Nadenken over later... Welk ras? Kelpie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeboDebo 1 doggies

geen goed voorstel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nadenken over later... Welk ras? Kelpie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Ik heb een reactie gegeven op je post ervoor ;-)

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Kim,
Ik zou een Markiesje overwegen;
Sociaal, lief en vriendelijk tegen mens en dier, wellicht voor jou iets te lange haartjes, max. 30-35 cm, grote will to please, aanhankelijk (knuffelig) en bijzonder slim en leergierig. 
Je kan er alle kanten mee op; sporten, G&G, op (bakfiets) of naast de fiets. 
Mijn man gaat vaak met ons markiesje joggen. 
In elk geval, wij vinden het een bijzonder fijn ras!

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Vind ze erg leuk! Weet jij iets over het fokregelement van de rasvereniging? Op de site staat iets over na 18 maanden keuren en als ze een goed exterieur hebben wordt er gevraagd of je er een nestje mee wil fokken, klopt dat?

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Hoi Kim, 

Dat klopt. De vereniging wil dat iedereen dit overweegt/ er open voor staat om het ras zo gezond te houden als het nu is. Het wordt je ook gevraagd als je lid wordt. Ik moet wel zeggen, als je kiest voor een nestje, staat de vereniging dag en nacht voor je klaar, vanaf moment van dekking tot het moment dat de pups naar de nieuwe baasjes gaan. Echt heel goed!   

Ons leek het aanvankelijk ook heel leuk om een nestje te nemen maar na gedegen onderzoek zagen we heel veel beren op de weg. Voor ons toch maar niet. 
Wij genieten van onze Coco zonder pups!

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Hoi! Hebben jullie al aan de Border Terrier gedacht? Ik heb er zelf 2 en het zijn mijn eerste honden. Zal even iets meer vertellen

"
We hebben nu Jacks, geweldige schatten zijn het, maar we zouden nu graag een hond krijgen met veel will to please en met weinig tot geen jachtinstinct.
"

oke dus jullie zijn al gewend aan Terriers, dan is het fijn om te weten dat Borders wel wat prettiger zijn in de opvoeding en omgang tegenover Jacks. Borders zijn iets minder pittig dan Jacks. Borders hebben best een grote een will to please, althans de mijne welO-). Je kunt ze echt onwijs veel leren. Ze hebben wel wat jachtinstinct. Als we in een gebied komen met wilde konijnen dan zijn ze niet te houden maar als je ze terugroept komen ze onmiddellijk terug. Ik had zelf ook een konijn en een cavia en die liepen vaak lekker los in de tuin en dan deden de honden geen vlieg kwaad. Ook als de vogel vliegt staan de honden gewoon toe dat de vogel land op hun kleed, op hun poten komt zitten en zelf op de rug. ziet er uit alsof ze dan paardje rijden haha!


"
-sociaal tegen andere honden
"

Dat zijn ze zeker. Onze damens gaan altijd netjes op de rug als ze een hond tegen komen, en daarna uitdagen tot een renspel. Heb wel gehoord dat de teefjes socialer zijn dan reutjes

"
-niet te groot, max 45 cm schofthoogte
"

onze damens zijn zijn zo'n 35 cm in schoft. Ze wegen trouwens rond 6-8 kilo en worden gemiddeld 14-16 jaar. Het is een heel gezond ras waar geen HD, ED,PL e.d. voorkomt, alleen af en toe epilepsie.

"
-niet langharig. Ruwharig/kortharig/halflangharig ;-) "

Border Terriers zijn ruwharig en dienen 2 keer per jaar geplukt te worden.


Ze zijn echt altijd wel in voor een apporteerspel, trekspel of denkspel. Ze zijn niet moe te krijgen! Ze gaan dan ook door tot ze er bij neervallen (achja, terriers hè ;-))

"
-goed met kinderen (aangezien we toch ook een kinderwens hebben over een aantal jaar)(natuurlijk na opvoeding/voorbereiding en goede begeleiding ;-), geldt voor alles) "

Borders zijn erg kindvriendelijk

"
- mag gereserveerd zijn voor vreemden, maar het liefst niet totaal gefocust op 1 baas, aangezien we met zijn 2en zijn. En het liefst wel 'gezellig' tegen bekenden.
-niet te blafferig, te waaks "

Borders zijn opzich echte allemans vriendjes. Wat ze wel altijd willen, is de 'roedel' bij elkaar houden. Stel jij loopt samen met je vrienden kinderen de hond uit te laten en op een gegeven moment is er 20 meter tussen jullie gekomen, staat de hond precies tussen jullie in met en soms paniekerige blik in de ogen van oje je komt toch nog wel?, en een opgeluchte blik als ze eenmaal dichterbij komt. Maar het is weer niet zo dat de hond jullie probeert te drijven. Onze Borders blaffen nooit, alleen in de avond als ze een raar geluid horen wat er volgens hun niet mag zijn. Waaks zijn ze ook niet té.



"
Wat we kunnen bieden: We wonen (nu nog) in een appartement (met balkon) "

Dat is prima zolang je de hond genoeg beweging geeft

" maar wel heel dicht bij duinen/strand, dus veel wandelen (zo'n 2 a 3 uur per dag). "

Geweldig! Zoals al eerder verteld, de honden kunnen niet wachten om los te mogen, maar ik heb de naam nog nieteens uitgesproken of ze staan alweer voor mn neus

" Behendigheid en gehoorzaamheid zou ik graag willen doen een paar keer per week. "

Gehoorzaamheid zijn ze heel goed in (ja, zelf terriers ;-)) maar je doet ze er pas echt een plezier met behendigheid of flyball. Onze honden zitten ook op behendigheid en dat ze er lol in hebben bleek wel weer afgelopen zaterdag op een wedstrijd, 2x 1e en 1x 2e :-D


" Denkspelletjes ed.  natuurlijk ook dagelijks. "

Zijn ze hier dol op

" Het zou geweldig zijn als de hond mee kan naar de paarden. "

Borders zijn gefokt om te te kunnen met de meute tijdens de jacht. In de rasbeschrijving staat dan ook dat ze in staat zijn een paard bij te houden in draf. Nou en dat kunnen ze! Jessy , een van mn honden, heeft er van genoten om elke dag mee te gaan naar de paarden! (helaas nu niet meer want mn verzorgpaardje is overleden)


"
Over een herplaatser gaan we zeker ook nadenken, maar dan het liefst via een rasvereniging oid. "

Herplaatsen gaat via de rasvereniging, dus je wordt goed begeleid op de zoektocht naar een goede herplaatser. In de dierenasiels kom je ze nauwelijks tegen.

Tot slot nog even een paar foto's natuurlijk!

.




en de site van de rasvereniging: www.borderterrier.nl

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Heel erg bedankt voor je uitgebreide beschrijving!!! Ik ben zeker al bekend met de Border terrier! Ze zijn natuurlijk heel populair als het op behendigheid aankomt. Bij ons op de vereniging lopen er een paar borders rond, helemaal leuk. Ik ben ook helemaal weg van ze. Maar mijn vriend vindt ze niet leuk, het ras spreekt hem niet aan, jammer genoeg :'( Stiekum hou ik ze wel op mijn lijstje hoor ;-)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Nou ja zeg, het is niet zo dat je er mee voor gek loopt op straat hoor haha! Hmm je krijgt hem wel zo ver ;-)

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Mooi topic... ;-)
Ik volg met veel interesse.

Wij hebben nu 2 jacks... 2 geweldig, lieve schatten, maar onze Jack heeft een te groot jachtinstinct... zelfs een vogeltje dat door de bosjes loopt is niet veilig... ;-)

Onze Max daarin tegen is een grote sul in het lichaam van een jack... :-D

Over een paar jaar willen wij ook graag een hond erbij, ook een met weinig tot geen jachtinstinct (dat is mijn voorkeur)... mijn man vindt echter een stafford helemaal geweldig.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Hi Kim, ik heb een mail van je maar kan hetzelfde bericht hier niet vinden. Heel vreemd. 
In elk geval; de rasvereniging van markiesjes; ze willen inderdaad dat je 1x een nestje neemt indien je hond gezond is. 
Er is een wachtlijst voor dit hondje. Is ongeveer 1 jaar. Kan korter, kan langer. Wij rekende op 2 jaar wachttijd maar hebben slechts 3/4 jaar gewacht want er vielen een aantal gezinnen tussenuit (echtscheiding/ vakantie enzo). 
Wij wilden PERSE dit ras, vriendelijk, handzaam en je ziet ze niet zoveel.
Dus de wachttijd kon ons niet veel schelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nadenken over later... Welk ras? Kelpie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ervaringen met clickers
^