Wat heeft Ben?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben maakt sinds vanmorgen hele rare geluiden. Alsof er iets vast zit in zn neus en hij op dat moment geen lucht krijgt..

Bryan laat Ben niet meer met rust.. Gaat de heletijd rustig naast Ben zitten en likt hem..

Ben beweegt wel gewoon, likt Bryan ook terug.. Ik ga ze zo even kort uitlaten voor de deur als plasrondje.. Kijken hoe dat gaat.

Als Ben over n uur nog zo doet ga ik met m naar de dokter. Ik heb er geen goed gevoel bij. Als t nou 1x was.. Maar hij doet t al de hele ochtend elke keer :(

Weet iemand waar Ben lAst van kan hebben? Hij heeft ook een paar keer overgegeven, een beetje een gele drab.. Gister avond gaf hij ook een keer over.

Omdat Ben normaal nooit ziek is heeft hij hier geen dierenarts.. Maar 2 uur rijden hier vandaan. Dus als t doorzet moet ik naar n vreemde dierenarts.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat heeft Ben?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Lijkt het op opsnuiven??? Zoals wij doen als wij snot opsnuiven? Maar het lijkt 10x heftiger bij een hond. Het kan heel goed zijn dan, dat Ben misschien een griepje heeft.

Onze vorige hond heeft dat ook wel eens gehad, gaf daarbij ook over. Wij zijn toen ook naar de DA geweest en die zei dat het een griepje was. Ziko heeft iets er voor gekregen en het was binnen een paar dagen over.

Natuurlijk kan het bij Ben iets anders zijn, dus ik zou wel even langs de DA gaan. Die gele drab = gal trouwens, heeft Ben wel iets gegeten? Wat voor indruk maak Ben? Is hij gewoon als normaal, of is hij wat lomer?


honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Hmm t geluid.. Heb je wel eens n bulldog gehoord die even wat aan zn neus had? Bij bulldoggen hoor ik t heel vaak.. Maar heb t nog nooit gehoord bij n jack russel. Hij doet t ongeveer 10x per uur en ademt dan ook eventjes raar, kort.

Hij lijkt normaal.. Zal m na t korte uitje even wat eten geven. Hij heeft volgens mij wel gedronken vandaag.

Hij is verder niet heel anders. T is ochtend en normaal slapen we op dit tijdstip.. Dus hij ligt gewoon bij me in bed en ik zit er bij. En Bryan zit erbij natuurlijk.

Bryan geeft me de indruk dat ie voor Ben wilt zorgen.. Die is ook een stuk rustiger dan normaal.

Ben ligt nu gewoon te slapen.

Ik kan rond 11 uur naar de dierenarts als t niet veranderd

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dat zal schrikken zijn Esther.

Ik moest gelijk denken aan reverse sneezing, zelf geen ervaring mee, maar wel vaker over gelezen hier op HP.

Kijk hier maar eens voor de uitleg..., reverse sneezing

op youtube zijn ook filmpjes te zien, kan je vergelijken of het er op lijkt wat Ben doet.

Hopelijk is dit het, want dat is behalve schrikken niet ernsitg...., anders succes.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ja Ben is wel n beetje mn lievelingetje dus als die iets vreemds doet..
Maar hij heeft t nog nooit eerder gedaan en nu ineens zo veel.. Bij de 1e keer dacht ik gewoon dat er even wat vast zat..

T geluid lijkt er wel op, even gekeken. Alleen Ben doet t veel korter. Ben gaat zitten, snoet omhoog, maakt n paar van die gekke geluiden en beweegt dan n beetje vaag mee.. En dan gaat ie weer slapen.

Als ik ga lopen loopt ie gewoon mee.. Kwispeld gewoon.. Oren zijn gewoon koud.. Hij wilt ook spelen..

Maar toch maak ik me zorgen.. Hoewel ik bij Ben snel de bib heb als die iets geks doet.

Ben en Bryan hebben wel n paar keer gezwommen in niet heel goed water. Ze mogen er nu ook niet meer in. Toen ze er nog in zwommen leek t gewoon n normaal meertje.. Nu komt er n riool/rotte vis geur vanaf en vliegen er constant meeuwen. Door die meeuwen liggen er ook overal dode visjes. Ben en Bryan pakken die visjes beide niet van de grond af en Ben heeft ze niet eens aangeraakt. Maar t lijkt me dat als t daarvan komt dat Bryan dan ook problemen zou moeten hebben en die is gewoon normaal.. Denk dat t n week geleden is toen ze er voor t laatst in sprongen. Ben is er toen alleen met zn pootjes in geweest en Bryan echt n half uur ofzo.. Nu laat ik ze daar niet meer los dus dat kan niet meer.

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

hoi esther, mijn hondje heeft wel eens last van reverse sneezing maar niet in de freeqentie die jij nu beschrijft. Enige advies wat ik je wil geven bij twijfel toch maar de dierenarts bellen. Succes hoor en laat je nog wat weten?':-)   Groetjes Astrid

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Hij ligt nu al n tijdje normaal te slapen.. Maar denk dat ik toch wel even met m ga straks. Laat ik m gelijk even enten, dat is ook alweer n tijdje geleden.

Maar ik schrok er echt van vanmorgen :( dacht zelfs even dat ie doodging :o

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Het kan een keelontsteking zijn. Dan maken ze ook zo'n geluid als reverse sneezing.
Ook lijkt t een beetje op kennelhoest, maar dat is het niet.
Hier hebben ze t vorig jaar ook gehad...ook in een sloot gezwommen. Ben naar de DA geweest en kreeg alleen voor de oude hond antibiotica mee (die andere honden hebben veel meer weerstand).
Ze kunnen er echt erg last van hebben, ook het blaffen ging even niet meer. Maar na een paar daagjes waren ze helemaal opgeknapt.
Ik was voor de kuur en prik en DA-bezoek zo'n 55 euro kwijt. Dan weet je ongeveer de kosten ook meteen. Maar weet niet of jouw Ben hetzelfde heeft.
Succes en beterschap

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben is 6 dus niet oud.. Maar niet geent dus daar ga ik commentaar op krijgen. Ik ben niet zon fan vAn enten en Ben is bij zn laatste enting 2 dagen ziek geweest.

55 euro vind ik meevallen.. Maar al kost t 500.. Als mn Ben maar weer normaal word! :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou je hondje niet enten als hij al niet helemaal fit is. De kans is dan groot dat het lijf de enting en de ziekteverwekkers in de enting niet aan kan en je hondje dus nog veeeel zieker word. Er zijn zelfs honden overleden na op die manier te enten. Een da behoort de enting ook af te raden bij een zieke hond, maar helaas doen ze dat niet altijd.

Maakt je hond geen geluiden om te spugen? Omdat je zegt dat hij mee beweegt?

Als het reverse sneezing is, kan het zijn dat er wat achtering zijn keel/neus vast zit. Bijvoorbeeld een grassprietje. Laat de da daar maar naar kijken en stel die enting nog even uit ;-)

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ik ent ook niet hoor. Hier worden ze er ook ziek van.
De laatste enting is 3 jaar geleden geweest.(ivm een nieuwe pup in huis) En daarvoor.... zelfs de pupenting (laatste).
Arme Ben...snel beter worden hoor

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb t paspoortje even opgezocht, laatste enting is 4 jaar geleden. Shame on me. Bryan is tot oktober geent. Bryan heeft geen pupentingen gekregen.. Alleen de cocktail. Die is niet ziek geworden.. Maar die dierenarts gaf me net geen preek..

Ik zeg wel gewoon dat ik zn paspoort niet kon vinden :-) scheelt commentaar over de enting. Mn eigen dierenarts weet hoe ik denk over enten.. Dus de zegt er niks over. Maar om even van drenthe naar noord holland te gaan, wat dan met de trein moet wat weer 3,5 uur duurt enzo.. Kan ik beter even hier naar n dierenarts gaan.

Blij dat t waarschijnlijk niks ergs is maar jullie gewoon zeggen griep/keelontsteking.. Nu durf ik weer gewoon n glas drinken te halen zonder Ben mee te nemen haha.

Hij maakt geen kortsgeluid, kotsen klinkt anders. T klinkt echt alsof ie eventjes geen lucht krijgt, benauwdachtig

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk dat er dan idd iets van een grassprietje dwars zit, wat hij met reverse sneasing eruit probeerd te krijgen. Vaak is tussenkomst van de da wel noodzakelijk omdat ze het met reverse sneasing er niet uit krijgen.

Ik zou dus wel even langs de da hiervoor. Je hondje heeft er namelijk wel last van en het zorgt voor irritatie en kan voor ontstekingen zorgen.

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

denk even aan kennelhoest ? Komt hij geregeld in kontakt met andere honden ? Zou ook naar Da gaan hoor !

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als het een keelontsteking is (denk het niet, maar het komt op dit moment wel vaak voor lijkt wel), laat je dan niet afschepen met antibiotica! Een keelontsteking gaat net als bij ons mensen vanzelf weer weg. Je kan hem dan een handje helpen met tijm honing of manuka honing (natuur winkel of detuinen.nl). Ook kan je proberen om zijn weerstand te verhogen met bijvoorbeeld echinacea en zeewier.

Voor ik het wist had de da in mijn kat een ab prik van 14 dagen gezet en mijn kat was erger ziek van de prik als van de kwaal.. Mijn bouvier begon kort daarna ook dezelfde symptomen te geven als mijn kat en die is vanzelf genezen mbv bovenstaande extratjes door haar voer.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

" denk even aan kennelhoest ? Komt hij geregeld in kontakt met andere honden ? Zou ook naar Da gaan hoor ! "


Eigenlijk alleen met Bryan.. Ben is n beetje n mensenhond.
De laatste keer dat ze met de uitlaatservice zijn meegeweest is ook al zeker n maand geleden. Misschien zelfs langer.
De hond van n vriendin waarmee ik wel eens wandel was de afgelopen maand loops dus ook die is niet geweest.

Geen antibiotica bij keelontsteking.. Oke :-)

Ik ben zelf trots op hoe Ben in zn vacht zit.. Glanst mooi enzo.. Hij beweegt voldoende.. Eet goed.. Dus denk dat weerstand t probleem niet zo is. Ik bedoel, bij mensen kan ook iedereen ziek worden toch? :-)
En als t idd n ontsteking is bestaat de kans dat Bryan t ook krijgt.. Maar Bryan is natuurlijk wel 5 jaar jnger en niet geholpen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een mens die niet ziek word, heeft een hoge weerstand. Een mens die wel ziek word, heeft een zwakkere weerstand ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben is voor t eerst ziek.. In 6 jaar. Buiten die ene enting dan.. Maar dat is anders
Dus weerstand..

Maar nu is t zorg dat ie beter word :-)

Ieder mens is wel n keer ziek.. Alleen de een is 1x per 5 jaar ziek en de ander 4x per jaar. T kan gebeuren. Dus bij honden ook.

Straks eens bij n dierenarts zien wat Ben heeft

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Klopt, maar op het moment dat de ziekteverwekker je echt ziek kan maken, heb je een verzwakte weerstand. Tijdens ziekte heb je ook een verzwakte weerstand. Dat is alles wat ik probeer te zeggen ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

heeft tie niet gewoon kennelhoest (beginnend)
overkomt iedere hond wel een keer hoor
mensen zijn op hun tijd ook weleens verkouden of ziek

er heerst altijd wel kennelhoest, zeker in de "zomer"maanden

ik ben niet voor zelf uitzieken, want er kan bij kennelhoest (wat een virus is en wel zelf moet herstellen) vrij makkelijk een lelijke bacterie komen die problemen in keel en longen veroorzaakt
en dan is hulp van de dierenarts zeer gewenst

en alleen een da kan bepalen of dat zo is, daar is tie arts voor he, en wij niet

Ik heb een zeer zieke hond gehad van kennelhoest, niks zelf zomaar overwinnen, maar
dat schoot mooi zn longen in en zijn we weken bezig geweest hem weer goed te krijgen

Als het zoiets is kan het heel mild verlopen, maar net als bij mensen, hoeft dat helemaal niet
het even niet opletten van het afweersysteem heeft overkomt ieder levend wezen wel eens.

verstandig hoor, om even de da te laten kijken
kan ook nog iets in zn neus zitten, en daar zal toch ook de da even aan te pas moeten komen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Kennelhoest is dan ook anders al een keelontsteking ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

tja, dat weet ik ook wel, ff lezen he Roos ':-)

ik schreef: kennelhoest is een virus (en moet de hond zelf overwinnen)
maar mijn ervaring is dat bij kennelhoest heel makkelijk ook bacterieen een rol
kunnen gaan spelen die een ontsteking veroorzaken in keel en/of longen !!!

en daar heb je de da vaak wel bij nodig, zulke ontstekingen als (indirect) gevolg van
kennelhoest kunnen chronische longproblemen veroorzaken
sterker nog, heel jonge honden kunnen er dan zelfs aan overlijden, omdat ze het slijm
inclusief ontstekingen niet meer goed weggehoest krijgen.

ik heb wel moeten waken bij 1 van mijn honden en moete kloppen en helpen om de longen
weer schoon te krijgen

dat hoeft helemaal niet, maar kennelhoest kan (net als griep bij mensen) nare gevolgen hebben
en dus vind ik dat TS er heel verstandig aan doet dit even bij een arts te laten beoordelen

dat staat er dus he, niet dat kennelhoest keelontsteking is, dat lijkt me namelijk nogal duidelijk

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zeg ook niet dat jij zegt dat kennelhoes een keelontsteking is. (ff lezen he :-)) Ik maakte de opmerking voor Ts omdat het net leek of je wilde zeggen dat mijn advies waardeloos was en alsof een keelontsteking automatisch te maken heeft met kennelhoest.

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

het kan ook geen ontsteking zijn en bv. "zuurbranden", denk er nu ineens aan als hij ook wat gal overgeeft, kan hij "hoesten" door het "zuur" in z'n keel. Wij zijn geen DA-en, dus afwachten wat die zegt zal het verstandigst zijn !!!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben is opgehouden met geluidjes maken. Ik viel in slaap met Ben op mn schoot. Net was er even bezoek en toen deed ie t ook niet, hij was gewoon vrolijk en blij.

Wel ff gebelt.. Als ik m nog n keer hoor kan ik er direct heen :-) (naja eerst weer bellen om te vertellen dat ik kom)

Ik laat Ben vandaag niet alleen. Ik doe dus geen boodschappen voor mezelf (bestel wel wat ofzo) en Ben mag ff met alles mee. Dus zodra die weer dat geluid maakt hoor ik t wel. En als ik slaap ook, want ik schrik er wakker van.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik dacht, ik kijk even naar die filmpjes en ja hoor, DJ hier heeft dit ook weleens. Onze Shi-Tzu Savannah die we voor DJ hadden, had dit altijd heel vaak. DJ heeft het alleen als hij zich druk maakt om iets. Of als de baas thuis komt, dan is hij helemaal blij en zo en dan krijgt hij dit ook.
Wat ik dan doe is eigenlijk precies wat ze in het filmpje ook doen, en het gaat dan gauw over.

Nu horen wij de hond van Esther niet en zien hem ook niet maar ik denk (ook vanwege het feit dat hij het heel even heeft en daarna weer gewoon doet alsof er niets is) dat Ben dit ook heeft. Het is niet ernstig en kan geen kwaad. Behalve denk ik, als de hond erin blijft. Maar dat heb ik zelfs met onze Savannah niet gehad en die had het wel heel vaak en veel.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

bij reverse sneezing (als het erg is, en het kan soms erg benauwd zijn voor de hond)
helpt het om over de keel te masseren heel rustig van boven naar beneden
je voelt dan ook een kramp in die keelspieren, als je rustig iets stevig masseert
ontspant het vaak

wat ook helpt is een slokje water proberen te laten drinken, of iets te laten eten
een normale slikbeweging haalt de kramp er vaak uit

ik heb ook een hond gehad die het behoorlijk ernstig had
de 1e keer zei  ik tegen de da "het lijkt wel of hij binnenste buiten niest"
die man schoot hard in de lach, want op een naieve manier had ik het exact juist omschreven
de nieskramp neigt naar binnen ipv naar buiten, is niet dodelijk of ernstig, maar wel hinderlijk.

masseren helpt, en je leert dan ook voelen hoe je het moet doen ;-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Mijn vorige hond had er erg last van en eigenlijk hielp niks. Wrijven over zijn hals niet. Water of eten kreeg ik niet naar binnen. Alles geprobeerd en op verschillende manieren. Soms duurde het gewoon erg lang en het is best een heel sneu gezicht. Het enige wat gelijk hielp was heel kort even mijn hand voor zijn neus houden.

Voordat ik u gelijk boze reacties ga krijgen.....nee, ik ging zijn neus niet dicht drukken en ook zijn neusgaten niet blokkeren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat hij hoest, verkouden is . Honden hoesten heel raar. Toch maar dokter gaan hoor.....veel beterschap, iets ergs zal het zeker niet zijn.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Hij heeft t geluid de hele middag niet gedaan. Tijdens t uitlaten liep ie niet anders mee dan normaal, bleef op sommige stukjes iets langer snuffelen misschien. Hij heeft tijdens t uitlaten nog n keer overgegeven net maar er kwam niks uit.

Ik laat m voor 10 uur nog n keertje uit en houd m ook komende nacht de hele nacht bij me. Hij zit nu gewoon lekker om zich heen te kijken, dat doet ie altijd als ie net uit geweest is.

Naar mijn idee gaat t beter dan vanmorgen.

Hij eet en drinkt gewoon.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat heeft Ben?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Alaska, waar online te bestellen?
^