Verhuizen naar UK met hond.. tips, etc nodig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik weet niet of dit in de juiste categorie staat, het is tenslotte wel leuk voor mijn hond. En voor mij het leukste!

Er bestaat een kans dat ik in september een semester (vijf maanden) naar Wolverhampton verhuis om daar mijn minor te doen. Ik studeer Engels op de Hogeschool van Amsterdam dus vandaar dat de keuze op Engeland is gevallen, dit moet wel nog besproken worden met mijn mentor en de examencommissie maar men kan nooit te vroeg beginnen met voorbereiden is mijn mening!

Ik heb op de site van DEFRA al gevonden dat een hond gechipt moet zijn en een paspoort moet hebben (heeft hij beide) en dat hij minimaal 21 dagen voor vertrek ingeent moet zijn tegen rabies en minimaal 24 uur van te voren en maximaal 120 van te voren een behandeling tegen lintworm (tapeworm) gehad moet hebben. De laatste twee dingen zijn allemaal makkelijk te realiseren en daar hoef ik nu nog niet aan te beginnen.

Wel zit ik met een aantal vragen die mensen uit Engeland/mensen die er geweest zijn, hopelijk voor mij kunnen oplossen of beantwoorden;
- Mijn ouders zullen mij, Bo en onze "rotzooi" wegbrengen naar Engeland met de auto. We gaan dan via Calais en Dover met de boot maar nu mag Bo niet mee het dek op en moet dus alleen in de auto blijven voor ongeveer 90 minuten. Hij kan prima alleen thuis zijn in zijn bench en een paar minuten in de auto kan ook, want dit oefenen we bij de GH1-cursus. Maar 90 minuten of 2 minuten is nogal een verschil. Heeft iemand hier tips of ideeen voor want ik voel er niks voor dat we weer beneden komen als we zijn aangemeerd in Engeland en dat ik een hond heb die panisch is voor de auto, of de auto heeft gesloopt of weet ik veel wat.
- Ik ga met een klasgenootje/vriendinnetje en we zullen dan een eigen huisje/apartement gaan huren in Wolverhampton omdat er geen honden meemogen in de campus kamers (geen probleem, ik voelde er toch al niets voor om mijn keuken, wc en badkamer met 6 andere vreemde mensen te delen.....). Bij sommige advertenties staat dat er geen honden toegestaan zijn in de huizen/flats maar bij andere staat niets. Kan ik er dan vanuit gaan dat honden wel zijn toegestaan (in overleg)? Ik hoop dat het niet een te groot probleem zal opleveren.. Bovendien is Bo tegen die tijd al ouder dan een jaar en goed opgevoed en sowieso verhaard hij bijna niet (voordeel :-D:-D:-D:-D) en hij is klein!
- Volgens mij is Engeland over het algemeen een redelijk hondvriendelijk land, zo heb ik begrepen van een vriendinnetje van mij die daar vandaan komt en er met haar drie (ongesocialiseerde, slecht opgevoedde xD) honden woont. Worden honden bijvoorbeeld toegestaan in stadscentrums? En zijn er veel bossen/weides/etc om je hond uit te laten?
- Zijn er nog andere dingen die ik zou moeten weten met betrekking tot het meenemen van Bo naar Engeland waar ik niet over heb nagedacht?

Sorry voor dit epistel maar ik zoek dingen graag tot op de bodem uit hihi. Zelfs voordat het nog maar zeker is dat ik ga.. Achja, misschien voor later nog handig :-) Ik hoor het graag! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verhuizen naar UK met hond.. tips, etc nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Ik registreer me net op hondenpage en zag gelijk jouw berichtje staan.
Wij gaan jaarlijks naar Schotland op vakantie (mijn man komt daar vandaan) en dan gaan mijn hondjes mee. Wij reizen dus altijd door Engeland en afgelopen december zijn we er 2 weken op vakantie geweest.

Wat betreft de entingen...dat is sinds kort een stuk makkelijker geworden inderdaad.

Wat ik me afvroeg is...heb je al 's aan de Eurotunnel gedacht? Ik vind het namelijk ook geen fijn idee om mijn honden in de auto achter te laten op een boot...en als ik het goed heb begrepen mag je ondertussen ook niet even gaan kijken hoe het gaat. Mijn honden kunnen heel goed in de auto vertoeven maar ik weet niet hoe dat is op een boot.
Wij gaan dus altijd met de Eurotunnel. Je rijdt de auto de trein in (jij en je hondjes kunnen in de auto blijven) en binnen 35 minuten ben je in Engeland. Ik vind het echt ideaal.
Als je daar meer info over wilt dan hoor ik het wel.

Er zijn heel veel honden in Engeland en er is natuurlijk heel veel groen waar ze lekker kunnen ravotten en het stadscentrum mag je ook in met je hond.  Het nadeel is dat een hond bijna nergens naar binnen mag in winkels en restaurants etc.  In veel pubs mogen ze wel naar binnen. Dit is uiteraard mijn ervaring in de plaatsen/steden waar ik geweest ben.

Of honden welkom zijn in huurhuizen waarbij het niet vermeldt staat...dat durf ik echt niet te zeggen. Maar ik geloof nooit dat het moeilijk is om daar wat te vinden waar je hond welkom is.

Hoop dat je aan deze info alvast wat hebt :-).

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hoi Ina!

Ten eerste, welkom op HP! En wat fijn dat je me meteen zo kan helpen! Ik heb inderdaad nog niet aan de eurotunnel gedacht, ik dacht eigenlijk dat alleen dat Eurostar daar doorheen reed maar bedankt voor de tip, dat is voor hem, en voor ons een stuk fijner :-D Kan je me daar iets meer over vertellen? Is het ongeveer even duur als met de boot (of moet ik zeggen, even goedkoop hahaha)?

Wel fijn dat ze ook bij pubs naar binnen mogen, dat is hier toch wel anders in restaurants. Winkels ed snap ik inderdaad, stel je voor dat hij tegen een kledingrek gaat staan piesen ofzo "Oeps :'(" hahaha.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zit je bij de overgang niet ook met paspoort, recente gezondheidsverklaring en een quarantaine periode bij de overgang (of geld dat alleen voor buiten Europa/geen flauw idee hoor).

Misschien dat je vriendinnetje je dan ook kan inlichten over of honden in stadcentrums zijn toegestaan en zo of misschien is dit gemeente afhankelijk, als je weet waar je heen gaat kun je op de site van die gemeente misschien eens kijken of daar iets te vinden is over een hondenbeleid? Als ze die hebben moet het terug te vinden zijn.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Renate, nee dat is niet meer voor honden die van binnen de EU komen. Tenminste, het staat nergens op de site van DEFRA dus dan kan ik er waarschijnlijk vanuit gaan dat het niet zo is :-D

Zij zelf zei dat Engeland erg hondvriendelijk is maar ze woont helaas in een ander deel dan waar Wolverhampton is. Ik had er nog helemaal niet bij stil gestaan dat je inderdaad ook op de site van de gemeente kan kijken, ga ik meteen doen! :-D

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hebben ze daar nog iets als hondenbelasting of zo? Je zou als je niets op de website van de gemeente kunt vinden ook even kunnen mailen/bellen met jouw vragen. Vaak zijn gemeentes erg vriendelijk tegen mogelijke nieuwe inwoners, al is het maar tijdelijk.
Wij zijn zelf met de boot gegaan. Volgens mij heb je ook de mogelijkheid om gewoon in de auto te blijven zitten. Wij hadden Evy toen niet, dus heb er voor de rest niet bij stil gestaan. Mijn moeder en broertje zijn met schoolreizen wel met de trein geweest en dat is erg goed bevallen. De reis gaat snel en je zit gewoon gezellig bij elkaar in de auto. Volgens mij is de trein ook iets goedkoper dan de boot, maar wat weet ik niet zeker.

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Nee dat klopt hoor..quarantaine etc. dat hoeft allemaal niet meer. Zorg gewoon inderdaad dat je de entingen in orde hebt en de wormenkuur 24-120 uur van te voren dan is het in orde. Waar je goed op moet letten is dat de Dierenarts alles wel goed in het paspoort heeft geschreven...ook de wormenkuur moet door de Dierenarts worden gegeven en in het paspoort worden gezet. Zorg er ook voor dat alle gegevens van de hond er goed in staan..bijvoorbeeld waar de chip zit etc. Daar kunnen ze ook nog wel 's moeilijk over doen.

Voor info over de eurotunnel zie: http://www.eurotunnel.com/uk/home/
Die gaat van Calais naar Folkestone. Bijna hetzelfde als de boot dus :-).
De prijs ligt meestal rond de € 200,00 voor een retourtje. Dat is voor een auto en 4 inzittenden. Voor een hond moet je nog iets bijbetalen €23,00 meen ik.
De trein moet je uiteraard reserveren...dat kun je online doen. Daarbij moet je vermelden dat je een hond bij je hebt...dat zie je allemaal vanzelf.
Je krijgt van de eurotunnel hele duidelijke informatie wat je op de reisdag moet doen.
Voordat je in gaat checken bij een balie/automaat moet je even langs de Pet Control. Daar moet je dan even naar binnen met je hondje. Wordt zijn chip, paspoort en entingen gecheckt en als alles goed is krijg je een sticker die je op je raam moet plakken. Duurt allemaal maar een paar minuutjes.

Lang verhaal...hoop dat het een beetje duidelijk is :-).

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Super, bedankt voor de informatie! Ik heb net inderdaad ook even vluchtig op de site gekeken en dat ziet er wel beter uit dan met de boot. De prijs valt ook wel mee en er staat duidelijk op site wat er moet gebeuren. Super tip dus, thanks! :-D 
Ik zag ook staan dat er daar een soort play areas zijn waar je hond even zijn behoefte kan doen en rond kan lopen, echt geweldig ;-)

Nu eens even de website van Wolverhampton gemeente ondersteboven trekken hihi

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Sanne, volgens mij is het niet toegestaan om als passagier in de auto te blijven zitten op de boot. Dit in verband met de veiligheid als de boot zinkt etc en de deur naar het dek gaan ook hermetisch op slot als ze afvaren.
Ik heb ook even gekeken op de site van de euroshuttle en het is inderdaad niet duur, tussen de €77 en €99 euro, best te overzien. Bo zou nog €23 euro extra kosten dus dat valt ook allemaal wel te overzien. Een voordeel is inderdaad dat we gewoon in de auto kunnen blijven zitten en het duurt maar 35 minuten! Ik ben wel vreselijk claustrofobisch maar ik ga in mei ook naar Engeland met de trein (met stage en een groep kinderen, ohjee!!!) dus dan kan ik alvast "wennen". Hondenbelasting weet ik eigenlijk niet. Ga meteen even kijken.

Ik zou nu eigenlijk aan het werk moeten zijn maar tsja, dit is leuker xD

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik weet niet of dit in de juiste categorie staat, het is tenslotte wel leuk voor mijn hond. En voor mij het leukste!

Er bestaat een kans dat ik in september een semester (vijf maanden) naar Wolverhampton verhuis om daar mijn minor te doen. Ik studeer Engels op de Hogeschool van Amsterdam dus vandaar dat de keuze op Engeland is gevallen, dit moet wel nog besproken worden met mijn mentor en de examencommissie maar men kan nooit te vroeg beginnen met voorbereiden is mijn mening!

Ik heb op de site van DEFRA al gevonden dat een hond gechipt moet zijn en een paspoort moet hebben (heeft hij beide) en dat hij minimaal 21 dagen voor vertrek ingeent moet zijn tegen rabies en minimaal 24 uur van te voren en maximaal 120 van te voren een behandeling tegen lintworm (tapeworm) gehad moet hebben. De laatste twee dingen zijn allemaal makkelijk te realiseren en daar hoef ik nu nog niet aan te beginnen. Klopt helemaal, de wormbehandeling moet uiteraard door de DA gedaan worden met Drontal en daar moet een aantekening/stempel/handtekening van in het paspoort komen net zoals bij de gezondheidsverklaring (tot een aantal jaren terug kreeg je daar een apart formulier voor.) In mijn geval schrijft de de DA de ontwormingskuur op maar geven we hem niet omdat mijn kerels op een ander regime zitten.

Wel zit ik met een aantal vragen die mensen uit Engeland/mensen die er geweest zijn, hopelijk voor mij kunnen oplossen of beantwoorden;
- Mijn ouders zullen mij, Bo en onze "rotzooi" wegbrengen naar Engeland met de auto. We gaan dan via Calais en Dover met de boot maar nu mag Bo niet mee het dek op en moet dus alleen in de auto blijven voor ongeveer 90 minuten. Hij kan prima alleen thuis zijn in zijn bench en een paar minuten in de auto kan ook, want dit oefenen we bij de GH1-cursus. Maar 90 minuten of 2 minuten is nogal een verschil. Heeft iemand hier tips of ideeen voor want ik voel er niks voor dat we weer beneden komen als we zijn aangemeerd in Engeland en dat ik een hond heb die panisch is voor de auto, of de auto heeft gesloopt of weet ik veel wat. Wij maken 2 maal per jaar dezelfde oversteek van UK naar NL en terug. Hier was ik idd ook niet blij mee maar in mijn geval zijn het er 2 dus valt het wel mee. Je zou tot het zover is je hond erop kunnen proberen te trainen. Een paar gevulde kongs erbij en de 90 min. zijn zo voorbij.
- Ik ga met een klasgenootje/vriendinnetje en we zullen dan een eigen huisje/apartement gaan huren in Wolverhampton omdat er geen honden meemogen in de campus kamers (geen probleem, ik voelde er toch al niets voor om mijn keuken, wc en badkamer met 6 andere vreemde mensen te delen.....). Bij sommige advertenties staat dat er geen honden toegestaan zijn in de huizen/flats maar bij andere staat niets. Kan ik er dan vanuit gaan dat honden wel zijn toegestaan (in overleg)? Ik hoop dat het niet een te groot probleem zal opleveren.. Bovendien is Bo tegen die tijd al ouder dan een jaar en goed opgevoed en sowieso verhaard hij bijna niet (voordeel :-D:-D:-D:-D) en hij is klein! Ondanks dat het een 'hondvriendelijk' land is, kan het vinden van woonruimte waar ze honden toestaan toch een probleem zijn helaas. Het is absoluut geen Nederland wat dat betreft. Nu zal het ook per streek/stad verschil maken maar wij hebben daar best problemen mee gehad om wat geschiktst te vinden. Ik zou zeker met het zoeken naar geschikte woonruimte vanuit Nederland al zo vroeg mogenlijk beginnen.
- Volgens mij is Engeland over het algemeen een redelijk hondvriendelijk land, zo heb ik begrepen van een vriendinnetje van mij die daar vandaan komt en er met haar drie (ongesocialiseerde, slecht opgevoedde xD) honden woont. Worden honden bijvoorbeeld toegestaan in stadscentrums? Uiteraard maar in de meeste winkels zijn ze niet welkom, dat is in Nederland weer beter geregeld. En zijn er veel bossen/weides/etc om je hond uit te laten? Engeland is een ontzettend groen land met veel natuurgebied. Ben niet bekend met jou plaats van bestemming maar dat zou je zo op google maps na kunnen kijken. Om een omheind terrein/gebied te vinden om je hond los te laten is een stuk moeilijker helaas.  
- Zijn er nog andere dingen die ik zou moeten weten met betrekking tot het meenemen van Bo naar Engeland waar ik niet over heb nagedacht? Gelijk op zoek naar een DA, zou je evt. via internet al kunnen doen. En hier zijn de honden verplicht een penning met hun gegevens te dragen.

Sorry voor dit epistel maar ik zoek dingen graag tot op de bodem uit hihi. Zelfs voordat het nog maar zeker is dat ik ga.. Achja, misschien voor later nog handig :-) Ik hoor het graag! ;-) "

Zie hierboven mijn ervaringen/antwoorden. Succes met de hele onderneming:-D

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Stel je van de play area's niet teveel voor...maar je kan je hond idd wel even zijn behoefte laten doen voordat je de trein ingaat:-).

De trein is ruim hoor dus mischien heb je geen last van je claustrofobie. Zodra wij in de trein staan met de auto gaan de stoelen achterover en doen we lekker onze oogjes even dicht, voordat je het weet ben je er.

Succes met je speurwerk verder!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hoi Ina!

Ten eerste, welkom op HP! En wat fijn dat je me meteen zo kan helpen! Ik heb inderdaad nog niet aan de eurotunnel gedacht, ik dacht eigenlijk dat alleen dat Eurostar daar doorheen reed maar bedankt voor de tip, dat is voor hem, en voor ons een stuk fijner :-D Kan je me daar iets meer over vertellen? Is het ongeveer even duur als met de boot (of moet ik zeggen, even goedkoop hahaha)?

Wel fijn dat ze ook bij pubs naar binnen mogen, dat is hier toch wel anders in restaurants. Winkels ed snap ik inderdaad, stel je voor dat hij tegen een kledingrek gaat staan piesen ofzo "Oeps :'(" hahaha. "

Eurotunnel is een stuk duurder. Je betaalt zowel voor de heen als de terugreis. Op de boot betaal je alleen maar als je de UK in gaat, terug kost het niks. Ik zou het eens na moeten kijken maar ik meen me te herinneren dat het rond de 20 euro kost per hond.

Iets wat ik niet begrijp bij de Eurotunnel is dat je bv. met max. 9(?) man in een auto/transportbusje mag oversteken voor een vaste prijs maar dat je per hond (die ook jouw auto niet uitgaat)een toeslag van 45 euro moet betalen op de heen en terugweg.

De bedragen/getallen kunnen uiteraard inmiddels veranderd zijn dus dat zou je zelf even na moeten gaan. Dit waren mijn bevindingen van afgelopen jaar toen we zelf de boot en eurotunnel met elkaar ah vergelijken waren.

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Manuela,

Je kan met de eurotunnel ook One Way boeken hoor...dus je betaald niet voor de terugreis als je niet terug hoeft. Kijk maar 's op de site. En afhankelijk van de tijd kan je dus voor € 67,00 + 23,00 voor je hond al naar Engeland reizen.
Als ik naar GB moet en de prijzen vergelijk is de tunnel voor mij altijd goedkoper. Maar dat zal wel afhankelijk zijn op welke dag je reist.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hoi Ina,

met heen en terug bedoel ik dat de TS haar hond mee neemt nd UK en dan na 5 mnd. ook weer samen terugreist, ongeacht of ze daar gelijk een retour ticket of 2 enkeltjes voor neemt. Op de boot betaal je bij een aantal maatschappijen alleen maar als je de hond mee de UK in neemt. Terug naar Nederland kost het niks.

Dat de prijzen schommelen gedurende het jaar en er bij tijd en wijle leuke aanbiedingen zijn, klopt zeker! Is met de boot ook zo.

Ik zie idd in jou bericht dat ze de prijs voor de hond omlaag hebben gehaald. Ik vond destijds de prijs van 45 euro per hond voor een half uur oversteek in je eigen auto een beetje belachelijk. De chip scannen en het paspoort nakijken stelt immers ook niks voor. Voor 23 euro is het een ander verhaal.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Wanneer zijn die aanbiedingen meestal? Rond het voorjaar? Vlak voor de vakanties? Vlak voor vertrek? Ik ben er niet zo van op de hoogte hahaha. €45 euro voor 1 hond is inderdaad erg veel, wow ;-)
Op de site van P&O zag ik dat het €18 heen en €18 euro terug is met de hond, schijnbaar hebben ze dat dan ook aangepast?

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Ze hebben volgens mij niet veel aanbiedingen hoor. Maar zag wel dat er vanaf 25 augustus een short day saver is (moet je binnen 5 dagen weer terug) dan kan je voor € 62,00 reizen.
Vaak is de tijd van de dag bepalend voor de prijs.
Ik heb wel's gekeken of de prijzen vlak voor vertrek goedkoper waren, maar dat was niet zo.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bij MyFerrielink (?) een franse maatschappij betaalden we voor de honden alleen de heenreis afgelopen oktober.

Wat de aanbiedingen betreft, dat kan vd een op de andere dag veranderen. Soms juist voordelig door ver vooruit te boeken en anders juist zo laat mogenlijk pas. Je kent het wel.

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Hoi Manuela,

Ja 45,00 euro is idd een hoop geld voor een korte controle alleen aan de kant van Frankrijk idd. Maar ik heb altijd maar 23,00 (one way) betaald...dus is al een tijdje zo blijkbaar :-).

Al had ik die 45,00 ook wel betaald hoor...ik vind met de trein reizen zo prettig dat ik het daar wel voor over heb.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Manuela, bedankt voor je antwoord!
Ik heb even gekeken voor een treinreis en een bootreis, vertrekkend op 22 augustus en terugkomend op 29 augustus. De boot kost 140 euro en de trein 191. Dat scheelt dus 51 euro maar je bent er drie keer zo snel en Bo hoeft geen angsten uit te staan, dus voor mij is het die 51 euro zeker meer waard. De terugreis zou sowieso pas ergens volgend jaar zijn, in januari of februari dus dan is het misschien alweer anders (en hopelijk goedkoper, maar dat zal er wel niet in zitten......)

Wat betreft woonruimte. Ik zie dat je twee honden hebt en ze zijn een stuk groter dan Bo, zou dat meespelen? Ik ben inderdaad alvast begonnen met zoeken maar de meeste advertenties zijn daar gewoon vaag over. Bij een enkele staat dat honden en rokers niet zijn toegestaan, meestal zijn dat huizen die pas zijn verbouwd en nieuwe meubels hebben (we zoeken een gemeubileerd huis/flat).

Ach, loslaten doen we dan niet, dat is geen ramp. Ik heb een flexilijn en een hele lange lijn van 8 meter dus hij zal zich prima vermaken. Zolang we gewoon lekker door het bos kunnen lopen of een beetje mooi gebied waar hij aan de flexi kan rennen is er geen probleem.

We hebben zittten kijken op rightmove.co.uk en zoopla.co.uk (prachtige naam hahaha), weet je toevallig nog andere sites die een beetje betrouwbaar zijn? :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Mijn ervaring met het zoeken naar gepaste woonruimte is dat het ze niks uitmaakt of een hond klein of groot is helaas. In het eerste huis waar we zaten wat we deelden met een bevriend koppel van ons, wist de eigenaar niet dat we honden hadden. De tussenpersoon/agent echter wel.

Op zoek naar onze 'eigen' stek hebben we bij verschillende agenten verzwegen dat we er 2 hadden maar ook hier was de ervaring hetzelfde. Geen honden (vaak huisdieren in het algemeen) en rokers toegestaan. Er werd niet eens gevraagd om wat voor een hond of zelfs huisdier het ging. In de particuliere sector is het merendeel min of meer gemeubileerd. Maak je borst maar nat voor 'English taste'........hahaha

Wij hebben ook van beide sites veel gebruik gemaakt, volgens mij is er nog een. Zal ik straks even aan mijn man vragen en hier neerzetten.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Haha eigenlijk moeten we het dus een beetje sneaky spelen? Ik zal binnenkort wel eens naar die sites mailen of zij misschien iets kunnen betekenen. Geloof dat mijn vriendinnetje in Engeland ook in een huurhuis woont maar dat weet ik niet zeker. Zal het haar eens vragen :-D
Tsja.. de meubels. Soms "cringe" ik gewoon (geen beter woord) als ik de inrichting zie, of de keukens hahaha maar goed, we mogen niet klagen, er zijn best redelijke huizen voor een redelijke prijs met.. inrichting.
Thanks, dat zou super zijn! :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Het waren toch alleen die 2 sites die we gebruikt hebben. Wat je wel het beste kunt doen is gelijk met een aantal makelaars die in de gewenste omgeving huizen verhuren contact opnemen en je in laten schrijven. Dat kost niks, kun je je wensen kenbaar maken en wordt je door hun op de hoogte gehouden. Op die sites (de 2 grootste en bekendste) staat heel veel maar vaak zijn de woningen allang weg.

Je hebt geluk dat je niet id London regio zit want hier bestaan vrijwel geen redelijke prijzen helaas. Je hebt wel kans dat je de hele huurperiode in 1 keer (of misschien wel 2) moet betalen daar je hier geen vaste baan hebt en er wel naar een werk contract wordt gevraagd. Dus hoe dat verder in jou situatie gaat als 'tijdelijke' studente, zou je nu alvast even goed uit moeten zoeken.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Thanks. Ik geloof dat ik er bij eentje al sta (whitegates?) en ik zag nog een aantal die vaak voorkwamen. Grappig dat je dat zegt idd want toen ik op de sites van de makelaars ging kijken stonden daar idd ook allemaal huizen op die nog niet op die algemene sites staan. Londen sowieso niet nee want daar kost alles een vermogen :(

Hm ok, nouja als dat zo is dan moet dat maar. Dan plunder ik mijn spaarrekening wel even en vul ik het daarna weer aan hahaha.

Bedankt voor je tips, super handig ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wolverhampton ligt wel in de Midlands, algemeen gezien zwaar industriegebied. Misschien te vergelijken met het Roer-gebied? Ik weet dus niet hoe geweldig groen het daar zal zijn, of juist helemaal niet.

Ik ken iemand die op de Universiteit van Oxford werkt. Hij heeft in een studentenhuis (geen campus) altijd wel katten gehad, maar of mensen met een hond akkoord gaan is natuurlijk een tweede.

Ik denk ook dat de cultuur tussen Oxford/Cambridge en een Midlands stad anders is. Hoe industrieëler een Engelse stad, hoe luidruchtiger en asocialer lijkt wel.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Dat klopt, opzich valt het wel mee qua weinig groen. Ik heb even zitten kijken op google maps en in Wolverhampton zijn best wat parkjes en eromheen is ook wel groen.
We zouden eigenlijk naar Derby gaan maar vanwege veranderingen met school etc is dat helaas niet meer mogelijk, maar dat ligt er rechts schuinboven en ligt ook in die streek dus dat zou niet zo'n verschil maken.
Het ligt er natuurlijk ook aan in welke wijk/buurt je woont en hoe je jezelf opstelt. Ik heb nog maar weinig asociale mensen meegemaakt in GB en Ierland en ik ben er toch al heel wat keer geweest. En het is maar voor vijf maanden, allemaal te overzien dus :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hier nog een fan van de trein! Heel erg makkelijk en voor de honden een zegen! Want je rijdt gewoon met je auto zo'n wagon in, blijft allemaal samen in de auto zitten en 35 minuutjes later rijdt je weer de wagon uit.Geen stress bij de honden, en dus ook niet bij mij ;-)
Ik ga dus, sinds ik honden heb, nooit meer met de boot naar Engeland, maar steeds met die trein.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Trein klinkt inderdaad veel aantrekkelijker dan de boot, is het niet vanwege de reistijd dan wel vanwege het feit dat Bo niet alleen hoeft te blijven in de auto :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Met de prijzen die ik hierboven genoemd zie, gaan wij de volgende keer wss ook met de trein.'t Is altijd leuker met de honden dan zonder uiteraard! In januari, maart en oktober 2012 waren die minder aantrekkelijk. Mijn man is ook al ah checken daar we begin maart weer richting Nederland gaan.

Wat betreft de huur, die moet je toch betalen dus uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Er staan ook weleens mooie huizen voor max. een half jaar te huur tegen een heel aantrekkelijk prijsje. Dit zijn huizen die id verkoop staan waarvan de eigenaar er al uitgetrokken is.

Ik kreeg net Your Dog, een maandblad in de bus en daar staat een heel artikel in over hondvriendelijke zaken toevallig. Er worden campagnes gevoerd dus ook dat wordt nog eens wat!;-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Dan moet je die maar net treffen maar we houden onze oogjes open. Morgen met de mentor overleggen of we van hem mogen vertrekken en daarna, als het mag, naar de examencommissie. Spannend! 
Kon overigens niets vinden over dog taxes in wolvo maar wel dat je hond niet los mag lopen in de buurt van de snelweg.. Snap je toch niks van hahaha hopelijk wordt Engeland gauw nog hond vriendelijker :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

O maar hier is geen hondenbelasting hoor!

Sorry had ik overheen gelezen met al mijn geklets.:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verhuizen naar UK met hond.. tips, etc nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^