zit hier waarheid in of niet ( vechtshondenrassen)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jody ditzel (Gast)

Ik heb hier zelf helaas ervaring mee, mijn hond werd gepakt door een perro presa de canario, zonder dat mijn hond iets uitlokte en zonder dat de perro iets van een waarschuwing uitzond, hij sjokte gemoedelijk naast zijn baas langs ons heen, mijn hond liep rechts van me de perro passeerde me links, de honden hadden niet eens contact met elkaar, toen de perro achter mijn benen langs glipte bovenop mijn hond dook en het bovenbeen van mijn hond doorbeet. Mijn hond is een 13 jaar oude stokdove cocker spaniel die die middag 2 uur onder narcose is geweest er moest een plaat geplaatst worden met 8 schroeven. Ik ben bang dat het verhaal klopt wat op de gevaarlijke honden info geschreven wordt. Op you tube is een filmpje te zien van een pit bull die een kruising schuin oversteekt, dwars door het verkeer heen, om een klein meisje te pakken, hij scheurt en sleurt aan het kind. Ook hier geen contact tussen kind en hond, het verkeersplein was behoorlijk groot. Ik ben nu bang voor alle vechthonden, kan er niets aan doen. Ik heb gezien en meegemaakt dat dit type hond uit het niets kan omslaan en grote schade aanricht.

jody ditzel (Gast)

Nog even ter aanvulling: inmiddels kan ik mijn ervaring delen met meerdere slachtoffers, een aantal zaken vallen daarbij op: de eigenaren van de vechthonden draaien de zaken altijd om, zo is niet hun hond verantwoordelijk maar de eigenaar van de andere hond, dat wordt je met een flink grote bek duidelijk gemaakt, de eigenaren slaan bijna altijd op de vlucht met hun hond, uit angst dat de politie hun hond afmaakt. De eigenaar van de hond die mijn hond pakte, zei letterlijk dat hij op de vlucht ging voor de schietgrage politie. Verder zie ik heel vaak dat de eigenaren van dit type hond, bang is voor de eigen hond, en ook vaak er flink op los ramt, ik heb wel eens de dierenbescherming gebeld in een geval en in een andere situatie stonden 2 handhavers aan de rand van het veld toe te kijken hoe een man zijn vechthond aan het afrossen was. Ik werd tegengehouden door anderen toen ik er op af wilde gaan om te kijken wat er aan de hand was. Hier heb ik ook de politie op gezet, eigenaar van de hond bekend bij de politie, hondenuitlaatservice in amsterdam :-( die dus zijn eigen vechthond al op puppyleeftijd alle hoeken laat zien. Hond draagt tegenwoordig muilkorf, want baas is bang voor wat de hond zal doen. Niet alle bazen zijn verkeerd natuurlijk, en ook niet alle vecht honden. Maar wat mij betreft wordt het gewoon weer verboden.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nog even ter aanvulling: inmiddels kan ik mijn ervaring delen met meerdere slachtoffers, een aantal zaken vallen daarbij op: de eigenaren van de vechthonden draaien de zaken altijd om, zo is niet hun hond verantwoordelijk maar de eigenaar van de andere hond, dat wordt je met een flink grote bek duidelijk gemaakt, de eigenaren slaan bijna altijd op de vlucht met hun hond, uit angst dat de politie hun hond afmaakt. De eigenaar van de hond die mijn hond pakte, zei letterlijk dat hij op de vlucht ging voor de schietgrage politie. Verder zie ik heel vaak dat de eigenaren van dit type hond, bang is voor de eigen hond, en ook vaak er flink op los ramt, ik heb wel eens de dierenbescherming gebeld in een geval en in een andere situatie stonden 2 handhavers aan de rand van het veld toe te kijken hoe een man zijn vechthond aan het afrossen was. Ik werd tegengehouden door anderen toen ik er op af wilde gaan om te kijken wat er aan de hand was. Hier heb ik ook de politie op gezet, eigenaar van de hond bekend bij de politie, hondenuitlaatservice in amsterdam :-( die dus zijn eigen vechthond al op puppyleeftijd alle hoeken laat zien. Hond draagt tegenwoordig muilkorf, want baas is bang voor wat de hond zal doen. Niet alle bazen zijn verkeerd natuurlijk, en ook niet alle vecht honden. Maar wat mij betreft wordt het gewoon weer verboden. "


Jody, ik vind het vreselijk wat je is overkomen en ik snap je volkomen. Je hebt nu een bepaald beeld van eigenaren van vechthonden en dat vind ik deels terecht, deels onterecht. Wat er is gebeurd is afschuwelijk en dit wens ik niemand toe, maar een verbod..? Hoeveel mensen zijn er wel niet die een ander ras verkeerd behandelen? Ik denk niet dat een verbod gaat helpen. Het zijn helaas altijd de kwaaien, die het voor de goede verpesten..

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" De Bull Terriër en de Staffordshire Terriër zijn een geval apart. Deze honden zijn gefokt als vechthond, met stieren of met andere honden. Daarom is het goed uitkijken geblazen omdat ze en harde beet hebben en dus veel schade aanrichten.Daar komt de kaakklem (de beet wordt alleen maar harder bij pijn) nog bij en dat maakt een rampscenario compleet. Dat wil echter niet zeggen dat ze elk willekeurig persoon gelijk aanvallen ofzo, als ze goed zijn opgevoed zijn het lieve en sociale honden die geen vlieg kwaad zullen doen. Ze moeten alleen niet in verkeerde handen vallen zoals de overbekende en vaak verafschuwde Pitbull. Dit is een zeer trieste geschiedenis. De oorspronkelijke Pitbull was voor de arbeidersklasse wat de paarden voor de elite was. En omdat de Pitbulls gewoon tussen de vele kinderen in de overbevolkte wijken liepen moesten ze wel een zacht karakter en een hoge tolerantie hebben om ze te kunnen houden. Dit was dus zeer belangrijk. Toen werd (helaas) de Pitbull erg populair door een film, en ging men ze met vanalles en nogwat kruisen. Op die manier kwam de agressie erin. Toen de Pitbull ook nog populair werd bij mensen die een agressieve hond stoer vinden werd het hem fataal, terwijl de oorspronkelijke Pitbull dus ABSOLUUT NIET agressief was en ook niet mocht zijn.


Ik bedoel maar, erg verdrietig! "


De kaakklem is een fabeltje.. Loslaten kan best, deze honden hebben gewoon een ontzettend goed uithoudingsvermogen en wilskracht.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

goh..zo krijg ik ook niet echt empathie voor je verhaal..

mensen bedreigen, je hond mishandelen en weglopen voor je verantwoording is niet netjes..maar ehm scheer niet iedereen over 1 kam

heel vervelend dat dit gebeurt is, ik hoop dat je hondje snel weer beter wordt

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Jody,

Ik vind het erg jammer dat je dit hebt moeten meemaken. Typisch geval van eigenaren die niet hun verantwoording nemen en zo'n hond hebben als statussymbool.

Filmpjes bekijken op youtube gaat je niet verder helpen in het het leven. Als je verder zoekt vind je namelijk ook filmpjes van de zogenaamde "sociale" rassen die hetzelfde doen als wat jij hebt beschreven. Dit alles omdat eigenaren niet opletten en dus onverantwoord met hun viervoeters omgaan. Dat is dus niet rasgebonden!

Je zult eens een keer moeten komen kijken op een show of sportevenement zodat je ook de andere kant kunt zien. Wellicht dat het je helpt om inzicht te krijgen hoe het er echt aan toe gaat en hoe daar mee om te gaan. Ervaringen zat, zowel de slechte als heel veel leuke en goede ervaringen.

Ik ben zelf natuurlijk ook op de hoogte van de populariteit van deze rassen. Je ziet ze overal en nergens opduiken. Van de "kakkers" tot aan het "tuig" om het even zo te formuleren. Dat maakt het soms lastig om situaties goed te kunnen beoordelen. Neem maar van mij aan dat de meeste eigenaren van deze rassen precies weten wat ze aan de lijn hebben lopen en die mensen zorgen er ook voor dat hun hond never nooit in aanraking kan komen met soortgenoten. Ikzelf til bv mijn eigen honden op als er een los lopende hond op ons afkomt. Dat doe ik uit voorzorg omdat ik weet dat mijn honden het niet op prijs stellen als ze te dichtbij komen.

Terug naar de rad hoeft echt niet. Er zijn namelijk zat andere rassen die veel meer bijtincidenten op naam hebben dan de vechthonden rassen. Je hoort daar bijna niets over omdat het natuurlijk geen spannende rassen zijn geweest die er bij betrokken zijn geraakt. Zodra er een geval met een vechthond aan de orde is wordt dat per direct uitvergroot door de media. Dat is erg jammer maar zijn we inmiddels al aan gewend geraakt. Dat is ook de reden waarom wij tegen de nieuwe generatie liefhebbers zijn die eigenlijk een hele sterke drang hebben om het tegendeel te willen bewijzen dat vechthonden geen vechthonden zijn. Dit zijn imo de gevaarlijkste groepen aangezien je niet weet wat je kunt verwachten, dit in tegenstelling to bv het tuig.

Hoop dat je hier iets mee kunt.

Gegroet APBT.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

goede post ;-)
daar kan Jody vast wat mee

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Jody, over het weglopen van de politie heb je wel een punt maar dat ligt vooral aan het feit dat het ook waar is. mijn vriend werd een keer bewerkt met een stok, honden geraakten los en stok brak af. de honden gingen spelen met de afgebroken stok en ik heb ze uit veiligheid even boven bij mijn moeder in haar appartement gedaan. bij later verhoor door e politie heb ik dit gezegt en kreeg als antwoord dat de politie op mijn honden zou schieten als ze er nog hadden gelopen. dus ook als mijn honden worden aangevallen haal ik daar liever geen politie bij, wordt dat toch gedaan dan breng ik liever eerst mijn honden weg maar kom daarna wel weer terug.
een tijdje geleden was hier nog een topic van iemand wiens staff per ongeluk uit de deur ontsnapte en een malteesje verwonde (niet gebeten) maar toch heeft de politie haar beide staffords in beslag genomen. na een tijdje kreeg ze haar honden terug maar zo'n opslag is echt geen leuke plek voor een hond en al zeker niet als ze daar geheel onterecht komen te zitten.

toen Lila nog jong was kwam ik een keer tussen bij een aanval, de baas van de hond die aanviel liep door en de baas van de hond die aangevallen werd was geheel in schok. de hond die aanviel heb ik van de andere hond gehaald en weg gejaagt, politie kwam en er was zelfs iemand die een gehele verklaring uit haar duim zoog over hoe zij had gezien dat Lila die hond aanviel. als de baas van de andere hond het niet voor me opnam dan was ik (en Lila) zwaar de pineut want die agent geloofde mij totaal niet.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk eerder dat het zo is dat dat doel niet gelukt is want hoe vaak werden honden bedoeld als vechthond afgekeurd en dan maar ingezwt als slaxhtoffer voor vechthonden als training. Iets wat ik afgrijselijk vind.

Mijn vermoeden is dat de kans misschien wel vergroot werd door pups bewuat te vroeg bij de moeder en broers en zussen vandaan te halen en geen kans op socialisatie te geven.

Iets wat vreselijk is voor een pup.

Ik vind also het idee honden als vechthond te willen gebruiken vreselijk.
Zo onrechtvaardig, onwaardig, onrespectvol zo niet in woorden te omvatten.

Minstens net zo erg als wat zieke mensen elkaar aan kunnen doen... afgrijselijk.

honden page profiel APBTAPBT 2 doggies

honden foto van APBT

" Ik denk eerder dat het zo is dat dat doel niet gelukt is want hoe vaak werden honden bedoeld als vechthond afgekeurd en dan maar ingezwt als slaxhtoffer voor vechthonden als training. Iets wat ik afgrijselijk vind.

Mijn vermoeden is dat de kans misschien wel vergroot werd door pups bewuat te vroeg bij de moeder en broers en zussen vandaan te halen en geen kans op socialisatie te geven.

Iets wat vreselijk is voor een pup.

Ik vind also het idee honden als vechthond te willen gebruiken vreselijk.
Zo onrechtvaardig, onwaardig, onrespectvol zo niet in woorden te omvatten.

Minstens net zo erg als wat zieke mensen elkaar aan kunnen doen... afgrijselijk. "

.Ik weet niet waar je dat gelezen hebt of wie je dat heeft wijs gemaakt maar dat klopt niet wat je hier verkondigd. Honden die niet goed genoeg waren werden echt niet gebruikt om slachtoffertje te spelen, dat is een grote leugen! Die werden verkocht of weggegeven, je hebt immers niets aan zo'n hond dus er was geen meerwaarde om dergelijke honden te voeden. Ik ga hier niet in details treden maar neem maar van mij aan dat het een fabeltje is.

Ook je vermoeden over de pups gaat helaas niet op. Die werden zo lang mogelijk bij hun moeder gehouden mits de moeder er genoeg van had of dat er een paar pups bijzaten die niet meer met de andere pups overweg konden. Die werden dan apart gezet en met de hand groot gebracht. De fokkers zagen de moeder als een zeer belangrijke factor als het gaat om pups grootbrengen. Je vergeet namelijk voor het gemak even dat er over de dekking goed is nagedacht. De pups waren voor de fokkers veel te kostbaar.

Over de rest van je betoog ben ik het eens. Hoewel ik de achtergrond accepteer en respecteer voor wat het is geweest, ben ik dankbaar dat ik vandaag de dag met dit geweldige ras mag werken.
.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"
.Ik weet niet waar je dat gelezen hebt of wie je dat heeft wijs gemaakt maar dat klopt niet wat je hier verkondigd. Honden die niet goed genoeg waren werden echt niet gebruikt om slachtoffertje te spelen, dat is een grote leugen! Die werden verkocht of weggegeven, je hebt immers niets aan zo'n hond dus er was geen meerwaarde om dergelijke honden te voeden. Ik ga hier niet in details treden maar neem maar van mij aan dat het een fabeltje is.

Ook je vermoeden over de pups gaat helaas niet op. Die werden zo lang mogelijk bij hun moeder gehouden mits de moeder er genoeg van had of dat er een paar pups bijzaten die niet meer met de andere pups overweg konden. Die werden dan apart gezet en met de hand groot gebracht. De fokkers zagen de moeder als een zeer belangrijke factor als het gaat om pups grootbrengen. Je vergeet namelijk voor het gemak even dat er over de dekking goed is nagedacht. De pups waren voor de fokkers veel te kostbaar.

Over de rest van je betoog ben ik het eens. Hoewel ik de achtergrond accepteer en respecteer voor wat het is geweest, ben ik dankbaar dat ik vandaag de dag met dit geweldige ras mag werken.
. "


.sorry wouw je 3doggies geven (dikke vingers :-D)

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

"

.sorry wouw je 3doggies geven (dikke vingers :-D) "


..Sorry, begrijp niet wat je bedoeld?

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

Ik vind het bullshit..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ APBT
ts kan doggies / botjes uitdelen voor elke post die geplaatst wordt...1, 2 of 3 stuks..

@ aussie
wat vind je bullshit?

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Tnx voor de uitleg Jeroen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" @ APBT
ts kan doggies / botjes uitdelen voor elke post die geplaatst wordt...1, 2 of 3 stuks..

@ aussie
wat vind je bullshit?

"

Danku Jeroen :-D 

Ik denk dat aussi het heeft op de openingspost
.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wil ik toch ook even iets vragen aan julli. Een lieve buurvrouw heeft een Staffie die met iedereen vecht als ze kan. ALs ik hen tegenkom krijgt ze altijd een snoepje van me, is het daardoor dat ze kwispelt en niet uithaalt naar Lance of omdat ze Lance accepteert?  Ze snuffelt aan hem en met zwiepend achterwerk wilt ze precies spelen. Het baasje vd Staff zelf betrouwt haar niet en laat haar nooit dichtbij komen. De buurvroiw betroiwt haar dan weer wél en zegt, dat ze Lance echt niks gaat doen ......ik weet het echt niet.......zou niet willen dat ze ineens uitvalt en mijn Lance vastgrijpt ? Kan dat plots verandering van stemming ?

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Die kans zit er altijd in en daar dient het baasje rekening mee te houden. Had ik in jouw situatie gestaan had ik nooit toegestaan dat die hond in de buurt van mijn honden kwam. Al helemaal niet als al bekend is dat die hond niet goed met soortgenoten overweg kan.

Het kwispelen van de staart zegt hierin vrij weinig, behalve dat de hond opgewonden is.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Lance is geen uitdaging en dus niet "leuk" genoeg om mee te knokken.

Het is eigenlijk zo simpel, ook een staff of pit, laat duidelijk zien wat hun intenties zijn. Kijk naar de gehele houding van de hond en je weet genoeg. Als ze er ontspannen en relaxt bijstaan, zal er niets gebeuren, zodra die houding veranderd moet je gaan opletten.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Wil ik toch ook even iets vragen aan julli. Een lieve buurvrouw heeft een Staffie die met iedereen vecht als ze kan. ALs ik hen tegenkom krijgt ze altijd een snoepje van me, is het daardoor dat ze kwispelt en niet uithaalt naar Lance of omdat ze Lance accepteert?  Ze snuffelt aan hem en met zwiepend achterwerk wilt ze precies spelen. Het baasje vd Staff zelf betrouwt haar niet en laat haar nooit dichtbij komen. De buurvroiw betroiwt haar dan weer wél en zegt, dat ze Lance echt niks gaat doen ......ik weet het echt niet.......zou niet willen dat ze ineens uitvalt en mijn Lance vastgrijpt ? Kan dat plots verandering van stemming ? "


Ik zou het zekere voor het onzekere nemen vermits het eigen baasje het niet vertrouwt... zou ik dat ook niet doen.;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Anny,
ik heb je deze vraag volgens mij eerder zien stellen?
moeilijk geval, maar ik zou toch op safe spelen...dus niet zo moeilijk eigenlijk O-)
immers, is bekend dat de stafford graag aan het knokken gaat, dus je weet dat je hier zeker geen uitzondering hebt in het gedrag naar soortgenoten.
Lance is maar klein, ik zou het niet opzoeken..

al kan het voor hetzelfde geld probleemloos goed gaan, maar waarom proberen?

in ieder geval, laat je vooral niets opdringen door de buurvrouw.


honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

Ik heb het inderdaad over de openingspost. Zal het de volgende keer inderdaad even erbij zetten.
Sorry

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

De openingspost is enkel goed voor de lachspieren, raakt kant nog wal.
Misschien dat er 1% kern van waarheid in zit en dat is idd dat ze nauwelijks of niet waarschuwen voor ze de aanval in zetten.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik heb het zelf ook helaas meegemaakt met mijn jazzy.wij stonden een heel stuk verderop van waar die man en die hond stonden.jazz stond gewoon naast mij wat te snuffelen,en ik zie van uit mijn ooghoek zo die hond op jazz afrennen.zonder waarschuwing.jazzy zag hem niet eens.de hond beet jazz in zijn nek en liet niet meer los.de eigenaar van de hond moest allebei de honden optillen en met zijn hand in de hond zijn bek om jazz los te krijgen.de hond bleef zich hergrijpen.toen gaf de man de hond een stomp op zijn kop en toen liet de hond los.maar toen was het leed al geleden.mijn jazzy lag met een gat van 8 centimeter van hals naar zijn koppie open.de dierenarts zij,dat op 1 haartje na ik geen hond meer had gehad.daarom ik blijf ver uit de buurt van die honden.na het geval met jazz bleek dat de dezelfde hond een andere hond had doodgebeten.zomaar uit het niets.mijn jazz leeft gelukkig nog.maar ik blijf uit de buurt van die honden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb al eens gezegd, na een topic over plotse aanval hier in de straat, van staff naar chihuahua dat ik nu die buurvrouw spijtig genoeg ging ontlopen, haar hond dan . De aanvallenede hond toen was echter niet deze staff waar ik nu over vraag. 
 Maar hoe gaat dat......je komt mekaar iedere dag weer tegen, een babbeltje en als ik dan zie hoe die staff mij heel vriendelijk begroet dan denk ik ......zou ze nu echt zo iets ergs durven doen ? Geen enkel signaal vgs buurvrouw en mij dat ze gaat bijten. 
Ik ben in tweestrijd , vind het al zo erg voor die staff dat die nooit los mag, nooit andere hond kan besnuffelen.....maar wil ook later hier niet komen bleiten dat Lance is gepakt. . Ik zie zo moeilijk wanneer een hond wil bijten of kwaad is. En Lance is altijd vriendelijk naar andere honden toe, groot en klein.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik heb al eens gezegd, na een topic over plotse aanval hier in de straat, van staff naar chihuahua dat ik nu die buurvrouw spijtig genoeg ging ontlopen, haar hond dan . De aanvallenede hond toen was echter niet deze staff waar ik nu over vraag. 
 Maar hoe gaat dat......je komt mekaar iedere dag weer tegen, een babbeltje en als ik dan zie hoe die staff mij heel vriendelijk begroet dan denk ik ......zou ze nu echt zo iets ergs durven doen ? Geen enkel signaal vgs buurvrouw en mij dat ze gaat bijten. 
Ik ben in tweestrijd , vind het al zo erg voor die staff dat die nooit los mag, nooit andere hond kan besnuffelen.....maar wil ook later hier niet komen bleiten dat Lance is gepakt. . Ik zie zo moeilijk wanneer een hond wil bijten of kwaad is. En Lance is altijd vriendelijk naar andere honden toe, groot en klein. "


maar Anny, besef wel even, dat hoe die hond naar jou doet, helemaal niets zegt over hoe hij naar honden is!
hun gedrag naar mensen zal, of hoort, altijd vriendelijk en onderdanig te zijn. voor honden geldt dat dan totaal weer niet..

zoals ik zei, voor hetzelfde geld, gaat het goed, dat kan natuurlijk. En zoals Mick al aangaf, waarschijnlijk is jouw Lance als uitdaging niet leuk genoeg.
als je zelf denkt deze hond te kunnen lezen, en je vertrouwt je buurvrouw dat ze haar hond ook goed kent en kan lezen, kun je het proberen natuurlijk.

ik bedoel alleen, laat je niets opdringen, en wil je het stiekem niet, dan vooral niet doen.

het hangt misschien ook van Lance af, het is vaak toch een soort energie of wisselwerking van honden die ook meespeelt.
maargoed Anny, wij kunnen de beslissing niet voor je maken

maar doe het iig niet omdat je het zo zielig voor de hond vind..die hond heeft sowieso waarschijnlijk ook liever een knuffel of aandacht van jou, dan van je hondje

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

al die mensen in het park vroegen zich ook af waarom die hond dat toch deed.toen vertelde een vrouw mij dat de man de hond steeds meer opfokte en dat hij de hond aan autobanden liet hangen en rondraaide en dan met een opgefokte hond het park inkwam.en dat die hond thuis een muilkorf droeg.ik scheer niet al die honden over 1 kam maar ik kan je wel zeggen dat de schrik er goed inzat.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Ik heb mijn mening al meerdere malen verkondigd op dit forum en zal dat nog een keer doen. Ik vind dat deze rassen absoluut niet in aanraking moeten komen met soortgenoten. Vind dat onverantwoord naar je eigen hond toe en uiteraard naar de omgeving. Dit zijn geen honden die "spelen" dit zijn honden die onderling bepalen wie de sterkste is en dat kan in een oogwenk omslaan naar knokken. Zelfs in de eigen "roedel" heb je geen garantie dat het altijd goed blijft gaan. Ook hier een tal van voorbeelden op te noemen waar het plots na jaren samen geleefd te hebben de knop is omgegaan. Bij sommige gaat die knop als pup zijnde al om en bij andere pas rond een jaar of 6. Er is dus geen touw aan vast te knopen.

Het zijn geweldige gezinshonden en door hun atletische vermogen en bouw ook geweldige sporthonden. Voor mij persoonlijk waren dat de redenen waarom ik hieraan begonnen was.

Maar goed, mensen staan natuurlijk helemaal vrij in hun doen en laten en bepalen dus zelf wat kan en wat niet kan. Door de populariteit van dit soort rassen heb je er uiteraard gevallen tussen zitten die absoluut niet weten wat ze aan de lijn hebben lopen. Dit zijn de groepen die het dus verpesten voor de echte liefhebbers en voor honden die ze zelf zo lief hebben. Los laten lopen, spelen met soortgenoten, stoerdoenerij, je ziet vandaag de dag teveel van dit soort mensen met hun "vechthonden" in losloop gebieden en parken.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

" al die mensen in het park vroegen zich ook af waarom die hond dat toch deed.toen vertelde een vrouw mij dat de man de hond steeds meer opfokte  en dat hij de hond aan autobanden liet hangen en rondraaide en dan met een opgefokte hond het park inkwam.en dat die hond thuis een muilkorf droeg.ik scheer niet al die honden over 1 kam maar ik kan je wel zeggen dat de schrik er goed inzat. "


.
.Dat heeft niets te maken met het gedrag van een hond. Ik beoefen toevallig ook zulk soort sporten met mijn honden en daar worden ze niet extra agressiever van. Sterker nog, ze worden er een heel stuk rustiger van.  De fout dat die man maakte was om zijn hond los te laten lopen. Als hij een echte liefhebber was dan had hij zijn verantwoording genomen. In dit geval dus zijn eigen hond in bescherming nemen tegen zichzelf.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

APBT en vooral in de zomer stink het van die honden.heel raar want ik de winter zie je er geen 1.wij zaten in de zomer in het park en toen was het bijna weer raak.ik kon jazz nog net op tijd wegtrekken en toen ik de man vriendelijk verzocht om de hond aan te lijnen omdat er ook kleine kindjes liepen en andere hondjes,kon ik een grote bek krijgen.en tot overmaat van ramp liet hij die hond gewoon in het speelwater van die kinderen poepen.compleet asociaal.toen kwam ik de buuf tegen en die vertelde dat die hond ook haar hond wou grijpen.ik snap dat niet hoor.want in de winter zie je nooit en zodra het warm weer is komen ze met die honden uit alle hoeken en gaten.

pagina 6 van 7 12 3 4 5 67
Volgende forumvraag: Walgelijke mensen!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^