hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Gek dat het zo lang duurt voordat het haar terug groeit. Lang geleden had een oom van mij een Newfy en die was in een bos wezen rennen. Kwam onder de teken terug. Enige optie was scheren en teken verwijderen. 28 verwijderd, maar haren waren best snel terug. Ik weet ook niet of er iets voor is wat kan helpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aNGELIQUE, VIJF maanden geleden is het nu, de kale plekken die ze gedaan hebben, zoals haar nek behoorlijk groot , op haar zij, ook behoorlijk groot, de staartaanzet , en haar hele poot plus poot, alles is netjes aangegroeid behalve die plek boven op haar heup, ongelooflijk, maar waar.

honden page profiel HarrietHarriet 3 doggies

honden foto van Harriet

Hey willemijn :-D

Ik lees je topic geregeld mee vanaf het begin over je mooie Bamse waar het gelukkig weer veel beter mee gaat, en zag ook foto's voorbij komen waarbij de haargroei weer goed is terug gekomen, maar de plek boven haar heup dus niet, heeft Bamse op die plek niet toevallig een of andere spuit toegedient gekregen ? Vaak zie je dat op zo'n plekje dan geen haar meer terug groeit op weinig...

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik had je topics over Bamse wel gezien, maar deze zijn allemaal best lang om even door te nemen. Vandaar dat ik vroeg of Bamse nog weer geopereerd moet worden. Heeft de operatie tot nu wel gebracht wat je ervan hoopte?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Angelique, de tremoren hebben gescheurde kruisbanden veroorzaakt, daar is ze dus voor geopereerd, maar de tremoren zijn er nog steeds, de angst dat haar andere poot ook zal scheuren is er dus........ de geopereerde poot daar hoef ik niet meer bang voor te zijn, daar zitten implantaten in, geen kruisbanden meer.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Vreemd, dat de rest wel goed terug groeit en bovenop zijn heup niet....... Wat zegt de arts hierover?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ANGELIQUE, 19 april moet ik weer terug met Bamse naar Utrecht, en zeker kaart ik dat daar aan, maar zouden ze dat weten wat er aan de hand is ? kijk het doet geen pijn, maar of ze er wat voor hebben ? tenslotte hebben hun haar kaal gemaakt, ik niet. :-D

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Angelique, de tremoren hebben gescheurde kruisbanden veroorzaakt, daar is ze dus voor geopereerd, maar de tremoren zijn er nog steeds, de angst dat haar andere poot ook zal scheuren is er dus........ de geopereerde poot daar hoef ik niet meer bang voor te zijn, daar zitten implantaten in, geen kruisbanden meer. "


Ach wat sneu dat dit kan scheuren door het trillen. Ik heb een filmpje gezien van Bamse op YouTube waarop je de tremoren duidelijk kunt zien. Zielig hoor. Daar is dus niks tegen te doen? Kan me indenken dat je iedere keer opnieuw bang bent dat de andere poot ook aan de beurt is/komt..... Knap wat ze tegenwoordig al kunnen met implantaten ipv kruisbanden. Hier in de buurt zit ook een dierenarts die deze operatie doet. Heeft pas de bernersennen van mijn neef nog geopereerd aan gescheurde kruisbanden.

Ik hoop voor Bamse dat zijn andere poot niet hoeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse heeft al eens medicatie gehad, medicatie voor Parkinson, maar daar kreeg ze binnen 20 minuten op een zeer lage dosering een psychose van. dus eigenlijk durf ik niet iets met een nieuw medicijn.

er is iets heeft de neuroloog vertelt, maar nog niet op mensen uitgetest, en vrij duur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Angelique, als ik Bamse laat lopen zitten of liggen, is er niets aan de hand, alleen als ze stilstaat, en dat voorkom ik dus zoveel mogelijk. maar als ze eet ja dan staat ze. kvv kan ze niet liggend eten, barf wel, maar kvv moet ze ook eten, dus staat ze stil, en ja dan zijn de tremoren heftig.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Hoi Hoi

Ik heb nog eens nagedacht over het masseren,misschien met een scrub handschoen of iets van sisal touw,hoef je niet zo hard te masseren want dat doet dat touw of scrub ding dan .Hoef je volgens mij maar licht te wrijven voor het zelfde effect.Stimuleren van de fohikels.
He Bamse is niet voor niets een meid,gewoon wat body scrubben.;-)Met een lekker kruiden prutje.Of zou er al scrub in dat goedje zitten?

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Jammer dat een hond niet kan roken. Roken schijnt overal slecht voor te zijn behalve voor parkinson. Daar worden de tremoren minder van.

Nee, dat er geen haar terug groeit doet geen pijn, maar ik zou ook willen dat het terug groeit. Inderdaad, zij hebben het eraf geschoren dus laten ze dan ook maar met een oplossing komen.

Erg rot dat Bamse slecht reageert op medicatie voor parkinson. Psychose is erg eng, dus voor een hond ook. Daarnaast kun je haar in een psychose ook niet vertrouwen. Lijkt alsof er dan van alles tegenwerkt hè?! Ben er zelf altijd ziek van als mijn hond wat heeft dus kan me voorstellen hoe dit voor jou moet zijn als je Bamse met de tremoren steeds ziet. Ik zou ook iedere keer bang zijn dat er wat gebeurt...... Niet leuk :-( En het is zo'n lieverd, tenminste als ik haar foto's zie. Geef haar een dikke knuffel van mij en van Willem een likophaarneus......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vrolijk pasen voor iedereen, hier ligt een behoorlijke laag wit..uhh sneeuw. :-D


wanneer houdt het op ? vanochtend toch weer glibberen, en dat moet toch echt een keer ophouden hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik was er gelukkig bij toen dat gebeurde, ze had een lage dosering gekregen, gebeurde gewoon.

ongeveer drie uur, daarna viel ze in een slaap, met een hele trage hartslag, artsen konden niets doen, het moest uitwerken, ze zijn er van geschrokken, ze mag dat niet meer hebben dat medicatie.

en nu, of we het gaan proberen ? kijk ze heeft er niets van overgehouden, maar ik dacht toch dat ze er niet uitkwam, omdat ze zo,n trage hartslag had.

ik moet zelf die beslissing nemen, hun niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eurasier, ik zit er met een loep op, kijken of het groeit, hahahaha

en ik ben hardhandig, maar het lijkt alsof ze het lekker vind, ze schuurt hahahahah dus pijn doet het haar niet, kan nog niets zeggen natuurlijk, moet het zeker eerst een week opsmeren en hardhandig masseren, een x per dag de kruidolie, en de rest als ze bij me zit, schuren. schrubben. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



toch een witte pasen, recent van half negen. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

19 april gaan Bamse en ik weer terug naar de neuroloog, de orthopeed gaat ook Bamse even rontgen om te kijken of alles goed zit, daar ben ik niet bang voor, doe heel voorzichtig met haar, zodat er geen draaiingen of wat dan ook kunnen gebeuren, maar.......

de meeste zorgen zijn de tremoren, ik struin heel internet af en kom heel vaak deze berichten dus tegen......

Geschreven door: marianne peters om 20:31

hoi ik heb othostatische tremor, dit is 5 jaar geleden bij mij geconstateerd,ik ervaar de volgende symptomen 1- ik kan niet langer dan hooguit 3min stil staan, want dan gaan mijn,benen beven , en ervaar ik kracht verlies in mijn benen,ik moet dan gaan ,,hangen of steun zoeken, soms heb ik het zo erg dat ik gelijk moet zitten want anders val ik om, ik wordt er ook doodmoe van, verder loop ik vaak of ik dronken ben, en de laatste tijd heb ik ook veel pijn in mijn benen,momenteel verergert het behoorlijk bij mij ,ik heb clonazepam in het verleden voorgeschreven gekregen, en primidon ,maar geen resultaat,het blijkt dat dit ziektebeeld zeldzaam is ik keeg destijds te hoen dat er nog maar 5 gevallen bekend zijn in nederland, tip , bekijk de site van de amerikaanse ot vereniging, hier staat alles duidelijk beschreven in .

en zo zie ik meerderen berichten , een medicatie is dus geen oplossing , ook voor Bamse niet, een klein licht puntje, Bamse wordt geen 20, ze heeft het vanaf 13 14 maanden in lichte vorm nu heftig, en ja het gaat volgens deze berichtjes toch bergafwaarts dus. en hoe lang zou bamse er over doen, om niet meer te kunnen lopen ? en moe lees ik dus ook, het is mij opgevallen dat Bamse meer slaapt. nou is het wel zo dat Bamse altijd een zeer actieve hond is geweest, en misschien dat haar slapen heel normaal is van haar leeftijd bij anderen honden, maar toch.

Conclusie
Essentiële tremor komt veel voor en de klachten nemen toe met de leeftijd. Na inname van alcohol verminderen de klachten bij meer dan de helft van de patiënten. Wanneer medicamenteuze behandeling wordt overwogen, is propranolol (60-240 mg) het aangewezen middel vanwege de aangetoonde effectiviteit. Bij ernstige klachten kan de huisarts de patiënt verwijzen voor injecties met botulinetoxine. De effectiviteit op korte termijn hiervan is aangetoond, de effectiviteit op lange termijn nog niet.




honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb ik nou zo,n hebbert ? :-D

Laatst van Jose hier op het forum, eendenkarkassen gehad van ruim een kilo per stuk, dacht het is pasen , gisterenavond uit de vriezer en in de koeling gedaan en......

vanavond een kilo kvv, dat ging met smaak naar binnen, oeps dacht ik dat is dom het eendenkarkas ligt in de koeling, nou weet je wat, klein snijden voor de buurtkatten, alles behoorlijke kleine stukken geknipt en gesneden, hels karwei. hahaha

in een bak, en madam komt met een ronde dikke buik aanwandelen en graait de stukken uit de bak en de hele tuin ligt nu bezaaid met stukken karkas.

en ik sta op een afstand dat gade te slaan, zodra er een stuk op is, volgende hapje.

dat wordt weer de hele week op rantsoen voor dr. :-D

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Dhaha geweldig willemijn, ik ziet t helemaal voorme

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Wow, dat willen ze hier ook wel! konden ze maar even helpen, met opruimen! ;-) Eend is hun favoriet!
Bamse morgen op rantsoen! Niet te streng hè! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

was het glad vergeten, stom. :-D

en de poesicat van de buren komt iedere dag haar rantsoen halen, heeft dacht ik nu een grote bak, helaas, de restjes liggen nu wat verspreid in de tuin, toch een vette bek voor de poesicat. hahaha

en nee te streng ben ik niet, maar toch een dag even rustig aan met dr nu. :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

even vanuit toch wel ietwat zonnig Zeeland je fijne pasen  toe wensen en voor morgen veel plezier. 
De meiden hebben het heerlijk op het strand en vandaag ging Nanook al beetje de zee in op zoek naar de brokjes hihi. Begin is er. 

Man en zoon zijn vandaag naar huis gegaan ik blijf nog een dagje en nachtje met ze heerlijk en uurtje extra langer licht dus zo meteen nog heerlijke wandeling op de dijk :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een bof Jeanine... hier geen zon, sneeuw vanochtend en grijs, niet te gek koud, maar niet echt lekker wandelweer.

morgen ? ja zal zeker leuk worden. :-D

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Zalig Pasen Willemijn en Bamse! ;-)

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Goedemorgen, willemijn had een geweldige 1 april grap haha...
Lkkr genieten van vandaag met veel zon en gezelligheid..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse en ik waren al heel vroeg er op uit getrokken, gordijnen open zodra het licht wordt :'(

moet het haar nog afleren dat ze dat toch iedere ochtend doet O-)

het is prachtig weer, zon en fris, maar voor ons goed te doen, zeker voor Bamse, nog geen rui, nog steeds niet, nog steeds een dikke berenvacht, plek na dan.

smeer nu twee x per dag de kruidenolie in en raak aan de geur gewend. :-D

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Hier ook ff lekker gewandeld.. Heerlijk weer.. Daarna heeft luca nog lkkr in de tuin gelegen en gespeeld

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan nu lekker relaxen Anna. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D goedemorgen, geen sneeuw maar wel vorst. -6

dacht geen dekentje over mijn auto, nou mooi bevroren.
een zonnige dag, dat wordt wandelen, geen glijpartijtjes meer, niet meer uitkijken, helaas nog niet naar de Blauwe Stad, er ligt nog genoeg ijs aan de overs.

21 april is de bedoeling dat het water seizoen weer begint voor Bamse, wij gaan er naar toe mits alles okee is de 19 tiende.

gisteren in de tuin met Bamse gespeeld met een bal, en ja dan toch even de angst dat ze te veel draaiingen maakt. hond zal en moet ze blijven, maar al die spelletjes die ze vroeger deed is nu toch wel oppassen. en iedere keer.

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

het is idd zalig weer.. je kan beter snachts wat vors hebben en overdag stralend weer... nog anderhalve week geloof ik dan gaan de temperaturen ook omhoog heerlijk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe gaat Bamse om met haar diagnose OT primaire orthostatische tremor ? deel 3" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 20 van 40 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende forumvraag: mopsjes !
^