HELP! Me golden retriever word kaal..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou eerst eens naar de voeding zelf kijken. De brok wordt 5 dagen gegeven. Dan zit waarschijnlijk daar het probleem. Deze brok hoeft niet geschikt te zijn voor jouw hond. Je zou kunnen overwegen hoe ze bijtrekt door tijdelijk Carnibest over de hele week te voeren. Dan is in elk geval de oorzaak van het verharen bekend. 
Mijn honden zijn inmiddels behoorlijk senior en verharen vrijwel nooit op hun NRF. Veel goldens zijn vatbaar voor schildklierfalen en atopie. Als het verharen aanblijft, na een goede voedingsomschakeling, dan zou ik eens een schildklierbepaling laten doen. Een allergiebepaling is in veel gevallen niet betrouwbaar en een uitslag van dat moment.

honden page profiel NathaschaNathascha

honden foto van Nathascha

Ik zat inderdaad te denken door haar tijdelijk over te doen op vers vlees en kijken wat ze dan doet, denk niet dat ze het heel erg zal vinden want ze smult ervan haha.. Maar dan wel met biotine of juist niet?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Persoonlijk ben ik geen voorstander van het geven van een enkele vitamine B8. In een complexvorm doet biotine zijn werk veel beter vanwege de synergie met het complex. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een paar x per week (om de dag bijv.) een plantaardig vitamine B complex bij te geven.
Wat trouwens ook goed kan ondersteunen bij slechte vachten is chlorella, een plantaardige zoetwateralg. Barstensvol goede aminozuren gelijkstaande aan vlees, mineralen, vitamines, waaronder een aantal B's. Mijn honden krijgen geregeld chlorella (en spirulina), juist ook voor die vacht.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Natascha,

Ik heb je gisteren een pb gestuurd. Had je die wel gezien?

honden page profiel NathaschaNathascha

honden foto van Nathascha

Nee ga ik even lezen.. zit via mobiel dus dan ist wat lastiger..

pagina 2 van 2 12
^