Eindelijk mooie am. bulldog, slechte mensen!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shyan24 (Gast)

Nu is het eindelijk zo ver, een geslaagde gok genomen.
We hebben een maand geleden een Am. Bulldog aangeschaft na 6 jaar deze wens te hebben.
Hij was wat verslapt in zijn achterhand omdat de vorige baas hem niet kon geven wat hij graag wenste.
Bij ons leeft hij in de natuur en is koning te rijk, binnen heeft hij 4 zachte en warme slaapplekken, krijgt 3 uur p.d. minimaal beweging hele dag door brokken met af en toe kliekjes, boterham met leverworst en hij heeft
met 19 maanden voor het eerst een bot gekregen.
Wij stonden versteld van zijn zachtheid aanpassings vermogen etc. vanaf dag 1 geen 1 keer gepiept of gejankt. Hij maakt ons elke dag aan het lachen, kortom het is het beste wat ons kon overkomen.
Hij is volledig reu, niet dominant, wij dachten er goed aan te doen om over enige tijd een keer te laten dekken, gewoon eens in de zoveel tijd, vooral omdat er veel honden via bijv. bekende advertentie sites mankementen hebben in lichaam of qwa karakter. dit is zonde en hoort niet. De zuivere en geweldige dieren worden slecht weg gezet door de rotte appels. Hierdoor dachten wij nou we plaatsen alvast een advertentie want er gaat een aantal maanden overheen tot wij een goede match hebben, die op alle fronten zo goed is als die van ons. Daarnaast zijn er nog altijd mensen die hun kleinere hond niet met een grote vriendelijke bull durven te laten spelen, daarom leek ons op de langer termijn een pup voor bij onze scheet als speelmaatje de ideale combinatie.
Nu komt het schandalige!!! Wij dus een advertentie geplaatst, en ik krijg 3 dagen later een mail van iemand die veel connecties zou hebben in deze wereld, met of wij ziek zouden zijn om zo snel al aan te bieden, ook of wij het om het geld zouden doen, etc. etc. en vervolgens wat dreigementen.

Ik vroeg me af of er mensen zijn die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt, en wat hiermee gedaan kan worden? Ze dreigde de hele bull wereld in te lichten etc. etc. Dit terwijl ze ons niet kent, de situatie waarin de hond leeft ook niet, we zijn nota bene aan het kijken voor een groter zwembad om de hond lekker te kunnen laten zwemmen voor extra beweging en ontspanning.

Zouden jullie a.u.b. kunnen helpen en dit bericht doorsturen naar alle liefhebbers, dat ze uitkijken naar dit type mensen die het voor een ander verpesten, puur en alleen uit verveling en omdat ze connecties hebben in de bull wereld. Dat is toch te triest voor woorden.

Dus helaas beste mensen onze bull hoe fantastisch ook zal door 1 misselijke, niet mogen doen wat reu eigen is en de mensen die unieke schatten zoeken niet kunnen helpen.

MVG Shyan24

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eindelijk mooie am. bulldog, slechte mensen!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Je hond is 19 maanden? Niet geröntgend en op ncl getest begrijp ik?

Je hebt sorry dat ik het zo grof zeg geen flauw idee nog van hoe of wat want je hebt deze hond net een maand en hij is nog helemaal niet uitgegroeid en geestelijk volwassen.

Bedreigingen zijn en blijven niet normaal maar in mijn ogen zijn jullie ook niet slim bezig.

Ps: Welkom in de wondere wereld van AB's overigens. Als je hier serieus mee door wilt gaan gaat dit niet de laatste keer zijn. Zitten zeer aparte mensen tussen laat ik het zo zeggen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Om eerlijk te zijn vind ik het ook nogal vroeg om na een maand al te zeggen dat je reu geschikt is voor dekkingen. Na een maand ken je echt zijn karakter nog niet door en door. Kijk het eerst eens aan, geniet van je hond en wacht tot hij mentaal volledig ontwikkeld is (hij is nu nog vrij jong)..Daarnaast komt er nog veel meer kijken bij fokken, zoals testen qua gezondheid etc..

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Is je hond getest op erfelijk aandoeningen? Heeft hij een stamboom zodat je zijn bloedlijn kent?

Je schrijft er niets over...

Bedreigingen zijn nooit goed, maar dat je erop bent aangesproken... Dat snap ik heel goed... Niet leuk... Maar wel terecht.

Wil je je hond echt inzetten als dekreu, dan komt er heel wat meer bij kijken dan alleen "hij is zo lief"...

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah

honden foto van Simone & Noah

" Je hond is 19 maanden? Niet geröntgend en op ncl getest begrijp ik?

Je hebt sorry dat ik het zo grof zeg geen flauw idee nog van hoe of wat want je hebt deze hond net een maand en hij is nog helemaal niet uitgegroeid en geestelijk volwassen.

Bedreigingen zijn en blijven niet normaal maar in mijn ogen zijn jullie ook niet slim bezig.

Ps: Welkom in de wondere wereld van AB's overigens. Als je hier serieus mee door wilt gaan gaat dit niet de laatste keer zijn. Zitten zeer aparte mensen tussen laat ik het zo zeggen. "


Wel mee eens. Ik zou hem op zijn minst laten testen. Am. Stafs zijn ook erg populair bij broodfokkers, weet je de geschiedenis van de hond?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het gaat om Bulldogs. Weinig gezien bij standaard broodfokkers (dierenwinkels en hondenboerderijen) maar een niet erkend ras dus ook veel ellende wat gerust broofdfok genoemd kan worden.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik quote even:

"Hij was wat verslapt in zijn achterhand omdat de vorige baas hem niet kon geven wat hij graag wenste."

Hoe weet je dat hij wat verslapt was in de achterhand omdat zijn vorige baas hem niet geven wat hij graag wenste ?
Zonder onderzoek weet je niet of hij eventueel toch iets mankeert.

Zou dit toch eerst willen onderzocht hebben vooraleer aan te bieden als dekreu.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

compleet eens met mijn voorgangers :-)

het enige wat ik lees is wat een leuke, lieve, fijne hond je hebt en hoe blij jullie met hem zijn..
en dat is helemaal mooi natuurlijk :-) super..

maar de "fok kant"...?
je hond is nog jong, wat weet je van zijn fysiek gestel, voorouders etc..en er zal zoveel meer bij komen kijken, waar ik ook geen idee van heb O-)

als we allemaal met onze lieve hond moeten gaan fokken...

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

waarom zou je in godsnaam met je bull willen fokken???
JA het meeste is al verziekt, ZEKER op marktplaats.. Als je hier in nederland een goeie bull vind, die getest is op hd, ed, ncl overal vrij van is bevonden EN het 'echte' amerikaanse bullen karakter heeft ( jouw hond niet zo te horen, t is een doetje?) ... stuur me dan een mailtje, bel me, sta voor de deur want dan heb ik interesse..

Maar die ga je niet vinden, ik snap dan ook niet dat je denkt dat jij die kunt creeeren .. met een hond van zo'n afkomst.. gewoon voor de leuk eens een paar keer laten dekken? .. heb je voor de leuk ook getest? wat is volgens jou een goeie amerikaanse bull? Want een zachte bull die alleen op je bank hangt.. das niet de echte amerikaanse bull hoor...

ik vind het schandalig dat jullie hem aanbieden als dekreu...

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

helemaal eens, met Lisanne ,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een naar bericht dat je gekregen hebt, ze hadden het ook anders kunnen zeggen of mailen.

met deze hond niet fokken, je weet niet precies waar die van daan komt, niet getest nergens op, ook al zou je dat met de tijd wel willen doen, je weet niets van de achtergrond af van deze bull ?

vandaar dat de bullen vereniging je deze mail gestuurd hebben, het had anders gekund wat nette, maar het komt op het zelfde neer, niet fokken met deze hond, geniet er van en je geeft deze Bull een heerlijk plekje lees ik, houdt het daarbij.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Sorry, maar die vrouw heeft wel gelijk!
Ga niet zomaar met een hond fokken.
Je kan terecht komen bij een broodfokker, en die pups komen niet goed terecht en worden ziek.
Bovendien zou ik het belangrijk vinden waar de pups gehuisvest komen, en hoe de teef is.
Ik vind dat de teef ook een goed karakter moet hebben.
Alsjeblieft laat dit gewoon aan de erkende fokkers over!
Er zijn al genoeg honden in het asiel en op marktplaats.
Waaronder de meeste bullen en herders zijn!

honden page profiel Indy (L)(L)Indy (L)(L)

honden foto van Indy (L)(L)

Als je de hond niet getest hebt op wat dan ook zal ik zeker niet aan gaan bieden als dekreu. Ondanks dat het beestje een geweldig karakter heeft is dit niet het geen wat hij zomaar door geeft aan de pups. Het is natuurlijk niet zo als jou reu niet dominant is zijn pups dat ook niet zijn. dit word voor een groot deel natuurlijk ook bepaald door de opvoeding.  Toen ik mijn labrador pup kreeg was hij absoluut was hij zekers dominant rond zijn pubertijd maar door goede en consequente opvoeding is dit eigelijk niet meer

Ik snap de reactie van de mensen die je gemaild hebben, ben het absoluut niet eens met de manier waarop ze tegen je praten, bedoel maar, iedereen heeft een mening en ik begrijp jou je een best een keer een nestje wil maar begrijp ook de mensen van het mailtje. er staan immers zoveel pups op internet van mensen die voor de lol of omdat het beestje een geweldig karakter heeft een nestje nemen. 

Mijn mening is gewoon niet gaan fokken tenzij je goed ingelezen bent, je precies weet in welke conditie de hond is (bijvoorbeeld een hartkwaal, dit is niet altijd aan de buitenkant te zien maar zeker wel erfelijk), en zeker bent van de conditie van ouders en grootouders van de hond

Dit is mijn eerste advies/berichtje, misschien het aanvallend overkomt maar zo bedoel ik het echt niet ben gewoon nog een beetje aan het ontdekken hoe ik alles moet verwoorden.

honden page profiel KK

honden foto van K

nou, ik zal het nog even dunnetje overdoen.
mijn amerikaanse bulldog had een echt bullenkarakter, wat pas naar boven kwam toen hij 3 was. daarvoor kon hij met alle honden overweg. pas als een hond geestelijk volwassen is kun je iets zeggen over zijn karakter, en of hij stabiel is of niet.
mijn bull was heel mooi, maar had geen stamboom, en was niet getest, dus ik zou nooit met hem gedekt hebben, ook al lopen er maar weinig rond van zijn kaliber. kijk zelf maar, op mijn profiel staan genoeg foto's van hem.
de meeste bullen kunnen "ineens" niet meer met honden als ze 2,5 a 3 jaar zijn, hou daar alsjeblieft rekening mee.
bedreigingen zijn natuurlijk not done, maar zo gaat het nu eenmaal in de bullenwereld. een hond die kampioen zou worden op de show werd zelfs met de dood bedreigd als hij mee zou doen. allemaal haat en nijd en jaloezie.
ik denk niet dat het ras veel gaat missen als je je hond niet laat dekken, aangezien ik niets hoor over stamboom of testresultaten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wanneer uw hond volwassen is kan je pas zeggen of hij goed is voor de fok. Verder moet hij getest worden op allerlei zaken ,.... en dan moet je een goede match vinden (teef). Ik zou het nog niet te snel doen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik hoop dat je hem niet teveel brood geeft en liefst oud, wit brood (ivm met deegbal en granen die de hond niet nodig heeft).

verder komt er wel wat meer bij verantwoord fokken kijken dan het karakter van de hond en zijn volgens mij alle pups unieke schatten. je reu zomaar laten dekken omdat hij leuk is... de asielen zitten er vol van en zouden nog veel voller zitten als elke reu mag doen wat volgens jou reu eigen is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

af en toe een boterham met leverworst, meer geeft ze niet aan brood, niet zo erg toch, een traktatie mag wel eens toch ? :-D


ik hoop dat de gast toch nog terug wilt komen, we bedoelen het goed.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" af en toe een boterham met leverworst, meer geeft ze niet aan brood, niet zo erg toch, een traktatie mag wel eens toch ?  :-D


ik hoop dat de gast toch nog terug wilt komen, we bedoelen het goed. "
ik las het eerder als elke dag brokken mengen met brood en leverworst maar ik kan natuurlijk ook verkeerd zijn O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dat staat er niet.
------------------------------------------------
brokken met af en toe kliekjes, boterham met leverworst en hij heeft
met 19 maanden voor het eerst een bot gekregen.
-------------------------------------------------
ze geeft hem een goed tehuis, af en toe eens lekker een boterhammetje met leverworst, voor een keertje niet erg, ik geef ook wel eens pannenkoeken aan bamse, ze is er zo dol op. enne ik eet ook wel eens iets wat voor mij niet goed is, voor een keertje niet erg toch ?

wel even offtopic , maar topicopener is er denk ik niet meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ze dit terug leest heeft ze er zeker begrip voor, het is onwetendheid vaak om te denken van....... heb een lieve en mooie reu, daar is iedereen toch blij mee, verder wordt er niet nagedacht, lees ze hier de berichtjes denkt ze er ook anders over, hoop ik toch van wel.

vandaar ik hoop echt dat ze toch even terug kijkt hier.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja zeker, er zijn zeker Bull fokkers die testen hoor, verantwoord fokken. maar topic opener wil graag haar reu ter dekking stellen, en ze weet niets van de achtergrond van haar reu. en ook niets van de reu die op het moment bij haar is.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" ja zeker, er zijn zeker Bull fokkers die testen hoor, verantwoord fokken. maar topic opener wil graag haar reu ter dekking stellen, en ze weet niets van de achtergrond van haar reu. en ook niets van de reu die op het moment bij haar is. "


was vergeten de quote hahaha was bedoelt voor lisanne

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hehe ------------------.. Lisanne geef daar eens antwoord op O-) O-) O-)

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 mei om 20:59 --

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

O-) is dit serieus?? Er is zo ongeveer geen grotere rasver***** die zijn honden helemaal de klote in helpt en het echt geen hol interesseerd als de clowntjes... Broodfokker tot en met!

Ze waren ook wel geinteresseerd in Wreckingball, mijn vorige bull. Uit t asiel, wilde ze nog graag als dekreu gebruiken, afgezien t feit dat zijn achterpoten verrot waren geslagen met een honkbalknuppel en hij een gratenhuis was door geen voeding.. PRIMA KEUZE HOOR!!

.. breek me de bek niet open!!!!!!!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en lees en hoor alleen positeve verhalen over hun, niet dus weten we dat ook weer en neem ik me woorden terug hoor . :'(

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

als je iets verder gaat zoeken kom je wel bij de echte kern denk ik.. er zijn genoeg van hun niet zo positieve verhalen te vinden...

Nee ----------------.. allemaal fokkers waar je ver vandaan moet blijven..

ik stuur je wel even een pbtje..

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 mei om 20:59 --

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" als je iets verder gaat zoeken kom je wel bij de echte kern denk ik.. er zijn genoeg van hun niet zo positieve verhalen te vinden...

Nee --------------------.. allemaal fokkers waar je ver vandaan moet blijven..

ik stuur je wel even een pbtje.. "



thanks voor de tip ben ik heel blij mee hoor. dank je


-- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 mei om 20:59 --

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Oh dat moet ik dan helemaal gemist hebben... heb geen telefoon nummer of email adres gezien...

edit: was een reactie op modteam maar ze hebben hun bericht verwijderd..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Let op,
Graag willen we een ieder erop wijze om geen gegevens, of namen vrij te geven op een openbaar forum als HP.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eindelijk mooie am. bulldog, slechte mensen!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat is dit voor ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^