Help we hebben vlooien!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hallo allemaal,

Ik heb een tijdje mee  gelezen om tips te krijgen hoe ik van de vlooien af kom die mijn hond heeft.
We zijn er wat te laat achter gekomen dat onze hond vlooien heeft en dus had ze er aardig wat.
Aangezien ik niet zo blij ben met chemische pipetjes behandelde ik haar altijd met cdvet.
Dit is toch even niet voldoende geweest helaas.
Ik heb nu bij de dierenarts Stronghold  gehaald, vind ik helemaal niet fijn maar het moet even. Verder hebben we de omgeving met een ongevings spray gedaan.
Alles uitgewassen van de hond en van ons.
Ook boven het beddengoed uitgewassen en ook gesprayd.
Ik zuig nu dagelijks alle ruimte's maar toch zag ik vanmorgen weer een klein vlooitje onder de tafel. Hij was niet zo snel maar ik maak me heel erg zorgen.
Vorige week donderdag zijn we er achter gekomen dat de hond vlooien heeft en vrijdag hebben we alles behandeld. Het enige probleem is dat wij een houten vloer hebben. Daar zitten ook in het midden hier en daar kieren in.

Deze kan ik niet behandelen met het gif want we lopen er dagelijks overheen.
Hebben jullie nog een tip om deze kieren te behandelen zonder gif zodat de eventuele vlooien of eitjes of poppen die daar in zitten ook dood gaan.

Hopelijk heb ik genoeg gedaan, maar ik ben zo bang dat ik er niet vanaf kom.
Ben helemaal van de kaart.

Groetjes Maris

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Ps we hebben net op onze slaapkamer vloerbedekking laten leggen. Helemaal blij dat we onze slaapkamer eindelijk af hebben. Nu niet meer want de vloerbedekking moet ook op een bepaalde manier behandeld worden. Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Morgen komt ons nieuwe bed en gaan we gebruik maken van onze nieuwe slaapkamer.. De hond komt overigens niet boven maar je kan altijd wat mee liften op je kleding etc.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak zelf een mengsel, spiritus dreft en azijn, samenvoegen, daar kan je mee sprayen, onschadelijk.

het zijn ontvetters, daar gaan eitjes vlooien poppen en neten op een goede manier dood als je niet wilt sprayen.

wil je toch sprayen, met chemie ? dan drie uur lang alles potdicht houden, daarna luchten en dan gaat alles op den duur echt dood. vlooien eitjes komen steeds om de zoveel dagen uit, en gaan dan dood door de omgevingsspray. ze zijn er dan nog wel, maar zijn traag en gaan echt dood. de bolfo spray is werkzaam voor zes maanden.

als je gesprayt hebt. kijk op de bus hoe te behandelen.

bij een plaag kan je niet altijd natuur middelen inzetten, stronghold heb je nu gebruikt, okee, niet langer dan hooguit 2 maanden , dan zijn de vlooien verdwenen. je zal wel even nog wat verdwaalde vlooien hebben, maar dat moet uitsterven.

eitjes liften mee aan je voeten, schoenen sokken broek enz. boven in de slaapkamer kan je ze mee genomen hebben, de eitjes , die komen dan ook uit, spray ook boven , zelfde als beneden, drie uur potdicht houden, en dan goed luchten.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Dank je wel Willemijn, 
We hebben ook boven gesprayd en ik zuig boven ook alles.
Ik had een mengsel van azijn en afwasmiddel gemaakt en hier de kussens van de bank mee behandeld en ook de vloerbedekking op de slaapkamer.
We hebben tijdens de omgevings behandeling alles pot dicht gehad en daarna alles goed gelucht.
De vlo die ik vanmorgen onder de tafel zag was inderdaad wat traag. Sprong een keer maar niet ver. Heb de vlo gepakt en in een schaaltje afwas middel gedaan.
Ik kam mijn hond 3 tot 4 x per dag. Geen vlooiepoepjes meer en af en toe een dode vlo in de kam.
Ik hoop echt dat het voldoende is. Ik ben echt zo verschrikkelijk geschrokken!
Onze hond behandel ik altijd met CDvet, en ze heeft in de 2 jaar nog nooit vlooien gehad.
Ze krabte ook niet. Heb op een gegeven moment een kammetje gekocht omdat ik zag dat haar staart kaal een beetje kaal werd. De dierenarts vertelde mij dat dit wel eens kon komen door de verhuizing, Beetje stress nog misschien van haar.
Heb haar gekamt en niks gevonden. Eeen week later vertrouwde ik het weer niet omdat er een hond in het park loopt met heel veel vlooien, dit had ik gezien. Dus weer gekamd en ja hoor 2 vlooien er uit gehaald. Hoe het kan weet ik niet maar ze zal er dus toch eerder last van hebben gehad. Is het mengsel afwasmiddel met azijn ook goed of moet er spiritus bij? Ik heb geen idee hoe dit mijn houten vloer beinvloed. Groetjes Maris

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Wanneer heb je trouwens een vlooien plaag? Sorry dat ik zoveel vraag maar ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Ik loop s avonds en s morgens met witte sokken aan. Dan kijk ik onder mijn sokken of ik ook zwarte puntjes zie. Vlooienpoep of vlooien. Ik zie er helemaal niets op. Ieder zwart puntje die ik op mijn vloer zie zitten bekijk ik. Maak mezelf denk ik een beetje gek.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Is er verder niemand die antwoord kan geven op onderstaande vragen?? Of is er s middags niemand online ':-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Vergeet je matras niet te sprayen. En de bank. Je neemt ze aan je kleren mee nl.
Wanneer je vermoed dat ze hierin zitten: maak een grote plastic zak, spray kussens/matras/dekbed met anti vlo in en doe de zak erom. Na 3 dagen herhalen. Na een week nog eens. Dan kan het plastic eraf.
Schoenen o.i.d. kun je een halfuurtje in de diepvries zetten.
Tapijt kun je gewoon met antivlo in nevelen.
Als je spullen wast: met zeep gaan de vlooien dood.  Dus de tip van Willemijn met dreft erbij is een goed idee. Ik heb het eens met alleen azijn geprobeerd, maar dat werkte niet.
Alleen droog waspoeder helpt niet. Wel als je er water bij doet.
Ik woon tegen het platteland aan en heb 1x een plaag gehad. (Plaag = ze springen je tegemoet en je hebt zelf meerdere beten. Kleiner dan een muggenbult, maar het jeukt 3x erger.) Toen moest ik echt elke week mijn hele huis (+ meubels met kussens, matras)sprayen. Ecostyle neem ik altijd. Maar Beaphar en Bolfo werkten ook.
Spray ook achter de plinten. Probeer eerst op een onopvallend deel of je geen kringen, verkleuringen krijg o.i.d.
Ik ontwikkelde gewoon smetvrees! Stofzuigen helpt alleen voor de vlooienpoepjes. Wanneer je niet zuigt doet het antivlospray zijn werk ook, maar de larven leven van de uitwerpselen van de volwassen vlooien.
Ik zoog elke dag, dweilen, sprayen gedurende 1 week. Daarna om de dag, 1x in de 3 dagen en daarna 1 x per week. Ik heb het gered, maar ik werd er stapelgek van! O, ja: elke dag je hond kammen, vlo die je vindt in een potje doen. Dan kun je zien of het middel werkt. Er zijn nl. middelen waarvoor vlooien immuun worden. Er is trouwens ook een spray op de markt tegen algemeen kruipend ongedierte. Ben het merk vergeten maar er zit een dun rietje bij. Daar kun je perfect mee in kleine kieren sprayen.
Stug volhouden, dan gaan ze echt wel weg!
Veel sterkte!

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Hoi Marijke bedankt voor je tips. Ik heb de was en alle kleden wel gewassen met azijn op 90 graden en daarna nog in de droger gestopt. Ik had begrepen van Willemijn tijdens het lezen van het forum dat hier de vlooien van dood gaan. Afwas middel gaat toch heel erg schuimen in de wasmachine? Ik ben dan bang dat ik de hele boven verdieping blank heb staan. Ik heb mijn matras goed uitgezogen. Onze hond komt boven niet, heb er ook nog geen vlo gezien maar je weet maar nooit. Alle kieren zijn ingespoten met een speciaal middel tegen vlooien. Deze behandeling zullen we herhalen over 4 weken. Het product is 4 tot 6 weken werkzaam. Ik heb dit van de dierenarts mee gekregen. Over een paar weken haal ik bolfo in huis omdat dit langer werkzaam blijft had ik gelezen.

Ben ik al aardig op weg? Of ben ik nog wat vergeten?

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb eens een pot met heet water gevuld en daar vlooien in gedaan. Het was heet water uit de kraan, ik denk 60 graden, daar gingen ze niet van dood. Ik hoop bij 90 wel!
Een pot met azijn, daar vlooien in, gaven ze niks om.
Wel gewoon waspoeder met water. Daar konden ze niet tegen.
Voor tea tree olie liepen ze alleen om.
Geen afwasmiddel in de machine doen! Dan krijg je het schuim er maar heel moeilijk mee uit. Schuim lost op met gewone tablet zeep met water, maar je moet het dan wel heel goed met water oplossen. Probeer maar eens met badschuim. Als je een zeeptablet in het schuim houd lost het schuim op.
Ik nam de vlooien aan mijn kleren mee en schoenen. Zo zijn ze in de slaapkamer gekomen en op mijn matras.... 's Avonds en 's nachts waren ze het actiefst. Vandaar dat ik het in plastic verpakt had met anti vlo er bij. Zo gingen de vlooien echt dood.
Mijn honden krijgen een middel vergelijkbaar met cdVet en het hielp geweldig, maar ik moest het wel, tijdens de plaag elke dag erop doen. In de hieropvolgende winter heb ik de honden 2x per week dit anti vlo op hun vacht gedaan. Ik heb gemerkt dat ze in de lente minder makkelijk vlooien opliepen.
Ik denk dat je al heel goed op weg bent! Vergeet je de hond niet te ontwormen? Vlooien kunnen nl. wormbesmettingen overbrengen. ook op mensen en ik kan je vertellen: spoelwormen zijn niet prettig.
Succes!

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik denk trouwens dat Willemijn Dreft voor de was bedoeld en niet de afwasmiddel variant.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Ja ik hoop ook dat ze op 90 graden dood zijn, anders heb ik een probleem!
Ik heb de hond pas geleden ontwormd en ga dat binnenkort weer doen als de vlooien weg zijn. Anders blijf ik aan de gang met ontvlooien en die pilletjes zijn ook niet echt prettig. 
Moet ik nog bang zijn voor een vlooien plaag of kan ik nu gewoon zo door gaan met behandelen. Ik ben echt heel erg bang en geschrokken van dit alles.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Voor de zekerheid zou ik boven toch sprayen. En als je was in de wasmand doet: even wat spray erover.
Of doe wat dingen even in de diepvries. Daar kunnen ze ook niet tegen en dat scheelt in de spray.
En inderdaad maar even wachten met ontwormen. Alles tegelijk is niet goed. Wat ik weleens doe: als ik vermoed dat 1 van de honden wormen heeft laat ik de ontlasting onderzoeken. Dan weet je zeker of je wel of niet moet ontwormen.
Ik snap je helemaal: je wordt helemaal gek en overwerkt van het gepoets en gespray! Je huis stinkt naar spray en bij elk zwart puntje denk je: neeee! Maar je wint het echt wel. Gewoon na het zuigen blijven  sprayen en wassen. Ze gaan echt weg!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Vergeet ook de stoffzuiger zelf niet.
Je kan de vlooien wel opzuigen, maar zodra je de stofzuiger weer uit zet lopen ze er vrolijk weer uit.
Doe een antivlooien-halsband in de stofzuigerzak.
Dit dood alle vlooien die in de zak komen.

En met regelmaat die zak verschonen totdat je zeker weet dat alle vlooien weg zijn.
Het hoeft geen hele vlooienband te zijn.
Een kwart is ook al voldoende.
Dan kan je zo'n band 4 keer gebruiken.

Als je de zak weggooit, doe de hele zak (inclusief de vlooienband die in de zak zit) in een plastic zak en sluit deze hermetis af.
Geen gewone knoop, maar zoals je een ballon zou dichtmaken zodat er geen lucht uitkomt.
Zo'n knoop leg je in de plastic vuilniszak.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Ik heb heel veel zakken gekocht en deze gaan naar 1 zuigbeurt meteen weg.
Wil geen risico's lopen. Ik hoop echt dat ik goed bezig ben want ik durf nu al haast mijn huis niet meer in. Met de gedachte dat er een heleboel eitjes zouden kunnen liggen tussen plinten en kieren wordt ik echt gek. Hoelang gaat het allemaal wel niet duren voordat ik er echt vanaf ben? Oke we hebben net alles behandeld dus is niet zo gek dat we af en toe een vlo vinden. En ik loop dagelijks met mijn hond in het park, geen idee waar ze de vlooien vandaan heeft hoor maar misschien heeft dat er mee te maken.  Hoelang moet ik doorgaan met kammen, zuigen, behandelen etc. voor ik er vanaf ben. Het is nu niet zo warm meer. Ben bang dat als ik straks de verwarming aan doe ik heel veel vlooien in huis heb..

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb ze opgedaan bij mij om de hoek op een veldje. Ik loop ook vaak in de bossen waar allerlei konijnen, egels, muizen enzo zijn.
De vlooien die ik heb gevangen (gewoon uit de vacht van de honden) waren verschillende soorten: konijnenvlo, knaagdierenvlo, kattenvlo en de hondenvlo.
Volgend mijn dierenarts heb je tegenwoordig kattenvlooien met voorkeur voor honden...
Wanneer je hond is behandeld en de vlo komt met hem in aanraking, krijgt de vlo het middel binnen. Dan gaat hij dood en kan geen eitjes meer maken. Vlooien hebben het bloed nodig om tot voortplanting te komen. Dus jij wint het!
Het klopt van die verwarming, maar ik spray gewoon standaard bij temperaturen boven de 7 graden, 1x per maand. Het is misschien niet nodig, maar ik neem geen risico meer.
Een goeie winter is nat en strenge vorst. Vlooien kunnen heel goed zwemmen, maar niet tegen vorst.
Dus ik hoop op een elfstedentocht!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je weer wat vlooien hebt gevangen moet je ze eens in een potje in de vriezer doen en dan na een poosje weer ontdooien.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan je hond ook nog met lufenuron behandelen, dan komen nieuwe vlooieneitjes niet meer uit. 
En het duurt zolang als het duurt. Goed de gebruiksaanwijzing van de stronghold volgen, de stronghold moet op de huid komen. Als het op de vacht zit werkt het niet.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Maar Marijke Willemijn geeft ook aan dat azijn werkt met wassen. Ik heb geen dreft in huis en heb ook geen geld meer om het te kopen. De kosten zijn hoog opgelopen met dit probleem. Ik hoop dat ik nog aan die spray kan komen. Is dat ecostyle omgevings spray die je gebruikt voor kussens etc??

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik snap het azijn principe ook niet: ik heb het echt geprobeerd en de vlooien gaven er niks om! Zeep wel. Heb je geen gewoon waspoeder? Dat helpt echt!
Ecostyle omgevingsspray werkt hier prima. Ook op de bank en mijn bed e.d. Maar je hebt toch van de dierenarts gekregen? Die werkt vast ook goed! En ik snap je kosten: ik heb in het jaar van de plaag 200,- uitgegeven aan spray!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dreft niet in de wasmachine, geen afwasmiddel erin, dan kan je door het sop je omgeving niet meer zien. :-D

azijn als wasmiddel gebruiken, geen ander middel erbij, op 60 graden, heus geen vlo meer levend hoor.een flinke kop in het vulbakje.

maak een mengsel van dreft spiritus en azijn, in een plantenspuit, zie je een vlo ? spin of wat dan ook ? spuit er maar op. hij is morsdood.

het is alle ontvetter, dus wat dat betreft een goed middel.

wanneer is er een vlooienplaag ? wij spreken snel van een vlooienplaag als we een paar vlooien zien, vind ik dus ook hoor.

de bestrijdingsdienst is in mijn huis drie x geweest, om alles te verdelgen. zelfs de tuin is aangepakt, en nog noemde hij het geen plaag.

de man heeft een witte overal aan, vlooienplaag ? dan heeft tie een zwarte overal aan. dan is die besprongen door de vlooien. vandaar wanneer spreekt men van een plaag ?

ik had witte sokken aan, binnen of buiten, maakte niets uit, ze zaten er. ik heb er zeven weken in gezeten, daarna nimmer meer een vlo gezien, nog altijd een fobie ervan.

om de vijf maanden spuit ik mijn hele huis met bolfo, dan ben ik eivrij. wanneer ik naar iemand toe ga, of cres of wat dan ook, spuit ik mijn hond in met Ecostyle, tegen vlooien en teken, zodat ik er geen binnen krijg. :-D

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Welke Bolfo is dat dan? Om de 5 maanden is wel lekker lang! Waar kun je die krijgen en wat kost die?

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Vlooien kunnen verder toch niet meer voortplanten als ze geen bloed kunnen drinken bij de hond? Ze is behandeld met stronghold en als ze wel gebeten wordt gaan ze met een paar uur dood of ik kam ze er uit en gaan meteen in een bakje met afwasmiddel. Hierin gaan ze meteen dood.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vergeet ik helemaal, lavendel olie, van kneiff voor in het bad, een paar druppels op je handen wrijven en daar mee langs de flanken van je hond mee wrijven, niet in de huid, vlooien hebben een hekel aan die geur, en blijven dan er ver bij vandaan.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Die heb ik ook geprobeerd. Op een wattentipje in een jampot met vlooien. Daar gaven ze niks om. Teatree olie vonden ze erg stinken! Daar gingen ze voor aan de kant.

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Bedankt allemaal voor alle tips, ik probeer een beetje te ontspannen en er wat geruster onder te worden maar ik vind het erg moeilijk ':-)

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Marijke ik heb vloeibaar wasmiddel, geen poeder want daar kunnen wij niet tegen.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Maakt niet uit! Zeep is zeep. Succes!

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

Bedankt! Ik zal de komende weken nog wel even goed druk zijn met alles.
Als iemand zijn of haar ervaringen met bestrijden van vlooien hier wil delen stel ik dat erg op prijs. Ik heb dit nog nooit meegemaakt dus alle informatie is welkom!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Hallo Marijke

Vergeet je auto niet daar zitten ze dan ook vaak. Komen ze niet via je hond dan wel via jou. Ook schuur, garage of bijkeuken denk daar ook aan. Ook al zit die niet vast aan huis als je er komt kunnen ze er zitten.

Wat ik altijd doe is een schaaltje of een diep bord nemen daar water met een paar druppels afwasmiddel er in en dan in het water een waxinelichtje laten branden. De omgeving moet dan donker zijn. Vlooien trekken naar het licht en springen in het water. Door het sop is de oppervlakte spanning van het water veranderd en zinkt de vlo. Op die manier controleer ik of er nog vlooien zijn. De ruimtes waar geen hond komt is geen probleem. In de woonkamer zet ik ze neer als 1 van ons gaat lopen met de honden. Het is steeds vroeger donker dus is nu geen probleem meer. Ook de auto controleer ik op die manier. 1 voorin de auto 1 in het midden en 1 in de kofferbak. Zorg dat het stabiel staat en omdat het toch in het water staat vind ik zelf het risico niet zo groot maar dat is ieder voor zich.

Kan me voorstellen dat je de kriebels krijgt van die krengen. Toen we in dit huis kwamen wonen binnen geen probleem. Maar in het voorjaar werden we op gegeten in de tuin en toen waren ze natuurlijk ook binnen. Verschrikkelijk:'(.

ik wens je veel suc6 je bent al een heel eind op de goede weg.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ja klopt! Mijn auto zat ook vol. Gewoon ingespoten, alle ontluchtdingsdingen dicht en lekker laten instinken. Het hielp prima!
Dat met dat theelichtje en afwasmiddel heb ik ook geprobeerd, maar helaas: geen 1 vlo gevangen...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Agressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^