Naar buiten... Ben jij gek?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

hihihi heb me net weer een breuk gelachen om Luan. Mijn vriend doet vaak het laatste rondje voordat we naar bed gaan, maar Luan is niet zo'n avond hondje :-D.

's Ochtends maakt het niet uit hoe vroeg je hem wakker maakt om naar buiten te gaan, hij vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Maar 's avonds... Als ik 's avonds uit mijn werk kom ga ik meestal met hem naar buiten, eten, nog ff lekker spelen, botje eten, kroelen, etc. Rond een uurtje of 9 valt Luan meestal in slaap, maar wordt tussendoor nog wel wakker en gaat ergens anders verder liggen maffen.

Als mijn vriend dan opstaat en tegen hem zegt "ga je mee naar buiten" komt dat slaperige koppie als door een wesp gestoken omhoog, zijn haartjes rond zijn oren staan heel eigenwijs alle kanten op. Maar met name de blik die dan volgt... de bekende, uiterst treurige, enigszins arrogante maar bovenal verontwaardigde toller blik. Hij lijkt echt te denken "Naar buiten baasje, ben jij gek?! Het is donker en koud en nat en ik lig hier heerlijk op dit warme kleed te slapen, ga jij zelf maar lekker naar buiten!" Mijn vriend roept hem meestal dan nog een keer en dan, heeeeeel langzaam, met enorm veel getreuzel en theatraal gezucht staat hij op, gaapt eens, rekt zich uitgebreid uit en werpt mijn vriend nog een verontwaardigde blik toe voordat hij naar de deur sjokt :-D

Zijn die van jullie ook van die drama queens 's ochtends of 's avonds? :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Naar buiten... Ben jij gek?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hihi wat grappig! Ja hier ook zo een dramaqueen! Vooral in de ochtend heeft ze heel wat overtuiging nodig en als het buiten regent kijkt ze me bij de deur ook aan met een blik van: 'dit meen je toch niet hé?' Eenmaal buiten vind ze het wel leuk :-D

yvon (Gast)

Savond is moeten we bikkel echt omkopen, anders staat Hij niet op. Kan je m meesleuren. Sochtend heel vroeg is hetzelfde liedje, haha Hij wordt na 8 uur pas een beetje wakker.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Dinos is net zijn baas niet echt een ochtend mens dus door de weeks om 06.30 door de boogaard is niet echt super, maar als hij eenmaal buiten is slaat dit vrij snel om en leeft zich dan wel uit, maar in het weekend als baasje blijft liggen tot soms 11.00 is dit totaal geen probleem en blijft hij zelfs nog liggen tot ik koffie heb gedronken en het soms al 1200 uur is, daartegen als het lekker weer is staat mijn slaapkamerdeur altijd open en kan hij dus de tuin in en uit wanneer hij wil. en doet dit ook geregeld s'nachts.

honden page profiel Chester & RiverChester & River 3 doggies

honden foto van Chester & River

Haha kunnen we ruilen, Chester boeit het niks, of het nu regent of niet, donker is of licht, hij wilt altijd naar buiten. We moeten wel naar zijn bos gaan want anders gaat de vlieger niet altijd op.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi kan het echt geen ene drol schelen, buiten is leuk!
Sascha daarentegen is altijd een dramaqueen qua wandelen. Met de auto ergens heen om daar te wandelen? No problemo. Maar het 'gewone' rondje, echt niet! Vooral niet als het slecht weer is. ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Eenmaal buiten vindt hij het ook altijd wel weer leuk hoor :-D. En als we in het weekend een beetje uitslapen en hij het te lang vindt duren geeft hij altijd 1 klein huiltje zo van "vergeten jullie mij niet?". Het is wat dat betreft echt een ochtend hondje, en na een uurtje of 9 a 10 's avonds gaat zijn lampje uit :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Gaya is een absolute ochtend hond (vrouwtje dan weer wat minder O-)). maar savonds nee joh vooral als het dan ook nog eens regent of koud is dan kun je op je kop gaan staan maar ze blijft liggen. 
zelfs als heb je dr zover gekregen dat de riem om mag gaat ze in staking en gaat madam uitgestrekt op de vloer liggen van loop jij maar vast ik wacht hier wel. 
Dusty daarin tegen kan ik ieder uur van de dag wel porren voor een wandelingetje, zolang hij maar mee mag met mij is het goed, behalve als het met bakken uit de lucht komt. dan blijft hij wel op de drempel wachten ;-)

miezer regen maakt ze niet zo heel veel uit maar als het toch durft om harder te regenen gaan ze niet mee. of te wel onder protest. zo stond ik afgelopen week met 3 drama honden aan de riem die na 3,5 uur alleen te zijn geweest toch echt een plasje moesten doen. ik ben tot het 2e veldje gekomen (lees 15 meter wandelen) waar ze uit nood maar hebben geplast want eerder mochten ze niet terug en daarna in volle vaart naar huis zijn gerend met mij er achteraan

honden page profiel NalaNala 3 doggies

honden foto van Nala

Nala? Nala is gewoon lui. Die komt voor 9 uur niet van haar plaats af (zelfs dan is ze nog verontwaardigd als je haar wakker maakt) en als ze 's avonds uit is geweest na het avondeten en ze heeft haar buikje vol, gaat het lichtje uit. En denk maar niet dat ze dán nog een keer mee loopt, no way!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oef, ik dacht al dat Perdie de enige luie dalmatiër was :-D

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Haha, heeeel even daarover he....ik dacht ook altijd dat de dalmatiër zo'n energiek en fanatiek ras was.... Maar Jinx kan ook echt meeeega lui zijn, gaat gerust de hele dag liggen tukken na een lange ochtendwandeling. En als we dan uit gaan is hij weer helemaal blij, maar binnen echt de rust zelve..
En regen of niet, wandelen gaan we! Vanochtend ook ruim een uur door de regen gelopen, doet meneer niets... Alleen 's avonds inderdaad, die laatste wandeling is altijd wat moeizaam. Maar goed, dat is het voor ons vaak ook, dus dat is mooi meegenomen O-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja dat dacht ik ook van het ras. Buiten inderdaad helemaal vol energie, maar binnen altijd slapen :-D

honden page profiel NalaNala 3 doggies

honden foto van Nala

Dalmatiërs actief? Ja, als ze eenmaal los zijn en er zin in hebben, maar Nala ligt hier ook gerust urenlang te slapen en dan nog verontwaardigd zijn als je haar meeneemt voor een rondje lopen.

In de regen aan de lijn lopen vindt het arme beestje vreselijk, vaak gaat ze buiten op straat zitten en weigert mee te komen, maar als ze los mag: LEEEEUUUUKKK REEGGEEEEEEN! Als ze aan de lijn loopt ontwijkt ze alle plassen met een grote boog, van: ieeeww! Maar als ze los is is ze het grootste zwijn dat er bestaat, ze gaat dan nog net niet in de modder liggen rollen O-) Aparte dieren zijn het :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Deze beschrijving past perfect bij Perdie! Zal dan toch echt een kenmerk voor dalmatiërs zijn! :-D

honden page profiel Phylicia scooby en ukkie:)Phylicia scooby en ukkie:) 3 doggies

honden foto van Phylicia scooby en ukkie:)

Herkenbaar..

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

hier mogen we ze in het midden van de nacht buiten laten, stormende regen, hagel sneeuw.. als ze maar buiten zijn O-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

regen ja dat is niets vooral dat miezeren vind hij niets tot hij helemaal drijfnat is en dan is de beer los en kan het hem helemaal niet meer deren, Hij zal in het begin alles aangrijpen om droog te blijven kort onder de fruitbomen lopen onder afdakje blijven staan , moet misschien een paraplu voor hem kopen hahaha

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" regen ja dat is niets vooral dat miezeren vind hij niets tot hij helemaal drijfnat is en dan is de beer los en kan het hem helemaal niet meer deren, Hij zal in het begin alles aangrijpen om droog te blijven kort onder de fruitbomen lopen onder afdakje blijven staan , moet misschien een paraplu voor hem kopen hahaha "




de oplossing ;-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

;-);-) ja super alleen de maat hahahaha zouden er echt mensen zo lopen??

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Zoiets alleen dan maat tent voor Dinos? :-)



Regen maakt Luan trouwens echt niks uit, alleen maar leuk als er meer plassen zijn om in te spetteren :-D

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Hahaha, Indy heeft precies hetzelfde!Die kan je echt aankijken of je gek geworden bent om dasrna haar kop weer neer te leggen, heel demonstratief. We hebben het nooit aangedurfd om dan maar niet naar buiten te gaan.

Mijn oude hond was heel anders, als je de tv uit deed, stond zij naast de mand om naar buiten te gaan.
Indy heeft dat absoluut niet van haar overgenomen terwijl ze toch bijna 2 jaar hebben samengeleefd.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oh nee, naar buiten is altijd leuk. Ik hoef 's avonds de iPad maarweg te leggen of er staan er twee overeind (hoezoe ben ik iPad verslaafd ?? ;-) )Maar als je dan buiten komt en het regent...getverderrie, zieje ze dan denken. Oren in de nek, staart laag, vuile blikken naar ons. Komop zeg baas, doe er eens wat aan, we worden NAT...

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hier willen ze altijd! mee.
Of het nu 4 uur s'nachts is of 7 uur in de ochtend.
Altijd rennen ze naar de deur en zijn ze blij mee te mogen.
Behalve Chesna(12.5 jaar) komt als laatste en moet ik s'avonds wel eens roepen.

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Lola net zo hoor.
Ik verdenk haar er zelfs van dat ze slaapwandelend het laatste avondplasje doen.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Sam is geen ochtend- én geen avondhond. 's Morgens voor een uur of 8, 's avonds na 9? Hell no... Onder luid protest komt 'ie uiteindelijk in de benen om met een slakkengang achter je aan te sjokken. ;-)

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Amélie maakt het allemaal niks uit..regen, donker, koud: buiten is leuk! :-D
Senna is een heel ander verhaal, die is liever lui dan moe. 's Avonds voor het laatste rondje staan ze met veel drama, gekreun en gesteun na vaak roepen een keer op, sjokt naar de deur, zucht nog eens diep, en kijkt je aan met een blik van "moet dit nou echt??"
's Morgens vroeg hetzelfde verhaal: ze sjokt naar de auto, zet heel theatraal haar voorpoten op de bumper en kijkt vervolgens achterom omdat ze verwacht dat wij de rest naar binnen hijsen.. O-)
Eenmaal in het veld gaat ze helemaal los, maar die eerste aanzet blijft lastig voor haar! :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Heel herkenbaar.... Max zet ook alleen zn voorpoten neer en hoopt dat de rest vanzelf volgt. ;-) Haha

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Lady is een echte terrier en die loopt door regen, modder, sneeuw noem het maar op. Echt een all-terrain hondje haha.

Onze pup wil niet door de regen, liep laatst toen het regende buiten als een boos klein kind achter me aan te sjokken. Makkelijk is dat met zindelijk maken... meneer wil niet buiten plassen als het regent.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Sasha kan het niet schelen hoe laat het is, wandelen is altijd leuk, maar niet in de regen....Ze zal dan ook elke droge plek aangrijpen om even 'een errug interessant geurtje te onderzoeken', verder krijgen wij regelmatig een blik toegeworpen van 'Ben je gek? Het is nat hoor!' extra in de verf gezet door zich om de tien passen demonstraief uit te schudden...
Onlangs nog dubbel gelegen van het lachen. Wij zaten te ontbijten en mevrouw wilde de tuin in. Op zich niets bijzonders, alleen was het biten echt wel stevig aan het regenen. Ik bekijk haar eens, en zeg nog dat zzal wel, maar doe de schuifdeur toch open. Resultaat een hond die heel enthousiast naar de deur loopt, vlak voor  de drempel in de rem gaat en zich snel naar haar bench rept...':-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het laatst rondje is hier vaak minimaal. Langs het gras, het parkeerboogje van de volgende straat en dan weer terug (rondje in de vorm van een P dus). Vijf minuten misschien ;-) 
 
En dan ook echt haar 3 keer moeten vragen of ze mee gaat, maar ze gaat alleen maar langer liggen. Als je het nóg 3 keer vraagt neemt ze waarschijnlijk de hele 3-zitter in beslag zo lang rekt ze zich uit ;-) 
Ze vertikt het ook om op te staan.

Al zijn er ook momenten dat ze wel gelijk opspringt. Maandagavond heb ik zelfs de ochtendronde (kleine 20 minuten) met haar gelopen, dus er zijn uitzonderingen ;-) 
Wat vaak wel helpt: haar even laten wachten. Als ze moet dan gaat ze namelijk wél mee (vaak hoeft ze nog niet zo nodig als we de laatste wandeling doen).

Regen, storm: dat boeit haar allemaal niet. Sterker nog, dat vindt ze fijner dan mooi weer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Naar buiten... Ben jij gek?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Best friend!
^