de gaten hoeft te houden (en dat leert een pup heel snel) en zijn omgeving heel veel te bieden heeft waar hij anders op kan letten en ja, een gezonde pup is net als een gezond kind nieuwschierig naar alles en snel afgeleid.

Net deze leeftijd is daarvoor heel belangrijk en kan men maar heel moeilijk later inhalen. Dus om meer problemen in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk dat er nu wat aan de oorzaak gedaan wordt.

Dat dit vaak niet de info is welke past in het idee van de eigenaar of waar men op hoopt (kant en klare recepten voor symptoombestrijding) is niet aan mij.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Met een lange lijn zou ik overigens wel oppassen. Er worden honden doodgereden omdat eigenaars geen rekening houden met de acciradius van de lange lijn. De lengte dat hij voor je loopt kan hij namelijk ook opzij van de stoep af!

Bovendien weet een slimme hond echt het verschil tussen aan de lijn (hoe lang deze ook is) en los.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Ik ben het niet helemaal met je eens Chris. Als pup mocht mijn hond elke dag los, , oefenen met terugkomen e.d. Ging prima, tot hij in de puberteit kwam, hij kwam terug wanneer het hem uitkwam. Zijn jachtpassie is erg groot, hoort en ziet mij niet meer, steekt ook gewoon een weg over..als ik trainung met lange lijn of omheind gebied, gaat het prima, maar anders is hij gewoon weg

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Maniera, een pup loslaten betekend niet dat je hem niet verder hoeft op te voeden en maar gewoon kunt laten lopen.

Ook een ras met veel jachtpassie kan, bij een juiste opvoeding en begeleiding, goed leren loslopen, maar altijd aan de lijn houden is daar in ieder geval niet het recept voor.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Chris, zoaks ik al schreef, vanaf pups af aan, mocht mijn hond dagelijks los en elke dag ook trainen. Nu gaat hij echter ervan door, ondanks alle trainingen thuis en op cursus.

honden page profiel DjangoDjango

honden foto van Django

Django beet ook steeds in zijn riem tijdens het wandelen.
Bij een dierenwinkel radde ze ons aan om de riem met citroensap in te smeren, vond hij lekker.
De andere zij extra pittige mosterd, vond hij lekker.
Weer een ander zij tabasco, werkt een dag.
Dus niets was een oplossing.
Toen heb ik een tuigje gekocht waar je de riem op de rug bevestigd ( zie foto Django). Dat is lastiger voor hem om in de riem te bijten.
Nu is het bijten in zijn riem afgelopen.
En het trekken is ook daardoor gemindert.
Dit was voor ons de oplossing.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Ren Charlie ren!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^