eigen hond op leiden tot officiele hulphond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MilaMila 3 doggies

honden foto van Mila

" Hoi,
Doedy is een labradoodle uit Drenthe ;-)
Weet je nog hoe het programma heet? kan ik inderdaad uitzending gemist kijken, en wanneer was dat programma?  Welkezender ?
Ik hou je op de hoogte, maar zal nog wel even duren voor het zover is..... "


Ik denk dat het dit is: http://www.hulphond.nl/pagina/hulphond-nederland-biedt-mogelijkheid-opleiden-eigen-hulphond en dit:
http://www.hulphond.nl/pagina/teamwork

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eigen hond op leiden tot officiele hulphond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

heb net de site uitgeplozen maar niks anders dan het krantenartikel gevonden,dus geen info over hoe of wat, heb wel gevonden voor kinderen, bij ons zou dat kunnen gecombineert worden als dat niet te veel is voor 1 hond, mijn dochter heeft borderliner, mijn zoontje ass pdd-nos en ik ongecontroleerde diabetis en fibromyalgie maar in zo mate dat het mij al veel dingen onmogelijk maak

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

" ik kan auto rijden dan krijg ik ook geen invalide parkeerkaart "


Dat je mag autorijden mag geen afwijzing zijn voor het verstrekken van een invalideparkeerkaart.
Daar zullen ze dan vast een andere reden voor gehad hebben.

Er bestaan niet voor niks verschillende soorten kaarten:
Bestuurder, bijrijder, instelling.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Criteria: http://www.hulphond.nl/pagina/voor-wie-teamwork

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

amaai, heb net gekeken, hoenderloo, 270km en herpen 170km, das wel ver , kan zelf zo ver niet met de auto rijden, ga dit eerst eens goed bespreken met het gezin, zo te lezen zou ik wel in aanmerking kunnen komen maar zo'n verplaatsing is niet niks

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

CHICKA MILA EN SANNE, dank je wel voor jullie informatie.

zo te lezen is er zeker vraag naar, wat de criterium is ? dan zou je moeten vragen aan degene van het programma.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

Heb net even op de site gekeken die Mila&Binga aangaf....Het is wel heel duur!
Het is 599,00 euro per module er zijn 4 modules les......
Daarna 50,00 euro voor dekje, als je alles haalt en daarna elk jaar 95,00 euro voor de terugkom dag!

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

Er komt ook nog maatwerkbegeleiding bij en de kostebn daarvan zijn 50,00 euro per uur, en zij kijken hoeveel maatwerkbegeleiding je nodig hebt!
dus helaas toch niet voor iedereen met handicap weggelegd.

Anoniem (Gast)

Het principe klinkt mooier dan het is als je er echt informatie over nazoekt.
Je hebt idd meerdere modules van E 600,- pér module. Pas als je de laatste module hebt afgesloten krijgt je hond de status van hulphond. Als Hulphond Nederland vindt dat jullie als team niet voldoen, krijg je de status hulphond niet en ben je wel vele duizenden euro's armer.
Alle bijkomende kosten, zoals hd foto's, oogtest, dierenartskosten, reiskosten etc. komen ook voor eigen rekening. Dan is het een flinke kostenpost.
Daarna krijg je dus pas het maatwerk á E 50,- per uur. Stel je hebt nog 20 uur maatwerk nodig.......

Het principe van het opleiden van je eigen hond tot officiële hulphond is trouwens iets wat al veel langer wordt gedaan door andere erkende hulphondenscholen. Dat is niks nieuws.

Nee, dit is een 'mooie' manier om mensen met een handicap iets lekkers voor te houden totdat duidelijk wordt wat de daadwerkelijke kosten zullen worden......
Meestal heb je geen volledige baan als je zo beperkt bent dat je een hulphond nodig hebt. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Dan zijn de duizenden euro's, waar je toch echt ongeveer op moet rekenen, een heleboel euro's.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Nou zeg!
Dan is het haast oplichterij?!

Wat misleidend.

Het leek me zo'n fantastisch initiatief.

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Idd erg jammer dat de kosten toch nogzo hoog worden. Ik zelf had er ook al naar gekeken, maar ja dat geld hebben we hier niet zomaar liggen.
Ik probeer nu mijn hond zelf zoveel mogelijk te leren voor in huis en lopen naast de rolstoel en handbike, maar ja niks officieels dus.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Misschien hoor ik dit niet te vermelden, maar ik heb eens iemand hier op HP zien schrijven dat ze op de een of andere manier aan zo'n 'hulphondentuigje' was gekomen, je weet wel, zo'n hesje met ''niet aaien, hulphond'' er op.
Nu is dit uiteraard niet de legale wijze om je hond als hulphond voor te doen, maar deze persoon vertelde dat ze vaak heel benauwd en angstig kon raken in ruimtes met veel mensen, een supermarkt bijvoorbeeld.
Met haar hond aan haar zeide, voelde ze zich veilig en rustig, en dus ging de hond wel eens mee naar binnen met zo'n hesje aan.

Eigenlijk kon ik dat wel begrijpen van haar. Ze zal immers nooit een indicatie krijgen om een hulphond toegewezen te krijgen of een vergoeding voor de opleiding hiertoe.

En als je dan nu ziet hoe giga hoog de kosten zijn als je het zelf zou willen betalen, onredelijk eigenlijk.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Jammer dat het zo duur is..
Ik heb op zitten zoeken of ik mijn herder niet op kan leiden tot autisme-hond (aangezien ik zelf een autistische stoornis heb en eigenlijk ook niet buiten kom zonder hond..) maar dat ging niet. Nu dus wel, als ik bereid ben duizenden euro's neer te tellen.. Maar inderdaad, mensen met zulke problematiek krijgen vaak een uitkering. Da's geen vetpot.

Ik kan bijvoorbeeld ook niet alleen naar de supermarkt. Neem altijd mijn zus mee, haha. Wij hebben trouwens sinds kort een zelf-scan optie in de supermarkt, dat scheelt wel! Nu hoef ik namelijk tegen niemand te praten en dat neemt veel stress weg! Maar de gedachte aan een volle, drukke supermarkt is vaak nog genoeg voor mij om er toch niet heen te gaan, hihi..

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Klopt Suzan, dat had ik ook gelezen. Volgens mij had zij gewoon een K9 tuigje gehaald en daar die emblemen op laten maken.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ha Judith, dat zou ook kunnen, dat ze het zelf zo gemaakt had. Het werkte in elk geval wel.
Ik vond haar verhaal eigenlijk wel sneu. 
Voor problematiek als straatvrees of extreme angsten is maar weinig begrip. 

Het is toch afschuwelijk om met knikkende knieen en een natte rug een pak melk te gaan halen?

Toen ik las dat ze ''wanneer ze een moeilijke dag heeft'' haar hond wel eens dat hesje aantrok dacht ik: ''Goed zo meid'' mijn zegen heb je.

Het zou zo mooi zijn als ze met haar kameraad een 'echte' opleiding hiertoe kon volgen.... maar dat blijkt haast onmogelijk.

Spijtig hoor, want als iemand 10x beter functioneert met zijn/haar hond aan de zijde, dan zou dat toch reden genoeg moeten zijn om als overheid daarin tegemoet te komen?

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Tja tegenwoordig is alles niet meer zo makkelijk met aanvragen en zijn er zo veel regels waar je je aan moet houden en moet voldoen om ergens voor in aanmerking te komen, daar is idd helaas niet altijd begrip voor. Maar ach als iemand zo weer de straat op durft, perfect toch. Maar het moet natuurlijk niet uit de hand gaan lopen met on-officiële hulphonden vind ik.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Dat klopt, dat mag uiteraard niet gebeuren.
Maar zoals ik het verhaal las van deze jonge dame, dacht ik... lekker met geknepen ogen door het spleetje van je vingers kijken... ik geef haar gelijk!

Even tussen aanhalingstekens woont bij ons in het dorp een compleet blinde man die examinator is voor blindgeleidehonden. Soms kom ik hem wel eens tegen in een drukke winkelstraat met een hond die zijn examens aan het afleggen is. 

Ik kan het eigenlijk nooit laten om stil te blijven staan en dit tafereel te bekijken. Wat een zelfbeheersing en controle bij die honden. Zoveel geluiden en prikkels om hun heen, maar hun focus ligt geheel bij hun geleider. Dat vind ik altijd zo eerbiedwaardig om te zien, zo knap, zo mooi!

Maar terug on-topic. Wat is eigenlijk de criteria voor het toegewezen krijgen van een hulphond?
Blind? rolstoel afhankelijk?

Weet iemand dat?

Anoniem (Gast)

Er zijn speciale fondsen/sponsoring voor mensen die hun eigen autisme hulphond willen opleiden. Dat gaat vaak via de reguliere erkende hulphondenscholen. Daar zal eerst worden gekeken of je ervoor in aanmerking komt en of je hond geschikt is om tot (autisme, diabetes, psychiatrische) hulphond kan worden opgeleid.
Kijk daarvoor eens bij sichting Paqo, hulphondenschool de Click, Bulters & Mekke.
Ik heb zelf een adl hulphond en zij maakt een wereld van verschil uit voor mijn leven.
Er bestaan gewoon emblemen van 'hulphond', 'niet afleiden aub', 'niet aaien', die je op bijv. K9 dekje kan bevestigen. Ik ben er zeker geen voorstander van dat mensen met hun niet opgeleide hond maar winkels e.d. in en uit gaan met een dekje met hulphond erop. Als er dingen verkeerd gaan wordt het voor de officële hulphonden wel moeilijker om de winkels gewoon in te mogen blijven gaan.

Als je door je hond weer naar buiten toe kan, super, doen! Als je buiten dat soort dekjes gebruikt om te zorgen dat mensen je hond met rust laten, ook lekker doen. Maar doe dat echt liever niet in winkels, restaurants e.d.
Hou er rekening mee dat hulphonden echt aan strenge gedragseisen moeten voldoen en dat het misdragen, ook al is het per ongeluk oid, van niet hulphonden echt behoorlijke consequenties kan hebben voor een officieel hulphondenteam die daarna binnen wil komen.
Hulphonden worden soms helaas nog steeds in winkels, ziekenhuizen, restaurants e.d. geweigerd en dan zou het extra zuur zijn als er misbruik van wordt gemaakt. 

Als je echt zo veel hulp van een hond kan gebruiken en je leven daar serieus op vooruit gaat, probeer het dan via de verschillende stichtingen die er zijn om je hond op te leiden.
Zeker heel jammer dat het opleiden van je eigen hond tot hulphond bij Hulphond Nederland toch iets anders is dan het op het eerste gezicht lijkt.

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Ik ga zelf mijn hond opleiden via Teamwork van Stichting hulphond Nederland.

De kosten liggen inderdaad niet echt laag. €599,00 per module dus totaal minimaal €2396- dit op basis van 12 maatwerkuren om module 4 te halen.

Houd er echter rekening mee dat een Hulphond via de verzekering minimaal €17.000,- kost. Teamwork is op basis van de kostprijs.

Dus prijzig ja inderdaad, maar een uitkomst voor mensen die niet gehandicapt genoeg zijn om voor een Hulphond via de verzekering in aanmerking te komen.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

iedere 14 dagen komt er een vrouw met een golden in de speelgoedwinkel waar ik werk. heerlijk, ik zie die hond opgroeien van pup tot volwassen. ik hem maar al te graag eens knuffelen ;-)baasje en hond, beiden kanjers!!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik zou dit als ik een grotere hond had zo doen.

Ik ben NIET gehandicapt.. Maar heb moeite met grote groepen mensen. Ik loop ook zeker niet n drukke winkel in..

Ben is helaas ook bang voor groepen mensen. Bryan is niet bang voor mensen maar in dat opzicht weer veel te enthousiast. Ook kunnen ze niet los van elkaar.

Maar ooit in de toekomst zal ik wanneer ik een grotere hond heb zeker gaan kijken naar zon cursus. Als t hondje daardoor mee kan in groepen zou ik dat echt al heel handig vinden.

Voldoe wel aan de eisen gok ik.. Wajong, aantal goede diagnoses..

Astrid Kloet (Gast)

hallo, Ik heb een hulphond  in opleiding , althans veel zelf gedaan,  ben wel gehandicapt verklaard en heb 3  indicaties maar menzis   weigert en heb zelf het geld niet. ben dus een eigen project gestart. maar als  dit kan voor zo weinig bij wie moet ik dan zijn ? Hoor het graag, 

lieve  groet Astrid  Onderstaande  ben ik net mee begonnen : https://www.4just1.com/project/771

 

vereycken kristien (Gast)

ik heb jules  een hond van net 3 jaar thuis samen met trainster opgeleid tot hulphond ik zit continu in een rolstoel ,heb een zeer hoge bovenbeen amputatie zonder prothese mogelijk en chronische pijnproblematiek met uitval in armen en been heb als gevolg ook serieuze nek en rugproblemen.vraag zou ik er dan recht op hebben of niet? hij doet precies wat hij moet doen als hulphond maar heeft geen certificaat…wat hiermee dan?

 

sprotje (Gast)

sorry mensen ik ben zwaar behoevende en ik bekom geen hulphond,ik kwam wek in aan raking hiervoor maar ze beweren met de zoon met autisme dat ditr nooit zou lukken de zoon woont niet eens bij mij, zelf hond met papieren aangekocht wil die in die hulphonden school laten opleiden word geweigerd ze leiden geen eigen honden op , de meeste diensten die dat wel doen halen je geldzak leeg plus dat ze niet aangesloten zijn badf, en adi en adeu als ze daar niet aangesloten zijn bekomt je nooit een attest tot toegang van elke winkel, de meeste maken valse attesten op, er zitten zoveel kwakzalvers tussen die zogezegde hulphonden scholen het is op passen geblazen trek ze na voor je in zee ermee gaat,want het is onmogelijk dat ze een corecte hond kunnen afleveren voor 600 euros ik heb er al prive 7000 euros in me hond gestopt van lessen alleen al en wetende nu pas dat ik niet aanvaard word, ze apporteerd gelijk iedere hulphond , ze zet haat voorpoten op de zetel zodat ik gemakkelijk haar leiband kan aan doen kortom het is een geboren hulphond maar ik word niet aanvaard ze helpt me kledij uit trekken ook,ik sta in de kou voor de zoveelse maal word er een muurtje voor me voordeur gemetseld

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Mijn moeder heeft haar honden zelf opgeleid tot hulphond. Daarna contact gezocht met Martin Gaus om via daar te zorgen dat ze een diploma kregen. Zo kan het dus ook en er waren geen extra kosten voor haar! Bij de 2e hond heeft ze ook zelf de pup uit kunnen zoeken :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

@ sprotje, 

Bij mij in t dorp heeft degene waar ik vroeger les had, een gehandicapte man geholpen met het trainen van de hond. Daar hebben vele uren ingezeten. 

 

Je zou dus de plaatselijke hondenschool kunnen vragen om te helpen.

Ja, het kost wel geld en veel tijd maar je hebt dan wel wat.

Een hesje voor hulphond kun je zelf laten maken. Je hebt dan geen officiële, maar mensen zien wel dat het een hulphond is.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" @ sprotje, 
Bij mij in t dorp heeft degene waar ik vroeger les had, een gehandicapte man geholpen met het trainen van de hond. Daar hebben vele uren ingezeten. 
 
Je zou dus de plaatselijke hondenschool kunnen vragen om te helpen.
Ja, het kost wel geld en veel tijd maar je hebt dan wel wat.
Een hesje voor hulphond kun je zelf laten maken. Je hebt dan geen officiële, maar mensen zien wel dat het een hulphond is. "

 Maar dat kun je geen hulphond noemen, Hulphonden zijn gecertificeerde honden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Maar dat kun je geen hulphond noemen, Hulphonden zijn gecertificeerde honden.  "

 

Dat klopt, maar hij helpt je wel met de dingen waar je in het dagelijks leven moeite mee hebt.

 

Moet je dan perse een gecertificeerde hond hebben? Als dat niet binnen het bereik van mensen ligt, of als ze daar niet voor in aanmerking komen, dan kunnen ze de hond toch zelf met behulp van een hondenschool trainen in de dingen waarvoor jij de hond nodig hebt?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  
Dat klopt, maar hij helpt je wel met de dingen waar je in het dagelijks leven moeite mee hebt.
 
Moet je dan perse een gecertificeerde hond hebben? Als dat niet binnen het bereik van mensen ligt, of als ze daar niet voor in aanmerking komen, dan kunnen ze de hond toch zelf met behulp van een hondenschool trainen in de dingen waarvoor jij de hond nodig hebt? "

 Als je er van afhankelijk bent, wil je de hond ook in plaatsen meenemen waar een hond normaal niet toegestaan is ;).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eigen hond op leiden tot officiele hulphond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Samojeed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^