Wandelen met ongeleid projectiel - u-lead, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Zoals sommigen wel weten hebben we thuis een rottweiler van 10 maanden oud, Rhowdy, waar praktisch nooit mee gewandeld is. Op een gegeven moment durfde ik het gewoon niet meer omdat ze te sterk voor me werd, en ik dus al bang werd van de gedachte  alleen al om te wandelen. Ik ben 19 jaar, woon nog bij mijn ouders, en Rhowdy is dus van hun. 

Nu ga ik een laatste poging doen om haar toch te kunnen leren wandelen, door middel van de u-lead. Mijn plan is om heel veel te trainen en te oefenen, maar dat ging nou eenmaal niet omdat ik constant omvergetrokken werd. Vanavond komt een vriendin langs en gaan we een rondje wandelen om te testen of ik haar nu wel kan houden, zodat ik kan beginnen met trainen. Ik ben echt enorm zenuwachtig, wat natuurlijk niet goed is, maar ik kan er niets aan doen. Ik krijg pas zelfvertrouwen als ik zie dat het allemaal goed gaat, en ik hoop dus maar dat dat ook gebeurd.. 
Ik verwacht ook niet dat dit binnen een maand gaat lukken, begrijp me niet verkeerd.

Nu had ik het idee om ( als ik haar nu inderdaad kan houden), voortaan 3 of 4x per dag een kwartiertje te wandelen, en dan dezelfde route. Totdat dat goed gaat.
De vriendin die vanavond langskomt heeft een paar keer met haar gewandeld toen Rhowdy nog een stuk jonger was, en zei dat ze haar op de heenweg altijd liet snuffelen, en op de terugweg liep ze dan netjes mee. Wat denken jullie? Moet ik de riem kort houden en stil staan zo gauw ze trekt, of haar de eerste keer gewoon laten snuffelen en alles in d'r op laten nemen? 
Ze denkt daarom ook dat 15 minuten lopen te kort is, omdat Rhowdy dan nog veel te druk en enthousiast is, iets wat na een half uurtje wat minder wordt. Zal ik 15 minuten wandelen, of toch elke dag een uur? 

Zijn er nog meer tips? Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om een rottweiler te trainen hoe ze moet wandelen, maar ik vind het zo zielig dat ze alleen maar binnen zit en beetje in de tuin.. Ik wil het echt proberen, maar m'n hart gaat al sneller kloppen als ik denk aan wandelen, andere hond tegen komen, mensen tegen komen waar ze PER SÉ naartoe wil.. Oftewel, haar niet onder controle hebben. 
Mijn droom is om gewoon heerlijk te kunnen wandelen zonder zorgen.. Lekker eropuit. We wonen in een klein dorp met veel polder eromheen, dus het is heerlijk wandelen hier.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen met ongeleid projectiel - u-lead, tips? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

neem lekkers mee..
vraag de aandacht van je hond probeer em te laten volgen het snoepje in je hand te laten volgen..

trekt de hond te veel nog.. weizig je route draai om en loop verder.. zodat de route onvoorspelbaar is voor de hond.

beloon goed gedrag en bewaar je rust

neem je voor dat je de heeeelleee dag gebruikt voor die kleine wandeling

als je deze instelling hebt dan zul je zien dat je veel sneller resultaat boekt dan dat je jezelf en de hond wilt pushen.



als je een andere hond tegenkomt vraag je jou hond zn aandacht met lekkers.. of een speeltje
dan ben jij veeeel belangrijker en interesanter dan de rest van de wereld.

het feit dat je open staat om te trainen.. advies vraagt en het gewoon gaat proberen is al super

geloof in jezelf en in de hond ;-)

succes en veel plezier

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb respect voor je dat je dit toch allemaal wilt gaan proberen. Ergens vraag ik me ook af waar je ouders zijn in dit verhaal want het is immers hun hond?  Heel veel tijd zul je erin moeten steken... de herplaatser golden retriever die we hadden kon het ook niet. Hij was een ramp met wandelen en trok de striemen in je handen... (Ik weet nog dat ik s'winters blij was dat ik handschoenen aan kon doen om dit te voorkomen haha).

Ik heb hem vervloekt soms maar ben doorgegaan, heb een stevig tuig voor hem gekocht ipv van de gare slipketting die hij van z'n vorige baasje had. En dat was ook een sterke hond van 35kg. Terwijl ik zelf maar een krappe 50kg weeg. Probeer zo rustig mogelijk te vertrekken thuis, vooral als ze al opgewonden raakt als je der riem pakt. Probeer haar rustig te krijgen voor vertrek. Neem snoepjes voor haar mee om haar aandacht mee te krijgen en haar te belonen. Trekt ze je vooruit blijft dan stilstaan tot ze de spanning op de lijn zelf weer weghaalt. Roep haar desnoods bij je en beloon haar. Verzet geen stap als ze begint te trekken..rottweilers zijn zo ontzettend slim dus je moet echt consequent zijn. Laat haar snuffelen daar worden honden rustig en zelfverzekerd van.. Maar zorg dat je haar een commando leert als ze toch mee moet komen. Beloon haar dan weer als ze meekomt. Maak er iets leuks van... Ik kon uiteindelijk super wandelen met mijn golden en genoot van elke wandeling, helaas heb ik hem vorig jaar moeten laten gaan...

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

De tip van aandacht vragen met een snoepje is een goede.
Die zou ik zelfs nu al gaan oefenen, in de tuin. Neem superlekkere beloningen, en klak met je tong. Als hij kijkt beloon je. Dat kun je nu al doen. Ook kun je wandelen zonder trekken en het lopen naast jou al oefenen in de tuin.

Lees het boekje " Help mijn hond trekt" van Turid Rugaas eens, daar staat stap voor stap hoe je dat met een aandachtsgeluidje goed kan oefenen, in de tuin. Als dat goed gaat, dan kun je een stukje de straat op.

Moe maken doe je ondertussen thuis met zoekspelletjes. Hou hem lekker bezig met zoeken en snuffelen, geef hem denkspelletjes. Je kunt ze kopen, die van Nina Otterson zijn super maar duur, je kunt ook zelf dingen maken. Er staan veel tips op internet, daarmee kun je hem geestelijk erg moe maken, maar op een rustige manier. Let op dat je het niet te moeilijk maakt, dan gaat hij zichnfrustreren, en dat wil je niet.

honden page profiel --

honden foto van -

Bedankt! Ter reactie, en aantal vragen: 

1. Wij hebben frolic snoepjes in huis, kan ik die gebruiken? Ik wil niet dat ze snel dik wordt..?
2. Zal ik de komende week elke keer hetzelfde korte rondje lopen? Zal dat helpen om te wennen?
3. Zal ik anders eerst 1a2 weken in de tuin en in het huis gaan oefenen met het terugroepen, voordat ik ga wandelen, of zal ik gewoon gaan beginnen? 
4. Is het slim om eerst een uur met haar te spelen, thuis,voordat we gaan wandelen, zodat ze moet is?
5. Aangezien alles nieuw is, zal ik haar toelaten te snuffelen? Probleem bij haar als ze snuffelt is dat ze enorme kracht zet om bij HET plekje te komen. 


Bedankt voor de hulp! Gastinnetje, het is heel bemoedigend te lezen dat het met jouw golden ook goed is gekomen. Hoe lang heeft dat geduurd? Ik heb geen haast met resultaat, maar een beetje een tijdsinschatting is wel fijn. Bedankt voor het delen van jouw verhaal. 

Ik begin er steeds meer vertrouwen in te krijgen. Als ik een 'plan van aanpak' in mijn hoofd heb, ben ik al een stuk zelfverzekerder, vandaar de vele vragen.

Ik ga kijken naar het boekje van Turid, heb er al veel goede dingen over gehoord!
Als anderen het kunnen moet ik het ook kunnen toch?! :-D

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Balou was en is soms nog een ongeleid projectiel. Vooral met andere honden in de buurt besta ik niet meer.Ik zou eerst kijken of hij in de tuin wel aandacht voor je heeft. Wij hebben eerst met Balou in de tuin geoefend totdat hij door had wat wij nu van hem wilden. En daarna ssteeds iets verder van huis. De tweede week kwamen wij de straat nog niet uit want hoe verder weg we gingen hoe spannender hij het vond en dan lette hij weer niet op mij.

En altijs belonen met snoepjes! En als hij niet oplet gewoon een andere kant oplopen (voor zover dat kan met een sterkte hond) zodat hij je wel moet volgen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

ALs je bang bent dat hij te dik wordt, dan geef je minder eten in zijn bak. Das niet zo moeilijk. Zoek uit wat hij echt lekker vindt, zijn dat frolics is dat goed, zijn dat spruitjes is dat ook goed, maakt niet uit.


Ik zou zelf een paar dagen in de tuin oefenen voordat je de straat op gaat. Zeker de eerste oefeningen zijn heel goed in de tuin te doen.


En het idee om de wandelingen kort te houden zou ik ook aan vast blijven houden. Hij is het niet gewend en de kans dat hij te veel stress te verwerken krijgt is groot, en daarvan wordt hij hyper.


Als je hem moe wil maken, doe dan lekker denkspelletjes, geloof me, daar worden ze doodmoe van.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Pff ik zou er geen tijd aan kunnen vastprikken hoelang het bij mijn hond geduurd heeft. Hij leerde wel snel.. (denk ik) maar ik schat toch wel een half jaar of zo voordat het écht goed ging. Maar op een gegeven moment merk je al dat het beter gaat (soms ook weer wat slechter natuurlijk) maar op zo'n moment weet je dat je op de goede weg zit en dat was voor mij een goede motivatie zeg maar.

Maar zelfverzekerd zijn is zo belangrijk, laat je zelf niet opjutten door je hond. Probeer kalm te blijven ook al "misdraagt" ze zich. Ben vastberaden in wat je wilt, b.v. nee ze mag écht niet doorlopen als ze trekt. En niet soms toestaan en dan weer niet. Soms sta je lang stil voordat je verder kunt lopen dat is heel frustrerend... Om andere honden heenlopen met een boogje is niet erg. Mijn golden wilde ook overal naartoe. Maar was ook moeilijk tegen andere reuen soms. Laat je hond dan eventueel passeren met jouw ertussen dan is het minder confronterend.

Ben er nu weer mee bezig alleen nu met onze pup van 14 weken... Al is dat vanaf 0 beginnen en misschien wel makkelijker haha. Onze pup heeft nog amper kracht om te trekken.  Maar dat is ook een boef en hij probeert ook van alles.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nog iets waar ik aan dacht... Probeer het een beetje te timen wanneer je gaat oefenen met snoepjes. Als ze haar maag al vol heeft zal ze minder willen werken voor haar snoepjes. Of je moet écht iets superlekkers vinden om haar mee te belonen haha.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

" Nog iets waar ik aan dacht... Probeer het een beetje te timen wanneer je gaat oefenen met snoepjes. Als ze haar maag al vol heeft zal ze minder willen werken voor haar snoepjes. Of je moet écht iets superlekkers vinden om haar mee te belonen haha. "

Dat is inderdaad wel slim! Balou moet ''werken'' voor zijn eten. In de ochtend en middag oefen ik en heeft hij nog geen eten gehad. en heeft dus honger! Dat werkt echt een stuk beter als je zijn aandacht wil. En dan in de avond krijgt hij gewoon de rest van zijn portie van die dag in de voerbak :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

een goed boek als het gaat om het afleren van trekken aan de riem vind ik "help, mijn hond trekt'. Lady was ook echt een stuiterbal aan de lijn..en waar Lady ging..moest ik vaak volgen of met de hakken in het zand ;-).. We hebben al veel geprobeerd om dit af te leren, de eerste GT kwam met een slipketting aan, we hebben een Gentle Leader geprobeerd bij een ander, omdraaien geprobeerd etc etc.. Maar wat ons uiteindelijk geholpen heeft is de methode van het boek 'Help, mijn hond trekt' van Turid Rugaas :-)

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Vind super goed dat je dat voor je hond wil doen..en mss is ook zekers goed om je ook goed te verdiepen in het ras rottweiler en z'n karakter,,de zijn boeken zat,en genoeg info te vinden bij rottweiler clubs.
Rottweiler is Geen beginners hond....en je zegt al ben dat je bang bent met wandelen,, zorg ervoor dat je dat niet bent voordat je de deur uitgaat,,want anders neem hij de leiding.

Maar wat ik afvraag waar zijn de ouders? Wat doen hun met uitlaten? Als gezin moet je samen met hond bezig dat hij jullie als leider/baas ziet, anders heb je kans dat de hond jouw als eenmans baas ziet en dat kan gevolgen hebben,,voorbeeld,,hij laat je ouders niet bij jouw toe en gaat er tussen staan..(maar ligt puur aan z'n karakter)

Tips,,,
Speel eerst flink in tuin dat hij moe word,En oefen met hem eerst in tuin of veldje waar niemand is.
Maar doe ook hersenwerk,(dingen leren/commando's)
Zoals kom hier,zitten,af,volgen,naast..enzovoort.
Belonen als ze goed doet..

Neem de tyd en niet tesnel en teveel,,kleine stapjes,,en je zal zien heb jij en hond veel plezier,,,hij zal je meer gaan vertrouwen en jij in hem dan heb je egt een super kameraad



honden page profiel --

honden foto van -

Dankjulliewel!! Ik ga even met m'n ouders overleggen zodat we inderdaad uitlaten met voeren kunnen timen, zodat ze niet een volle buik heeft als ik met haar wil trainen. :-) Sommigen vragen waar mijn ouders in dit verhaal zijn; zij zien er totaal geen probleem in dat ze niet wordt uitgelaten en vinden het wel prima zo. Ik had zelf helemaal geen zin in weer een hond in huis, omdat ik al wist dat het hier op uit zo draaien. Maar ook al was ik erop tegen, vind ik het toch zielig om haar zo binnen te zien zitten en ga ik er toch maar mee aan de slag... 

Ik heb op bol.com een e-book gevonden van Turid, en die ga ik dan ook kopen en downloaden :-) , kan ik gelijk beginnen met lezen! 

Ik weet inderdaad dat een rottweiler geen beginnershond is, vandaar dat ik zeg dat ik niet echt de juiste persoon hiervoor ben. Ik sta juist niet stevig in m'n schoenen en heel zeker van mezelf ben ik ook niet.. Het wandelen is gisteravond niet doorgegaan omdat m'n vriendin pas 's avonds laat kon, en ik heel moe was en om half 10 al sliep. Achteraf denk ik ook dat we het wandelen beter nog even kunnen laten zitten (voor Rhowdy maakt het toch nog niet uit), en eerst volgens de methode van Turid in en om het huis oefenen, en misschien over een paar dagen alleen voor het huis op straat. Geeft mij ook meer zelfvetrouwen, kleine babystapjes. 

Rhowdy is ontzettend gefocused op haar speeltje (we hebben een speeltje waar ze alleen mee mag spelen met mij of m'n ouders, omdat ze hem anders zo kapot heeft, en touw), en dan doe ik: even spelen, dan zit , af , plaats, poot. Een of een combinatie van die dingen. Plaats kan ze bijna perfect, de rest kan ze al perfect, dus dan ga ik er 'kleed' tussendoor doen. Of 'staan', waar we op aan het oefenen zijn. Ik wil ook gaan trainen met zit / blijf, terwijl ze haar tuig + riem om heeft, bij de poort. Dan gaan we niet wandelen, maar paar keer door de poort tot ze dat rustig kan. Dan wordt ze ook niet meer zo gek bij het zien van de riem. :-D Ze leert dingen echt gigantisch snel, maar zo gauw er afleiding is daalt haar concentratie van 100% naar 1%, vandaar dat buiten het erf trainen een hele opgave zal worden.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Heb je het ebook al gekocht? Ik kan wel even kijken of ik hem kan downloaden voor je? Dan kost  het geen geld :-)Als je dat wil mag je me wel even een privé berichtje sturen met je mail adres :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Je hebt PB, bedankt! :-)

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Heel goed bezig...egt top!
Jij kom de wel! En idd oefen eerst in tuin.
Wat je kan doen is hond laten zitten,,geef stukje worst.,,doe 3 stappen na achtere en zeg hier,,komt ze en gaat ze zitten voor je,geef je stukje worst beloning..als ze eerder beweegt of komt voordat je je hier heb gezegd..zet de hond weer terug op plek en doe alles weer opnieuw....tot goed doe,,en je kan afstand steeds vergroten...want als ze 1maal door hebben,,,moet je kijke hoe snel hij bij je is voor die worst....

Zijn zoveel dingen wat je in tuin en thuis kan oefenen...maar je bent gedreven en het lukt je vast...
De doorzetter wint! Heel veel sucses toewenst

Ps,een rottweiler leer niet zo snel als Mechelse herder,,al moet je 20 x doen,,gewoon doen.
Maar als ze het weten vergeten ze het nooit meer.

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Heb dit even opgezocht voor je wat over rottweiler zelf gaat

Lees dit even op je gemak door..Vooral stuk dominantie,.zijn kleine dingen,,maar erg belangrijk.


Socialiseren.


Op een leeftijd tussen de zeven en veertien weken is uw hond in zijn socialisatiefase. In deze fase leert het wennen aan andere
dieren, mensen en situaties. Op alles wat uw pup tijdens deze fase van zijn leven als niet -bedreigend ervaart, zal hij ook
in zijn latere leven stabiel reageren. Andersom geldt dat ook: wordt uw pup op deze leeftijd gebeten door een andere hond
of schrikt hij erg van een voorbijrazende bromfiets, dan zal hij dit waarschijnlijk zijn hele leven houden.



Straffen en belonen



Om de opvoeding te laten slagen, moeten we onze Rottweiler belonen wanneer hij in onze ogen gewenst gedrag vertoont dat we
graag herhaald willen zien, en straffen voor ongewenst gedrag. Voor beide principes geldt dat uw hond goed moet begrijpen
waarvoor hij beloont of getsraft word. Ook moet u ervoor zorgen dat zowel het belonen als straffen duidelijk overkomt. Of
dat zo is, kunt u zien aan de hele lichaamshouding van de hond. een achteloze aai en een mompelende braaf hebben weinig of
zelfs geen effect en dat gedlt ook voor tientallen keren 'foei hoor'roepen zonder dat er reprailles volgen. Belonen doen we
altijd uitbundig, met een welgemeende knuffel, en een duidelijk uitgesproken 'Braaf!', eventueel gepaard gaande met een lekker
hapje. Straffen doen we met een boze, lage stem en, als dat niet voldoende indruk maakt, met een korte, en beslist zeer duidelijk
voelbare ruk aan de riem. Met pups is dit laatste meestal niet eens nodig, maar als uw Rottweiler volwassen is, mag u hier
niet te zachtzinnig mee omspringen, wilt u enig effect bereiken. Een slipketting is hiervoor een ideaal hulpmiddel. Wolven
corrigeren elkaar door middel van een felle beet in de nek, en door een slipketting op de juiste manier te gebruiken kunt
u dit goed nabootsen. Het aan het nekvel door elkaar rammelen is een foute manier om uw pup bedoelingen duidelijk te maken.
Wolven schudden namelijk alleen hun prooi op deze manier door elkaar om die te doden, maar vertonen dit gedrag niet bij het
corrigeren van soortgenoten. Uiteraard straft en beloont u de hond nooit achteraf, maar op heterdaad. Het heeft geen enkele
zin dit achteraf te doen, aan gezien uw Rottweiler dan alweer ergens anders mee bezig is en niet begrijpt waarom u ineens
zo tegen hem uitvaart of hem zo prijst. Wanneer u uw hond, vanuit zijn oogpunt gezien, zonder reden straft, neemt hij in veel
gevallen een ondergeschikte of angestige houding aan die door ons wel eens als 'schuldig gedrag'geïnterpreteerd wordt,
maar
in werkelijkheid een reactie op uw boze stemming is. Begrijpen waar het over gaat doet hij echter niet. Om dezelfde reden
is het ook onverstandigom boos te blijven op uw hond. 



Beweging en spelen in het eerste jaar



De rottweiler is een snelgroeiende hond. Bij de geboorte wegen pups om en nabij de 425 gram en binnen een jaar worden ze honderd
keer zo zwaar. Tijdens deze groeispurt kan er het een en ander misgaan als de jonge hond niet goed begeleid word. Uw pup weet
zelf amper waar zijn grenzen liggen, zodat u de aangewezen persoon bent om hierop toe te zien. Dat houdt in dat uw Rottweiler
in het eerste jaar niet te veel mag vermoeien. Naast verkeerde voeding is namelijk niets slechter voor een goede ontwikkeling
van botten, spieren en gewrichten dan de pup te veel te laten spelen, hem oververmoeid te maken en of zelkfs trappen te laten
lopen. Het gestel wordt hierdoor veel te zwaar belast, waardoor er allerlei defecten kunnen ontstaan die blijvend voor problemen
kunnen zorgen. Goede beweging in het eerste jaar zijn rechte bewegingen. U kunt uw hond best mee naast de fiets laten lopen,
maar steeds heel korte stukjes in een aangepast tempo. Gaat u wandelen met uw hond, zorg er dab voor dat hij net zo fit thuis
komt als bij vertrek. Spelen met andere honden mag, maar niet te veel, en zeker niet en een grote groep of met honden die
groter en ontstuimiger zijn dan hij zelf. Hij wordt dan snel onder de voet gelopen en gaat door terwijl hij eigenlijk niet
meer kan. 



Agressie op straat



Omdat vooral Rottweilers vrij dominant zijn, willen ze op straat nog wel eens uitvallen naar andere honden. In het eerste
half jaar of jaar dat u uw Rottweiler hebt, zult u hier nog weinig van merken en wellicht denken dat u hiervan gevrijwaard
blijft, maar zodra de hond in de puberteit komt, merkt u dat hij wat minder vriendelijk kan worden naar andere honden. Uitvallen
naar andere honden mag u natuurlijk nooit toestaan. Dat corrigeert u resoluut en duidelijk met een niet te zachtzinnige ruk
aan de slipketting!! U bent de baas en u maakt uit wat toegestaan is. Blijf in deze situatie altijd rustig. Een paniekerige,
zenuwachtige of angstige baas brengt zijn gesteldheid over op de hond, die daarop promt zal reageren. Ook gillen en meerdere,
onduidelijke halen aan de riem in plaats van een fikse correctie hebben dit effect. Dit geeft de hond alleen maar het idee
dat u hem aan moedigt in zijn ongewenst gedrag. Blijft uw Rottweiler toch problemen geven, dan zou u kunnen overwegen uw reu
te laten castreren. Een gecasteerde reu is doorgaans rustiger, milder en heeft minder drang om op de vuist te gaan met andere
reuen.



Dominnatieproblemen



De meest Rottweilers hebben een dominant karakter en kunnen op een dag uw leiderschap op de proef gaan stellen. Dat doen ze
niet zomaar, daar gaan kleine incidenten aan vooraf die u wellicht niet eens opgevallen zijn. Daarom is het goed om een paar
veelvoorkomende dominantieverschijnselen op een rijtje te zetten, zodat ze herkenbaar zijn mochten ze u overkomen:

*Uw Rottweiler loopt steeds voor u de deur uit, een andere ruimte in huis in, of is eerder in of uit de auto dan u;

*Uw Rottweiler ligt of staat in de weg en maakt geen aanstalten om opzij te gaan of weg als u eraan komt;

*Uw Rottweiler stoot dwingend met zijn kop tegen uw hand (en geeft het commando aai mij). Bent u niet snel genoeg met aaien,
dan blijft hij hiermee doorgaan en wordt steeds opdringeriger;

*Uw Rottweiler doet te wild, waardoor hij anderen omver loopt en of bijt te hard tijdens het spelen;

*U mag van uw Rottweiler niet in de beurt van zijn mand komen ofiets afpakken wat hij in zin bek heeft;

*Uw hond bijt of gromt wanneer u hem wilt corrigeren.




*Zorg ervoor dat u en uw gezinsleden letterlijk altijd boven de hond staan, ga dus nooit op de grond liggen als u met uw hond
stoeit;

*Loop nooit naar uw hond toe, maar roep hem bij u;

*Geef hem pas te eten als u zelf gegeten heeft;

*Aai hem niet of speel niet met hem als hij u daartoe wil dwingen;

*Begroet uw huisgenoten eerst en uw hond altijd als allerlaatste wanneer u thuiskomt;



Consequentie



Om ervoor te zorgen dat uw Rottweiler opgroeit tot een gelukkige stabiele en betrouwbare huisgenoot, moet u hem vanaf het
begin consequent behandelen.
Dat houdt in dat u altijd duidelijk tegen hem moet zijn en nooit mag terugkomen op een eerder gegeven commando, of iets wat
al eerder verboden werd nu in eens wel toestaan.
Het hanteren van flexibele regels in huis is verwarrend voor een hond en een enigzins dominante Rottweiler zal een dergelijke
wispelturige aanpak als aanleiding beschouwen om een greep naar de macht te doen.
Consequentie is een mooi woord, maar in praktijk valt het niet altijd mee om het hele gezin met alle neuzen 1 kant op te krijgen
wanneer het gaat om wat de hond wel en niet mag.
Daarom zullen alle huisgenoten nog voor de aanschaf van de pup het eens moeten zijn over de regels die voor de nieuwe huisgenoot
gelden, zodat de opvoeding niet bij voorbaat gedoemd is tot mislukken.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel --

honden foto van -

En dat hele stuk is nou precies waarom ik niet geschikt ben voor een rottweiler.. Misschien in de toekomst, als ik meerdere honden heb gehad en zelfverzekerder ben, want ik vind het wel een geweldig lief en mooi ras.. En dan bedoel ik dus in de heeeele verre toekomst.
Mijn vader is nou precies zo, gewoon met slipketting, flinke ruk geven en ze loopt weer braaf mee. Wat er precies in dat stuk staat: als ze uitvalt aan de riem, corrigeer zelfverzekerd. Kijk, dat kan ik dus niet. Als er een hond aan komt lopen begint mijn hart al sneller te kloppen bij de gedachte wat er kan gebeuren. En dat zal pas over gaan als het een paar keer is gelukt om langs een hond te lopen, zonder dat er wat gebeurt. 
Ik ben zelf van de wat zachtere opvoeding.. Wat niet wil zeggen dat ik niet consequent ben. Ik vind het bijvoorbeeld geen probleem als ze me uitnodigd om te spelen. Maar ik heb haar geleerd om dan het speeltje bij me neer te leggen en netjes te gaan zitten. En als ik zin heb gaan we spelen. Vroeger duwde ze het speeltje inderdaad in je handen, maar dat wilde ik niet. Maar ik heb dat veranderd door gewoon te weigeren te spelen zolang ze dat doet, en niet door haar te corrigeren. 

Door dat hele stuk word ik alleen maar onzekerder, want zo'n stevig-in-schoenen-staan persoon ben ik juist totaal niet, haha.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Consequentie en duidelijkheid is het belangrijkste.. je hoeft helemaal niet 'hard' te zijn en dat stuk over dominantie en slipkettingen enzo uit die post boven je..is ook echt onzin!

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Consequent is nog iets anders dan met een slipketting werken...O-)

Ik heb zelf geen Rottie, ken ze wel van in het asiel en was ook gek van twee van hen, waar ik dan ook met veel plezier mee wandelde. Consequentie hebben ze inderdaad nodig, maar dat heeft niets te maken met hardheid of zelfzekerheid ! Ik ben ook totaal geen zelfzeker mens, maar door meer te werken met honden is dit veel gebeterd.

Ook bij jou kan dat, ik vind dat je eigenlijk al heel goed bezig bent en te streng voor jezelf !! Stap voor stap kunnen jullie elkaar helpen, jij wordt zelfzekerder en de hond kan zich meer uitleven en op wandel gaan, win win.

Je staat er nu te negatief tegenover, is nergens voor nodig !!

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 3 doggies

honden foto van Koen Verwimp

" En dat hele stuk is nou precies waarom ik niet geschikt ben voor een rottweiler.. Misschien in de toekomst, als ik meerdere honden heb gehad en zelfverzekerder ben, want ik vind het wel een geweldig lief en mooi ras.. En dan bedoel ik dus in de heeeele verre toekomst.
Mijn vader is nou precies zo, gewoon met slipketting, flinke ruk geven en ze loopt weer braaf mee. Wat er precies in dat stuk staat: als ze uitvalt aan de riem, corrigeer zelfverzekerd. Kijk, dat kan ik dus niet. Als er een hond aan komt lopen begint mijn hart al sneller te kloppen bij de gedachte wat er kan gebeuren. En dat zal pas over gaan als het een paar keer is gelukt om langs een hond te lopen, zonder dat er wat gebeurt. 
Ik ben zelf van de wat zachtere opvoeding.. Wat niet wil zeggen dat ik niet consequent ben. Ik vind het bijvoorbeeld geen probleem als ze me uitnodigd om te spelen. Maar ik heb haar geleerd om dan het speeltje bij me neer te leggen en netjes te gaan zitten. En als ik zin heb gaan we spelen. Vroeger duwde ze het speeltje inderdaad in je handen, maar dat wilde ik niet. Maar ik heb dat veranderd door gewoon te weigeren te spelen zolang ze dat doet, en niet door haar te corrigeren. 

Door dat hele stuk word ik alleen maar onzekerder, want zo'n stevig-in-schoenen-staan persoon ben ik juist totaal niet, haha. "


Omdat jij zo gedreven bent, kan jij dit wel aan. Als je van alle tips en boeken wat kan opsteken, kan je dit toepassen op jouw hond, rekening houdend met zijn karakter. En dat karakter zal je wel leren kennen als je er zoveel met bezig bent . Met passie en gedrevenheid kom je heel ver hoor ! Goe bezig !! ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Brasco, (lees ook even het moderatorbericht hierboven) wat een vreemde en ook achterhaalde opvoedadviezen en theorieën over oa dominantie. Heel triest dat een prachtig dier nog steeds op die manier 'in mijn ogen' om zeep geholpen wordt met rare ideeën over gedrag en opvoeding. Ook een Rottweiler kun je prima op kalme en rustige manier begeleiden in de opvoeding. Daar hoeven geen harde, boze correcties en slipketting aan te pas te komen. Een goed en kalm en duidelijk leider heeft al die boosheid, hardheid en corrigerende hulpmiddelen niet nodig en kan toch prima met de hond leren *lezen en schrijven*.

Ik neem aan dat ze je ergens vandaan gehaald hebt, het is wel noodzakelijk dat je dan de bron er ook bij vermeld.

honden page profiel --

honden foto van -

Bedankt voor de bemoedigende reacties. Hard en boos kan ik gewoon niet zijn, maar consequent zeker wel. Jij trekt? Ik sta stil. 
Bedankt allemaal, ik ga eerst hard aan de slag in en om het huis, het boekje van Turid Rugaas lezen, en het vooral leuk houden voor zowel mij als Rhowdy. :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Je hoeft ook absoluut niet hard en boos te zijn..in veel gevallen werkt dat zelfs averechts! 
Wij hebben ook veel geprobeerd..en ons werd ook verteld hard te zijn, want ja, we hadden een amstaff(kruising)..en ja..als we niks deden zou ze boven ons gaan staan. Nou, slipketting gekregen van de trainer, best hard aangepakt vind ik zelf.. Maar haar gedrag werd alleen maar erger.. 
Nu train ik volgens een methode zonder correctie..en wat een verademing..eindelijk gaat het zoveel beter.. en trekken is zo afgeleerd, binnen 2 weken met dat boekje..wederom zonder correctie :-)

Dat is echt zo achterhaald, dat je streng en boos moet zijn en je hond moet domineren.. 
Een vriendelijkere aanpak, waarbij uit word gegaan van respect en vertrouwen, daar krijg je veel meer mee voor elkaar!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Super Irene. Het boekje van Turid Rugaas is een heel leuke en ontspannen manier. Fijn dat je het positief oppakt.

Mijn advies is om het wandelen kalm aan op te bouwen. Een hond die nooit de prikkels van het buiten wandelen heeft ervaren kan juist daardoor heel erg hyper worden. Het is natuurlijk uitzoeken hoe de balans voor jouw hond ideaal is wat betreft activiteit en prikkels verwerken. Juist door dan vanaf een soort nulpunt te beginnen kun je door het opbouwen veel makkelijk gaan ontdekken wat voor je hond de ideale balans is en zo krijgt Rhowdy de kans om met behulp van jou ook de nodige prikkels te verwerken. Maar zoiets is eerder in het topic ook al geschreven.

Consequent zijn is altijd goed ;-)

Wat ik bij mij ongeleid projectiel wel deed was gewoon naar een rustig veldje lopen en daar gaan zitten. Eventueel picknick mee voor hem en mij. Hij kon daar heerlijk in het gras zitten of liggen en de prikkels laten binnenkomen en verwerken.

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Het is algemeen dat stuk en het ligt natuurlijk ook aan z'n karakter hoe hij zelf is.
Maar het zijn dominate honden,,dat is z'n aard.

Zeg niet dat jouw hond zo is,,,maar zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden.
Lees veel over het ras zelf,,,dat is zo belangrijk...

Je ziet ook op marktplaats,hoeveel mense rottweiler aan bieden die jonger dan 2 zijn,,,omdat ze niet aankunnen.

Lees veel,Oefen thuis,,,,neem een curses,,,hoe meer je met hem train hoe meer jij en hond meer zelfvertrouwen krygt.

Ik weet niet waar je woont maar weet dat er speciaal rottweiler cursessen zijn waar alleen rottweiler zijn.
De meeste trainers zijn ook lid van bekende rottweiler-club en zitten ook verspreid in Nederland.
Cursessen zijn van puppy,,tot aan ipo trainingen...en je kan vooral je vragen daar terecht..

Nederlandse Rottweiler Club.nl hoop verenigingen zijn daar aangesloten,dus zal vast 1 bij jouw in buurt zijn.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Een dominant ras bestaat niet..

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Het zijn juist dit soort tips waardoor het erg mis kan gaan, neem me niet kwalijk, maar het hele idee dat je een 'dominante hond' van aard hebt is echt heel achterhaald. Een soort of ras is niet dominant. Dominantie zegt iets over een relatie tot, en dit hyper gedrag heeft niets met dominantie te maken.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Ja mijn tip is de lantarenpaal......ik zocht als ik voelde dat Sjon ging trekken en ik hem niet snel weer de aandacht kreeg (bijvoorbeeld als er een kat of andere hond) liep een lantarenpaal op. Lijn er een rondje omheen en je kunt hem in ieder geval houden.
Als hij weer bij de les was/ of de kat weg ging ik weer verder. Verder heb je al veel goede tips gehad hierboven. Succes!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen met ongeleid projectiel - u-lead, tips? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
^