Hoe lang zit jullie hond alleen? :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Ik laat mijn honden max 5 uur alleen, als ik weet dat het langer moet zorg ik voor een oppas. Vind het inderdaad niet zo hondvriendelijk om ze heel lang alleen te laten!

honden page profiel kirstenkirsten

honden foto van kirsten

@Jamie
dat is ook niet zo leuk voor de hond denk ik maar wat moet je dan als geen oppas hebt. Ik kan slecht me werk op gaan zeggen. Onze zoon was er altijd smiddags ff maar dat is niet meer. Dan word het wel een beetje moelijk he. 
En daar voor de hond weg geven  of in laten slapen doe ik never.
Ze is me meisje.
Ik denk zelf dat wij het erger vinden da de hond.
Groetjes;-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hier ook een hond die volgens mij de hele dag alleen kan zijn, maar dat willen we beslist voorkomen. Ik werk regelmatig thuis en probeer mijn werkafspraken zo te plannen dat ze zo veel mogelijk plaatsvinden buiten de uren van mijn man om, zodat ze zo min mogelijk alleen hoeft te zijn. Drie dagen per week is ze sowieso niet alleen.
De max vind ik ook 6 uur, en dan juist s ochtends omdat ze dan toch bijna alleen maar slaapt. ( ik ben nu thuis en ze ligt naast me te snurken). Vooralsnog is het gemiddeld vier uur denk ik. In een noodgeval zal ze heus wel acht uur alleen kunnen zijn, maar gelukkig is het nog niet voorgekomen.

Oh en wij hebben een buurman met een hond en onregelmatige uren, dat is ook heel fijn. Mocht hij of wij een dag weg moeten, dan kunnen we elkaar bellen om de hond van de ander gezelschap te komen houden of uit te laten. Heel fijn om zo'n backup te hebben!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Bo ka ook goed alleen zijn. Als ik thuis kom word ze gapend wakker.
Nou verschilt get natuurlijk per hondenras. Daar kun je misschien rekening mee houden bij het aankopen van een hond.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Denzel zit eigenlijk nooit alleen omdat hij naar me moeder gaat als ik moet werken en me vriend. Maar we laten hem expres af en toe alleen want ik wil dat hij het leert om af en toe even alleen te zijn. Hij is soms max 3 uur alleen. We hebben dit van het begin geoefend en hij kan het echt super, hij zou ook nog wel langer kunnen als het moet maar dat is dus niet nodig. Hij zit dan niet in de bench hij kan gewoon in los in huis.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Juul zit vijf dagen acht uur alleen thuis. Hij is een herplaatser, die we uitgezocht hebben met de wetenschap dat hij veel alleen moet zitten.. Oud mannetje, rustig. En dat gaat heel goed. Zit nu een week ziek thuis, en meneer ligt hier heerlijk te slapen... Dat doet ie dus ook als wij er niet zijn.
Ga je voor een herplaatser, is drie dagen alleen echt wel haalbaar. Je moet alleen wel goed zoeken naar een hond die bij je situatie past!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wie kan mij helpen!!!
^