hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook nog gehad over haar slikken, ze heeft moeite daarmee. ook dat kan een beschadiging zijn geweest van de buis die er lang in gezeten heeft, twee lange narcoses gehad, langdurig, een vanaf half twee tot zeven uur savonds, en ja dat zal zijn tijd nodig hebben. maar ze verwachten dat het helemaal herstelt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gossie vergeet de helft....

gewogen, bijna 75 kilo. 74.9 , ze was goed op gewicht. niets te dik.

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Mooi gewicht voor zn beer volgens mij. En qua medicatie afwachten net als haargroei dus..
Fijn dat ze vonden dat ze er ook goed uitzag..

Nu lkkr uitrusten vnaaf..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

altijd enthousiast daar, maar ooooo wat was ze het op het laatst ZAT. ze wilde niet meer . :-D

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Al met al heel goed nieuws dus.

Als de tremoren in bedwang gehouden kunnen worden is er geen gevaar meer voor de andere poot neem ik aan?
Wat voor medicatie heb je meegekregen?

Tot zover, ben super blij voor jullie meid en fijn dat de neurologen niets hebben gerekend, er bestaan nog goede mensen gelukkig :-D

Weekend meid, ga lekker genieten met jou kanjer en lekker aan de wandel, Bamse en jij hebben het meer dan verdiend :-D

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Aaaaahhhh...., stoere Bamse ;-)
Fijn te lezen dat het vandaag zo goed is gegaan en dat Bamse dus voortreffelijk hersteld is...., kon ook bijna niet anders met zulke goede verzorging.

Het blijft toch altijd weer spannend, maar dit is een mooie bevestiging van de specialisten :-D

Nu even lekker het weekend bij komen en dan maandag een spannende dag met de nieuwe medicatie..., zou toch fijn zijn als die de tremoren zouden kunnen gaan verminderen.

Hopelijk ben je nu zelf ook weer een beetje rustig en vooral gerust gesteld.

Fijn weekend gewenst.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gerustgesteld, ?? zal altijd rekening moeten houden met de andere kant van haar kruisbanden. die kunnen zo wie zo scheuren. niet door stoten of val of draaiing. het kan zo maar gebeuren. alert zal ik dus altijd moeten blijven, niet erg, daar heb ik me op ingesteld.

de medicatie , maandag beginnen, de eerste dag zal spannend zijn. zeker de eerste uren, daarna niet meer, bijwerkingen ? dan direkt stoppen, anders twee weken dosering aanhouden, en dan daarna opvoeren twee weken, dan moet het aanslaan, zijn we een maand verder.

slaat het niet aan, zie ik dat het niet helpt... dan stoppen we ermee. dan een week rust, en dan nog een medicatie wat we gaan uitproberen. op dezelfde manier, helpt dat ook niet, dan helaas.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Hoi Willemijn.

Vooral eerst blij dat jullie weer veilig thuis zijn.
Ten tweede herken ik in jou verhaal geen bitch,maar iemand die voor de belangen van haar hond opkomt.En kunnen de eventuele studenten vast wennen aan iemand die zich niets aan trekt van het protocol.Hooguit een lastig iemand.;-)

Uit je verhaal blijkt dat alle orthopedische artsen en assistenten zeer tevreden zijn over de stand van zaken betreft het skelet van Bamse.
De vraag is of dat het jou ook heeft gerustgesteld.Heeft het dat?
Voor hun is dit hoofstuk voorlopig afgesloten dus.
En ik hoop met heel mijn hart bij jou ook.

Neurologisch gezien is ze nog steeds een uitzondering begrijp ik.En hebben de artsen daar 2 verschillende soorten medicijnen voor,waarvan ze denken dat dit eventueel Bamse kan helpen.
En hebben jullie besloten om maandag met 1 daarvan te beginnen.

Meid dat is weer heel spannend en zeker gezien de bijwerkingen die zouden kunnen ontstaan.Heb je nog instructies meegekregen voorals ze de meest voorkomende bijwerkingen krijgt?

Heel fijn dat ze de hele week tot je beschikking zullen zijn en ik heb er zelf maar 2,maar ik denk dat alle begaande HP 'ers/sters die van hun ook zullen gebruiken en hopen dat de medicijnen op zijn minst geen enge bijwerkingen zullen hebben en daarnaast heel graag een remedie blijken te zijn.

Ik ben trots op je,ga er maar aan staan om dit ook nog eens allemaal in je eentje en alleen op eigen verantwoordelijkheid  te moeten doorstaan en ondernemen.
Nu hoop ik wel dat je van het weekend nog een beetje kunt onstpannen,na de dag van een oordeel en voor de dag van weer een nieuwe weg die jullie inslaan.

Lieve groet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja, de poot waar de implantaten inzitten, hebben mij helemaal gerustgesteld, de tplo techniek is zo gedaan dat er niets maar dan ook niets meer met die poot kan gebeuren, niets, wat ze ook zal doen, maar.........

de andere kant is kwetsbaar, niet nu, er is niets aan de hand ermee, maar wat blijkt....

kruisbandscheuringen, zijn namelijk genetisch erfelijk bepaald, dat is een ziekte, wist ik niet, dacht dat het door een val stoot of draaingen veroorzaakt zou worden, dat is de druppel erop. de kruisband is al zwak, vandaar.

aangezien ze niet helemaal kunnen vaststellen waardoor de kruisband gescheurd is, door tremoren of ? de kans dat de andere poot komt, is groot, vandaar alert zijn, en voorzichtig. is het zo dat er weer een scheuring ontstaat daar, dan wordt er zo,n zelfde operatie gedaan, maar daar zitten we niet op te wachten, nu kan ik twee dingen doen...


dr gang laten gaan, met die kans dat het gebeurt, maar Bamse geeft niets aan, niets, geen pijn niets, hoelang heeft ze er dan mee gelopen ? dan heb je grote kans op beschadiging van meniscus en artrose, dat is nu niet gebeurt. dus voorzichtig en alert zijn, niet laten dollen enz. dat is dus haar poten.

wat de medicatie betreft, ja spannend, of het helpt. zo niet pech. er is nog een medicatie, maar dat is niet te betalen, dus doen we niet. en het is ook maar de vraag of het helpt. deze medicatie die ze maandag gaat krijgen, is in princiepe veilig, is het zo dat er plots weer dezelfde symlpthomen opkomen van toendertijd, direkt stoppen en het moet dan uitwerken, ze kunnen niets doen op dat moment, dus ja spannend is het wel. maandag.


dit weekend ? gewoon lekker relaxen, wandelen met dr, en het even van me afzetten, komt goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als dit medicatie niet helpt, is er nog een die te proberen is, eerst dit, dan dat. we zien wel, als er maandag geen bijwerkingen zijn, dan gaan we er mee door, in de lage dosering twee weken, daarna verhogen we het twee weken, geen resultaat ? stoppen ermee, dus zijn we een maand verder, dan de andere medicatie, het zelfde . ook twee weken en daarna verhogen twee weken, helpt het niet, dan is er niets meer wat er geprobeerd kan worden, dna van bamse is afgenomen, daar gaan ze wetenschappelijk onderzoek mee doen, maar is voor bamse te laat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij de mens heet het een VOETBALKNIETJE, kruisband gescheurd is meestal de oorzaak een verdraaiing stoten val of wat dan ook.

dat is niet bij een dier, wist ik ook niet hoor, maar vandaag dus uit laten leggen.

bij honden is het namelijk zo dat het een ziekte is een kruisband die scheurt, en de druppel dat het erger en erger wordt is dus of een val of een draaiing of wat dan ook, maar een scheuring hoeft daar niets mee te maken te hebben.

80 % van de honden die geopereerd zijn aan een kruisband scheuring, heeft grote kans dus dat de andere kant ook gebeurt, komt dat het zwak is daar.

en dat kan dus ook bij bamse gebeuren, ze weten niet met met 100 % te vertellen of het door de tremoren is gekomen. of dat er erfelijk al een zwakte daar is.

vandaar weer een operatie is vreselijk duur, en we zijn er natuurlijk nog niet, want haar tremoren zullen altijd doorgaan, en dat kost alleen maar veel geld, dus een operatie aan de andere kant zit ik niet op te wachten, vandaar alert zijn en toch voorzichtig, maar de implantaten en wat daar zit, kan niets meer gebeuren. niets. en dat geeft me dan toch een heel goed gevoel.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Heerlijk meid dat je gerustgesteld ben wat betreft de knie met de plaat.Een zorg minder.
En de andere knie,natuurlijk hoop je dat deze goed blijft,maar je weet dat er een remedie is om dit goed te herstellen,helaas geen goedkope.

Maar wij hebben een asiel hond gehad met een hartafwijking en alle ogen waren daar op gericht, anderen wilden hem daarom niet opnemen,maar hij is overleden aan longkanker.Kortom je weet gewoon niet wat er in het verschiet ligt en hoewel je er wel rekening mee kan houden, als het gebeurd, gebeurd het en daar doe je dan helemaal niets aan.

Maar goed meis,nu is het even tijd voor de ontspanning en volgende week weer zien wat dat brengt.

Weltrusten voor straks.

honden page profiel HarrietHarriet 3 doggies

honden foto van Harriet

Je hebtt het weer achter de rug en helemaal niet negatief, ben benieuwd wat de medicatie gaat doen, ik blijf meelezen :-D

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Hoi hoi,

Spannend geweest vandaag ...pfffffffff....

Wat ik begrijp is dat ze qua operatie tevreden zijn over Bamse.
Das een plus punt hé Willemijn, maar dat wist je "in je hart " ook wel.

Hoe Bamse de laatste maanden, dank zij jou, zó vooruit gegaan is...... ;-)

Maar de andere kant van het verhaal is.....Bamse is een patient met de verschijnselen van OT die in deze vorm, niet bij hun (Utrecht) bekend is, want dank zij jou inzet qua revalidatie is ze er nog.........

Voor een andere eigenaar die deze inzet niet heeft/ óf de middelen niet heeft, was een hond dus degelijk afgeschreven.

Voor Utrecht is Bamse een "nieuw " client met kenmerken van OT ,die óók voor hun "nieuw" zijn...

Dat was met mijn Kaya ook.... :'( .

Vorige week een Leo ingeslapen ivm PN....ziekte verloop van 6 maanden gevolgd..... :'(

Hartverscheurend om te lezen.....beestje bleef goed eten, niet ziek, bleef kwispelen.....maar z'n lijf erkte niet meer.....heel erg.... :'( :'( :'(

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Elianne, wat verdrietig toch...... ik heb met de neuroloog gesproken over bepaalde rassen daar kwam de leonberger heel slecht naar boven, vele rot ziektes hebben dit ras, wist ik ook niet, maar vele malen erger dan wat Bamse heeft, erg Rianne.

nog even een opmerking, Bamse heeft niet de KENMERKINGEN van OT, ze heeft OT. haar diagnose is gesteld in september 2012. ze is de enige in Nederland die de diagnose op gekregen heeft, dna gaat er voor zorgen hopen ze dat er meer openheid kan gegeven worden voor deze aandoening, dna afnemen van zoveel mogelijk gezonde en ongezonde honden dat naast elkaar leggen en bekijken of er een overeenkomst is, en dan kan er misschien wat aan gedaan worden, voor Bamse is het te laat, maar voor anderen in de toekomst ????? wie weet, deze neuroloog doet veel wetenschappelijk onderzoek.

er zijn zeker meer newfoundlanders en ook de leonberger, die dit hebben, maar om de diagnose te laten stellen is vreselijk duur. en ja wat heeft het als resultaat als je het weet ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en dan nog iets...... gisterenavond heel laat heb ik nog een gesprek gehad met de Neuroloog. ik had haar telefoon nr. prive, en heb met haar nog even gesproken.

Bamse krijgt vanochtend haar eerste medicatie, 1.5 tablet per keer, 2 x per dag. waarom vandaag ?

het is een veilig medicijn, ze gaat er niet dood aan als er bijwerkingen van komen, dan moet dat uitwerken, dat ze in een psychose zou raken zoals verleden keer zal niet optreden , maar zeker is het mogelijk dat ze bijwerkingen krijgt, die hebben we doorgesproken, ik ben de hele dag bij haar, ik hou haar de hele dag de poot vast :-D

heel de dag observeer ik haar, de bijwerkingen die ze krijgt zijn voor mij herkenbaar nu .

ze heeft ze al binnen, ze gaat geen stap buiten mijn gezichtsveld, verleden keer was het binnen 20 minuten dat ze onwel werd. ze heeft ze kwart voor acht binnen gekregen, en er is nog niets te zien.


Maandag is er ook niemand bij haar, niemand,{ik natuurlijk maar ook geen arts} ja telefonisch contact is er dan, nu ook, kan bellen als er echt wat aan de hand is wat niet klopt. en dan moet dat medicijn uitwerrken, je kan dan niets doen.



2 weken de allerlaagste dosering, het zal niets doen wat betreft de tremoren, 2 weken lang deze dosering, geen bijwerkingen ? dan gaan we over naar een hoge dosering..... dan ook twee weken, een maand dus, dan moeten we resultaat hebben, zo niet dan is dit geen medicijn voor dr.


honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Hoop dat t met de medicatie goed gaat.

sorry nog van t woord "kenmerken" ....

Bamse een knuffel vanuit Brabant

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet hoe je het bedoelt hoor Elianne. zelf ben ik alert en dat is ook niet altijd goed.

nog geen vervelende dingen bemerkt bij bamse. en ik loop achter haar kont aan, ze vind dat maar niets, hahahaha

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

En daar ging het ontspannen weekend voor Willemijn en Bamse.
Wat er in je hoofd zit, zit ook niet in je kont Willemijn.O-)

Tot Toi

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

oké hoop dat het goed gaat hoor met de medicatie ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Pfffff, Bamse...., heb je nog geen rust ;-)...., eerst gister al die dokters die aan alle kanten lopen te plukken en te snuffelen...., en nu loopt je baasje achter je aan alsof je een loops teefje bent :-D


Ik ben benieuwd hoe het gaat met de medicatie..., hopelijk blijven de bijverschijnselen uit en kunnen ze straks uitgebreid worden om te kijken of ze ook werkelijk iets voor Bamse kunnen doen...., spannend hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kwart voor acht de eerste dosering, na twee uur geen reactie gekregen.

kwart voor tien ben ik met dr weg gegaan, naar het bos, gelopen, gewandeld, gewerkt. niets geen reactie op de medicatie, nu ligt ze thuis, ze heeft ruim een uur gewandeld, geborsteld ook nog daar. stokken sjouwen.

ik hou ze contstant in de gaten, geen moment uit het oog, maar niets dat me bevreemd. vanavond weer een dosering, en morgen zie ik dan wel, morgen gaat ze naar Gieten als ze normaal reageerd, zo niet dan blijven we thuis.

in gieten, is de watertraining begonnen, en daar is begeleiding . maar morgenochtend moet ik niets bemerken, anders blijven we thuis.


de tremoren zullen van deze dosering niets laten merken, de dosering is daar te laag voor, twee weken later als er geen bijwerkingen zijn voor haar, dan beginnen we pas aan een hoge dosering. afwachten dus deze twee weken, voorlopig ziet het er rooskleurig uit dat er niets te bemerken is, en de reactie van haar op de medicatie hebben we goed doorgesproken. een hond kan immers niet kletsen. O-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mooi dat het goed gaat ;-)

Wat zouden de eventuele bijwerkingen kunnen zijn op deze medicatie?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben heel eerlijk, wil geen enkel oordeel erover hebben van buitenstanders, van wat doe je Bamse allemaal aan.

als het goed gaat, dan laat ik het weten wat ze krijgt, en wat de bijwerkingen kunnen zijn, voorlopig is het bijna half 1, en is het nog steeds een vrolijke frans.... geen enkel neveneffect is er nog te zien.

misschien van mijn kant zelfbescherming ? ik heb vele mailtjes gehad, prive, ook thuis, tot hoever ik met Bamse gaat. vandaar is het voor mezelf een zelfbescherming dat ik niet zegt wat ze krijgt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

;-)

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Willemijn. je bent net zo eigenzinnig als een teckel. daarom mag ik je ook graag. eerst zeggen maandag begin ik met de medicijnen nu toch begonnen . gaje teckeltje noemen haha tof dat het zo goed gaat. jullie worden samen oud hoop alleen voor jou dat je niet ga trillen zoals Bamse. kortom je bent een wereld vrouw!!!!!!!! groeten van Hein. lebber voor jullie beide van Lobke en Vlaai geeft jullie 100kopjes .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou je het zegt Hein, mijn vingers trilden zeker , moest iets doen en kon mijn vingers niet stil houden, denk gewoon van de spanning, moet haar lekker dr gangentje laten gaan. :-D

en haar ook even laten slapen, zodra ze ligt, roep ik haar, waarom ? geen idee. hahaha even checken of alles okee is. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

derde wandeling van vandaag, de tweede rechts omkeer gedaan, waarom ? geen idee, dacht ik zie wat. ;-)

daar straks weer een ronde gemaakt, en ik heb alleen maar lopen kijken, ze zag twee vissertjes, daar stond ze naar te gluren, of ze geen visje hadden voor dr, ze stond stil.... geen tremoren, kan natuurlijk niet, is onzin, maar zag ze niet.

en wij weer verder, en ik wat gek doen met dr, flesjes dragen en stokken oprapen, geen suffige hond waar ik bang voor was.

langs de dierenwinkel op de rem, goed teken, maar ze kreeg niets. vanmiddaag al wat voor haar gekocht. :-D

vijf uur krijgt ze eten, en dan de laatste dosering van vandaag. als dat goed gaat..... ben ik al een tevreden mens. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

medicatie bij dr eten gegeven. wow.... weer gluren en kijken, enne, lijkt wel of ze meer energie heb, kan toch niet, hahahaha

enne honger ? ook.

maar goed dat zijn bijzaken, suffig wil ik niet dat ze wordt. voorlopig is er nog geen neveneffect te zien. ik zit achter dr aan. lig ze te lang dan roep ik ze, komt ze gezellig bij me zitten, alleen buiten ? nee niet vandaag.

en morgen..... even afwachten hoe ze morgen is. dan of zwemmen of thuis blijven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben wel een kloek zeg. :'(

en ze beseft dat er wat aan de hand is, komt ze bij me zitten, kop op me, en die grote ogen op me gericht. ja moet dr dr gangentje maar laten gaan. maar dat doe je niet he. hahahahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 31 van 40 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3132 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: mopsjes !
^