Welke ras past het goed bij mijn boxer.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kenny De VosKenny De Vos

honden foto van Kenny De Vos

Loesje,

We hebben ondertussen een aantal rassen onderzocht, ze hebben allemaal ernstige problemen, elk ras is miskweekt, ook onze boxer! We lezen zoveel informatie, dat we schrik  krijgen om een nieuwe hond aan te schaffen.
Het beste dat we kunnen doen is pup nemen met een stamboom en hopen dat hij een goede gezondheid heeft en waarom dan niet terugkeren naar onze eerste keus? Zelf bij een topkweker en een AA x AA combinatie heb je nog geen zekerheid
Mijn ouders hebben een Duitse scheper (heupdysplasie) gehad van een topkweker , vader en moeder allebei A , onze hond een F.

Wat te doen ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke ras past het goed bij mijn boxer." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

Ooo nou....

Echt een super fijn ras die cavaliers (mijn lievelingsras, maar helaas nooit meer een cav. voor mij), de pijn en stress die je ervan heb is onbeschijvelijk.

Ik weet zelfs dat veel cavalier fokkers met dit ras zijn gestopt te fokken, zegt al genoeg.

Maar goed als je het aan durft, wens ik je heel veel kracht toe in de toekomst, die zul je helaas nodig hebben.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

"

Maar goed als je het aan durft, wens ik je heel veel kracht toe in de toekomst, die zul je helaas nodig hebben. "


.Inderdaad.............heel veel kracht..........want het valt niet mee om te zien hoe dit ras vaak lijdt.
En heel veel geld.......je wil niet weten hoe vaak je een DA kan bezoeken en wat alle medicatie kost.

Ik spreek uit ervaring. Ben stapel op mijn meisje en heb er verschrikkelijk veel voor over. 
Maar wees gewaarschuwd.....en laat je niet in de maling nemen door z.g  "goede" cavalierfokkers want die zijn er gewoonweg niet meer. Je kunt nooit een goede fokker zijn als je fokt met een ras wat compleet verziekt is.....

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

O ja, ik snap eigenlijk niet eens dat je überhaupt voor een cavalierpup durft te gaan.
Als je een beetje op de hoogte bent van alles wat hierover in de media is geweest dan kan ik maar een ding zeggen........

Als je weet dat 98% (ja...met stamboom) Charia achtige Malformatie heeft, dus te kleine schedel voor de inhoud van de hersenen, moet je rekening houden dat je hond veel hoofdpijn heeft en of hij/zij dan zo gelukkig gaat worden met een lekkere gezonde boxer naast zich die wel energie en pit heeft......dat betwijfel ik ten zeerste.

Voor mijn Cavalier(s) zou het een ramp zijn (geweest)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Zal even reageren, heb een cavaliertje gehad, een hondje bij een erkende fokker, ouders en grootouders waren getest, is op 18 maand gestorven aan zeldzame aandoening van het ruggemerg, deze hondjes zijn zo doorfokt dat het vele jaren in beslag zal nemen om het ras enigszins terug wat gezond te maken. Momenteel hebben we franse bulldog bij een erkende fokker gehaald, met de nodige gezondheidstesten. Je betaald wat meer maar ik heb op school al aantal franse bulletjes gezien van br****fokkers en die verschillen nogal eens van de geldende rasstandaard. Een bulletje is vrij atletisch gebouwd en die bulletjes uit de Oostbloklanden zijn net gedrongen blokjes met wijde poten... Ga dus bij erkende fokker en dan ben je toch wat geruster wat gezondheid betreft. Wat karakter betreft, de mijne is een luie goedzak en de ideale kindervriend, wel zeer waaks en wantrouwend naar vreemden maar voor het gezin de liefste knuffelkont ;-) Door zijn gestalte kan je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen, gaat morgen mee kamperen naar Frankrijk. Ik heb mijn hart verloren aan dit ras, misschien was dat al duidelijk ;-)

honden page profiel Kenny De VosKenny De Vos

honden foto van Kenny De Vos

Ik had gelezen van franse bulldog dat ze nogal dominant kunnen zijn naar grotere honden toe, graag feedback.

honden page profiel Kenny De VosKenny De Vos

honden foto van Kenny De Vos

Oke dames, ik heb het begrepen en ik word er weemoedig van en ik zal mijn vrouw dit toelichten. Ik respecteer jullie meningen. Wat de mens toch allemaal kapot maakt!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kenny,
Je hebt helemaal gelijk: bij geen enkel ras heb je zekerheid qua gezondheid van de pup; het zijn levende wezens.

Echter bij de aanschaf van een Cavalier heb je de garantie op Chiari-achtige Malformatie gradatie 2, waaruit op elke leeftijd Syringomyelie kan ontstaan en voor 50% garantie voor het 5e jaar op lekkende hartkleppen.

De Cavalier staat op nr. 1 van de lijst van honden met de meeste erfelijke gezondheidsaandoeningen.

Welk ras je ook kiest, vraag aan de fokker om uitslagen op papier van testen op erfelijke aandoeningen. Ook als testen niet verplicht zijn volgens de rasvereniging; zou ik je willen aanraden om de erfelijke aandoeningen van een ras op te zoeken en alleen bij fokkers te kopen, die op deze aandoeningen testen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

" Ik had gelezen van franse bulldog dat ze nogal dominant kunnen zijn naar grotere honden toe, graag feedback. "


De mijne kan juist heel goed overweg met allerlei honden, geen agressie, eerder altijd onderdanig naar andere reuen en teven.Wat wel soms voorkomt is dat een Fransje 'misbegrepen' wordt door andere honden, dat heeft dan te maken met zijn uiterlijk, geen staart om te kwispelen, het gefronste kopje...toch, met een goede socialisatie kom je al een heel eind.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

De franse bulldog van onze vrienden is inderdaad een koppige tante, maar verder is het superbulletje. Ze kunnen prima met elkaar overweg. Ook nooit een probleem gehad. Eten vrolijk de bak leeg naast elkaar (Ik kan daar jaloers van worden, bij ons kan dit absoluut niet) Ze liggen bij elkaar op het kleed of in de bench. Speeltjes liggen daar zelfs in de kamer. Dat kan bij ons dus ook echt niet. Je weet nooit van te voren het karaktertje van je hond, ook de eventuele gezondheidsproblemen niet. Mochten jullie besluiten voor een franse bull te gaan, zoek in ieder geval een goede erkende fokker. En vraag eventueel informatie hier of op het franse bulldogforum naar de ervaringen. En o ja, het hoge energieniveau dat valt in het geval wat ik ken erg mee. De boxer heeft meer energie als hun franse bull

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

En hebben jullie al in gedachten wat een geschikte combinatie gaat worden met jullie boxer?

honden page profiel Kenny De VosKenny De Vos

honden foto van Kenny De Vos

Het wordt een Maltezer. Dit ras heeft weinig erfelijke aandoening en hun karaktereigenschappen zijn zeer positief.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Leuk dat jullie voor een Maltezer gaan!
Ja, het ras staat verder goed bekend. Als het zover is alvast veel plezier toegewenst!

Krijgen jullie een pup of een herplaatser?

honden page profiel Kenny De VosKenny De Vos

honden foto van Kenny De Vos

We dachten natuurlijk aan een pup maar een herplaatser van een aantal maanden zonder teveel bagage is voor ons zeker een optie. Zoals gewoonlijk gaan we op onderzoek uit. We hopen natuurlijk dat we een klik hebben thuis met de boxer en de maltezer.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Kooikers vind ik niks hoor.
Zijn dominant en vaak niet sociaal.
Zeer eigenwijs.
En meestal word er gekeft naar andere honden.
Ik beschouw ze als moeilijk ras.


++++
Wat is dit nu voor onzin.Kooikers zijn inderdaad echte werkhondjes .zodra ze niet genoeg te doen hebben worden het vervelia,s er is een lijn van kooikers die wat fel zijn en een kooikerhond is niet zo geschikt met kleine kinderen maar goed opgevoed een prima kameraad hebben 14jaar een kooiker gehad .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke ras past het goed bij mijn boxer." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondennaam toevoegen?
^