Plassen en poepen in de bench en mand...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SharonSharon

Hallo allemaal, 
Ik heb een dwerg pincher van een half jaar oud.
Ik heb dan al gehoord dat het zindelijk krijgen van deze beestjes niet zo makkelijk is..

Het maakt niet uit hoe vaak ik er uit ga met hem, 1 ding blijft hetzelfde...
Hij poept en plast in zijn bench en in zijn mand. Ondanks/naast dat hij buiten ook zijn behoefte doet.. 

Hij zit s'nacht in de bench in de gang omdat hij anders dingen kapot bijt. En voor overdag een mandje 
bij ons in de kamer. Ook al ligt er ontlasting of iets dergelijks hij gaat er gewoon weer in en het boeit hem niet. 

Bij het verschonen van de mand of bench gaat hij binnen een uur weer wat doen in de bench/mand..

Ik weet niet meer wat ik er mee aan moet... Iemand tips???

Groetjes Sharon

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen en poepen in de bench en mand..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 1 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Geen idee ... Die van ons (Cairn Terrier) doet het ook wel eens, maar dat is volgens mij meer per ongeluk, het gros doet hij namelijk buiten.

honden page profiel denisedenise 1 doggies

honden foto van denise

zindelijkheidstraining!!!Om het uur naar buiten en belonen als de pup het buiten doet. Desnoods om het half uur. De pup moet gaan beseffen dat zijn behoefte buiten doen de bedoeling is. Ben bang dat alleen op deze manier de hond dit gaat snappen. Ook snachts een keer extra opstaan om met de pup naar buiten te gaan. Kost ontzettend veel energie, maar het zal uiteindelijk het resultaat geven dat je wilt.Succes

honden page profiel SharonSharon

Zita ik heb niet het idee dat het perongelijk is.. Een keer oke maar niet dag in dag uit.. 
Denise, ik wil het best doen maar hoe lang moet ik dat doen?? En hoe gaat hij dan snappen dat hij het ook een keer op moet gaan houden?? Kan moeilijk eeuwig heel vaak naar buiten gaan...

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep had het soms wel 3x per dag ... Soms volgens mij ook als hij niet in de bench wilde.

Hij staat sinds woensdag op KVV en plast nu veel minder vaak. Volgens mij vraagt dit sowieso meer energie van hem, waardoor hij overdag ook meer rust neemt in de bench, en hij de boel niet sloopt of gaat plassen omdat hij er nietin wilt.

Misschien is het een idee om hem van voer te veranderen? Nitet om hem zindelijk te maken, maar wel het aantal ongelukjes te beperken en dan buiten extra te belonen??

Maar op onze hondencursus zeiden ze ook dat het wel tot 1,5 jaar kan duren voor een hond ECHT GOED zindelijk is ... Dus hebben we nog even te gaan ;-).

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Voor een kleine hond kun je rustig een jaar zindelijkheidstraining eruit trekken, elke maand dat een klein hondje eerder zindelijk is is mooi meegenomen.
En laat je niet opfokken door andere hondenbezitters met hun verhalen dat hun hondje binnen een maand zindelijk waren, dat is beetje hetzelfde principe dat sommige ouders beweren dat hun kind met een jaar zindelijk was.

honden page profiel EsraBEsraB 2 doggies

honden foto van EsraB

" Zita ik heb niet het idee dat het perongelijk is.. Een keer oke maar niet dag in dag uit.. 
Denise, ik wil het best doen maar hoe lang moet ik dat doen?? En hoe gaat hij dan snappen dat hij het ook een keer op moet gaan houden?? Kan moeilijk eeuwig heel vaak naar buiten gaan... "


Je moet dit net zo lang doen totdat hij door heeft dat het dus níet binnen moet en dat snapt hij nu blijkbaar nog niet.
Tegen die tijd dat hij dat door heeft, kun je gaan proberen uit te stellen en zo de tijden ertussen te verlengen, maar eerst stap 1.
Zorgen dat je het voor bent, zodat hij zoveel mogelijk succesvol is (= buiten behoeftes doen) en je hem daarvoor de hemel in kunt prijzen en belonen. Hoe vaker hij daar succes mee heeft, hoe meer hij het alleen buiten zal wíllen doen, omdat dit leuke dingen oplevert!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 1 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Sharon ik vind het een echt probleem.Een hondje van 5 maanden moet wel gaan begrijpen dat het de bedoeling is zijn behoefte buiten te doen en zeker niet in de bench of zijn mand. Zou je eens op kunnen schrijven wat je dagindeling is met je hondje.kunnen we met elkaar eens kijken of er iets veranderd moet worden.Dus wanneer je hem uitlaat ,hoe lang je gaat wandelen, wanneer hij eten en drinken krijgt enz.ook extra hapjes of koekjes en evt wat je hem voert.

honden page profiel SharonSharon

Fay: Dus een kleine hond duurt langer dan een grote hond:o We hebben ook een americaanse bull en die was vrij snel zindelijk maand of 4 oud.. Maar die heeft het ook niet echt op haar eigen plek gedaan, daarom vind ik dit ook zo vreemd... 

Dit is echt niet mijn eerste hond mijn ouders hebben altijd een hond gehad en we hebben dan ook een amrikaanse bull die is nu 2 jaar.. Maar bij haar heb ik gewoon eerst elk uur gedaan maar dat was de eerste 3 weken en daarna verlengt steeds en dat ging goed. Vandaar mijn vraag hoe lang moet ik dat in godsnaam met dit hondje doen.. Dat is geen plan voor bv 2 maand... 

En dat zeg ik niet omdat ik er geen zin in heb maar omdat ik ook nog een huishouding heb met 2 kinderen 1 van 6 en 1 van 3 jaar.. En en pup wil opzich wel maar ik dacht echt dat hetzelfde zou gaan als met de bull...  (En dat op zijn eigen plek blijven doen dat snap ik echt niet :O )

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Tja dat op zijn eigen plek doen... Je kunt je dan afvragen onder wat voor omstandigheden hij bij de fokker heeft gezeten?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

De grote honden had ik altijd in 3 a 4 maand zindelijk, maar Mushu had ik pas na een jaar zindelijk die plaste de kleden in de bench eronder, Nighinn ook pas met een 8 maand, het is herhalen, herhalen, herhalen, ik heb een pekingees gehad die me het bloed onder de nagels weghaalde, uitlaten, plassen en gepoept en we kwamen binnen en ik pak de baby op en huppa lag er weer een plasje.

Het enige wat ik kan zeggen, ga naar de kringloop haal een paar oude dekens en zorg dat ze altijd schoon ligt, een hond moet iets vies gaan vinden willen ze zindelijk gaan worden, kleine hondjes zijn gewoon lastiger om zindelijk te maken, heel vervelend, mijn moeder heeft ook kleine hondjes die zat rond de 9 maand dat ze zindelijk waren.

honden page profiel Miepje en Keetje.Miepje en Keetje.goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Miepje en Keetje.

" Tja dat op zijn eigen plek doen... Je kunt je dan afvragen onder wat voor omstandigheden hij bij de fokker heeft gezeten? "


Had hij bij de fokker mogelijkheden om zijn behoefte te doen buiten de slaapplaats of was dat allemaal in 1.
Spelen slapen plassen poepen ......

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Sharon ik denk dat hij het automatisch op de duur gaat doen, dat leren ophouden.Ikzelf stond twee keer snachts op om hem even op zijn krant voor de bench te zetten. En als ge hem hoort bewegen snachts, whoeps uit bench en op krant ( of in tuin) ik liep in de living op de sofa, twee maand bijna......tja . Maar op vier en half maand  was hij bijna helemaal proper. 
In de dag ja zoals Denise zegt , alle uren .....en altijd belonen als hij iets doet. Ge hebt een moeilijk hondje blijkbaar maar het zal wel lukken. Volhouden en zeker niet straffen . 
Dat het niet prettig is dat kan ik me voorstellen.

Judith (Gast)

De omstandigheden waarin een pup opgegroeid zijn erg belangrijk ik het proces van zindelijk maken.
In mijn werk kom ik dagelijks in contact met verschillende pups die opgegroeid zijn in verschillende omstandigheden en het bevuilen van hun eigen slaapplaats komt relatief vaak voor bij pupjes die in een relatief kleine ruimte zijn opgegroeid.
Als dit bij jouw pupje het geval is, zul je hem met heel veel geduld moeten leren dat dit niet de bedoeling is. Dat zal betekenen dat je nog vaker met hem naar buiten moet en hem vooral belonen als hij zijn behoeften buiten doet. Straf hem nooit voor het bevuilen van zijn slaapplaats; hij weet waarschijnlijk niet beter.

honden page profiel SharonSharon

Hallo lieve allemaal.. 
Bedankt voor deze oppende berichtjes.. 

Bobo is opgegroeit bij een vrouw alleen.. Zei werkte veel en heeft hem dus niet zindelijk kunnen maken.. De hondjes waren veel alleen en konden dus maar 2 keer per dag naar buiten.. Of dit ook gebeurde weet ik niet... Ik wist niet dat het zo'n nasleep zou hebben... Als ik het wel had geweten had ik hem alsnog meegenomen hij had ook nog een broertje, die wilde ik ook wel graag meenemen maar had daar op dat moment financieel niet de middelen voor.. 

Ik heb er nu iets meer vertrouwen in dat het goed gaat komen, en ik heb ook veel gedult met hem.. Verder is het een heel leergierig lief en aanhankelijk beesie.. Alleen dat wat hij nu doet is een minpuntje maar zeker geen reden om hem minder lief te vinden.. 

Als het uiteindelijk allemaal maar goed komt.. Ik straf hem niet voor het poepen en plassen in de bench/mand of in huis.. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die vreselijke dingen doen.. Ik zou het niet willen en kunnen!!! 

We gaan gewoon door zoals nu. Niet straffen wel belonen buiten.. Ik weet nu dat ik het al goed deed en inderdaad verschonen blijf ik ook gewoon doen.. Ik denk dan dat het wel goed komt.. Dank jullie wel voor de snelle reacties!!!

Groetjes Sharon

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Het komt wel goed. Met die voorgeschiedenis (nog helemaal geen zindelijkheids training gehad feitelijk) zul je het inderdaad weer aan moeten pakken alsof het een 8 weken oud hummeltje is.
Hij gaat het heus leren!
Succes!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Je bent goed bezig! Hij krijgt zo te lezen heel veel liefde en begeleiding! Hij heeft het goed getroffen met jullie!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen en poepen in de bench en mand..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: groot genoeg??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^