Ten einde raad! advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnne

Goedemorgen,
teneinde raad! zo mag ik het wel omschrijven. Ik zal de situatie zo goed mogelijk proberen te omschrijven.
We hebben een labrador van bijna twee en een buitenlands maltezer mixje van bij anderhalf.
Dit mixje hebben we nu sinds augustus 2012. In oktober 2012 viel het ons op dat het mixje nogal aan het krabben was aan de oren. na een paar weken aanzien naar de dierenarts geweest, advies was voer aanpassen, dus op een hypoallergeen brok, maar na 6 weken lagen inmiddels zijn oorflappen helemaal open en dus terug naar de DA. Verschillende dingen doorgenomen, contactallergie? schurft? mijt? huisstofmijt? omdat het niet echt duidelijk was besloten om een test te laten doen. Hier kwam huisstofmijt allergie uit. omdat de jeuk echt TE erg werd, een cortisone prik gekregen, maar helaas deed hij daar niets op, toen nog een prik, maar helaas.. helemaal niks!!!!! Omdat het zo zou kunnen zijn dat hij wel huisstofmijtallergie heeft, maar wellicht ook iets anders, nu een week op carnibest. om dat eens te proberen.
Nu wil het geval dat sinds 3 weken onze labrador ook gaat mee krabben, en ja hoor vanmorgen heb ik de eerste rode, aangedane plek gevonden. Ze stonden beide op verschillende brokken, dus lijkt het me stug dat de labrador nu ook ineens een allergie heeft. Maar... honderden euros verder, zijn we nog niets opschoten en zit ik echt met mijn handen in het haar!!! 

Heeft iemand dit wel eens meegemaakt, of tips?

groetjes Anouk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ten einde raad! advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Dag anouk,
Vreselijk, je honden zo pijn/ongemak zien hebben en niet weten wat eraan te doen!

een vriendin van me heeft hetzelfde gehad met haar duitse herder. Mijn advies was: een eliminatiedieet.
dit kan eerst veel slechter worden dan het al was (ongiftingsverschijnselen) maar daarna gaat het weg.
Haar hond had een huisstofmijt en voermijt-allergie. Hij heeft dit nog steeds, maar door het nieuwe voedingspatroon geen last meer van :-D

Lees de info op voerwijzer.com eens door; het kopje vers is vooral aan te raden.

honden page profiel KK

honden foto van K

is het geen schurft?demodex of een andere soort. laat een afkrabsel nakijken, dan weet je het zeker, want een allergie is niet besmettelijk natuurlijk.

honden page profiel AnneAnne

We hebben vorige week een afschrapsel voor demodex laten doen, maar helemaal schoon!!! de da zegt dat het geen schurft is.

honden page profiel AnneAnne

o trouwens het is geen carnibest maar carnivoer paard!, daar begin ik maar mee.. maar vraag me zo af hoe het nu kan dat die labrador dan ook mee gaat krabben, ik vind dat iets besmettelijks meer logisch

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Heb je al eens gedacht aan vers vlees? Je hebt hier verschillende soorten van. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze niet over de granen die in de brokken zit.

Merken zijn o.a. carnibest, bibi, darf

honden page profiel KK

honden foto van K

" o trouwens het is geen carnibest maar carnivoer paard!, daar begin ik maar mee.. maar vraag me zo af hoe het nu kan dat die labrador dan ook mee gaat krabben, ik vind dat iets besmettelijks meer logisch "

is er ook getest op schimmels?

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Als uit je allergietest is bewezen dat je hond huisstofmijtallergie heeft is dat niet met voer op te lossen. En ook niet met een cortisone spuit. Die spuit tijdelijk, lees hooguit 1 week, maar huisstof zegt het al... dat wordt extra zuigen/dweilen/geen kleedjes meer enz. Die spuit is alleen maar voor de jeuk en haal je de oorzaak niet mee weg.

Kijk ook eens naar Puur produkten, is homeopathie en hebben daar diverse varianten in... (jeuk / allergie) Op je uitslaglijst kan je zien voor welke mijten er nog meer een reactie is en eventueel voor grassen/pollen.

Leven er toevallig nog andere beesten in huis dan alleen honden? Bijv, vogels/konijn/cavia? Deze kunnen nog wel eens mijten doorgeven.

Net wat Karin zegt laat een afkrabsel desnoods nemen.

En eventueel vlooienallergie?

In ieder geval huisstofallergie los je niet op met voer. Daar zou je wel andere (voerallergie) mee kunnen ondervangen, maar ja als je al 6 weken hypo-allergeen gehad hebt... Dan wordt het echt elmineren, 1 diersoort voor 6 weken en daarna steeds voor 2 weken een soort bij gaan geven. Geeft je hond reactie dan weet je dat hij daar niet tegen kan. In ieder geval is 1 week, zoals wat je nu doet met Carnibest, te kort om iets uit te sluiten.
Er zijn ook honden die een glutenallergie hebben...

Maar zou in eerste instantie, omdat ook je andere hond mee gaat doen, laten checken dmv afkrabsel op mijten. Ik ga daar in mee met Karin

honden page profiel AnneAnne

ik heb dus al een afkrabsel laten doen. en geen mijt of vlooien allergie ed gevonden. Hij is ook getest op Leisha..
Uiteraard neemt voeding de huisstofmijt allergie niet weg, maar omdat er niet gereageerd wordt op de prednison zou het dus kunnen dat er meer meespeelt, waaronder dus een voedselallergie zoals ik schreef.

Uiteraard heb ik al maanden geleden alles aan kleedjes matjes de deur uitgedaan!
Nieuwe speciale kussen aangeschaft waar ze op kunnen liggen. Elke dag stofzuigen ( wat ik toch al deed) met honden in de gang zodat die kleine er geen last van heeft, elke dag dweilen.

Carnivoer is dan niet goed?? ik weet ook niet of hij dus een voedselallergie heeft, nogmaals, het is toch TE toevallig dat die ander ook begint! de labrador staat op farmfood

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Ja sorry, ben niet zo snel met typen ;-) Jullie reageren sneller dan ik typ hihi)

Ik denk dat je nu in het traject van elimineren terecht komt om uit te wijzen of je hond een voedselallergie heeft.
Dat houdt dus in 6 weken lang 1 diersoort voeren welke hij nog nooit gehad heeft (meestal zitten kip/rund/lam wel in brokken dus ook deze mag je hond dan niet als eerste soort krijgen). Bijv. paard waar je mee bezig bent, na die 6 weken kan je dan bijv konijn toevoegen, dit doe je 2 weken, geen reactie, dan diersoort nr. 3 zo ga je door.

Houdt er ook rekening mee dat als je hond een glutenallergie heeft dit ook niet gaat werken volgens mij. Andere die dit wel weten???

Heeft je dierenarts hier geen uitleg over gegeven? De mijne wel (zit hier met een hond die alleen maar pootjes wilt kluiven, maar allergietest (bloed) wijst niets uit. Volgende traject zou zijn elimineren of de huidtest. Bij de huidtest worden er 23 goedjes ingespoten en wordt er gekeken waarop de hond een reactie geeft. Die test wil ik dus echt niet, en mijn da doet hem liever ook niet. (maar da's ivm achtergrond hond)

Maar als idd je andere hond ook begint wordt het toch wel heel apart. Zou wel heel toevallig zijn dat ze saampjes allergisch (aan het worden) zijn.

Carnivoer ken ik niet, maar zou wel sowieso kijken voor iets waar totaal geen graan in zit. Ook geen rijst. Tussendoor snoepjes not done. Met recht alles waar graan e.d. inzit even vermijden.

Voor je echt begint met elimineren lees je daar goed over in, of vraag aan je dierenarts

sonja (Gast)

Zou ze beiden zeker met Advocate van Bayer behandelen, en dan wel een paar maanden achter elkaar . Dit doodt ook mijten , en bij een afkrabsel hoeft de aanwezige mijten niet altijd zichtbaar te zijn.Want het is wel heel verdacht dat de Labrador nu ook krabt.

honden page profiel AnneAnne

en waar haal ik die advocate?

sonja (Gast)

alleen verkrijgbaar bij de dierenarts. Google maar even op "Advocate van Bayer "dan kan je het allemaal lezen. Ik heb dit al meer gezien bij mensen, een nieuwe hond erbij krijgen, vaak uit een slechte /trieste achtergrond en dan het krabverhaal net zoals bij jou. Als wij een nieuwe opvanghond binnenkrijgen. Krijgt die hond gelijk Advocate, om problemen als deze te voorkomen. Ik hoop echt dat ze van de jeuk afkomen.groetjes

honden page profiel AnneAnne

ik heb gelijk gebeld, ik kan er strakjes om. Ik dacht alleen dan demodex niet besmettelijk was en dat er mijten gevonden moesten worden.
maar dank je voor de tip!!

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik zou eerst alleen het voer proberen en niet chemische troep als advocate anders weet je niet wat het is geweest, ligt het aan het voer, of toch een mijt

honden page profiel AnneAnne

ik sta er in principe ook zo in hoor maartje, liever niet die troep! alleen is het zo vreselijk zielig, piepend van de jeuk! en nu dus allebei, dat een voedselallergie wel heeeeeel toevallig lijkt te worden!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou niet zomaar die advocate gaan geven, maar dit eerst bespreken met je da.

Zelf zou ik het advies van Petra opvolgen en naar een hollistisch dierenarts gaan. Het lijkt me dat het geen kwaad kan om de hond haar immuunsysteem te verbeteren zodat ze meer weerstand krijgt.

Misschien zijn chinese kruiden ook iets voor haar?

http://www.huisdierendokter.nl/

sonja (Gast)

daarom is het ook alleen verkrijgbaar bij de dierenarts. En er komen nu eenmaal veel honden, zeker die uit het buitenland met een schurftmijt binnen. En schurft krijg je echt niet weg met een bepaald voer. De hygiene is in het buitenland nou eenmaal erg slecht. En zeker als de eigen hond ook gaat krabbelen, is dit zeer goed mogelijk. Helaas hoor je het heel veel dat de hond is besmet met de scabies mijt. Heb hier toch de nodige ervaringen mee, met dit soort verhalen van adoptanten, en dan is het toch schurft. Maar iederen moet natuurlijk zelf beslissen, maar schurft in je huis is bepaald geen pretje voor de mensen die dit overkomen. Vandaar dat ik altijd heel erg alert ben. en mijn voorzorgmaatregelen neem. een paar kaar Advocate is minder erg voor de hond, dan een schurft uitbraak.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Je kunt ook Stronghold halen bij de DA. Is minder agressief dan Advocate, mag zelfs bij pups gebruikt worden, en is werkzaam tegen vlooien, luizen en mijten. Ik zou wel een paar maanden blijven behandelen.

Ik denk toch dat je het bij ongedierte, schimmel of besmettelijk exceem moet zoeken. Een plotselinge allergie bij beide honden lijkt me net iets TE toevallig!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Schurft bij honden (verwekke Sarcoptes scabiei ) is niet zo makkelijk ia een schraapsel te diagnostiseren maar kan wel vreselijke jeuk geven omdat de jeuk komt door een allergische reactie op de mijt.

Stukje van internet (google op 'sarcoptic mange')

The intense itching caused by the sarcoptic mite is actually thought to be caused from a severe allergic reaction to the mite. When dogs are initially infected with Sarcoptes they do not develop itching for several weeks. If the animals are treated and then reinfected at a later time, severe itching starts almost immediately, which indicates the itching may be due to an allergic reaction. However, the standard treatments for allergies generally will not decrease the symptoms of scabies, and will do nothing to cure the disease.

How is canine scabies diagnosed?

Trying to make a diagnosis of canine scabies can be very frustrating. The standard method is to perform a skin scraping and then identify the mite under the microscope. Unfortunately, on average, only twenty percent of the infected dogs will show Sarcoptes mites on any given scraping. Therefore, if a dog has a positive skin scraping, the diagnosis is confirmed but a negative scraping does not rule out sarcoptic mange. Therefore, most diagnoses are made based on history and response to treatment for scabies.

How is scabies treated?

There are several ways to treat scabies. In the past, the most effective treatment had been to clip the dog if he had long hair, bathe him with a benzoyl peroxide shampoo to cleanse the skin, and then apply an organophosphate dip (Paramite). Amitraz dips and Mitaban (also organophosphates), and lime sulfur dips (Lymdip) have also been used effectively. The dogs are usually dipped once every two weeks for two to three times. While effective, these dips are very unpleasant to apply for both the owner and the dog. Because the dip must come in contact with the mites and many mites live on the face and ears of dogs, great care must be exercised when applying these dips to these sensitive areas. The dips can be toxic to humans and are not suitable for very young, old, or debilitated animals. In addition, there are some reported cases of resistance to these dips in some cases of sarcoptic mange.

Bij mensen wordt schurft behandeld met permetrine lotion of ivermectine, maar d laats middel kan voor honden gevaarlijk zijn. Ik zou toch nog een keer naar de DA gaan en vragen of he geen schurft kan zijn! Twee honden tegelijk een voedsel allergie lijkt me toch erg onwaarschijnlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ten einde raad! advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Morgen onder het mes
^