hoe pup leren alleen te zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

Hallo

ik heb een vraagje ik heb gisteren een pup van 9 weken oud gekocht een chihuahua x pincher
volgende week donderdag moet ik werken en mijn man begint later dus zou hij even 4 uurtjes alleen moeten zijn wanneer en hoe kan ik hier het beste mee beginnen?? ik weet dat ik het moet opbouwen en als ik hem alleen laat moet ik hem dan in de bench laten zitten of juist een afscheiding maken in de keuken dat die daar lekker kan rond lopen??
alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe pup leren alleen te zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Had je daar niet iets eerder aan kunnen denken? Je kunt een pup van 9 weken toch niet gelijk 4 uur alleen laten?

honden page profiel Ellen, Shadow, Lilly en FlameEllen, Shadow, Lilly en Flame

honden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flame

oei...dat is wel lang 4 uur maar als je geen keus hebt zou ik kiezen voor een afrastering in de keuken...zodat hij niet 4 uur aan een gesloten in de bench zit. met voer en water en speeltjes, dekens etc...en anders iemand vragen die kan komen kijken of alles goed gaat? desnoods een stukje met hem gaat wandelen? zodat die 4 uur alleen zijn niet zo lang voor hem duren

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Hier hebben we eerst bench gebruikt omdat als ze alleen zijn kan het zijn dat ze dingen gaan kapot maken van frustratie. Ik zeg niet dat hij dat nu misschien gaat doen, elke hond is anders. Hoe je kan oefenen: Bench aankopen en altijd open laten staan ja kan als je een beentje of koekje geeft dat in de bench geven zodat hij de bench met iets positief koppelt. Daarna kan je al eens de bench toedoen en even iets anders doen bv: naar het toilet gaan ofzo. Vooral hem niet te lang laten zitten. NAdat je dan terug bent kan je hem eruit laten en heel goed belonen en kan je de tijd opbouwen

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

Okeej bedankt :-) ga ik proberen ja ik weet het ik vind het ook niet leuk dat hij dan al 4 uurtjes alleen moet zitten maar ik ga zoieso ff vragen of mn moeder of schoonmoeder even wilt kijken !!..

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

Oh sorry zit naar mn agenda te kijken maar hij zit dan maar 2.5 uur even aleen moet tot 4 uur werken die dag :-)

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Je kunt het beste gaan kijken of er niet iemand is die even die paar uurtjes op hem wil passen. Je kan hem pas alleen laten als hij heeft geleerd dat het niet nodig is om in paniek te raken, zou je dit niet doen is de kans groot dat hij verlatingsangst ontwikkelt en straks helemaal niet meer alleen kan zijn.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Je kunt het beste gaan kijken of er niet iemand is die even die paar uurtjes op hem wil passen. Je kan hem pas alleen laten als hij heeft geleerd dat het niet nodig is om in paniek te raken, zou je dit niet doen is de kans groot dat hij verlatingsangst ontwikkelt en straks helemaal niet meer alleen kan zijn. "

Helemaal mee eens. Als de angst er eenmaal in zit ben je nog verder van huis.....

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

ja dat begrijp ik maar snachts is hij toch ook alleen in de bench?.. is dat niet een beetje het zelfde?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

bedankt heb het even gelezen :-)

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

" ja dat begrijp ik maar snachts is hij toch ook alleen in de bench?.. is dat niet een beetje het zelfde? "

Als hij 's nachts gaat zitten janken en piepen wel ja, dan kun je hem beter naast je bed zetten. Maar ze weten wel of je écht weg bent, of nog wel in huis maar uit zicht.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

in de bench veilige plek maken voor je pup
gefeliciteerd trouwens!!ik heb er sky's eten en drinken inhangen,evt nestdekentje of knuffeltje ed gekregen? dit geeft vertrouwen en idd rustig opbouwen, je komt pas terug als je pup stil is en beloond hem dan. dit moet je eigenlijk doen vóordat hij 4uur alleen gaat zijn...suc6

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

" in de bench veilige plek maken voor je pup
gefeliciteerd trouwens!!ik heb er sky's eten en drinken inhangen,evt nestdekentje of knuffeltje ed gekregen? dit geeft vertrouwen en idd rustig opbouwen, je komt pas terug als je pup stil is en beloond hem dan. dit moet je eigenlijk doen vóordat hij 4uur alleen gaat zijn...suc6 "


Dankje :-) ja dit heb ik ook allemaal voor hem alleen heb eten en drinken staan in de bench en niet hangend!!.. ik zal aankomende nacht ff een shirtje in de bench doen met mijn lighaamsgeur!

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

"
Als hij 's nachts gaat zitten janken en piepen wel ja, dan kun je hem beter naast je bed zetten. Maar ze weten wel of je écht weg bent, of nog wel in huis maar uit zicht. "


ja heb ik geprobeerd afgelopen nacht maar dat werkte niet dus heb ik hem in de woonkamer weer terug gezet met de bench na 15 min hield hij op met piepen en janken!!..

honden page profiel SpikerSpiker

honden foto van Spiker

Nou mijn vader wordt de oppas van spike als we lang weg zijn :-) hele opluchting hoef ik me daar niet meer druk om te maken!!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

dat is een leuke oplossing. dan kan je langzaam beginnen opbouwen. Voor je spike in de bench steekt, eerst lekker wandelen (10min) en als hij lekker moe wordt, dan in de bench.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep is de nachten alleen in de bench. De eerste week dat ik weer moest werken ben ik halve dagen gaan werken (mijn dagen zijn van 5 uur).
Ik deed hem dan om 8.35 uur in de bench (nadat hij mee naar school was geweest om de kinderen weg te brengen) en om 11.40 haalde ik hem er weer uit. Dat ging allemaal hartstikke goed (de nachten slaapt hij alleen beneden in de bench).
Vandaag ga ik weer 5 uur werken, maar ga ik om 11.30 uur weer naar huis, wandelen met Sep, spelen, eten en drinken, zelf snel een broodje naar binnen werken, en dan weer naar het werk. Dan ben ik om 14.40 uur weer thuis.
Op woensdag moet hij ook zo'n 3 uur alleen blijven en dat gaat hartstikke goed. Hij krijgt ook "verplichte" bench rust op de dagen dat we niet werken (nu zijn het nog 3 dagen dat we allebei werken (waarvan ik dan straks 6 uur achter elkaar niet thuis ben) maar vanaf februari zijn dat er nog 2 :( )

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

te snel op enter gedrukt ...
Door die verplichte bench rust (anders gaat hij niet slapen en raakt hij overprikkelt) went hij ook al goed aan de bench. Het deurtje is dan nl. dicht, anders loopt hij er zo weer uit.

Misschien kun je daar dan ook al mee beginnen, 1 uur wakker, 2 uur bench rust.

honden page profiel silkesilke

ik heb een ijzere bench gebruikt waar de honden bij elkaar kunnen met elkaar slapen
spelen en nog veel meer...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe pup leren alleen te zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn zwembad krimpt :(
^