Help! Onzekerheid slaat toe.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Na een zware dag en nacht achter de rug te hebben, heb ik besloten om het anders te doen. Geen bench! Ze heeft verlatingsangst en zal haar gaan trainen om gewoon in de gang te moeten liggen, in de nacht gaat ze in haar mand mee naar boven om te gaan trainen dat ze zindelijk wordt... Ik ben blij dat ik thuis ben en niet werk, zo kan ik haar trainen.. Na twee weken echt veel moeite te hebben moeten doen heb ik de moed opgegeven.. De bench is niks voor haar.... Misschien geef ik snel op, maar heb echt twee weken lang piepen, janken en soms echt het krijsen aan moeten horen en nu is het klaar.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Onzekerheid slaat toe." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Sanne, ik heb ooit een pup gekregen die 5,5 week oud bleek te zijn en geen 8 weken. Hij lag s nachts in een bench met een in handdoek gewikkelde kruik, ouderwetse tiktakwekker, wat dingen van ons met onze geur etc. Hij heeft zeker 1,5 week lang s nachts gejankt. Niet uit bed gaan om hem bv te troosten vond ik erg moeilijk, maar heb het nooit gedaan. Pas als hij stil was ging ik naar hem toe. Wel had ik mijn buren ingelicht want dit gejank konden zij natuurlijk ook horen.

Ik heb meerdere pups opgevoed en beide geprobeerd. Dus meenemen naar onze slaapkamer en daar laten slapen de eerste dagen en ook gelijk alleen beneden blijven. Heb gemerkt dat als je je pup meeneemt naar je slaapkamer het veel langer duurt voordat de pup alleen kan zijn zonder te janken. Het voorbeeld over de pup van 5,5 week oud moet je hierin niet meenemen. Deze heeft langer gejankt omdat hij veel te jong uit zijn nest gehaald is. De andere honden waren allemaal 8 weken oud toen ze bij ons kwamen.

Ik weet dat de meningen erg verdeeld zijn. Velen zijn van mening dat het beter is om je pup mee te nemen snachts. Zoveel mensen zoveel meningen. Een Beagle staat er om bekend dat ze kunnen joelen/janken etc en dat kan inderdaad door merg en been gaan. Vertrouw op jezelf en wat jou een goed gevoel geeft. Het is geen mishandeling om je hond even te laten janken.

Succes en geniet van je lekker pupske

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Sanne zie mijn reactie op je eerste pagina.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Bedankt nog voor het reageren, voorlopig laten we haar uit de bench, ze is hierdoor veel vrolijker en luistert erg goed voor een beagle!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Goed,dat je je plannen hebt aangepast.Nu hopen dat het zijn vruchten afwerpt.
Opvoeden van een pup,vergt geduld,creativieteit en humor.
Daarom zeggen we vanuit hier ook altijd,als je aan pup begint,zorg dan dat je een aantal weken vrij bent,gelukkig ben je thuis voor haar.

Succes

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Zoveel honden(baasjes), zoveel opvoed methodes.


Ik denk dat je je gevoel moet volgen en het vooral praktisch moet houden.
Wat bench betreft, hier ben ik er nooit aan begonnen, onze eerste hond was toen we haar kregen heel terughoudend, ook naar ons.
Dus als ze dan bij mij in de buurt wilde slapen, was ik allang blij dat ze me opzocht en zich dus veilig voelde.
Ze begon de eerste nacht braaf in haar mand in de hal benden, de tweede nacht kwam ze 'stiekem' kijken waar wij waren en plofte op het kleed op de overloop in slaat..., de derde nacht kwam ze eens even snuffelen bij ons bed en durfde er zelfs bij te komen (en ik maar mijn ogen dicht houden en doen alsof ik sliep)

Sindsdien slaapt ze waar ze wil, soms op bed, soms ernaast, soms in haar mand..., ik laat haar kiezen.

Sinds kort hebben we er een tweede bij, in haar gastgezin sliep ze in de bench omdat daar alle honden in een bench sliepen en was dus geen probleem.
Wij hier een geleende bench neergezet...., nou met geen mogelijkheid gaat ze erin...., ook niet om te eten.
Dus dezelfde aanpak als bij nummer 1...., kies maar waar je je veilig bij voelt.

Okay, in praktijk is het nu soms best druk in bed, maar allebei maken ze er geen probleem van als ik ze er af bonjour omdat ik ook nog ruimte wil....., maar meestal worden we 's ochtends wakker met een Gordon aan onze voeten en een Galgo tussen onze hoofden:-D


Wat ik alleen maar wil zeggen is, volg je hart en kijk naar je hond, slaapt ze goed zonder bench, lekker laten, desnoods zet je de bench in de hal, mandje ernaast en laat je haar op die manier overdag wennen.

Veel succes...., en vergeet niet te genieten :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
Daarom zeggen we vanuit hier ook altijd,als je aan pup begint,zorg dan dat je een aantal weken vrij bent, "
En....
Een goede omgang met de buren hebt...O-)
(Wordt altijd vergeten;-).)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Scheelt onze buren zijn zelf fokkers! ;-) zezijn het dus wel gewend, en de andere buren zijn vaak weg..

Anouk (Gast)

Hallo,
Ik ben ook van mening dat een hond niet in de slaapkamer hoort en zeker niet in bed. Toen onze hond bij ons kwam zijn wij de eerste week bij hem in de woonkamer gaan liggen. Dit heeft bij ons goed gewerkt. misschien dat het voor jouw hondje onduidelijk is wat zijn plaats is, omdat hij in eerste instantie wel in de slaapkamer mocht en nu ineens niet meer?
misschien kun je poberen een paar nachtjes bij je hondje naast de bench te slapen, zodat hij de bench niet gaat associeren met jouw vertrek?

groetjes

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Neen, mijn hond slaapt niet in de slaapkamer maar toen hij klein pupje was wel. De eerste weken dien je een band op te bouwen met je hondje, die band is cruciaal dus heb ik de eerste weken mijn pup wel naast mij gelegd boven in zijn mandje en sliep hij met mijn hand op zijn bolletje.Als hij onrustig was dan sprak ik hem rustig toe vanuit mijn bed. Op vier maand is hij naar beneden gegaan en nooit problemen gehad op een klein ongelukje na ( baasjes sliepen net iets te lang ;-) ) Ik wil alleen maar zeggen dat je een pupje de tijd moet geven, het krijgt enorm veel prikkels te verwerken, eis niet meteen te veel, alles op zijn tijd. Dat de hond de laagste is in rangorde oké, maar om persé regeltjes te gaan handhaven in de zin van ' laatste eten, niet begroeten bij thuiskomst, laatst door de deur...als je hond zich normaal en zonder problemen aanpast aan je gezin zonder gedragsproblemen dan hoef je je hier niet op vast te pinnen...Dit is mijn derde hond, gaat soms eerst door de deur...wordt bij thuiskomst vriendelijk aangehaald...eet soms na en soms voor ons...is de liefste en aardigste hond die we al gehad hebben...relax mensen, zou voor minder nerveus worden...

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Zoals Lut het omschrijft doe ik ook met een pup. In de bench naast het bed. 1 pup was zindelijk 's nachts na 1 week en toen heb ik die pup in de hondenkamer neergezet met de rest van de honden erbij. Destijds 3 cavaliers. Maar de 1ste nacht gelijk weer geplast in de bench. Daarna heb ik gelijk haar weer naast het bed gezet en dit is gebleven tot 14/15 weken. Toen kon ze het aan om te gaan slapen tussen de rest van de honden.

Zelf ben ik niet van die regels, 1ste 5 min. negeren en eten na ons. Ik geef aandacht op het moment dat ze rustig zijn en eten is hier erg wisselend. Wij, als mens, hebben soms zelf de vastigheid nodig om een hond op te kunnen voeden.

Je hebt je keuze gemaakt en ik hoop van ganze harte dat het zo gaat lukken. Jij ziet zelf de situatie en kan het beste inschatten wat je pup nodig heeft.

Ben je ook van plan om naar een puppy cursus te gaan?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik ben met haar op puppy cursus, ik vind het belangrijk om haar de juiste dingen bij te leren en je bouwt een extra band mee op..

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Je moet een Roedelleider zijn voor de hond, jouw wil moet de hond dus opvolgen. "


Maak dat een Beagle maar eens wijs O-)

Het lijkt me duidelijk dat jouw pup de bench niet als veilig schuil/slaapplekje beschouwt. Het gepiep en gejank geeft dat in de eerste plaats aan. Laat haar niet aan haar lot over, bench pas dicht doen als ze rustig is en blijf er gewoon bij zitten, pak des noods een boek. Wel met je rug naar de bench maar gewoon zodat ze kan zien, ruiken en voelen dat je er nog bent, dat ze niet in de steek word gelaten.

Uiteindelijk valt het kwartje bij de meeste pups wel, bij sommige ook niet. Ieder levend wezen is weer anders. Beagles staan er om bekend dat ze slecht alleen kunnen zijn. Zijn ook niet de honden bij uitstek waar je je kunt veroorloven om ten alle tijden vast te houden aan jouw wil, tenzij je graag in conflict bent.
Een herderachtige zal het nooit worden en ik mag hopen dat je daar rekening mee hebt gehouden bij de aanschaf.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Idd Fez mooi omschreven. Een pup van 9,5 week mag bezig zijn met vertrouwen. Door te snel te gaan en piepen negeren wat veel mensen adviseren en ook doen, is zorgen voor verlatingsangst.

Wat jij aangeeft Fez met de rug er naartoe zitten en vertrouwen bieden, niet troosten dat halen heel veel mensen door elkaar nl. Gewoon erbij zitten, geen aandacht geven, met de rug naar elkaar toe, vertrouwen geven, rust geven, steun geven gaat er voor zorgen dat de hond de bench als een rustplek, fijne plek gaat zien.

Ik heb hier nu 2 beagle's als logee. Beide in 1 bench (zijn ze gewend) en ze staan in de keuken. Relaxed, totaal geen angst en dus een fijne rustplek. Anders gaan ze maar door en door.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Kleine update vanuit mijn kant!

We hebben de bench voorlopig gelaten voor wat het is, en wat denk je? Ze slaapt heerlijk, neemt haar rust. Train met haar om plaats te nemen op haar mand en dat doet ze geweldig! En vannacht heeft ze de nacht doorgeslapen! Heerlijk, de rust is voor haar gekomen.

Ze luistert geweldig en zeker voor een beagle, leert graag, zeker de lekkere hondenworst die ze krijgt! Vandaag heeft ze weer een inenting gehad en ze is doodmoe, arm beest!

Iedereen bedankt voor alle adviezen, ik heb er zeker wat aan gehad!

Groetjes Sanne en een poot van Floor

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Heerlijk om te horen Sanne,weer een happy Beagle en haar baasjes.
Veel plezier met elkaar.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dank je!! Het is zo'n scheetje! We vinden onze draai wel, heeft even tijd nodig. ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben ook blij dit te horen, Sanne. Ook al lijkt het in jouw ogen misschien als 'toegeven', uiteindelijk bereik je hiermee wel wat je zelf wou: een rustige hond in een rustig huis ;-)Heerlijk hoor, zo'n hondje dat zelf weet wat ie wil, hahaha! Lekker eigenwijs, maar hartjes van goud hebben ze!.
Heel veel plezier samen!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Super om dit te horen. Geen hond is hetzelfde dus ook geen aanpak hetzelfde.

Fijn ook om te horen dat je naar een puppycursus gaat ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een vrolijke en goed luisterende beagle die een waar scheetje, is en een uitgeslapen baasje dat helemaal blij is... dat vraagt toch om: fotoooooootjes! ;-);-);-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hier wat foto's! Ze is zooooo lieff!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Haha,heeft ze zelf dat stukje doek over haar prive delen neergelegd?
Heerlijk gezicht als een pup zo lekker ontspannen op de rug ligt.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Haha, nee dat heb ik gedaan, ze ligt altijd het liefst onder een dekentje. Dat vind ze echt heerlijk!

stephanie (Gast)

Zal wel aan mij liggen maar als er hier een pup in huis komt went die direct aan de bench! Komt niet op de slaapkamer en staat netjes beneden in de woonkamer! Ook begin ik direct met het alleen laten! Heb t met mijn eerste pup anders aangepakt en dat was een hel van een pup! In mijn ogen gaat t prima zo! Ik negeer gejank en doe gewoon mijn ding! Moet ik werken ga ik werken! Voor mij de beste manier voor t leren van de bench en het alleen zijn! Meteen aanleren hoe je het ritme erin wil hebben en het werkt hier prima!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik ben streng voor mijn hond, maar jij spant echt de kroon. Het beestje heeft niet voor jou gekozen, maar jij voor de pup..... Dit vind ik niet de methode om een pup op te laten groeien, ze kan hierdoor angstig worden, geen band met je opbouwen, etc. Ik zou het zo absoluut niet doen... Het is in jou ogen goed zo, maar over het algemeen zal men het niet zo doen. Succes!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Zal wel aan mij liggen maar als er hier een pup in huis komt went die direct aan de bench! Komt niet op de slaapkamer en staat netjes beneden in de woonkamer! Ook begin ik direct met het alleen laten! Heb t met mijn eerste pup anders aangepakt en dat was een hel van een pup! In mijn ogen gaat t prima zo! Ik negeer gejank en doe gewoon mijn ding! Moet ik werken ga ik werken! Voor mij de beste manier voor t leren van de bench en het alleen zijn! Meteen aanleren hoe je het ritme erin wil hebben en het werkt hier prima! "


Wat jij schrijft is niet voor iedere hond weggelegd!
Heb jij je wel eens verdiept in het roedel gebeuren?
Of doe jij jou ding zonder rekening te houden met wat de hond nodig heeft, zowel emotioneel als psychisch?

Ik ben van mening dat je van te voren plannen kunt maken van hoe je iets aan wil pakken, maar je moet ook het lef hebben, als het even niet lekker gaat, om het over een andere boeg te gooien, zodat het leven voor de hond ook fijn is en wordt!

SB (Gast)

Hoi Sanne,
Allereerst gefeliciteerd met je mooie Beagle pup.
Ook wens ik je succes, niet negatief bedoeld, maar ik weet uit ervaring dat dit niet de gemakkelijkste zijn helaas.
Onze beagle pup vond het ook echt niets in zijn bench. De eerste tijd was een ramp, daarna hebben we hem 's nachts toch echt op onze slaapkamer gedaan (was zindelijik ondertussen), in zijn eigen mand, mooi in een beschut hoekje, wat hij fijn vond. Als we overdag weg gingen hebben we de bench midden in de woonkamer gezet, zodat hij alles verder mee kreeg (geluiden om het huis, de koelkast die aanspringt etc.)
Toen hij ouder was (denk ong. een jaar) hebben we hem gewoon los in de kamer gelaten (overdag alleen) en de bench opgeruimd. Echt neem van ons aan dat je je beagle pup nooit alleen in de kamer moet laten (zonder bench of omheining), hoe lief ze je ook aankijken op dat moment. Ben er helaas wel ingetrapt en binnen 20min. was de halve kamer gesloopt. Ook heeft hij overdag de bench weten in te klappen (aan het dak hangen, trekken en rukken en dan de voorkant inklappen, jaaah, het was hem echt gelukt!), die hebben we daarna weer in elkaar gezet en vastgezet met strippertjes! Bij onze 2e hond verliep het gelukkig heel anders (am.cocker spaniel). 's Nachts totdat ze zindelijk was in een kleinere slaapbench op de slaapkamer, overdag, als we even weggingen in de bench in de woonkamer, later deurtje open gelaten, kwamen thuis, lag er nog lief in te slapen. Eten: altijd in de bench gegeven, dekentje over de bench zodat het een veilig nestje was, en vooral er ZELF in laten gaan! Bij piepen niet reageren, wachten totdat ze stil zijn en er dan pas uithalen.Positief benaderen en NOOIT voor straf in de bench!!
Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!
groetjes

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hey Sanne, het is een echt droppie! Wat een schatje ;-)Mooie foto's, hoor.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Sanne wat een heerlijke foto's, daar heb ik echt van genoten en wat ligt zij er heerlijk en ontspannen bij :-D ;-)
Kan je zien wat een beetje vertrouwen geven kan doen bij een pupje ;-)

Toppie hoor, dat je de bench, bench hebt gelaten :-D :-D ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wat een droppie van een puppeke ;-)Leuk hoor, en fijn dat jullie je weg aan het vinden zijn. Hou ons op de hoogte van de streken van je kleine dame ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Onzekerheid slaat toe." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Chihuahua naam reu?
^