Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, 
Ik en mijn vriend zouden dolgraag een goldenretriever pup aanschaffen.
Wij wonen in en rijhuis met een kleine tuin. Mensen die ik ken zeggen, je gaat toch niet zo een grote hond aanschaffen, Dat is voor een boerderij. Klopt dit en heeft dit hondenras een groot huis nodig? Is er eventueel een kleiner ras die zelfde karakter heeft als golden?

Alvast bedankt!

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Ik heb een Golden en woon op een flat. Hij krijgt genoeg beweging en volgens mij is hij erg gelukkig. Dus dat kan gewoon hoor.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik vind het complete onzin dat je geen grote hond zou kunnen houden in een wat kleiner huis met kleinere tuin. Wij wonen ook niet groot, maar hebben wel 2 Newfoundlanders... mijn ervaring is dat de grotere rassen binnenshuis vaak rustiger zijn dan sommige kleinere rassen en als je ze voldoende fysieke én mentale uitdaging geeft (veel wandelen, een hondensport, denkspelletjes e.d.), komen ze echt niks tekort in een wat kleiner huis. Honden die op een boerderij worden gezet en waar de hele dag niet naar wordt omgekeken verder, vind ik persoonlijk veel zieliger.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties ':-)Heeft een engelse cocker ongeveer hetzelfde karakter als golden? Want we zoeken een lieve sociaal hond die goed met kinderen overweg kan. Of is golden beter geschikt als eerste hond?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik heb verschrikkelijke medelijden met hele kleine drukke hondjes die in een nieuwbouwhuisje zitten die 2 keer op een dag worden uitgelaten..

Onze fokker had 4!!! relaxt rustige landseers in haar nieuwbouw tussenwoning..
Een kennis van ons heeft 2 Newfy's in een vakantie huisje..

Het gaat om het gedrag..en grote maakt helemaal niets uit als je de honden genoeg aandacht en beweging geeft.

Zo.
En dat mag je aan die kennissen doorgeven..;-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Op tv zag ik een keer een gezin die hadden 7 landseer ect honden. Lagen lekker bij het gezin in de huiskamer en dit was gewoon een doorsnee kamer. Erg knus en gezellig en dat gaat gewoon goed. Zou eerder 7 van die lobbeshonden nemen dan 1 jackrussel......;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik vind persoonlijk dat zowel de Engelse Cocker Spaniël als de Golden Retriever prima kunnen voor een eerste hond! En ik ben ook van mening dat grote honden vaak rustiger zijn dan kleine honden.

Hier in het kort de karakters van...

...De Engelse Cocker Spaniël
De Engelse Cocker Spaniel is een vriendelijke, vrolijke, en nieuwsgierige jachthond en behoort al jaren tot de meest geliefde rassen. Zijn uiterlijk, alsmede zijn aanhankelijk karakter en handig formaat zullen hieraan ongetwijfeld debet zijn.Als huishond is de Spaniel bijzonder makkelijk. Het is een echte gezinshond die goed met kinderen kan omgaan. Ze zijn gek op lange wandelingen, maar ook een dagje op de bank nietsdoen vinden ze prima.

Door hun tomeloze energie en intelligentie zijn Spaniels zeer geschikt voor de hondensport. Wel kunnen ze een tikkeltje eigenwijs zijn: ze weten best wel wat u bedoelt, maar doen het gewoon niet.


...De Golden Retriever
Wat veel mensen misschien niet weten is dat de Golden retriever een zeer energieke, trouwe en gehoorzame hond is. Dit zit eigenlijk in het aard van het beestje. Het is dan ook niet zo gek dat de Golden retriever veel gebruikt wordt als geleidehond of jachthond.

Maar ook als gezinshond is de Golden retriever erg geschikt. Een Golden retriever kan vooral zeer goed met kinderen omgaan. De Golden retriever is tegenover kinderen zeer geduldig en goedmoedig. Zo zal een Golden retriever nooit zomaar een kind bijten of aanvallen. Een Golden retriever is dan ook een echte mensenvriend. Maar daarnaast is een Golden retriever dan ook geen waakhond.

Een Golden retriever heeft dan ook een zacht karakter. Daarnaast is het een zeer intelligente hond en kan een Golden retriever zeer actief zijn. Een Golden retriever toont vrijwel altijd veel genegenheid tegenover het hele gezin.



Veel succes!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Een Golden verlangt geen grote tuin of royaal huis.In mijn beleving is een Golden snel tevreden, zo lang hij er maar voldoende op uit kan, uitdagingen krijgt en zijn spreekwoordelijke 'ei' kwijt kan.
Zwemmen, graven en af en toe eens flink de galop er in zul je het dier met dagelijkse regelmaat moeten kunnen bieden. 
Maar ja,, geld dit niet voor iedere hond?
Goldens zijn inderdaad best groot, maar hierdoor niet meer aanwezig in je huis door hun formaat.
Nogmaals, een Golden die zijn eitje kwijt kan, is een super zoete hond binnenshuis.
Hoewel ze het imago van 'grote sukkel' hebben. Zal een Golden die te weinig aandacht, uitdaging en beweging krijgt, je genadeloos afstraffen door bijvoorbeeld je tuin volledig om te spitten, je tafelpoten, afstandsbediening of bankstel op te vreten, daar zijn ze echt heel goed in! 

Veel succes met je keuze. Vergeet ook niet vooraf een goede hondenschool uit te zoeken. Een goed begin is het halve werk!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat goed van je dat je er zo serieus mee bezig bent! :-) Ik zit zelf aardig in het fokkerswereldje van de Golden (plannen om ooit met onze Golden te fokken), dus mocht je vragen hebben (over fokkers) kun je ze altijd stellen. Als je een account aanmaakt heb je de mogelijkheid om mensen een privé bericht te sturen.

Een Golden kan prima op een appartement, geen enkel probleem. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een Golden tot ongeveer een jaar niet al teveel trap mag lopen, dus het zou wel fijn zijn als er een lift aanwezig is. Een volwassen Golden weegt toch al gauw rond de 30 kilo en dat til je niet even de trap op na het uitlaten. Je kunt een hond prima leren om rustig en beheerst de trap op te lopen.
Mijn ervaring is dat een Golden een hond is die zichzelf erg gemakkelijk aanpast aan de levensstijl. Ze vragen echt geen grote tuin of grote huiskamer, maar wel een plekje in het gezin. Het is absoluut geen hond die je vijf dagen per week acht uur alleen kunt laten, dit kan overigens in mijn ogen met geen enkele hond. Mijn Golden vindt het heerlijk om lekker bij je te liggen.
Qua beweging moet je er wel rekening mee houden dat het een actieve hond is en ze best wel wat uitdaging vragen. Ik wandel minimaal 1,5 uur op een dag met haar en daarbij krijgt ze ook nog eens minimaal een half uur aan mentale uitdaging. Dit kan in de vorm van trainen, maar ook door puzzels. Ook ga ik 1x per week met haar naar de hondenschool. Mijn Golden is overal voor in en het is een hele veelzijdige hond.
Zelf geloof ik niet zo in de term beginnershond. Waar ik naar kijk is of je consequent bent en genoeg tijd en aandacht hebt voor een hond. Veel mensen vinden een Golden "makkelijk", vanwege de baasgerichtheid en de will to please, maar er zijn genoeg mensen die dat niet aanspreekt. Zolang je consequent bent kun je in mijn ogen alle hondenrassen houden, zolang het karakter maar bij je past. Ben jij opzoek naar een baasgerichte, enthousiaste, nieuwsgierige, sociale, tikkeltje eigenwijze hond met een will to please? Dan denk ik dat een Golden zeker bij jou zou passen.

Je mag altijd een keer langs komen om gezellig met mij en mijn Golden Retriever te komen wandelen. :-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Lieve Sanne,

Je schrijft dat je minimaal 1,5 uur per dag met Evy loopt. Is dat voor Evy voldoende? Ik loop 's ochtends alleen al 1,5-2 uur met Willem. Eind van de middag zo'n 3 kwartier tot een uur en 's avonds laat alleen een klein rondje....ongeveer een kwartier. Verder ga ik af en toe nog het bos in met hem en dan zijn we toch ook zeker 2 uur aan het banjeren. Daarnaast zeker de mentale uitdaging, maar dat doe ik meestal gewoon thuis, of in de tuin.

Ik denk overigens dat de gemiddelde golden zwaarder is dan 30 kilo. Ben er nog steeds niet helemaal uit waarom ze zoveel in gewicht verschillen. Dus welke zwaarder zijn, de werk of de showlijn. Denk dat een teefje rond de 30-35 kilo zit en een reu tussen de 35-45 kilo?! Willem zit op 42 kilo en zijn broertjes tussen de 38 en 42 kilo. Omdat ik weet dat je heel veel aan het uitzoeken bent hoop ik dat je hier een antwoord op hebt. Tot nu toe kan ik nog steeds het verschil niet vinden, dus welke de showlijn en welke de werklijn is. Of heeft dit niks met het verschil in formaat te maken? Ik bedoel dus dat je van die sierlijke goldens hebt, zoals bv de goudkleurige die je voorheen heel veel zag. En de loggere, zwaardere, groffere zoals Willem.

Ben benieuwd of jij het weet?!

Knuffels voor die knappe Evy van je

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Wat leuk dat jullie je ook aan het oriënteren zijn. Ik heb me enige tijd geleden aangemeld hier omdat ook wij ons aan het oriënteren zijn op een fijne gezinshond. Wij gaan zeer waarschijnlijk voor de Golden Retriever of de Toller.
Ik heb verder niet zoveel tips voor je, lees je goed in, zelf heb ik me op oa op het golden retriever forum ingeschreven en het Toller forum. Verder lees ik hier veel, heb  boeken bij de bieb gehaald. Zo leuk al dat voorwerk. Succes met jullie zoektocht.
Ik ben benieuwd wat de uiteindelijke keus gaat worden.

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Klopt helemaal niet!
Ik woon met een schotse collie, ongeveer iets kleiner of even groot als een golden retriever op een flat met geen tuin.
Alles is mogelijk!
Als je het maar goed aanpakt.

Anoniem (Gast)

Ongelofelijk bedankt voor de vele reacties! ':-) Ik was eventjes in de war omdat ik al enkele maanden aan het zoeken ben naar een leuke hond en daaruit kwam de golden, maar doordat de mensen die ik ken het afraden wist ik even niet meer wat denken. Maar nu ben ik er al veel geruster in ':-)  Waar koop ik het beste deze leuke hond?  

Groetjes

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oei hier twee vrij grote honden in een rijhuis met klein terras :-) Nee serieus, wij gaan dagelijks voldoende wandelen en ik heb hier steeds twee slapende honden liggen! Dus als je er zeker van bent dat je ze qua fysieke en mentale uitdaging genoeg kunt aanbieden zou ik zeggen 'ga ervoor' :-D

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ongelofelijk bedankt voor de vele reacties! ':-) Ik was eventjes in de war omdat ik al enkele maanden aan het zoeken ben naar een leuke hond en daaruit kwam de golden, maar doordat de mensen die ik ken het afraden wist ik even niet meer wat denken. Maar nu ben ik er al veel geruster in ':-)  Waar koop ik het beste deze leuke hond?  

Groetjes "

Ben je van Nederland of België? De beste stap voor een aanschaf van een rashond is om te kijken bij de rasvereniging. Bij de Golden Retriever is dat de Golden Retriever Club Nederland & De Golden Retriever Club Belgium.

Ben je opzoek naar een reu of een teef? Wanneer wil je dat die ongeveer komt? Ben je opzoek naar een fokker bij jou in de buurt of maakt het niet uit waar die zit? Heb je nog bepaalde wensen? Goldens heb je in werklijn, showlijn en dual porpose.

Anoniem (Gast)

Ik woon in België.ik zou het liefste een teefje hebben, maar is er eindelijk veel verschil bij de golden in karakter tussen teef een reu? Wanneer neem je beste hondje in winter of zomer of maakt dat niets uit? ( ik dacht beter zomer zodat hij zindelijk kan worden buiten?) Het liefste zou ik gewoon een gezinshondje willen, ik ga niet direct meedoen aan shows wel zou ik zeker naar hondenschool gaan en erna misschien iets van sport.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik woon in België.ik zou het liefste een teefje hebben, maar is er eindelijk veel verschil bij de golden in karakter tussen teef een reu? Wanneer neem je beste hondje in winter of zomer of maakt dat niets uit? ( ik dacht beter zomer zodat hij zindelijk kan worden buiten?) Het liefste zou ik gewoon een gezinshondje willen, ik ga niet direct meedoen aan shows wel zou ik zeker naar hondenschool gaan en erna misschien iets van sport. "

Mijn voorkeur voor een pup gaat uit naar de lente/zomer, omdat je behoorlijk veel buiten bent met de pup. Je moet de pup zindelijk maken en socialiseren. Ik zelf vind het een nadeel om dat te doen terwijl je met je enkels in de sneeuw staat. Een nadeel van een pup in de zomer is dat je er rekening mee moet houden is de vakantie. Zelf zou ik een pup niet onder willen brengen, omdat je de eerste weken/maanden bezig bent de basis voor de toekomst te vormen.
Verschil tussen reu en teef. Lastig.. Mijn ervaring met reuen is dat ze toch wat meer hun mannetje staan tegenover geslachtsgenoten, maar heel erg tolerant naar teven toe. Aan de andere kant kunnen teven weer wat snauwerig zijn, terwijl reuen daar weer wat makkelijker in zijn. Mijn teef jat bij alle reuen tijdens jachttraining de dummy uit hun bek, geen enkel probleem. Het verschilt ook heel erg van hond tot hond.

Dit zijn de Golden nesten op dit moment in België:
http://www.grcb.be/drupal6/nl/node/34

Dit zijn de fokkers aangesloten bij de rasvereniging in België:
http://www.grcb.be/drupal6/nl/node/36

Anoniem (Gast)

Hoe lang neem je best vrij als je de pup net in huis neemt? Waar steken jullie de hond als jullie niet thuis zijn, in een bench of vrij laten rondlopen in huis? PS sorry dat ik zoveel vragen stel maar wil zogoed mogelijk voorbereid zijn voor de hond er is  ':-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hoe lang neem je best vrij als je de pup net in huis neemt? Waar steken jullie de hond als jullie niet thuis zijn, in een bench of vrij laten rondlopen in huis? PS sorry dat ik zoveel vragen stel maar wil zogoed mogelijk voorbereid zijn voor de hond er is  ':-) "

Maakt niet uit hoor, iedereen hier op het forum heeft het allemaal een keer mee gemaakt, een eerste hond. :-) Zelf heb ik al deze vragen een jaar geleden gesteld.

Wij hebben voor onze Golden een bench gebruikt voor als wij weg waren, maar dit hebben we haar wel moeten aanleren. Als hier een volgende pup komt ga ik proberen om deze vanaf het begin af aan los te houden, maar het exemplaar wat wij nu hebben sloopte alles wat los en vast zat. De bank, de tafel, het kleed, de lampen, niets was veilig voor haar puppytandjes. Om de spullen hier in huis en haar te beschermen ging ze in de bench. Als je besluit om voor een bench te gaan kun je er ook nog voor kiezen om er een ren aan te maken. Dan heeft de pup meer beweegruimte, maar zit die wel "veilig" in een door jou uitgekozen gedeelte.
Wij hadden zelf 5 weken vrij. Mijn moeder en broertje drie weken, mijn vader vier weken en ik vijf weken. We hebben die tijd gebruikt om Evy te socialiseren, zindelijk te maken en het alleen blijven in de bench aan te leren. Na twee - drie weken had ze eigenlijk al alleen kunnen blijven, maar ik vond het wel erg fijn om de periode totdat ze 13 weken was optimaal te benutten. Dan zijn ze toch het meest gevoelig wat socialisatie betreft.

Anoniem (Gast)

Wij hebben ook nog een konijn, vormt dit een probleem (hebben deze honden ook jachtinstinct zoals beagle?) of kunnen ze samenleven met kleinere dieren? Hoe laat je ze het beste wennen aan elkaar?
groetjes

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wij hebben een golden gehad.Deze kwam bij een goede fokker vandaan met stamboom en deze deed ook testen.
Dit is wel een must vind ik.
Koop aub geen hond bij een broodfokker (lees je hierover goed in ) en niet bij een winkel.
Onze golden leefde samen met het konijn en waren beste vrienden.

De golden heeft nooit in een bench geslapen maar ik kan inmiddels vertellen dat het wel makkelijk is.
De eerste 2 a 3 weken vind ik dat je niet moet werken en de hond moet leren om alleen te zijn.
Het is niet zo hond in de bench en meteen 5 uur weg want dat wordt meestal een probleem.
Wennen aan elkaar is simpel.
Zodra je thuis komt meteen de hond bij het andere dier en goed begeleiden.
Zomer of winter maakt niets uit je moet toch naar buiten met je hond en deze moet alle jaargetijden  leren kennen.
Wij hadden hem eind september dus toen werd het al kouder.

Ik vond het een heerlijke hond tot nu toe de meest gehoorzame die ik heb gehad.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Leuk dat je je zo goed voorbereid!:-D
Hier een actieve Golden in een tussenwoning.
Wat doet hij binnen, lekker slapen, knuffelen ;-), en soms even spelen met een balletje of knuffelbeest.
We hebben een grote tuin, waarin hij met tennisballen speelt, maar het merendeel ligt ie lekker te slapen op 1 plekje.
Wij wandelen 3 uur per dag met hem, 2 keer een uur, 2 keer een half uur.
Daar kan hij zijn energie kwijt, snuffelen, rennen, spelen met andere honden.
Wij hebben hem niet van pup af, dus daar heb ik geen tips over, maar je ziet, je krijgt hier op alle vragen antwoord.
Veel succes! ;-)

La(kan niet inloggen) (Gast)

Wij hebben hier ook een konijn, maar ook een akita(niet veel jachtinstinct)  en 2 x border collie schapendoezen. Dit gaat allemaal prima, maar laat ze als pup af aan al wennen aan het konijn maar zorg ervoor dat je er altijd bij bent, ook al zijn ze ouder en vertrouw je ze!

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Zo'n onzin dat een grote hond alleen tevreden zou zijn als ie op een boerderij woont.....:'(;-)
Dan zouden grote honden in NL voor het meerendeel op een verkeerde plaats zitten....pffffff.....
Duidelijk dat die mensen dus geen tot weinig verstand hebben van honden. Ik vind het heel vervelend als mensen zomaar iets roepen, zonder er blijkbaar iets vanaf te weten....:'( 
Het belangrijkste is dat je de hond voldoende beweging en mentale uitdaging kunt bieden.
Je kunt wel een hond op een boerderij hebben, maar als je niets met de hond onderneemt, wordt een hond daar echt niet gelukkig van en dan zou hij veel liever die hond op de flat zijn waar lekker mee wordt getraind en gewandeld.;-)

Wij wonen zelf in een 2-onder-1-kap met een redelijk grote tuin met 2 reuen (en wij hebben energieke herders). Binnen zijn ze de rust zelve. Alleen in de tuin willen ze nog weleens lekker gaan stoeien....:-D
Wij trainen wel africhting op dinsdagavond en op zaterdag, fietsen met de honden en laten ze 1 tot 2 x p/wk zwemmen, maar de meeste herders zijn ook wel energieker dan de doorsnee Golden Retriever (uitzonderingen daargelaten).

Anoniem (Gast)

Ik werk deeltijds: 1 uurtje smorgens en 2 uur smiddags ongeveer. Mijn vriend kan de hond ook meenemen naar zijn werk( mijn vriend is chauffeur, zit een golden graag in de auto?) Is dit te doen om zo een golden te nemen, gaat de hond niet teveel alleen zijn?

honden page profiel --

honden foto van -

Leuk dat je er zo over na denkt!

In een tussen woning? Geen enkel probleem, als hij maar wel genoeg beweging krijgt.
Max krijgt per dag 3 uur ongeveer aan wandelen. 10min 's ochtends, 's middags 1,5 uur, later op de middag 45 min loslopen (lees; rennen en crossen), 's avonds voor het eten aan 1 uur en voor het naar bed gaan 10 min.

Hij is heel makkelijk qua aanpassing, en heeft er absoluut geen problemen mee om alleen te zijn.
Hij is hier elke dag sowieso 2,5 uur alleen. Soms wat langer, soms wat korter.

Max is een voorbeeld van "geen TV Golden Retriever". Goldens zijn heel gevoelig (stemmingen in huis, harde aanpak etc.) Wees er dus bewust van dat je je Golden op een positieve manier traint. Ook word de Golden, (ik neem Max als voorbeeld) niet graag buitengesloten... Max moest een aantal keren op de gang tijdens verjaardagen, en daar was hij het niet mee eens. Hij heeft ons daarna ongeveer nog 3 uur genegeerd... Haha..

Max is niet zo heel makkelijk, maar dat terzijde. (Komt voornamelijk door fouten van ons denk ik).

Verder is de Golden een prefecte huishond en kan over het algemeen (mits goede socialisatie) met alles en iedereen.. :-)

En 1 uurtje 's ochtends en 2 uurtjes 's middags werken vind ik redelijk weinig, dus maak je geen zorgen! :-D

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

" Wij hebben ook nog een konijn, vormt dit een probleem (hebben deze honden ook jachtinstinct zoals beagle?) of kunnen ze samenleven met kleinere dieren? Hoe laat je ze het beste wennen aan elkaar?
groetjes
"


Nee hoor geen probleem:-D

Maaaaaar, je moet het wel aanleren en je konijn moet het ook aankunnen!! onze puck is zo'n nuchter geval dat hij al snel doorhad dat nouri gewoon een heel groot konijn is;-) en nouri moesten we in het begin afremmen (nu nog wel eens) omdat hij te lomp wilde spelen

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

awww wat een leuke foto van je hond en nijn.
Wij hebben hier twee konijnen en de kans dat die hier ook nog gewoon rondlopen als
er een hond komt is groot. Ik zou het zo leuk vinden als ze allemaal dikke vrienden worden.
Leuk!!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik hak je post even in verschillende stukjes, anders wordt het wat onoverzichtelijk.
 

" Lieve Sanne,

Je schrijft dat je minimaal 1,5 uur per dag met Evy loopt. Is dat voor Evy voldoende? Ik loop 's ochtends alleen al 1,5-2 uur met Willem. Eind van de middag zo'n 3 kwartier tot een uur en 's avonds laat alleen een klein rondje....ongeveer een kwartier. Verder ga ik af en toe nog het bos in met hem en dan zijn we toch ook zeker 2 uur aan het banjeren. Daarnaast zeker de mentale uitdaging, maar dat doe ik meestal gewoon thuis, of in de tuin. "



Voor Evy is 1,5 uur MINIMAAL per dag voldoende, maar niet langer dan drie dagen achter elkaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik anders reken dan de meeste mensen doen. Ik reken per wat ze in de week aan beweging krijgt en niet per dag, omdat het per dag sterk verschilt. Op woensdag, zaterdag en zondag hebben mijn ouders tijd, waardoor we naar het strand toe gaan en daar dan wel drie uur zijn. Op zaterdag gaat ze ook mee naar scouting en op zondag hebben we ook jachttraining, dus dan is ze 5 – 6 uur buiten op een dag. Als ik van het minimale uit ga, dan krijgt ze 19 uur aan wandelbeweging in één week, staat gelijk aan 2,7 uur per dag.
Ik zelf zit met gezondheidsproblemen en wandelen levert voor mij veel pijn op, zeker wanneer Evy aan de lijn zit. Als ze los is gaat het goed, maar wij hebben hier geen losloopgebied in de buurt en ik heb geen rijbewijs. Bovendien is Evy aan de lijn ook snel overprikkeld en speelt ze iedere middag wel even met een andere hond op het veldje naast mijn huis (ook al mogen ze daar eigenlijk niet los) voor ongeveer een half uur, dat tel ik niet mee aan wandeltijd. Verder krijg je dan natuurlijk nog de tijd dat ze in de tuin aan het banjeren is en ik oefen iedere dag nog een half uur met haar buiten, maar dat tel ik ook niet mee aan wandeltijd.
Als ik die 1,5 uur wandeltijd (wat dus echt het minimale is, meestal is het 2 – 2,5 uur) op tel met het uur dat ze nog aan het spelen is met andere honden en we aan het oefenen zijn kom ik uit op 2,5 uur per dag in het park en ik denk dat ze ook nog wel 1 – 2 uur in de tuin aan het rond struinen is. Daarbij komt dan nog een half uur hersenwerk, is 4 uur op een dag als ik van alles minimaal uit ga. Dat is voor Evy echt meer dan voldoende, ook omdat er hier in huis ook nog wel een uur gespeeld wordt.
Mijn stuk over het 1,5 uur lopen is dus behoorlijk in compleet. Ik had even wat specifieker moeten zijn. ;-)

" Ik denk overigens dat de gemiddelde golden zwaarder is dan 30 kilo. Ben er nog steeds niet helemaal uit waarom ze zoveel in gewicht verschillen. Dus welke zwaarder zijn, de werk of de showlijn. Denk dat een teefje rond de 30-35 kilo zit en een reu tussen de 35-45 kilo?! Willem zit op 42 kilo en zijn broertjes tussen de 38 en 42 kilo. Omdat ik weet dat je heel veel aan het uitzoeken bent hoop ik dat je hier een antwoord op hebt.
 
Evy weegt 30 kilo en is eigenlijk nog iets te zwaar. Voor haar is het ideale gewicht 28 kilo en ze heeft een schofthoogte van 54 cm. Evy schijnt wel wat tengerder te zijn dan de gemiddelde teef, maar ik merk bij Goldens ook wel heel erg de trend dat ze allemaal voor het mooie iets te zwaar zijn. Hoe het gewicht bij reuen zit weet ik eerlijk gezegd niet, maar ik hoor wel vaker dat reuen boven de 40 kilo wegen. Aangezien ik alleen Evy heb, heb ik geen vergelijkingsmateriaal.
De enige Golden reu die ik ken die echt goed op gewicht is weegt 38 kilo en die is “normaal” qua formaat, dus als Willem iets groter en logger is dan de gemiddelde Golden zal het goed kunnen dat hij 42 kilo weegt.
 
 
"
Tot nu toe kan ik nog steeds het verschil niet vinden, dus welke de showlijn en welke de werklijn is. Of heeft dit niks met het verschil in formaat te maken? Ik bedoel dus dat je van die sierlijke goldens hebt, zoals bv de goudkleurige die je voorheen heel veel zag. En de loggere, zwaardere, groffere zoals Willem.


Het verschil tussen de show- en de werklijn vind ik zelf ook wel moeilijk. Het grootste verschil zie je in het uiterlijk, maar er zijn ook verschillen qua karakter. Alle informatie die ik heb wat het verschil qua karakter betreft komt van internet af en is niet gebaseerd op persoonlijke ervaring. Ik ken twee werklijn reuen en verschillende showlijn Goldens en Evy is de enige Dual Porpose die ik ken.
 
Dit is de tekst die ik heb geschreven:
Bij de Golden Retriever zijn er twee verschillende lijnen, de show- en de jachtlijn. Grote verschillen zijn er niet en er zijn ook veel fokkers die de twee lijnen met elkaar kruisen, waardoor het verschil nog kleiner wordt. De verschillen zijn zichtbaar in het karakter en in het uiterlijk. Golden Retrievers die uit showlijnen komen zijn vaak korter op de poten en breder gebouwd. Ook zijn deze honden vaak roomkleurig, neigend naar wit. De jachtlijn staat veel hoger op de poten en is compacter, waardoor ze een leniger uiterlijk hebben. Vaak is deze lijn donkerder van kleur. Qua karakter wordt er gezegd dat Goldens uit jachtlijnen vaak meer werklust hebben, een grotere will to please en hebben een beter uithoudingsvermogen. Van showlijnen wordt gezegd dat ze rustiger.
 
Beide lijnen zijn actieve honden die graag willen werken en dagelijks zowel lichamelijke als mentale beweging nodig hebben. Opvoeding vormt ook een belangrijk gedeelte van hoe de hond zich binnen en buiten zal gedragen, ongeacht show- of jachtlijn. Het karakter van de ouders hebben ook hun aandeel in dat van de hond. Als de ouderdieren rustig zijn van aard, is de kans dat de nakomelingen dat ook zijn erg groot.
 
Werklijn Golden:
 

 
Showlijn Golden:
 

 
Dual-porpose Golden:

 (kan het niet laten. :p)


De kleuren op één rij:



" Ben benieuwd of jij het weet?!

Knuffels voor die knappe Evy van je "

 
Hopelijk is alles zo beantwoord! Dikke knuffel aan lieve Willem!
 
PS: weet nog steeds niet hoe ik dual-porpose moet schrijven. :’)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Dank je wel Sanne.
Willem lijkt dan ook net als Evy een dual-purpose (als je het zo schrijft ;-) )

Lief dat je zo uitgebreid geantwoord hebt.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik wil een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^