help mijn bulldog....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

# begint soms in de riem te bijten als een dolle stier als we nog niet eens ons kleine straatje over gestoken zijn of de straat uit zijn... (net als een trek spelletje zeg maar, alleen iets wilder. ik weet dat het frustratie/stress tekenen zijn, maar hij moet dan echt naar buiten -piepen bij de deur, hoge nood- dus...??).
# begint als een gek te trekken en 'graven' als hij een kat ziet (hij 'jaagt' op katten) of een andere hond (niet agressief naar honden, alleen heeel erg enthousiast waardoor ik bang ben dat er toch een gevecht kan komen)...

Ik kan niet wachten tot de 28ste, zo is het echt lastig om met hem te wandelen (kwam zo net 3x niet verder dan 10 stappen ofzo) en toen het eindelijk lukte (de straat uit, richting het veld) leek het wel alsof er een katten parade was, sigh. Daar naast kwamen we langs zo'n vrouw die we wel vaker tegen zijn gekomen en die was al de derde die me de Gentle Leader aanraadde, maar ik ben bang dat het écht schadelijk is bij hem aangezien hij echt énorm trekt bij het zien van een hond en kat..

Amerikaanse bulldog reu 6 maand.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn bulldog...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je kan de halsband vastpakken en de riem los laten zodat de riem minder aantrekkelijk wordt. Als hij trekt dan naar een kat dan kun je zijn naam roepen en achteruit lopen zodat de afstand groter wordt en hij weer rustiger kan worden.

honden page profiel ..

honden foto van .

bedankt! Dat met de halsband pakken en de riem los werkte heel goed. :-DNog geen katten gezien maar zou het onthouden.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Het is altijd belangrijk om te kijken naar het waarom van het gedrag in plaats van je alleen bezig te gaan houden met het afleren. Wat is de motivatie van de hond om in de riem te gaan bijten? Dit kan meerdere redenen hebben, van overprikkeling tot spelen tot gewoonte. Ik raad je aan dat te gaan onderzoeken, een tip als het om speels gedrag gaat is om 2 riemen te gebruiken. Bijt hij in de riem die jij vast hebt dan laat je die onmiddellijk los en pakt de andere riem, zo is de lol er snel af.

Met een kat zou ik niet op de kat aflopen maar er met een boog omheen of de andere kant op lopen, je kan aandachtsoefeningen gaan doen zodat jij leuker word dan de kat/hond die langs loopt. Dit kost uiteraard tijd en oefening.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wanneer mijn hond dat doet nee deed maakt ik een lus van het uiteinde en deed die ook om de nek zo kon hij niet meer bij de riem en je hoeft uiteraard geen kracht te zetten dat hij zichzelf wurgt

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Als een hond echt veel in de riem bijt, moet je opletten dat hij niet dadelijk een keer die riem door de midden bijt of zo kapot maakt dat ie makkelijk scheurt. Blijft hij echt steeds in de riem bijten kan je ook een riem overwegen die gemaakt is van een ketting, zoiets;

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady is trouwens ook een kattenjager, dan word ze echt gefrustreerd als ze er 1 ziet en uit ervaring heb ik gemerkt dat ik het beste gewoon de riem goed vast kan houden en stil blijven staan. Als ik dan ging trekken aan de riem word ze nog gestresster. Of soms lokken/roepen om mee de andere kant op te gaan en dan belonen als ze dat doet.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

wat is er de 28ste?

bij mij als ik een kat zie heb ik commando door. Ook als ze een hond zien. Hier worden ze ook allemaal dol van andere honden en katten, en willen ook jagen op katten.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Vanmiddag kennisgemaakt met Bandit en wat een leuke hond is het ;-).

Een en al vriendelijkheid maar hij weet dat hij sterk is en daar mag hij in begeleid worden.

Ik heb je net de mail gestuurd met aanvullende informatie en succes!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn bulldog...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Discussie-forum
^