baby op komst tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ilonailona

hallo,

Mijn vriend en ik verwachten in oktober ons eerste kindje. Nu willen we graag zo goed mogelijk voorbereid zijn mbt boris.

hebben jullie tips e.d. hoe om te gaan met je hond en dingen waar je al op moet letten voordat de kleine er is?

ook wil ik graag weten hoe om te gaan met kraamvisite icm de hond. is het wijsheid om ze ook even te vragen wat aandacht aan de hond te schenken en wat is dan de beste manier?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "baby op komst tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Heey!!
Ik heb geen persoonlijke ervaring met baby's en honden (lang leve 17 jaar zijn :p), maar heb wel een hoop gehoord en geleerd over hoe je een pasgeborene kunt voorstellen aan de hond.
Je kunt, als jij nog met je kindje in het ziekenhuis bent, je vriend alvast naar huis sturen met iets van de baby (een doekje of kledingstuk). Hier zit de geur van de baby al aan en thuis kan Boris daar aan ruiken zodat hij al bekend is met de geur. Als de baby dan thuiskomt, is het niet meer helemaal nieuw voor hem.
Vervolgens kun je met je kind op de arm naar binnen lopen, gewoon doorlopen en niet teveel aandacht schenken aan Boris. Zo laat je zien van ''Hé, mijn baby, die woont hier nu ook, dat je het even weet''. Dan heeft Boris meteen in de gaten dat hij geen gekke dingen met de baby moet gaan doen.
Als je je hond goed vertrouwt en hij niet te druk is/doet, kun je de baby wat lager houden, zodat hij er rustig aan kan snuffelen. 
Verder gewoon niet teveel over nadenken en gewoon rustig doen, dan wennen ze snel aan elkaar. Een vriendin van mijn zus heeft net een zoontje en een volgroeide Akita reu. Veel mensen vinden die combi doodeng, maar die twee zijn de beste maatjes!
En wat de kraamvisite betreft. Ik denk dat je het gewoon net zo moet doen als op alle feestjes. Daar zal Boris ook niet altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en dat hoeft bij het kraamfeest dus ook niet O-) Gewoon wegsturen als hij teveel om aandacht zeurt, want of het nou om de baby gaat of niet, hij krijgt pas aandacht als jij hem dat wilt geven en niet als hij het per se wil ;-)
Succes, GEFELICITEERD!!!! (was ik al bijna vergeten te zeggen joh!) Heel erg veel plezier van jullie kleine wondertje!! En geniet van de zwangerschap!!

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van maartje

hoi gefeliciteerd!!! heb 10 honden 2 kids van 16 en 17 en ben zwanger, dus ben mijn honden nu wel al aan het voorbereiden, dat ze er niet altijd bij kunnen zijn, ze zijn wel kinderen gewend maar baby's niet dus ben ook heel benieuwd

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

Misschien heb je hier iets aan: http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4476/voor-de-baby-komt.html

honden page profiel Buffy & BaileyBuffy & Bailey 3 doggies

honden foto van Buffy & Bailey

Hoi, van harte gefeliciteerd :-D

Ik ben ook zwanger van ons eerste kindje. Wij verwachten hem in september.
Wat ik ga doen en al heb gedaan is de honden aanleren dat de babykamer verboden terrein is. Ze blijven nu ook al braaf achter de drempel staan ook al ben ik uren bezig in de kamer.

Aan het eind van volgende maand zetten we de box en kinderwagen al beneden neer op hun vaste plek. Zo wennen ze ook al aan die veranderingen.
Ook kan ik ze al leren dat ze niet omhoog mogen komen bij die nieuwe voorwerpen.

Ongeveer een maand voor de uitgerekende datum gaan mijn vriend en ik al met de kinderwagen + honden wandelen. Zodat ook dat niet nieuw is als de baby er eenmaal is.

Verder ga ik geen extra dingen doen als onze man er is.
Gewoon alsof de kleine er altijd al is geweest. En gelukkig wordt het de vierde baby in een jaar tijd waarmee onze honden kennis maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sanne je bent 17 jaar ;-) goed advies..

kinderen en babies zijn even wat anders, maar zoals Sanne beschrijft. top hoor.

honden page profiel ilonailona

bedankt voor de reacties!

heel veel dingen had ik zelf ook wel bedacht, maar is altijd even fijn om bevestigd te zien.

wat betreft een kraamfeest, hier is het meer zo dat mensen verspreid tijdens de dagen komen om de baby te bewonderen. als ik nu een feestje heb, gaat boris vaak in de bench. dit met de reden dat hij een allergie heeft en zodra hij iets verkeerds eet hij snel ziek kan worden en een darminfectie krijgt.

als het een feest zou zijn, was het natuurlijk makkelijk opgelost, alleen zie ik het niet zitten om hem dagen achter elkaar een paar keer per dag in de bench te moeten doen, omdat er visite komt. dan ben ik bang dat hij de associatie krijgt met de baby is niet leuk, want iedereen heeft daar aandacht voor en ik moet in mijn hok.

verder merk ik dat ik ind wel veel met boris klets, maar dat hij zich eigenlijk vooral zichzelf vermaakt. wat ik nu op een dag met hem doe, kan straks nog steeds, dus daar ben ik niet zo heel bang voor.'

baby's op zich vind hij hartstikke leuk en daar is hij heel voorzichtig mee.

ik zag als advies staan dat hij niet in de kinderkamer mag komen, waarom is dit? kan me voorstellen dat hij daar juist nieuwsgieriger van wordt als het niet mag?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hier ook een kindje op komst, verwacht begin september. Heb me er eigenlijk nog niet echt mee bezig gehouden, verwacht geen problemen en ben erg nuchter ingesteld: als wij doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, doet Sam dat ook. We zetten de box op tijd in de kamer, maar ik verwacht niet dat hij daarbij gaat (zit nooit ergens bij, snuffelt aan nieuwe spullen en vind het prima). Als ik naar het ziekenhuis ga, gaat Sam logeren bij de buren, dan komen we met z'n drietjes terug natuurlijk. Denk dat ik maar vast met de kleine in huis ga, terwijl mijn vriend Sam weer ophaalt. Maxi-cosi op tafel zetten, zodat hij er niet al te makkelijk bij kan, eerst even de voetjes besnuffelen. En verder? Geen idee... ;-)

honden page profiel staffordstafford

honden foto van stafford

Wij hadden een stafford en we kregen ons tweede kindje.we kwamen thuis uit het zkh.en hebben bruce er gelijk bij gelaten hij was heel erg lief.als de baby op de grond lag ging bruce erbij liggen.we onder toezicht uiterraard.wij woonde toen nog gelijksvloer.en bruce kwam ook in de kinderkamer.zodra de baby naar bed ging.ging hij vaak voor het bedje liggen.geef je hond even veel aandacht als de baby.nu heb ik twee kids en de derde op komst.heb nu drie chichuahua hun zijn kinderen gewend.dus maak me over hun geen zorgen.ik laat ze gewoon weer gelijk bij de baby.en geef de hondjes even veel aandacht.over de viste ik zou de hond er gewoon bij laten.hier gaan ze alleen savonds in de bens.sucses met je zwangerschap.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "baby op komst tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^