pup nu ophalen en 4 weken later op vakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Frencis (Gast)

Hoi allemaal,

Ik heb een vraag, we zijn ons aan het orienteren op de aanschaf van een Jack Russel hond (hebben we vroeger ook al eens gehad)

Via via zijn we afgelopen zaterdag bij een fokker gaan kijken en we kunnen de pup (11 weken) direct ophalen. De pup en fokker spraken ons erg aan. Nu gaan we echter over 4,5 week op vakantie. De fokker ziet het niet als probleem en we kunnen de hond tijdens de vakantie weer bij hem brengen voor 2 weken. Vraag mij alleen af of dit voor de hond niet heel erg verwarrend gaat zijn.

Wellicht kunnen we de pup beter na de vakantie halen of wachten op en anders nest (of andere fokker) Hoor graag jullie mening.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup nu ophalen en 4 weken later op vakantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als jullie een goed gevoel hebben bij de fokker moet dit geen probleem zijn.
Maak wel duidelijk afspraken met de fokker.
Dit is zo'n belangrijke periode voor de pup!

Je fokker moet wel echt verder gaan met socialiseren.
Waar jullie beginnen moet de fokker verder gaan en nemen jullie het later weer over.

Maar ik vind persoonlijk 4,5 week missen van de opvoeding van de pup wel erg veel.
Ik zou er zelf echt voor kiezen om dan niet op vakantie te gaan of een ander nest afwachten.
Het is namelijk wel fijn als je zelf een tijdje thuis bent wanneer de pup komt, zo hoeft de pup niet lang alleen te zijn en kan je dat rustig aan aanleren om de kans op verlatingsangst tot het minimum te beperken.

Denk er goed over na want je zou hem dan 4,5 week onder brengen bij iemand anders midden in zijn opvoeding en socialisatie!

Frencis (Gast)

Bedankt voor je reactie.
De fokkker doet erg veel aan socialisatie (fokker staat goed bekend, ook de dierenarts was erg over de fokker en zijn honden te spreken) dus wat dat betreft hebben we er een goed gevoel bij. Ik werk zelf vanuit kantoor aan huis zo'n 2 uur per dag dus ik heb mijn handen vrij voor de hond.

We gaan trouwens 2 weken op vakantie maar over 4,5 week! Hij is dus 2 weken terug bij de fokker nadat wij hem ruim 4 weken in huis zouden hebben.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik heb last van de hitte denk ik! haha.

Als de fokker de socialisatie goed doorzet dan zou het geen probleem moeten zijn.
2 weken is ook wel wat anders dan 4,5 week haha.

Als jullie er een goed gevoel bij hebben en de fokker beloofd goed bezig te gaan met de socialisatie dan zou ik zeggen, gewoon doen ;-)
Maak netjes wat afspraken met de fokker, wat je graag wilt dat hij/zij gaat doen en laat eventueel een telefoonnummer achter.

Alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je in nederland blijft ? kan je de pup mee nemen, maar buitenland ? dan zou ik hem mooi twee weken bij de fokker doen, geen probleem, mits wat ik hier boven lees er een goede socialisatie is.

je kan ook wachten op een ander nestje, maar ik begrijp dat je tevreden bent over deze fokker en dit hondje, doen zou ik zeggen. :-D

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

De keuze of nu en dan 2 weken voor de vakantie naar de fokker of de pup pas met 17 weken in huis (want daar komt het op neer) lijkt mij een makkelijke keus.

Om een pup pas in huis te halen met 17 week vind ik echt veel te laat, dan heb je grotendeels van de socialisatie periode gemist.

Als je de pup nu al in huis haalt kan je 4,5 week druk bezig met de socialisatie zoals jij dat graag wil hebben.

Voor de vakantie van 2 weken terug naar de fokker kan prima, maar geef de fokker wel aan hoe jij over socialisatie denkt en wat jij allemaal al hebt gedaan, zodat de fokker daar op door kan gaan.

Het nadeel van mensen is dat ze veel te veel nadenken als een mens, een hond is een hond en die past zich snel aan elke situatie aan. Vooral een pup van zo jong.

Persoonlijk vind ik de pup nu al te oud om in huis te halen, de pup is nu 11 weken en nog steeds bij de fokker. Voordat jij hem is huis hebt is het weer een week later, dit houd in dat de pup 12 weken is. Ik heb liever een pup tussen de 8 en 9 weken in huis, zodat ik alle socialisatie kan doen en ook de pup vanaf dan opvoeden zoals ik dat wil hebben.

In de situatie waarin jij dus nu zit zou ik zeggen wacht totdat er een ander nest is bij die fokker en ga de pup vanaf 8 a 9 weken ophalen, dan kan je er rekening mee houden met de vakantie en is het daadwerkelijk een goed overwogen keuze ipv snel, snel, snel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan de hond niet gewoon mee op vakantie? Hij is nu al 11 weken, dus binnen 4,5 weken is ie 4 maanden oud. Helemaal in orde met entingen, rabies enz. Hij kan dan toch gewoon mee?

Francis (Gast)

Wederom bedankt voor jullie reacties! We gaan met het vliegtuig naar familie in Zuid-Spanje en daar huren we ook nog 1 week een appartement waar je geen huisdieren kan meenemen.

8 a 9 weken is idd een meer optimale leeftijdvoor de socialisatie maar omdat we zoveel goede verhalen over deze fokker en zijn honden hebben gehoord en het daar hebben ervaren durven we een iets oudere pup wel aan. Maar goed we denken er nog even over!

Meer reacties zijn welkom!

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

dat hebben wij bij snoopy nu 9j geleden ook gedaan , we zijn er omgeweest 1juli en 2 weken later ook voor 2 weken naar de fokker gebracht, snoopy heeft daar geen hinder van ondervonden

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je fokker de pup goed gesocialiseerd heeft is er volgens mij geen bezwaar. Als ie terug gaat is ie blij met hen en als je hem weer komt halen is ie weer blij met jullie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup nu ophalen en 4 weken later op vakantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Verhuizen!
^