Nooit alleen thuis - goed of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zit weer eens hardop te denken..

Ik heb net anderhalf uur met Cosmic door het bos gesjouwd en geoefend. Veel prikkels, ze raakte zelfs even overprikkeld, dus ik dacht, die zal wel moe zijn. Bij thuiskomst wilde ik haar naar binnen brengen en ook even een rondje met Punk lopen, gewoon een kort rondje van 5-10 minuten, want dát vindt Punk dan weer fijn. Dus Cosmic naar binnen, even in de gang Punk aan staan lijnen en zo, en toen naar buiten. Maar toen liep ik langs mijn raam en hoorde ik Cosmic huilen als een wolf. Iets wat ik haar nog nooit heb horen doen. Ik heb tegen het raam gebonsd en toen was het stil en ben ik, na nog even luisteren, mijn rondje gaan doen. Toen ik de flat weer naderde hoorde ik haar al weer van veraf huilen en jammeren. Buiten staan wachten tot ze stil was en toen snel naar binnen gegaan, haar genegeerd, op de bank gaan zitten, en nu ligt ze te pitten.

Ik ben de laatste tijd errug veel thuis. Normaal was ik 2x per week drie uurtjes werken, 1x per week een uurtje of anderhalf bij mijn broer om een serie te kijken, maar nu doe ik eigenlijk niks meer en ben ik altijd thuis, áls ik ergens heen ga, gaan de honden mee of drop ik de honden bij mijn moeder. Het komt er dus eigenlijk op neer dat Punk en Cosmic nooit meer alleen zijn, samen niet, en apart al helemáál niet. 

Aan de ene kant denk ik - fijn, de droom van iedere hond, toch? Een baas die ALTIJD thuis is of waar ze ALTIJD mee mee mogen? Maar aan de andere kant, misschien is het wel goed voor ze om een uurtje per dag o.i.d. alleen te zijn? Zodat ze het alleen zijn niet afleren, en hier gewoon ontspannen onder blijven?

Maar.. wát ga ik dan een uur per dag zónder honden doen? O-)

Het discussie-onderwerp dus: Is het goed voor een hond om een baas te hebben die altijd thuis is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nooit alleen thuis - goed of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je dan ook altijd thuis bent, zou het geen probleem hoeven zijn. Maar ja, je moet wel eens naar een winkel, arts of ergens anders heen waar ze niet mee kunnen. 
Ik heb ook een tijdje een beetje ongelukkig extra lang boodschappen gedaan zodat de jongens gewend bleven aan alleen zijn. Ik neem ze ook af en toe apart mee zodat ze ook apart alleen kunnen blijven. Wel zohandig om dat te onderhouden, want ze hebben niet het eeuwige leven, dus er komt een tijd waarop er nog maar 1 over is.
En voor mezelf was het eigenlijk ook goed om eens zonder honden ergens heen te gaan. Nu werk ik weer dus komt dat wel goed.

honden page profiel rataplanrataplan 3 doggies

honden foto van rataplan

Ik denk niet dat het goed is dat je als baasje altijd thuis bent, dat heb ik dus nu helaas ook ondervonden aan 1 van mijn honden... die is gekomen toen ik altijd thuis was en kan nu dus bijna niet meer weg zonder dat hij alles bijelkaar jankt.... terwijl ik wel elke dag een uurtje weg ben nu en dat heb ik langzaam opgebouwd, maar hij kan dus nog geen minuut alleen zijn.. me andere honden trouwens wel

honden page profiel Chester & RiverChester & River 3 doggies

honden foto van Chester & River

Ik denk dat dat niet goed is.
Een uurtje mogen ze toch wel alleen kunnen zijn denk ik.
Dat ze dan samen in huis alleen zijn en jij even tijd voor jezelf hebt, of voor je vriend.
Even snel boodschappen doen en weer terug moet toch kunnen zonder hond?

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

Ik ken het moet er echt op letten tara af en toe alleen te laten dus dan maar uitgebreid boodschappen doen ..
Ik zou het wel eerst weer opbouwen nu kan tara max 3 uur alleen zijn kan toch handig zijn als je naar de dokter de fysio of met de andere naar de dierenarts moet of een keer een paar uur wilt winkelen
Ik probeer haar nu zeker een paar keer week alleen te laten soms maar een half uur maar toch  gelukkig gaat dat nu super goed ik had er zelf meer moeite mee in het begin ik laat haar niet graag alleen maar het is wel fijn dat ze het nu kan en niet meer blaft

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Volgens mij is het ook niet goed.
Hier word er ook een paar keer per week een uurtje van huis gegaan zonder honden. Meestal gaan we dan boodschappen doen en nog wat andere winkeltjes binnen.
De honden kunnen allemaal goed alleen blijven en zo wil ik het ook houden.

Je zou misschien iedere week met honden uit het asiel kunnen gaan wandelen?
Dan ben je iets nuttigs aan het doen en leren Cosmic en Punk niet af van alleen te blijven.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik moet zeggen dat Punk en Cosmic, als ze samen alleen zijn, doorgaans niet blaffen (tenzij ze buiten iets horen). Cosmic alleen laten had ik eigenlijk nog nooit gedaan. Dit moet ik dus maar vaker gaan oefenen, want inderdaad, Punk heeft het eeuwige leven niet en ooit zal ze alleen zijn..

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik weet niet hoe je weggaat, maar hier lijkt het veel uit te maken:

als ik zomaar plotseling vertrek, dan blijft hij janken (ik was destijds advies aan het opvolgen van de training).

Ik heb dat advies maar in de wind geslagen, en als ik weg ga dan vertel ik hem dat ik ga.. klinkt stom, maar het hielp mij.

Op je plaats, goed oppassen he? iets lekkers, dan weggaan. In het begin heel kort weg, eerst waar hij me nog kon zien voor het raam. Steeds weer terug en knuffelen, steeds verder weg en langer weg.

Als ik nu zomaar vertrek rent hij achter me aan het gaat hij blaffen als ik buiten ben (als ik zelf een oh sh*t momentje heb en te laat ben ofzo komt het nog wel eens voor dat ik het vergeet te zeggen, en kan ik terug naar binnen haha)

Maar als ik mijn jas aantrek, sleutels pak, staat hij vol verwachting klaar, maar als hij dan 'goed oppassen' hoort, dan keert hij zich om en gaat lekker liggen :-)

Heb ook een paar x in het begin de webcam aangezet (opnemen), zodat ik achteraf kon volgen wat hij wel/niet deed, dan kon ik zien of er iets misging, en na hoe lang :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Begin gewoon met ieder apart een plasronde van een kwartiertje(?) Je kunt evt. wat lekkers (kong) achterlaten voor de ander. En dan opbouwen naar 2 keer per dag waarna je de tijd ook kunt verlengen op het gemak.
Hier zijn ze op de gescheiden wandelingen na ook nooit lang alleen geweest. En zelfs met zijn 2-en zijn ze nog nooit langer als 4 uur alleen geweest. En dat was al een uitzondering. Het komt hier gewoon zo uit. Eerst gingen ze mee naar de zaak in Griekenland en nu werk ik hier van huis uit dus komt op hetzelfde neer wat dat betreft.':-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Denk ook niet dat het goed is. Wel fijn voor de hond natuurlijk,  maar ze kunnen nou eenmaal niet altijd mee. 
 
Mellow kan zo 7 of 8 uur alleen zijn, maar als dat 4 keer per jaar voorkomt is het veel.
Ik geef altijd een snoepje en zeg dat ze op huisje moet passen. Klaar. Nooit problemen.
En volgens mij komt ze met die luie bips niet eens van haar plek als ik weg ben ;-)

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

Hij moet wel eens leren om alleen te zijn. Je weet nooit wat er staat te gebeuren. Die van mij moet soms 10 uur alleen blijven. Dit is maar 1 keer per week, en de rest van de week een uurtje tot 6 uur. Maar als je hem nooit aanleert om alleen te zijn, en het moet eens , is hij het niet gewoon en dan krijg je mss de poppen aan het dansen.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Denk niet dat het goed is dat ze nooit even alleen zijn. Ziva kon toen we haar nog maar 2 maanden hadden al zo`n 2 uur alleen blijven, niet in de bench, netjes op haar kussen. Daar kwam ik per toeval achter, omdat ik iets moest doen waarvan ik dacht met een half uurtje klaar te zijn, maar dus ruim anderhalf uur duurde en toen ik thuis kwam lag zij nog heerlijk op haar kussen.
Toen begon de vakantie, en in die 4 weken was er altijd iemand thuis of ze ging mee, en je raad het al, na de vakantie was het gedaan met alleen blijven, ze jankte niet, blafte niet, maar was heel gestresst, druppels op de vloer (kwijlen) en hijgen. Nu nog doe ik haar liever in de bench, daar gaat ze wel rustig liggen, terwijl ze los heel onrustig is.
Ik had dus beter haar gewoon dagelijks of om de dag een poosje alleen kunnen laten, zodat ze het gewoon bleef vinden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Daarom ga ik ook als ik vakantie heb wel eens een middagje weg. Normaal gesproken zit ze elke ochtend alleen, nu ben ik 6 weken vrij. 

Ik leg wel eens, als test, 1 of 2 snoepjes of brokjes ergens neer (handgreepje onderste keukenla, hoekje kleed), 9 van de 10 keer ligt het er nog als ik uit mijn werk kom.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hmm, nu moet ik dus iets verzinnen wat ik af en toe zonder hond kan doen.. O-) Ik begin vanmiddag maar eens met boodschappen - als ik mijn zus mee krijg, dan ;-)

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Als ik vertrek, strooi ik overal in de tuin , tussen de struiken, gedroogde visjes. :-D Hij weet dit al goed en associeert mijn vertrek thuis met lekkere dingen gaan zoeken. ;-)

honden page profiel De herenDe heren 3 doggies

honden foto van De heren

Ik ben ook altijd thuis.
Als ik dan perongeluk weg moet bijvoorbeeld naar de dokter (komt gelukkig niet vaak voor) dan zijn de heren aan het blaffen vertellen mijn buren. Dat is niet de bedoeling natuurlijk!
Ik volg even mee

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb net vijf minuten met Punk buiten staan luisteren naar een huilende Cosmic, ondertussen verontschuldigende blikken werpend op mijn buurman en uitgelegd wat ik aan het doen was. Zodra Cosmic stil was gingen Punk en ik weer naar binnen, rustig mijn jas uitgetrokken e.d. in de hal voordat ik de huiskamer binnen ging en Cosmic daar genegeerd tot ze rustig naast me kwam zitten, toen een aai over d'r bol gegeven. Ben van plan dit twee maal daags te gaan doen, en steeds een beetje uit te breiden tot ik langer weg kan met Punk.

honden page profiel De herenDe heren

honden foto van De heren

Dat is wel een goed idee
ik denk dat ik dat ook ga doen dan leren ze ook apart van elkaar en zonder mij thuis te blijven!
2 vliegen in klap

honden page profiel MarijkeMarijke

Van begin af aan heb ik mijn honden geleerd dat ze ook zonder elkaar alleen thuis moeten kunnen blijven. Overdag zijn ze het langst alleen (werk). Ook als ik vakantie heb ga ik bewust weg. De bibliotheek heeft een goede klant aan me!
Een vriendig van mij had 2 honden. Ze waren zo aan elkaar verknocht dat ze nooit zonder elkaar alleen konden zijn. Wanneer 1 naar de da moest brak de ander de tent af...
Dus neem ik bewust de honden apart mee uit/trainen, tenminste 3 x per week. Zo wennen ze ook alleen thuis te zijn zonder de ander.
Ook als ik in de ziektewet zit houdt ik een werkachtig schema aan, mits de ziekte me toelaat.
Ik ben er erg precies in. Een van mijn vorige honden vernielde werkelijk alles wanneer hij alleen moest blijven. Dat vond ik echt heel erg! Alleen blijven leer ik ze zo vroeg mogelijk, zo consequent mogelijk, maar ook onder allerlei omstandigheden aan. Zodra ze het goed kunnen mogen ze op verschillende manieren alleen blijven: in de bench, gewoon in de huiskamer (met en zonder de radio aan, en soms zelfs met het raam open), in de gang, in de keuken, met en zonder manden of alleen een kussen, na de uitlaat, voor de uitlaat, zo'n beetje op allerlei manieren die ik kan verzinnen.
Of dit met oudere honden nog kan weet ik niet precies. Je moet het een beetje sturen, denk ik, en niet meteen vanaf het begin te veeleisend zijn. Gewoon goed naar de hond kijken en langzaam wennen en opbouwen.
Het lukt het best als de honden moe zijn en al ontspannen. Soms duurt dit een minuut of 10. Dan ga ik pas.
O ja: er bestaan samengestelde Bach Bloesems, speciaal voor thuisblijven. Volgens mijn therapeut hebben sommige honden eerst een voorbereiding hierop nodig. Dan pas de doelgerichte bloesems en nog een afbouw hierop. Er zijn gedragstherapeuten die de bloesems kunnen aanpassen aan het verloop van de training.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik denk dat beide  gek zouden worden  als ik dat zou doen...dus ik ga voor plan b ;-)
100% back up..en af toe samen alleen....

Nee, goed of handig is het niet ,maar ik zie geen andere oplossing werken  met/aan waldo's angsten in het algeheel .Dat kost me al meer dan voldoende  tijd en energie..
Super goed dat je dit aangaat Pauline! ;-)

Ik ben benieuwd naar je resultaten!':-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier nooit problemen gehad met de honden alleen thuis te laten. De eerste was sowieso een makkelijke hond en toen de tweede kwam, lieten we ze de meeste keren van de dag apart uit. Maar ook als bv één van de honden naar de DA moet, dan is de ander toch ook alleen? Hier de buren hebben ook het eerste half jaar de hond geen moment alleen gelaten, of hij ging mee boodschappen doen of dat deed ze als haar man thuis kwam van zijn werk. Met als resultaat, zodra ze nu uit zicht is, lopend of met de auto, hij aan één stuk door jankt. Ik word er regelmatig stapelgek van. Als je wat van zegt of tips geeft, wat ze zou kunnen proberen, wordt er doodleuk gezegd: Ach joh, je woont in een woonwijk en daar heb je nou eenmaal geluiden van je buren, anders moet je in een hutje op de Veluwe gaan wonen ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Hier teveel honden dus nooit alleen thuis. maar ik ben ook hele dagen thuis ze zijn zelden alleen met z'n allen. 

Neem wel regelmatig of 1 hond mee of combi 2 afwisselend zodat ze er wel aan wennen niet altijd samen te zijn. 
Doch mijn probleem is .... ik kan de deur niet uit gaan of er probeert er 1 of 2 te ontsnappen of ze piepen een tijdje ongeacht hoeveel man hier rond loopt. 
Nu kan ik gelukkig nog ontsnappen via keuken / berging / washok maar moet het wel stiekem doen. 

Maar Pauline hoop voor je dat het oefenen gaat werken en goed dat je in ieder geval buurman op de hoogte hebt gebracht van het geen je aan het doen bent, neemt al eventuele irritatie weg :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nooit alleen thuis - goed of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^