Luan na zijn AM/SRMA terugval: 6 maanden medicatie vrij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Eindelijk kan Luan weer zonder Prednoral.

We duimen mee en hopen dat er geen terugval komt.

Daan (Gast)

Fijn dat het zo goed gaat! Mijn hond heeft ongeveer hetzelfde (maar dan op zijn gewrichten, autoimmune polyartritis) en wij zijn nu ook de pred. aan het afbouwen. Daarnaast is hij onder behandeling bij tannetje. Wat bij ons trouwens ook goed geholpen heeft is hydrotherapie. Zwemmen in warm water. Hij is daardoor veel beter gaan lopen en heeft duidelijk minder pijn. Maar je zult, net als wij, wel genoeg tips krijgen. ;) Ik zag op het gegeven moment door de bomen het bos niet meer.  Je wilt het zo graag goed doen voor je hondje. Gelukkig gaat het nu steeds beter.  Maar het is een rotziekte.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik duim mee

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Fijn wij duimen ook dat het vanaf nu zo blijft

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Vandaag precies 1 week prednisolon vrij en het gaat goed! Vandaag contact gehad met Luan's regulier behandelend arts met de afspraak om elkaar hopelijk niet meer te spreken over Luan totdat hij weer ergens last van lijkt te gaan krijgen (wat hopelijk nooit meer is).

 

Vandaag ook weer bij Leida geweest. Zijn wervelkolom zat helemaal op zijn plek behalve bij zijn bekken. Het verbaasde me enigzins aangezien hij zoveel gestoeid heeft met Lenne en dat er lang niet altijd even rustig aan toe gaat. Leida legde uit dat zijn wervelkolom steeds flexibeler wordt en dus die klappen beter op kan pakken. Een aantal weken geleden hebben we ook een workshop balans en coordinatie gedaan. Luan loopt redelijk goed maar zijn achterhand is verzwakt (logisch). Ook heeft hij iets meer moeite met een draaiing maken in zijn linkerheup dan in zijn rechterheup. Op heupfoto's van begin van het jaar is te zien dat hij een iets slechtere aansluiting heeft in zijn linkerheup dan in zijn rechterheup. Mogelijk heeft  dit verband met elkaar en met het scheef zitten van zijn bekken. De tijd zal het leren. 

 

Verder heeft Leida een osteopatische behandeling (volgens mij) gegeven die zou moeten helpen tegen het snurken door zijn lymfenknopen vrij te maken. Zijn middenrif zat niet helemaal lekker dus waarschijnlijk komt daar het moeilijke ademhalen vandaan. Binnen een week of twee a drie zouden we effect moeten merken, anders heeft ze nog homeopatische middelen en chinese kruiden om dit proces te ondersteunen.

 

Begin december weer een afspraak en dan evalueren we ook hoe het gaat zonder prednison om te kijken of hij verdere ontgifting nodig heeft.

 

We hadden Luan trouwens op de weegschaal van de week en was me een hoedje geschrokken, 25,5. We hadden hem al minder eten gegeven maar het lijkt niet echt te helpen. Leida gaf aan dat ik nog minder eten mag geven, hij wordt nu echt volwassen en zijn spijsvertering gaat een stuk trager. Ik ga hem nu 400 gram geven terwijl in in het verleden hem amper op gewicht hield met 600-800 gram per dag. Mag wel weer 1-2 dagen in de week gaan BARFen om te kijken hoe zijn maag daarop reageert :)

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Fijn dat het zo goed gaat.

Ik merk zelf dat barf meer voldoening geeft dan kvv

Hopelijk is dat voor luan ook zo misschien als hij tijdje van de pred af

is dat hij weer wat meer mag hebben

 

 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik kan me voorstellen dat de prednison ook mede invloed heeft op hoeveelheid voer, enerzijds zijn er sowieso hongeriger door (dat zou nu bij Luan afgenomen moeten zijn) maar een lichaam verandert ook door die zooi en heeft ook tijd nodig .  En een volledig volgroeide hond heeft sowieso op een gegeven moment genoeg aan minder. 

 

Sadi zit nog in de afbouw. (op 5mg nu)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

We hebben Luan afgelopen dinsdag een castratiechip gegeven. Hij is nu al erg verliefd op Lenne en we hopen dat het hem meer rust in zijn hoofd gaat geven. 

 

Met betrekking tot zijn AM gaat het erg goed, hij doet het nog steeds prima zonder prednison. Ook loopt hij een stuk beter. Vorige week hadden we een workshop balans en coordinatie waar wel weer uit kwam dat zijn achterhand erg verzwakt is en we hebben oefeningen meegekregen om daaraan te werken, zal ook gewoon een kwestie van tijd zijn.

 

Hij is ook inmiddels een halve kilo kwijt en tegelijkertijd wat gespierder geworden dus we gaan de goede kant op :). BARF gaat ook goed, geen last meer gehad van een borrelbuik en zowel hij als Lenne genieten erg van het knaagwerk.

 

Tot zover het goede nieuws, minder goed nieuws is dat hij met name 's avonds buiten erg onzeker is en ook veel gevoeliger is voor geluiden. Dit kan komen door het stoppen met de prednison. Vandaag zijn we weer bij Leida geweest en ze heeft hem een invers voor prednison gegeven en wat chinese kruiden om te helpen met zijn onzekerheden 's avonds. Hopelijk gaat die prednison invers ook helpen bij zijn vacht want die is nog steeds drama. Leida heeft ook nog een keer zijn bekken en wat nekwervels rechtgezet, al zat er weer minder scheef dan vorige keer (de enige reden dat er op dit moment nog dingen scheef zitten is waarschijnlijk die andere kleine rode draak).

 

Ik hoop dat de kruiden aan gaan slaan, evenals de chip. In ieder geval weer een stapje verder gezet naar een gezonde evenwichtige toekomst voor Luan. Lenne heeft trouwens ook nog even bij Leida op de tafel gestaan maar die heeft helemaal niks, prachtig gezond ondeugend levendig pupje met een schitterende vacht :)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wat een super update om te lezen..., heerlijk 

 

Het was natuurlijk toch een beetje spannend hoe het zou uitpakken met het kleine rode draakje in combinatie met zijn medicatie afbouw, maar dat blijkt dus helemaal goed te gaan.

 

En hormonen..., ach..., zullen we het er maar op houden dat je blij mag zijn dat die gewoon goed werken 

Hopelijk gaat de chip snel werken en komt er een beetje rust bij het manneke.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wel fijn dat het nu goed gaat met Luan zonder de prednison

 

Balen van zijn vacht, hier twee heren die weer eens aan het verharen zijn geslagen, ik denkook oiv de hormone deels. Zucht. Hopelijk trekt het straks weer bij. Ik merk wel al nu, na anderhalve week dat er weer iets meer rust komt.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik durf niets meer te zeggen ;-)  ...

 

Ik ga het houden bij : Verder doen zo Luan!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Ik durf niets meer te zeggen ;-)  ...
 
Ik ga het houden bij : Verder doen zo Luan! "

 

 

Haha Kylie, die ene holist is het echt niet geworden hoor. Leida is heel down-to-earth en ze legt uit wat ze doet en waarom, wat ik met mijn boerenlogica wel kan volgen. Nu moet ik zeggen dat  ik toch wat meer bedenkingen heb bij de kruiden die ik nu geef, het is kleurloos en geurloos dus heb elke keer weer het idiote gevoel dat ik water over zijn eten aan het druppelen ben. Maar dat gevoel stop ik dan heel snel weer weg want ik vertrouw Leida enorm en met de chiropractie en de acupunctuur hebben we al zoveel bereikt, waarom zou ze hier dan fout in zitten...

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Wel fijn dat het nu goed gaat met Luan zonder de prednison
 
Balen van zijn vacht, hier twee heren die weer eens aan het verharen zijn geslagen, ik denkook oiv de hormone deels. Zucht. Hopelijk trekt het straks weer bij. Ik merk wel al nu, na anderhalve week dat er weer iets meer rust komt. "

 

Fijn dat je al wat begint te merken, ben echt heel benieuwd hoe dit bij Luan gaat uitpakken. 

 

Zijn slechte vacht komt door het lange prednisongebruik, daar word de vacht heel slecht van en hij verhaard er niet van. Nu heeft hij dus een slechte vacht en is hij het "niet verharen" gedeelte aan het inhalen met een enorme rui, hij loopt bijna in zijn blote kont op dit moment :D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"  
 
Haha Kylie, die ene holist is het echt niet geworden hoor. Leida is heel down-to-earth en ze legt uit wat ze doet en waarom, wat ik met mijn boerenlogica wel kan volgen. Nu moet ik zeggen dat  ik toch wat meer bedenkingen heb bij de kruiden die ik nu geef, het is kleurloos en geurloos dus heb elke keer weer het idiote gevoel dat ik water over zijn eten aan het druppelen ben. Maar dat gevoel stop ik dan heel snel weer weg want ik vertrouw Leida enorm en met de chiropractie en de acupunctuur hebben we al zoveel bereikt, waarom zou ze hier dan fout in zitten... "

 

Jamaar, ik had het niet over een holist hoor :-)  Ik denk dat sommige mensen inderdaad beter zijn dan anderen om een mens of dier in zijn geheel, zijn leefwereld en zijn "entourage" te zien

 

Wat kruiden betreft :  Er zijn zeker een heleboel kruiden die van belang zijn om iets op gang te brengen... te onderhouden... af te zwakken.  Alleen is het vaak moeilijk om te weten te komen of iets helpt. 

 

Er gaan vaak weken, soms maaanden overheen eer er verbetering is, tegen dan hebben velen het al opgegeven (ik ook hoor), en ja, als je wel volhoudt is het maar te hopen dat het echt helpt en niet voor niets geweest is.  Daarom is het zo goed om bij voorbeeld voor de honden al ervaringen en tips te kunnen lezen van andere baasjes die met eenzelfde of gelijkaardig probleem te maken kregen.  Die praktische kennis is al heel mooi meegenomen.

 

Nee dus, ik zat gewoon met die vervelende wetmatigheid in m'n hoofd dat juichen toch regelmatig afgestraft lijkt te worden.  Dat komt me net iets te dikwijls zo uit.  "Nee, al 12 jaar met deze auto zonder..." en 's anderendaag rijdt er iemand achterop me in... enz... 

 

Ik hield mezelf dus gewoon in om te hard te gaan juichen bij het nieuws dat ik las.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

"  
Jamaar, ik had het niet over een holist hoor :-)  Ik denk dat sommige mensen inderdaad beter zijn dan anderen om een mens of dier in zijn geheel, zijn leefwereld en zijn "entourage" te zien
 
Wat kruiden betreft :  Er zijn zeker een heleboel kruiden die van belang zijn om iets op gang te brengen... te onderhouden... af te zwakken.  Alleen is het vaak moeilijk om te weten te komen of iets helpt. 
 
Er gaan vaak weken, soms maaanden overheen eer er verbetering is, tegen dan hebben velen het al opgegeven (ik ook hoor), en ja, als je wel volhoudt is het maar te hopen dat het echt helpt en niet voor niets geweest is.  Daarom is het zo goed om bij voorbeeld voor de honden al ervaringen en tips te kunnen lezen van andere baasjes die met eenzelfde of gelijkaardig probleem te maken kregen.  Die praktische kennis is al heel mooi meegenomen.
 
Nee dus, ik zat gewoon met die vervelende wetmatigheid in m'n hoofd dat juichen toch regelmatig afgestraft lijkt te worden.  Dat komt me net iets te dikwijls zo uit.  "Nee, al 12 jaar met deze auto zonder..." en 's anderendaag rijdt er iemand achterop me in... enz... 
 
Ik hield mezelf dus gewoon in om te hard te gaan juichen bij het nieuws dat ik las. "

 

 

Hahah oeps, totaal verkeerd geinterpreteerd. Kan me namelijk nog herinneren dat we een paar maanden geleden een discussie hadden over holisten :).

 

Luan met zijn pech zal vast nog wel een keertje in de kreukels liggen hoor, dus al te hard hopen doen we ook niet :). Wel gewoon genieten van de momenten dat het goed gaat!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja, een beetje positief zijn mag wel hoor

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik ben zo vrij geweest om de link van je topic door te geven aan de eigenaar van een jonge Berner bij welke hersenvlies ontsteking is geconstateerd. (nog geen lid van HP bij mijn weten) maar kan me voorstellen dat info in zo'n situatie van harte welkom is en je hebt met Luan toch heel wat ervaring (als ik dat zo mag zeggen, ook qua afbouw van de medicatie e.d.)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Weer even een upje voor dit topic. Luan is inmiddels een half jaar medicatie vrij en het gaat nog steeds goed in de zin van dat hij geen terugval heeft gehad.

 

Vandaag ben i weer bij Leida geweest (complementair dierenarts) met allebei. Lenne omdat ze een kruin in haar vacht had op haar heupen. Luan omdat zijn vacht onder de kruinen zit op zijn achterhand en omdat het tijd is voor controle.

 

Eerst Lenne maar, had haar in geen maanden op de weegschaal gehad en dat bleek ook wel, ze weegt inmiddels 16.2kg. De puppytijd is echt voorbij. Haar bekken stonden een beetje scheef waardoor ze die kruin had gekregen. Niet zo gek als je de acrobatentoeren ziet de ze uithaalt. Mevrouw denkt af en toe echt dat ze kan vliegen ;)

Bekken staan nu weer netjes recht en hoef haar niet meer mee te nemen voor nacontrole tenzij ik weer ergens iets raars ontdek.

 

Waar Lenne niet bij de tafel vandaan te slaan was, was Luan inmiddels onder Leida haar bureau gekropen in de hoop dat we hem zouden vergeten. Lenne met veel moeite van de tafel afgekregen en Luan erop. Hij zat weer flink in de knoop wat toch betekent dat we iets te lang ertussen hebben laten zitten.

 

Alles is weer rechtgezet en daarna heeft Leida zijn heupen ook nog osteopatisch behandeld zodat de verstoppingen uit zijn lymfen weggaan en alles hopelijk een beetje soepeler wordt. Verder hebben we oefeningen meegekregen om zijn achterhand te versterken ter voorkoming van latere problemen.

 

We kregen een compliment over zijn gewicht: 21.85kg, als je dat vergelijkt met september vorig jaar 25.5 dan zijn we een heel eind in de goede richting, misschien nog een half kilootje eraf.

 

Luan ondergaat de behandeling altijd gelaten. Hij vindt het heel spannend, steunt erg op mij maar volgens mij weet hij wel dat hij zich daarna beter voelt. Wat ik een heel mooi moment vond was dat toen Luan het erg moeilijk vond op de tafel, Lenne er ook op sprong en bij hem kwam liggen, volgens mij echt om hem te ondersteunen <3

 

Daarna zijn we nog lekker even naar het bos geweest, alle spanningen eruit gerend. Lenne vloog letterlijk door het bos en Luan liep ook een stuk soepeler. Ben zo blij dat ik ze op deze manier kan ondersteunen :)

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Fijn dat het zo goed gaat met luan en al zolang medicatie vrij is. En wat is hij een hoop afgevallen zeg, werd hij door de medicijnen dikker?  Luan en Lenne hebben echt een speciale band?

En Lenne is al een flinke meid zeg ze weegt al meer dan Zyra. 

lieke (Gast)

Herkenbaar je hele verhaal. Hier een hondje met een andere variant immuunziekte. Ook hier nu onder controle na maanden zeer veel medicatie en bijwerkingen. Wat ik me afvraag:.Wat doe jij tegen teken en vlooien?. Ik ben bang om chemische middelen te gebruiken maar wil hem wel goed beschermen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Fijn dat het zo goed gaat met luan en al zolang medicatie vrij is. En wat is hij een hoop afgevallen zeg, werd hij door de medicijnen dikker?  Luan en Lenne hebben echt een speciale band?
En Lenne is al een flinke meid zeg ze weegt al meer dan Zyra.  "

 Kan goed ook door medicatie komen. Door de prednison kunnen ze aankomen, maar door de prednison kunnen ze lichamelijk en conditioneel ook minder aan dus ook minder beweging. Maar zich wel dorstiger en hongeriger voelen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hartstikke fijn dat het zo goed gaat met je heerlijke duo Kelly!

Wat zul je blij zijn dat je de juiste ondersteuning voor Luan gevonden hebt. Ik hoop dat de stijgende lijn zich voort mag zetten, de resultaten liegen er iig niet om, top! 

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat het zo goed blijft gaan! 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^