Hond op vakantie alleen laten?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"

Het lijkt me dan juist NIET verstandig om naar een drukke stad te gaan,met veel toerisme,drukte,waar constant van alles gebeurd!!

..



"


Dat kost hem ook zeker wel energie. Maar een uurtje door Amsterdam houd hem een stuk relaxter dan een uurtje het bos in. Vreemd maar waar. Mensen interesseren hem geen bal. Maar hondjes die tegen bomen aan hebben geplast, bijtjes, takken, slootjes enz. is een ander verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op vakantie alleen laten?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Ik heb niet alle reacties gelezen. Indy nemen we altijd mee op vakantie, doen we al vanaf haar 7e maand. Eerst bleef zij in de bench en nu kan ze los blijven. We zijn net terug van een motorvakantie in Italië. Gingen wij een paar uur rijden en zij sliep in de hotelkamer, totaal geen problemen gehad.
In een tent zou ik het niet prettig vinden, Denemarken heeft ook hele mooie huisjes te huur ;-).
Zoek maar eens bij Novasol, doen wij ook!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Ik heb niet alle reacties gelezen. Indy nemen we altijd mee op vakantie, doen we al vanaf haar 7e maand. Eerst bleef zij in de bench en nu kan ze los blijven. We zijn net terug van een motorvakantie in Italië. Gingen wij een paar uur rijden en zij sliep in de hotelkamer, totaal geen problemen gehad.
In een tent zou ik het niet prettig vinden, Denemarken heeft ook hele mooie huisjes te huur ;-).
Zoek maar eens bij Novasol, doen wij ook! "


Thanks, ik ga eens struinen bij Novasol!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Ik ken het...hier een Weimaraner met precies hetzelfde. Na 4 uur in de middag wandelen wij geen lange stukken meer want dat kan ze niet aan. Dan luistert ze niet en is ze echt niet leuk naar andere honden.Ze is laatst getest voor speuren en zoeken en ze blijkt een talentje te zijn. Dat is waarschijnlijk de rede van overprikkeling Wij doen thuis veel denk en zoekspelletjes en beginnen morgen met een cursus zoeken.

Hardlopen en naast de fiets gaat super maar dan moet ik de rest van de dag niet te veel spannends bedenken. "


Wat grappig, want wij hebben ook gespeurd en onze Juno was ook de beste in de klas. Dan zijn ze ineens super gefocused he O-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"

Wat grappig, want wij hebben ook gespeurd en onze Juno was ook de beste in de klas. Dan zijn ze ineens super gefocused he  O-) "

Waarom gebruik je dit talent dan niet, om er zo samen in de natuur op uit te trekken? Blijkbaar vindt ie dat wel reuze-fijn? Kan toch leuk zijn, om dit samen te doen?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

persoonlijk, hond achter laten in de tent, ook al zit die in de bench ben ik persoonlijk geen fan van. Mensen kunnen zo makkelijk je tent in, en het kan heel warm worden in de tent, zelfs als die niet in de zon staat. Ik heb mijn honden altijd op sleeptouw mee genomen. En als ze niet mee konden ging ik maar niet.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"
Waarom gebruik je dit talent dan niet, om er zo samen in de natuur op uit te trekken? Blijkbaar vindt ie dat wel reuze-fijn? Kan toch leuk zijn, om dit samen te doen? "


Ja dat doen we ook hoor met hem! Hij vind het prachtig. Alleen de persoon die gezocht moet worden moet eerst weglopen, dat vind hij nooit heel grappig... hahaha.

Maar ook hierbij; mentaal vergt het heel veel van hem. De dagen erna staan dan echt in het teken van 'de geprikkelde hond'.

Net als snoepjes speuren. Het schijnt bij sommige honden ontzettend kalmerend te werken om ze aan het speuren te zetten op momenten van spanning. Nou hier wordt hij helemaal woest als het snoepje niet direct voor het grijpen ligt... hihi. Hij moet nog wat geduld leren bewaren.

We komen er wel met hem hoor, maar de komende vakantie verwacht ik gewoon nog niet erg veel met hem te kunnen doen, zonder een gestreste hond te krijgen. En ja, dat is een 'opoffering' die komt met het nemen van een hond. Aan de andere kant vind hij thuis blijven dus echt geen punt, en ik verwacht dat dat op vakantie niet anders is. We gaan het merken...

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Daarom gaan wij ook zoeken. Op een vast luchtje. Net zoals een drugshond. Ben erg benieuwd hoe ze het gaat doen! Moet alleen nog bedenken wat ik precies wil...de mogelijkheden zijn eindeloos. Grrrr

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De enige plek waar ik mijn vorige hond ooit alleen heb gelaten was in een bungalow huisje op zo'n park. Dat was in de vroege zomer, niet heel heet, en dus ook niet zo druk. En dan gingen we alleen uit eten. Plus was de hond toen 10 ofzo, dus al gewend en vertrouwd.

honden page profiel IsanneIsanne 3 doggies

honden foto van Isanne

Wij gaan ook kamperen en we gaan zien of het kan. Moet wel zeggen dat we al jaren op die camping komen, dus er genoeg mensen zijn (die we kennen) om het in de gaten te houden en indien nodig uit de bench te halen. Zo alleen laten zonder toezicht ga ik sowieso ook niet doen.
En.....kan het niet...dan niet...dan passen we ons nog verder aan pup aan.

honden page profiel Jeanine & CaintieJeanine & Caintie 3 doggies

honden foto van Jeanine & Caintie

Wij hebben Rexy wel is alleen gelaten in de caravan dakraam open, ventilator aan, Rexy is een hond wat snel overprikkelt wij stemmen ons programma daar op aan of iemand blijft thuis.
Maar mocht je alleen zijn en even naar wc lopen of afwasje doen blijft hij gewoon 15min alleen.
Als wij gaan uit eten gaat hij ook niet mee maar mocht het nu te warm zijn om alleen te zijn gaan wij gewoon niet uit eten, anders blijft hij alleen.
Het is absoluut niet dat we hem niet willen meenemen maar hij kan daar gewoon niet tegen hij gaat lekker op bed slapen kan alles verwerken en krijgt geen prikkels waar hij niet tegen kan.
Wij stemmen ieder geval af op de hond wat hij wel en niet aan kan, wat hij leuk vindt om te doen.

honden page profiel  Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van  Ingrid

Ik zou persoonlijk m'n hond niet alleen laten in een tent. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het kan toch te warm worden ; iemand kan er in en de hond meenemen. Nee, zou ik me echt niet goed bij voelen...

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje 3 doggies

honden foto van Heleen & Doortje

Doortje gaat nu ook alweer voor het derde jaar mee kamperen. Daar hoort ook een overnachting in een B&B of hotel op de heenweg bij. Ze slaapt dan in de bench, maar om nou te zeggen dat het heel relaxt is..nee O-) . Dit jaar overnachten we in een kleine tent op een camping, de bench past er nog precies bij in.
Op de camping laten we haar nooit alleen, als je de regelementen van de camping leest zie je meestal ook wel, dat dat niet mag. Ik kan me er iets bij voorstellen. Twee jaar geleden stonden we naast een (frans) gezin, dat om de dag uit eten ging, en hun witter herder dan alleen liet...nou, het hele veld kon meegenieten, en zat reikhalzend uit te kijken naar hun terugkomst.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Dit is de reden dat wij sinds santa dus en huisje of zo huren en we onze tent gaan verkopen.
Ik laat hem echt niet alleen in de tent.
Dus nee, ik zou het niet doen.

Wij hebben hem wel in duitsland en ook in zeeland even alleen gelaten om boodschappen te gaan doen.
Dat doen we thuis ook dus als je uitgeprobeerd hebt of dat gaat, zie ik daar geen probleem in.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben juist 4dagen met de mobilhome op roadtrip geweest en max ging gewoon overal mee op de metro op de boot ... maar max is wel een kleine hond.

honden page profiel Marielle LuijkxMarielle Luijkx 3 doggies

Hoi Anne-Wil, toevallig gaan wij dit jaar ook voor de 1e keer op vakantie naar Denemarken met onze hond Sam. Ze is dan 11 maanden. We gaan wel in een huisje want kamperen met haar zie ik echt niet zitten. We willen haar overal mee naar toe nemen als het mogelijk is. (zelfs Legoland !) maar ze zal ook wel eens even alleen in de bench in het huisje moeten blijven. (uit eten, museum etc.) Ik verwacht dat ze hier geen problemen mee zal hebben. Thuis slaapt ze al voordat we de deur van haar bench gesloten hebben. We gaan gewoon kijken hoe zij het gaat vinden. Ik ben benieuwd. Ga nu vooral heel veel tips lezen van anderen want vind het best wel een hele uitdaging. Dus als jij nog handige tips/ uitjes weet dan hoor ik het graag. Alvast heel veel plezier in het mooie Denemarken. (p.s wij gaan naar Ribe )

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Hoi Anne-Wil, toevallig gaan wij dit jaar ook voor de 1e keer op vakantie naar Denemarken met onze hond Sam. Ze is dan 11 maanden. We gaan wel in een huisje want kamperen met haar zie ik echt niet zitten. We willen haar overal mee naar toe nemen als het mogelijk is. (zelfs Legoland !) maar ze zal ook wel eens even alleen in de bench in het huisje moeten blijven. (uit eten, museum etc.) Ik verwacht dat ze hier geen problemen mee zal hebben. Thuis slaapt ze al voordat we de deur van haar bench gesloten hebben. We gaan gewoon kijken hoe zij het gaat vinden. Ik ben benieuwd. Ga nu vooral heel veel tips lezen van anderen want vind het best wel een hele uitdaging. Dus als jij nog handige tips/ uitjes weet dan hoor ik het graag. Alvast heel veel plezier in het mooie Denemarken. (p.s wij gaan naar Ribe ) "


Leuk dat jullie ook op pad gaan met hond! Is dit ook jullie eerste hond / vakantie met hond? Wij hebben inmiddels twee huisjes gehuurd. Eentje in West Jutland en eentje in het oosten, de funen. Beide huisjes met whirlpool zodat we ons ook 'thuis' kunnen vermaken...hihi.
Ik heb qua in de bench blijven net zo een hond. Zelfs op dagen als vandaag, wanneer het 22 graden is binnen gaat meneer in zijn bench op zijn dekentjes liggen... raar beest. Alleen qua meenemen denk ik dat jullie Sam wellicht wat meer aan kan dan onze hond. Dat is fijn voor jullie. We gaan het merken. Als je Nederlanders ziet met een Ridgeback zonder Ridge, zijn wij het waarschijnlijk

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op vakantie alleen laten?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wingman (Engels gedichtje)
^