amstaff bijt mens ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

nu kwam eer een loodgieter man van in de 30 jaar , kwam tege mij zeggen dat ik naar de hondenschool moet ,  hij heeft zelf am buldogs en rottweilers . ( zelf ben ik er niet mee akkoord om naar de hondenschool te gaan ( geld verspilling mijn hond luistert perfect . trouwens op een hondenschool moet je het nog altijd zelf leren aan je hond 

maar nu zij hij ook , ja je hond in het geval dat hij wilt domineren of bijten naar onbekende mensen , dan zal ik levenslang moeten betalen aan die persoon als ( hij gebeten word ) klopt dit ? , en word een hond in beslag genomen in geval van bijten ? ik zou dit graag weten .. want  niet met al zijn theorie ben ik het eens .. mvg hondenpage

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amstaff bijt mens ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je hond kan in beslag genomen worden als er een incident voordoet en je zal de schade moeten betalen die de aangevallrn persoon heeft opgelopen. Hondenschool geld verspilling ben ik niet mee eens... je leert er heel wat van bij en je moet het inderdaad zelf doen want jij bent tenslotte ook de eigenaar

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Op de hondenschool leer je hoe jij dingen moet aanleren aan de hond

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik snap de vraag niet helemaal?
jouw hond luistert perfect en alles zonder hondenschool.. maar je wil wel weten wat er gebeurt als hij iemand bijt?

Zie een hondenschool ook als ervaring en socialisatie voor je hond he.. maar ieder zo zijn eigen ding;-)

ik denk dat de consequenties van bijten sterk afhangen van hoe erg het incident is.
Maar voorkomen is beter dan genezen..
Ik weet verder niet de regels omtrent dat soort incidenten

honden page profiel ~~

honden foto van ~

ik ben het er niet mee eens dat een hondenschool geld verspilling is.
Bij een honden school leert je hond ook luisteren als er andere honden bij zijn.

 Over bijten weet ik niet precies,ik denk als de schade heel erg is dat de kans groot is dat je hond in beslag word genomen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Daarom is het handig een WA (wettelijke aansprakelijkheids) verzekering te nemen. Of het nou wegens bijten of op een andere manier schade of een ongeluk te betalen. Denk aan iemand die met zijn handen werkt die in een hand gebeten wordt en daardoor zijn werk niet meer kan doen, de hond die oversteekt en de bestuurder van een BMW wijkt uit en parkeert zijn auto in een Mercedes. Dat soort dingen.

WA verzekeringen kosten tussen de 25-35 euro per jaar. Even de voorwaarden nalezen om te kijken of huisdieren meeverzekerd zijn.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

meestal heb je een verzekering hiervoor, burgerlijke aansprakelijkheid ofzoiets?
Deze komt normaal tussen.
Is net hetzelfde bij ongevallen met de auto, het zou maar erg zijn dat, ook al ben jij in fout, je heel je leven voor die persoon moet betalen als hij niet meer kan werken.

Levenslang afbetalen zou ook maar zijn wanneer je hond iemand zo erg toetakelt dat hij niet meer kan werken. Bij hondenbeten is het meestal een eenmalige schadevergoeding.

Over in beslagname ben ik niet zo zeker, maar heb hier al meerdere verhalen voorbij zien komen dat de politie de hond in beslag kan nemen als ze vinden dat hij ene gevaar vormt voor de mens. Of daar vaste regels voor zijn weet ik niet. Er worden wel vaker mensen gebeten door een hond, zonder dat die hond meteen in beslag genomen wordt, een amstaff heeft jammer genoeg zijn reputatie niet mee.

Los van dat, ik zou een hondenschool iedereen aanraden, ook al luistert de hond goed. Het is zo goed voor de band en de socialisatie van de hond.

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

beter voorkomen indd . en die verzekering , daar ga ik me in verdiepen . 
maar wou de wettelijke regels eens weten van een hond die op straat onbekende mens bijt . natuurlijk geen vlinderhond bijt ofzo maar vanaf een middelmatige hond :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn heel weinig echte regels en iedere gemeente doet maar wat. Maar met jouw ras zou ik extra uitkijken. Er waren een paar maanden terug twee Staffies in beslag genomen omdat de ene ontsnapt was en een klein hondje omver gelopen had. Die andere hond was niet eens in de buurt, maar tóch in beslag genomen.

Je moet gewoon heel voorzichtig zijn, al doet je hond niets, want je hebt voor de overheid/politie gewoon altijd de schijn tegen.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Als je staff  een mens bijt en er komt politie oid aan te pas (of een aangifte) dan word de hond in beslag genomen. Het is tegenwoordig zelfs zo dat als je hond dreigent overkomt ze deze ook in beslag kunnen nemen ;-)

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

dus voor het zekere te nemen later gewoon muilkorfen , aangezien wij in stad wonen

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Waarom muilkorven als je hond geen dreiging vormt? Ik zou alleen muilkorven als je verwacht/denkt dat je hond gaat bijten naar mensen.. Maar als ie gewoon lief en vriendelijk is ..dan is dat toch niet nodig?
Mijn hond is niet zo vriendelijk naar veel andere honden buiten, daarom draagt die een muilkorf..Maar was ze wel vriendelijk, dan had ik die muilkorf mooi thuis gelaten hoor,, Je gaat een staff toch niet muilkorven preventief? Of ben ik nou de enige die dat vreemd vind..

Verder is hondenschool erg leuk en nuttig hoor :-), je leert er op een correcte manier (bij een goede hondenschool dan he) met je hond omgaan, het kan je hulp geven bij dingen aanleren, het is goed voor de socialisatie van de hond (mensen en honden leren kennen) en het is goed voor het vormen van een band met je hond

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

op latere leeftijd ^

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Je zegt dat je in de stad woont. Dat vraagt om een andere aanpak dan dat je hond op de hei alle ruimte heeft! Stel je voor dat je op een smalle stoep loopt: aan de ene kant huizen, de andere kant vol geparkeerde auto's. Waar laat jij je hond dan? Wat doe je als hij een tegemoet komend persoon bedreigend vindt? Wat doe je als er iemand met een andere hond je tegemoet komt en de honden aan de lijn kunnen niet in een boog om elkaar heen? Ik weet niet wat je onder 'luisteren' verstaat, voor mij gaat dat verder dan 'zit' en 'hier'. (Waarmee ik niet wil zeggen dat dit voor jouw hond zou opgaan). Zelf zou ik naar een goede hondenschool gaan waar hij onderhoudt of (bij)leert hoe om te gaan met andere mensen en andere honden.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

In het kort:
Flauwekul. Pure, klinkklare flauwekul.




Een schadevergoeding aangezien je aansprakelijk bent, mogelijk inbeslagname van de hond maar zeker niet levenslang betalen. Het is hier de VS gelukkig niet waar dat wel kan. Overigens, waarom maak je je hier zorgen over?

En minimaal een puppycursus doen raad ik iedereen zeker aan.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" nu kwam eer een loodgieter man van in de 30 jaar , kwam tege mij zeggen dat ik naar de hondenschool moet ,  hij heeft zelf am buldogs en rottweilers . ( zelf ben ik er niet mee akkoord om naar de hondenschool te gaan ( geld verspilling mijn hond luistert perfect . trouwens op een hondenschool moet je het nog altijd zelf leren aan je hond 

maar nu zij hij ook , ja je hond in het geval dat hij wilt domineren of bijten naar onbekende mensen , dan zal ik levenslang moeten betalen aan die persoon als ( hij gebeten word ) klopt dit ? , en word een hond in beslag genomen in geval van bijten ? ik zou dit graag weten .. want  niet met al zijn theorie ben ik het eens .. mvg hondenpage "


wat ik me afvroeg he....... waarom kwam deze man die speciaal zeggen?
was daar een reden voor?

en bijten heeft zelden te maken met domineren, en al helemaal niet in omstandigheden
waarin de hond helemaal geen relatie heeft met de persoon die hij bijt (zomaar buiten dus)
als dat al fout gaat, heeft dat meestal te maken met een stuk socialisatie en de verhouding
tussen baas en hond (waarbij de baas zijn hond zo goed kent dat hij precies weet wat moeilijk is voor zijn hond, en de hond zijn baas zo goed kent dat hij vertrouwt dat zijn baas hem veilig houdt)
meestal is er dan sprake van angst-agressie, en ja, dan kan een hondenschool in de opvoeding helpen angstagressie te voorkomen.

maar goed, ik ben nog nooit iemand tegengekomen die "zomaar' tegen me zei dat ik met mijn hond op training moet om bijt incidenten te voorkomen, laatstaan door iemand die blijkbaar zelf ook
honden heeft (en dus hopelijk wat ervaring met hondengedrag)

en hondenschool kan natuurlijk super leuk zijn
en ook leerzaam, vaak meer voor bazen als voor honden, maar het kan zeker een heel
mooie aanvulling zijn op de opvoeding die thuis plaats vindt.

en ja:
als jouw hond bijt, ben je hem (in nederland tenminste) onherroepelijk kwijt, de kans is miniem dat je hem ooit nog terug ziet, of je de rest van je leven moet betalen?
is dat het belangrijkste dan?
ik zou denken dat het veel erger is dat er iemand gewond is geraakt
geld is dan een gevolg, maar niet het 1e wat in me opkomt.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik denk dat we de klemtonen ook niet horen in het verhaal.
Misschien is het wel heel anders gezegd dan hoe wij het willen
horen. Maar goed dan nopg is een hondenschool geen verspild geld en moeite.
Niet alleen jij leert maar ook de hond leert er veel van en het mooiste
is dat je echt samen traint met je hond

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

" natuurlijk geen vlinderhond bijt ofzo maar vanaf een middelmatige hond :-) "
............
Wat bedoel je hier precies mee?


honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" dus voor het zekere te nemen later gewoon muilkorfen , aangezien wij in stad wonen "

Sorry hoor, maar dit is wel een hele rare instelling...

Als je zo denkt zou je iedere hond moeten muilkorfen, want iedere hond zou om wat voor reden dan ook ooit eens kunnen bijten..

Als jij je hond gewoon normaal opvoed -eventueel met wat extra aandacht voor mogelijke hondagressie- dan zou het toch belachelijk zijn ervanuit te gaan dat hij mensen gaat bijten?

ALs je niet zeker weet wat je kan verwachten met het opvoeden van je hond, zou ik zeker een cursus aanraden. Daar kunnen ze je niet alleen dingen leren over commando's en dergelijke, maar daar leer je ook meer over het gedrag van honden in het algemeen. En het versterkt de band tussen jullie.

Gr. Alexandra

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Niets aan toe te voegen. Hele goede reactie.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Kleine aanvulling.

'gewoon muilkorfen' is helemaal niet zo gewoon. Je neemt dan van je hond het belangrijkste zelfverdedigingsmiddel weg dat hij heeft - zijn bek.
Als je dit gewoon zomaar doet zonder het goed aan te leren en zonder dat er sprake is van vertrouwen dan kan dit je hond juist heel onzeker maken, met daarbij de kans dat hij er juist agressief van wordt.

Gr. Alexandra

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

muilkorf kan toch geen kwaad ,? hierdoor gaat een hond toch niet ongelukkig van worden , 
mijn hond loopt altijd netjes naast mij , zonder te trekken als er een voet ganger voorbij komt loopt ie nog altijd netjes naast mij , maar kijkt wel naar de voetganger , als ie andere honden ziet loopt die nog altijd naast mij en negeert ze ,  tot waneer we in het park zijn , dan wilt hij wel spelen ( hij weet op straat word er gestapt en niet getreuzelt dus hondenschool heeft nog altijd geen enkele nut vind ik ..

honden page profiel jeesjees

honden foto van jees

beste socialisatie is toch op drukke plekken station , stad , drukke auto banen , hondenpark , enzo . maar op een hondenschool leren ze jou aporteren zitten liggen en van alle andere trukjes , ( ik vind dat je die thuis uit ook kunt doen , trouwens trainer worden van een club is niet zo moeilijk hoor ..

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Moeilijk, mwah. Duur wel, de opleiding tot kynologisch instructeur is een vrij duur grapje!
Je kunt zulke dingen inderdaad ook thuis doen, ik vind het op een hondenschool leuker, omdat je vaak de dingen die je eventueel fout doet zelf niet ziet. Vind het wel fijn om een paar extra ogen op me gericht te hebben. Bovendien leer ik op de hondenschool dingen en simpele foefjes waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Maar da's ieder voor zich!

Met een muilkorf kun je een hond best ongelukkig maken. Honden doen namelijk heel veel met hun snuit/bek. Je ontneemt ze een hele hoop op deze manier. Zoals iemand hierboven al zei, o.a. hun zelfverdediging.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Op de meest kynologen clubs werken vrijwilligers, zeker bij de pups. (waar juist een zeer ervaren trainer belangrijk zou zijn)
Soms hebben die wel de opleiding tot kynologisch instructeur gevolgd, maar goed, daar word ik ook niet vrolijker van.

Maar er zijn natuurlijk ook heel veel goede hondenscholen en het kan enorm helpen dat een ander eens kijkt naar wat je doet en je tips geeft. Ik vind dat zelf ook erg fijn.

In sommige andere landen geld voor bepaalde hondenrassen of honden van een bepaalde grootte al een muilkorfplicht in het openbaar. Ik zou daar zelf zeker niet heen willen.
Als je een goed gesocialiseerde hond hebt lijkt dat me ook niet nodig.

Ik vraag me ook af waarom je denkt dat je hond zou kunnen bijten.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" beste socialisatie is toch op drukke plekken station , stad , drukke auto banen , hondenpark , enzo . maar op een hondenschool leren ze jou aporteren zitten liggen en van alle andere trukjes , ( ik vind dat je die thuis uit ook kunt doen , trouwens trainer worden van een club is niet zo moeilijk hoor .. "

Is dat zo? Ik leer mijn zoon toch ook niet fietsen op een drukke weg tijdens de avond spits?

Misschien dat je dat wel bedoelt hoor, maar je begint juist om een hele rustige plek met weinig externe invloeden en bouwt het dan rustig op. Bovendien krijgt de baas een kunstje aangeleerd om een hondenschool, de hond leert thuis van de baas.

Een hondenschool is daarbij een zeer goed middel om een baas te ondersteunen. Tip en trucs om zaken goed of beter te doen. Hulp als het even niet gaat, en een gecontroleerde omgeving om met je hond stappen te zetten. Dat zijn gewoon hele goede punten van een hondenschool.

Natuurlijk kan je zonder, maar er zitten echt wel voordelen aan wel naar een hondenschool gaan.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" beste socialisatie is toch op drukke plekken station , stad , drukke auto banen , hondenpark , enzo . maar op een hondenschool leren ze jou aporteren zitten liggen en van alle andere trukjes , ( ik vind dat je die thuis uit ook kunt doen , trouwens trainer worden van een club is niet zo moeilijk hoor .. "


Hoe oud is de hond waar over het gaat eigenlijk? Halfjaartje ofzo als ik het goed begrijp van je profiel?

Als dat zo is ben je, met alle respect hoor, nog maar nauwelijks begonnen met opvoeden en moet de hond nog tot volle ontwikkeling komen en ben ik dan stiekum benieuwd wat je hier over een jaar of 1,5jaar gaat schrijven.

Zou zomaar kunnen zijn dat je er dan heel anders over denkt en het toch niet zo makkelijk gaat als dat je nu denkt met zo'n jonge nog speelse en zeker nog onbenullig
hond aan de lijn.

Misschien was dat ook wat deze man die je aansprak je wilde vertellen?

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" muilkorf kan toch geen kwaad ,? hierdoor gaat een hond toch niet ongelukkig van worden , 
mijn hond loopt altijd netjes naast mij , zonder te trekken als er een voet ganger voorbij komt loopt ie nog altijd netjes naast mij , maar kijkt wel naar de voetganger , als ie andere honden ziet loopt die nog altijd naast mij en negeert ze ,  tot waneer we in het park zijn , dan wilt hij wel spelen ( hij weet op straat word er gestapt en niet getreuzelt dus hondenschool heeft nog altijd geen enkele nut vind ik .. "
Als hij zo netjes naast loopt en verder weinig uitvreet naar mensen met wandelen behalve kijken dan is een muilkorf absoluut niet nodig. En als je een inbeslagname wil mijden vanwege een bijtincident je hond ook niet los laten spelen in het park met andere honden want hij/zij kan ook ruzie krijgen met een andere hond en ook daar kan je en hoop trammelant van krijgen. Dus... hondje aan de lijn : geen muilkorf nodig.

honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

Vind het maar een raar verhaal, je hond luisterd perfect, maar je wilt toch met een muilkorf gaan lopen... wat is het addertje???

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Ik denk dat er nóg geen addertje is. Kunst is dit addertje ook niet toe te laten in de toekomst. Ik loop in hartje Antwerpen met Byr. Regelmatig kom ik een jongeman tegen die met twee niet zo hondsociale honden (van hetzelfde ras als genoemd) aan de lijn maar zonder muilkorf, samen de smalle stoep domineren. Nu ben ik niet snel bang en ga eigenlijk nooit aan de kant met mijn hond, behalve op dat moment. Laat mij maar oversteken... De jongeman is niet echt aanspreekbaar hierover helaas. Met een goede hondenschool zijn problemen misschien niet altijd te vermijden, maar je komt er iig een heel stuk verder mee! Dus doen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amstaff bijt mens ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: een border pup
^