jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

Binck heeft een graan allergie en krijgt dan ook voer zonder graan hij is vlo vrij maar hij heeft toch continu jeuk we hebben zalf en pillentjes gehad maar hij krapt zich helemaal kaal tot bloedens aan toe morgen ga ik naar de da maar heeft iemnd een tip voor nu tegen de jeuk

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Die pilletjes is een symptoom bestrijding en lost in de toekomst niets op. Het zal in de toekomst hoogst waarschijnlijk juist voor ellende zorgen.

Het is zaak om te ontdekken waarom je hondje zo'n jeuk heeft. Wellicht speelt er nog een allergie voor voeding of omgeving. Mss kan ze niet tegen de entingen. Mss geef je haar vlooien pipetten. Etc etc.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Over welke pilletjes heb je het? Er wordt geen werkzame stof genoemd....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ben ff de naam kwijt ;-) Die pillen die standaard voorgeschreven worden bij jeuk.

honden page profiel MattieMattie

Je hond is waarschijnlijk allergisch voor meerdere voedingsmiddelen dan alleen graan. Ons hondje heeft ook een voedselallergie en zij krabde zich helemaal open en verhaarde heel erg. Zij doet het erg goed op zelf koken met tofoe, aardappels, biologische zalm en boontjes. Ook op de droge brokken van Specicfic hypo-allergeen op basis van zalm doet ze het erg goed. Ze krabt bijna niet meer en de huid hersteld zich.

honden page profiel MattieMattie

Als je altijd zelf kookt moet je na 8 weken wel vitaminen en mineralen toevoegen want die hebben ze ook nodig, die zitten wel in het hypo-allergene droge voer van Specific op basis van zalm. Je kunt ook met vlees koken maar dan vlees wat normaal niet in hondenvoer zit zodat je hond daar geen allergie voor ontwikkeld kan hebben zoals struisvogel of paardenvlees.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Mijn hond is wel degelijk intolerant voor voeding die hij waarschijnlijk nooit eerder gekregen heeft!
als spaanse zwerf/asielhond kan ik me niet voorstellen dat hij ooit een parelhoen heeft gezien...maar hij verdraagt het niet
Zijn  intolerantie voor schaal en schelpdieren en zeewier  kan ik ze wel voorstellen daar aan de kust

honden page profiel MattieMattie

Het is inderdaad proberen maar veel honden met een voedselintolerantie verdragen geen kip of gevogelte en dat is parelhoen ook. Ik heb goede ervaringen met paardenvlees. Struisvogel kan ook masr als hij parelhoen niet verdraagt dan ook waarschijnlijk struisvogel niet.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Paard werkt hier ook

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Selma, laat je hier de uitslag van de da weten?

We volgen graag mee, en tips ivm met jeuk en allergie....we blijven op zoek!

Directe verlichting; wat verdunde azijn, of talkpoeder met zink.

Heb je al eens een afschraapsel laten nemen van de huid om bijkomende infecties uit te sluiten? (schimmel, bacterie, mijt...)

qua voeding; eliminatiedieet werkt het best.
Moet je even volhouden, maar loont.

Je kunt Goldendelicious een Pb sturen en haar visie eens vragen (holistisch)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Maar waarom zou je het vlees koken? En waarom alleen vlees? Je voert dan helemaal niet compleet.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

karnemelk laten drinken, kan wat helpen.. maar je hebt ook poeders voor het meehelpen aan een goede darmflora.. een soort van ontgiften.. wellicht helpen die wat.. bij mijn hondje in ieders geval zeker.. sterkte..


http://www.hondenpage.com/hondenforum/164891/vlooienmiddel-en-teken?volgorde=0#div3530073

ohja en af en toe wassen met teershampoo..

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

ik heb afschraapsel laten nemen maar daar kwam niks uit ik heb morgen een afspraak bij de da en hopelijk gaat ie nou verdere stappen ondernemen want elke keer als ik denk dat het goed gaat begint het weer

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

veel succes morgen bij de da Selma.

hoop dat 'ie nou echt een goede diagnose heeft waar je wat meekunt.

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

Nou ben net terug met binck hij heeft een lang durig werkende prik gehad tegen jeuk en speciaal voer als dat niet helpt een bloedonderzoek met therapie dan spuitwn ze elke week iets in en kijken dan hoe zijn huid reageerd ben benieuwd hij ligt nu uitgetelt te slapen in zn mand

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat spuiten ze in? Wat hebben ze nu in gespoten?

Niet handig dat ze dingen tegen de jeuk in spuiten. Zo kun je niet zien of het voer effect heeft. Heb je Royal Canin mee gekregen? Welke versie?

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

Hypoalanergenic

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg mee, ik heb zo'n gevoel dat Roosje hele goede adviezen gaat geven.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik hoop dat je er wat aan hebt ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Jammer dat je voor RC hebt gekozen. Ik had liever een andere aanpak genomen waarbij je gaat kijken waar hij wel/niet allergisch op reageert.

Maar de ingrediënten van jouw voeding zijn:

Ingrediënten droogvoeding:
Rijst, hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit, dierlijke vetten, mineralen, hydrolysaat van gevogeltelever, bietenpulp, sojaolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, visolie, bernagieolie, Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).

Hydrolysaat betekend dat ze het eiwit zo klein gemaakt hebben dat ze hopen dat het lichaam het niet ziet als allergeen. Tussen hopen en werkelijkheid zit natuurlijk wel een verschil ;-)

Rijst, dierlijke vetten, visolie en nog een aantal dingen zijn niet gehydrolyseerd. Dit betekend dat je hond er zowiezo nog op kan reageren. Vooral dat 'dierlijke vetten' is een gevaarlijke. Welke dierlijke vetten zijn het? Dat weet je niet. Meestal is het kippenvet en de meeste allergiën zijn voor kip, rund en graan. Rijst is overigens ook een graansoort.

Mijn herder reageerde op kip. In het begin heb ik 'gevogelte vet' over het hoofd gezien van een hypoallergene voeding. In het begin leek het goed te gaan, maar na een paar maanden reageerde hij ineens. Bleek het kippenvet te zijn..

Hypoallergeen betekent overigens niets. Er staat niet in de wet beschreven wanneer men dat nu wel of niet op het etiket mag zetten. Ga dus niet uit van dat soort kreten.

Als de RC niet bevalt, zou ik gaan voor een voeding zonder granen en met maar 1 diersoort. Het liefst een diersoort dat hij nog nooit gehad heeft. Dat geef je dan 8 weken lang. Als na 8 weken alles goed gaat, doe je daar 1 diersoort bij (bijvoorbeeld in de vorm van een runder kluif). Als dat niet goed gaat, ga je direct terug naar je begin menu die wel goed ging. Als het wel goed gaat hou je dat een paar weken vol en kun je weer een diersoort toevoegen etc.

Let bij wat je ook doet heel goed op dat je geen snacks geeft in de eerste 8 weken. Daarna kun je rustig aan 1 voor 1 uitbouwen.

Wil niet te snel, want voordat jij erachter bent waar je hond wel/niet op reageert, kan je jaren verder zijn.

In het begin kan je hond gaan ontgiften. Dat kan zich uiten met diarree, schilvers, jeuk etc etc. Na 8 weken moet dat al iets verbeterd zijn, maar het kan langer duren. Zo lang je hond nog aan het ongiften is, moet je je aan je eerste stap houden.
Bij mijn herder heeft de eerste stap 6 maanden geduurd.

Verder zou ik alle entingen (zitten oa rund en/of kip eiwitten in, maar ook andere stoffen die het imuunsysteem negatief beinvloeden), vlooien pipetten, chemische ontworming en onnodige medicatie (zoals medicatie tegen jeuk) links laten liggen. Dat zijn namelijk allemaal dingen waar je hond negatief op kan reageren (zelfs maanden erna nog) en komt het dan door het voer of door iets anders? ;-)
Tegen vlooien kan je beter CDvet vlo en teek exit (zonder gif, 100% natuurlijk) gebruiken, mocht je angst hebben voor vlooien of teken. Een van de vele voordelen is dat het de vlooien op afstand houdt en dus niet dat de vlo al op de hond moet zitten om vervolgens dood te gaan.
Ontworming zou ik pas na het vinden van wormen tijdens een ontlasting onderzoek doen.
Als je hond op bepaalde plekken bijt/krabt kun je zolang de huid dicht is anti lick strips opplakken (pleisters met peper erop zodat ze eraf blijven).

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^