Jack Russel, wie is er ook zo weg van zijn jack ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

Hey folks,
Sinds iets meer dan twee jaar heb ik mijn eerste hondje aangeschaft, een prachtige jack russel, en ben er volledig weg van! Het is onbeschrijfelijk hoe close je wordt met zo'n beestje. Uiteraard heb ik dit niet hals over kop gedaan en veel gelezen over het ras vooraleer ik hem als puppy adopteerde. Het leek mij een perfecte opportuniteit om zelf wat meer te ontspannen na een drukke werkdag met mijn beste maat door een lange frisse neus op te halen en wat te bewegen. Wij zijn ook naar een Martin Gaus hondenschool gegaan en hebben elkaar zeer snel leren begrijpen.
Zijn hier nog mensen die een jack hebben en de zotste dingen beleven met hun toffe deugniet, leuke annecdotes hebben of leuke jack ideeën ?

Jimmy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack Russel, wie is er ook zo weg van zijn jack ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hoi Jimmy, ik heb geen JR, maar de buren van mijn ouders wel. Dat is wel een 'keffertje' moet ik zeggen, maar ondanks dat een zeer leuk hondje hoor. Vrolijk, speels, leergierig, slim, kwispelt altijd! :-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ik heb ook een jack en een heerlijk beestje

We zijn net terug van Cursus en ging er goed!!!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Wij hebben ook een jack, nu al ruim 9 jaar oud, echt een top beestje :-D Erg slim ook, en een klikspaan :P Als de katten bijvoorbeeld op het aanrecht lopen komt hij heel hard naar binnen gerent en blaffen dat je mee loopt en dan zitten ze er op O-) En zo doet hij het wel met meer dingen :-D

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

ja Angela, ik heb ook al veel baasjes gezien die het niet makkelijk hebben met hun jack, er zijn wel wat keffers bij, opvliegende hyper dynamische ... maar met onze chester heb ik veel geluk, hij heeft een super karakter. Ik moet wel zeggen dat ik veel bezig ben met mijn hond en hem veel beweging geef...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij onze buurhond ligt het ook aan de opvoeding, gebrek aan geestelijke stimulans en beweging hoor. De dochter wilde graag een JR, want een andere buurvrouw liep er mee en ze vond dat een leuke hond. Vervolgens loopt alleen de vader ermee, de dochter niet (en ook niet de zoon of de moeder). Vader is al op leeftijd en heeft rugpijn, loopt 4x per dag een rondje. Hond mag nooit los en gaat nooit naar het bos o.i.d. (de hond is een keer gebeten..... pff). Heel jammer voor het hondje, want tis een leuk beestje.

Ik ga er echt niet van uit dat alle JR's zo zijn. En ook de 'keffers' hebben gewoon nog een leuk karakter. Ik hou van slimme, energieke honden.

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

Ja jammer voor het beestje, te veel mensen schaffen zich nog zo'n hondje aan omdat ze schattig zijn.
Je ziet nog te veel oudere mensen die niet goed te been zijn met zo'n jachthond. Gevolg, 50 % van de jacks zijn te dik en of hyperactief.
Ik had wel nooit gedacht dat je een hond zo makkelijk kan trainen en elkaar zo snel kan begrijpen. Een goede hondenschool, indien het je eerste hond is met zo'n beestje is wel een must vindt ik.
Het probleem is dat ik de smaak te pakken heb en helemaal gek ben geworden van honden in het algemeen :-)

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Sinds een twee jaar heb ik een superlieve jack russel.. ben helemaal verzot op dat beestie.. heerlijk dat karakter.. alleen buiten wandelen is nog een "probleem".. waar we nog altijd hard mee aan het werk zijn en blijven.. maar verders echt een superhond(je) ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, maar een jackie is wel slim he! Heel verschil met hondenrassen die wat minder intelligent zijn ;-).
Maar leuk dat je zo met je hondje omgaat!!

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

wat is het probleem met het wandelen van je jackie ? mooi hondje trouwens ...

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

ja hoor ,wij zijn ook al jaren jack russell fans
onze eerste jack was een zwerver en had al menig baasje versleten ,we hebben anderhalf jaar flink met hem gewerkt om hem weer op de rails te krijgen en inmiddels is milo al 12 jaar en woont hier 10 jaar
onze tweede jack was een hondje met epilepsie wat gedumpt werd omdat ze ziek geworden was
onze derde jack was ook een vondelingetje en heeft hier nog 5 jaar geleefd ,en onze vierde jack is als pup gekomen en is nu 6 jaar
ik kan alleen maar zeggen het zijn gouden hondjes
mits je met ze aan de gang wil qua beweging en hersenwerk ,hoevaak wij geen mensen hebben horen zeggen ooh wordt je daar niet stapel gek van ? nee ....als ze hier hun ei kwijt zijn vind ik ze niet meer ,we zijn overal welkom op vakantie en ik blijf ze uit het asiel halen want daar zitten er veels te veel :'( :'( het zijn schatten van honden

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

hey Reny
leuk dat je zo lief bent geweest met die jackjes, en wat een leuke honden heb je zeg. Het zijn inderdaad schatten die jacks en hun blik volstaat om te laten weten wat ze willen of hoe ze zich voelen. Die van ons gaat ook overal mee, op restaurant, vakantie, op kantoor en hij is overal rustig. Maar als het speeltijd is en we gaan wandelen dan rent hij als een gek en hebben we beiden dolle pret ook met de andere honden.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Hoi

Ook Cyra gaat overal mee naar toe naar Opan en Oma in Zeeland op vakantie,naar alles.

Ben vorig jaar erg ziek geweest en Cyra week niet van mijn zijde heel trouw.

Zou graag met Cyra willen zwemmen op het strand maar Mw vindt het nog niks sloot,vijver daar springt ze in maar in het water lopen homaar!!!

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb zelf geen Jack maar een vriendin van mij wel, een heel leuk en moedig hondje !

Tevens is Tibo er gewoonweg gek op, hij zat in het asiel samen in een hok met een Jack genaamd Pukkie en sindsdien...

Trouwens door het asiel heb ik ze ook leren appreciëren, het zijn hele leergierige hondjes en van knuffelen houden ze ook wel ! Zo spijtig dat ze weer een modeverschijnsel werden voor sommige mensen en dus massaal in de asiels terechtkomen. Dat verdienen ze toch niet ! Maarja, geen enkele hond verdient dat !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hey Jimmy.. mijn jack russel blaft enorm bij het zien van een andere (meestal een grotere onbekende hond) hond en als het niet snel genoeg gaat om kennis te maken, dan krijst ze de boel bij elkaar. Wanneer ze de honden kent, doet ze dat niet meer.. daar ben ik nu al ruim twee jaar mee bezig en heeft zijn ups, maar ook zijn behoorlijke downs..
Maar verders echt een topbeestie hoor.. wil haar voor geen goud missen. Binnen is ze helemaal super, en kan ook erg goed alleen zijn etc.

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

@kimeta, heb je al geprobeerd haar af te leiden met iets waar ze gek op is zoals een speeltje ? Als je dit doet voor ze de kans krijgt uit te vliegen, en haar achteraf beloont met iets lekkers zou ze normaal gezien inzien dat een andere hond zien iets lekkers oplevert als ze rustig blijft...

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Jahoor, ik heb al van alles geprobeerd.. maar het lijkt gelukkig al weer wat beter te gaan.. ik moest gewoon ff weer een stapje terug doen.. thanks voor je hulp! ;-)

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Ik heb ook een parson jack russel.
Super lief rustig waaks en leergierig.
Luisteren kan ze heel goed tot ze een konijn in haar vizier heeft dan is ze weg.
En ze is een hele grote knuffelkees.

Liefs Jo

honden page profiel jimmyjimmy

honden foto van jimmy

hey jo, ja die konijnen das typisch voor die jagertjes , chester die gaat zelf vlak voor tv zitten als er maar iets met 4 poten en een staart op komt :-)
van cavia tot buffel, maakt niet uit
die parsons zijn trouwens ook prachtig, als ik mij ooit een tweede aanschaf wordt het waarschijnlijk zo'n knoddige ruwharige

Marco (Gast)

Beste Mensen,

Leuk om al die verhalen hier te lezen over jack russels. Super honden!!
Ik heb zelf ook een jack russel gehad 3 maanden geleden., dit is ook de reden waarom ik dit berichtje schrijf.

Mensen kijk alsjeblieft uit met een jack, mijn hond is helaas maar 6 1/2 jr. geworden. Altijd waren we alert op de tuindeur. Ik kon het niet vaak genoeg tegen mijn partner zeggen en andersom. We zijn het 1 keer vergeten, hij ziet een hond aan de overkant van de straat en ...................

Jack's zijn zo speels en avontuurlijk en vrolijk, dat dit iedereen kan gebeuren. Wij dachten ook dat gebeurd nooit, we wonen in de polder, weinig verkeer, maar het is toch gebeurd.

Ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik zo'n treurig verhaal onder jullie positieve verhaaltjes schrijf.

Ik hoop dat ik het nooit meer hoef mee te maken, ik mis hem nog elke dag.

Nogmaals mensen, kijk uit met je jackie!!

Groeten, marco

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Bedankt voor de waarschuwing, geldt voor elke hond natuurlijk! Heel veel sterkte met jullie verlies Marco!

machtel (Gast)

:-) Ik ben helemaal verliefd op jacks.
Maar zoals hier op een ander item, mensen die de
jack niet goed kennen, doen deze af als bijterig,
kefferig en vaak agressief.
De jack wordt vaak onderschat, het is een grote hond
in kleine verpakking en de baas treedt vaak niet
goed corrigerend op, omdat hij zo ontzettend schattig
is en de pups helemaal te gek zijn.
De asiels zitten overvol met reutjes van een jaar
of ouder en de hond die dan verkeerde trekken heeft,
gaat van de ene baas naar de andere en wordt dan
afgedaan als agressief.
De hond is weer de dupe van de baas.
Een voorbeeld : bij mij in de wijk woont een gehandicapte man, mist allebei de benen en woont
alleen op een apartement.
De zoon vond het wel leuk voor zijn pa en gaf hem een jack. Na een half jaar werd hij naar het asiel gedaan,
omdat hij niet te handhaven was, werd nooit uitgelaten,poepte en plaste in huis en weg moest de hond. Dat was dus een agressieve jack, maar gemaakt
door de baas en de omstandigheden.
:'(







machtel (Gast)

:-) Bijtincidenten worden vaak ook aan jacks
toegeschreven. Mijn jack is drie maal gebeten
door een loslopende hond en bij de eerste bijna fatale
keer, en hij aangevallen werd door een pitbull,
gooide luca zich op zijn rug, maar de bull ging door
en beeindigde bijna zijn leven.
Feit is ook dat jacks bekend staan om hun gedrag,
met bijtincidenten, maar dat hij absoluut lager
scoort dan bv. de golden retriever.
Ik hou van alle honden, groot en klein.
Jacks zijn echte bikkels, maar zo ontzettend sociaal
en gaan helemaal voor de baas.
Op het hondenspeelveld lopen alle soorten honden en
een van mijn boys is bv. aangevallen, door twee tekkels, terwijl hij wilde spelen.
Het verhaal van Luca : www.calmingsigns.nl :'(

machtel (Gast)

:'( Heel veel sterkte met jullie verlies, Marco.
Ik kan me voorstellen dat u uw jack mist. :'(
Jacks met de blik op oneindig, zijn moeilijk
onder controle te houden.
Ook bij het uitstappen uit de auto, komt het geregeld
voor dat de jacks die los in de auto zitten,
de straat op rennen en onder een auto komen,
als hem niet geleerd wordt dat niet te doen of
hem vast te zetten, voor zijn eigen veiligheid.
Ik werk met hekjes, de zogenaamde kinderhekjes,
want met een puberende jack, en veel bezoek,
is het heel moeilijk ze binnen te houden.
Mijn oudste rent alleen naar buiten als hij iets
ziet dat zijn aandacht heeft, maar ook hij moet
ik met negen jaar nog steeds goed in de gaten houden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack Russel, wie is er ook zo weg van zijn jack ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^