Pup zichzelf vermaken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Casper is nu bijna 19 weken, ruim 4 maanden oud. Hij is een Border Collie. Het gaat op zich prima ik zou alleen wel wat tips kunnen gebruiken over hoe hij zichzelf zou kunnen vermaken. Wij spelen vrij veel met hem maar het zou ook prettig zijn als  hij zichzelf zo áf en toe eens zou kunnen vermaken! Op zich lukt hem dat wel met 2 balletjes. Hij heeft er 1 in zijn bek en voetbalt dan de andere door de kamer maar als die dan per ongeluk onder de kast rolt moet ik hem uiteindelijk toch weer "gaan helpen". Alleen op een botje laten kluiven vind ik eng. Hij heeft 2 weken geleden ruim 6cm kauwstaaf in 1x doorgeslikt, drama! Gelukkig is het goed gekomen maar een groter botje geven is geen optie. Hij gooit ermee als het te groot is om op te kluiven. Ik houd zijn staafjes nu vast en als hij half op is gooi ik hem weg. De hele dag Kongen vullen is natuurlijk ook geen optie! Door de weeks overdag gaat het wel. Ik doe dan toch de dagdagelijkse dingen en dan ligt ie naar me te kijken maar 's avonds en in het weekend zit ik zelf ook wel eens graag op de bank! Hoe doen jullie dit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup zichzelf vermaken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hoi Diane,

gaan jullie ook wel een dagje op pad..naar het strand of naar het bos of de hei etc..??
Dat hoeft niet dagelijks natuurlijk maar misschien is dat voor het weekend wel lekker om te doen.
Je pup kan natuurlijk nog niet hele einden sjouwen maar dan kun je bv veel pauzeren en ergens ff gaan zitten of je kunt ook kijken naar opties als een Doggyride (hondenkar/buggy) of een fiets met een bak waar hij in kan..

Je hebt nu eenmaal een heel intelligent ras wat ook een werkhond is, wil dus graag bezig gehouden worden en samen met met en voor jou "werken"..
Misschiien kun je je eens verdiepen in hersenwerk/denkwerk, dit is het geestelijk bezig houden van een hond.
Dit hoeft niet heel de dag want het "denkwerk" wat een hond dan doet en het snuffelen, is ten eerste meestal rustgevend maar ook weer heel intensief.
Een hond heeft na zo'n activiteit tijd nodig om even bij te komen, je zou dit kunnen proberen.. in die tijd die je pup dan ligt te slapen, kun jij wat andere dingetjes doen.
:-D ;-)
Voor een pup is het dan nog intensiever dus laat het dan niet te lang duren.
Een pup heeft sowieso, heel veel uren slaap nodig om alle prikkels te verwerken, sommige pups wel 18-20 uur per 24uur!!
Hoe zit dit bij Casper, weet je dat ook?

Bij pups die heel snel geprikkeld raken is het misschien verstandig om een het "eigen plekje" op een rustige plek in huis te laten zijn, zodat de pup tijdens het rustmoment ook echt tot rust komt en niet afgeleidt raakt.
(wel verstandig om stapsgewijs aan te leren dat de pup in een andere ruimte is dan jij, zie het net als met benchtraining/alleen zijn)

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Qua slapen hier bijna niet.. Als ik dan op stond om wat anders te doen was meneer er ook. Al is dit zeker per pup verschillend! Weleen drama dan maar ja....

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Onze Dieks praktisch zelfde leeftijd, geven we een voetbal, of een piepspeeltje en hij vermaakt zich uren, soms een kauwstaafje, zo'n dentastick of iets dergelijks.. En hij kan daar echt een half uur op kauwen als hij alleen is...
Ik loop door de Weeks 3x een half uur met hem en als m'n vriend er weer is savonds en Dieks mazzel heeft gaat hij een grote ronde lopen van nog eens 3 kwartier... En veel oefenen onderweg! Om z'n hersens moe te maken... Scheelt wel dat wij 'buitenaf'. Wonen en echt de ruimte voor Dieks hebben om m overdag ook veel los buiten te laten spelen...

Als het echt niet wil hier, heb ik een puzzel v Dieks, half uurtje puzzelen is anderhalf uur slapen soms haha!
Gewoon proberen en kijken wat er voor jou en je pup werkt!
Succes er mee! Laat je nog even horen of t werkt of niet? Ben erg benieuwd!

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Oef, ik zou er wel op letten dat je pup niet overprikkeld raakt met zo'n schema. Zijn best lange rondes ook - zeker als je onderweg ook nog met 'm traint. Beter is om wat vaker, maar dan korter te gaan. Kunnen ze de prikkels beter verwerken én leren ze nog sneller.
Dentasticks zou ik trouwens inruilen voor iets gezonders, zoals runderhuid staafjes, varkensoren oid. Is ook nog eens gebitsreinigend, die dentasticks zorgen enkel voor meer plak ;-)

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Te overprikkeld weet ik wel zeker dat hij niet is, als we weer komen van het lopen moet er het liefst nog gespeeld worden of gek gedaan. Ik heb inderdaad ook Munchies en runderstaafjes, maar een dentastick doet Dieks langer mee, en is soms voor mij wel even makkelijk! Vooral omdat ie nu de trap op durft waar ik minder blij mee ben!
En het is niet elke dag zo hoor haha, het waren een aantal opties he... Ik werk ook nog soms halve dagen soms een paar uur soms een dag... Hihi hij zal toch z'n energie kwijt moeten en daar heeft meneer heeeeeel veel van met z'n byna 5 maand.... Pffff hahaha

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

Hoi diana,
Weet je wat bij ons perfect werkt, we hebben een aussie van 5 mnd die in het begin overal aanzat, we hebben zon houten fruitkist gepakt en we zijn in huis gaan zoeken naar overbodig spul zoals oude tassen, een fietsbel, een ramen trekker, lege verpakkings doosjes, van alles kun je pakken, een oude fleece deken en dat kistje staat midden in de woonkamer en daar verstoppen we brokjes in. Hij zoekt speurt als een gek en ondertussen ontdekt hij verschillende dingen, materialen, herriemaak dingen, zodat hij overal aan went en zelfvertrouwen opbouwt. Hij is er een tijd mee bezig, wordt er mentaal erg moe van en laat de rest in huis met rust, hij heeft nog niets gesloopt. Zo nu en dan duikt hij in het kistje en pakt er dan weer wat uit....ideaal !

Verder raad ik spelen met een bal af omdat dat erg veel stress oplevert en hij gaat meer en nog meer van je verlangen dat je iets met die bal gaat doen.

Succes!

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

https://www.youtube.com/watch?v=2cBG6fdhGvw&feature=youtube_gdata_player

Hier zie je wat ik bedoel met dat kistje. Dit vinden ze geweldig en zo bouwen ze samen een band op.
En misschien werkt dit voor jou pup ook erg goed?

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

https://www.youtube.com/watch?v=2cBG6fdhGvw&feature=youtube_gdata_player

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Hij slaapt de ene dag meer dan de andere. Soms komt hij aan die "18 uur" en soms ook niet. Vandaag kan ik goed merken dat hij een terugslag heeft van gisteren, het geknal enzo. Hij heeft gisteren enorm veel geslapen en vandaag is hij actief en tikkeltje  hyper. Ik doe graag dingen met hem, we gaan er om de dag opuit samen. Naar de hei of even een winkel in, of naar een vriendin die een pupje heeft van zijn leeftijd. Ik weet dat het een werkhond is die enorm roedelgericht is en daar heb ik ook voor gekozen hoor. Ik vraag dit niet omdat ik alleen maar op de bank wil zitten maar er moeten ook momenten zijn waarop hij zichzelf even vermaakt. Hij wordt hyper van piepspeeltjes. Dat gaat een paar minuten goed en daarna stuiterd hij ermee door de kamer tot ik het ruil tegen iets anders of een voertje. En ik zal het samenspelen met de bal wat gaan minderen dan, ik vind het wel prima dat ie er zelf wat mee loopt de dreutelen! Het idee van die doos met allerlei attributen vind ik een superidee! Ik had hier al een rieten mand neergezet met wat speeltjes erin maar Casper is best een sloper/graver dus hij was eigenlijk alleen maar bezig met graven in die mand! Misschien is hij er nu wel aan toe, ik zal eens proberen :-) Zal er veilige spullen in doen! En onze tuin is nog niet helemaal afgezet dus ik kan hem niet "naar buiten doen". We wonen wel aan de rand van het bos dus mogelijkheden genoeg!

Casper zijn bench staat in de slaapkamer omdat wij geen ruimte hebben in de woonkamer. Er is genoeg rust te vinden daar en de kamer is donker, maar............... ik heb hem er tot nu toe alleen nog maar 's nachts in. Noem me een watje, ben ik ook! Ik durf hem er overdag niet goed in te doen omdat ik bang ben dat ik het dan verknal voor de nachten ;-)Hij vliegt erin voor zijn eten (3x per dag) en 's nachts vliegt ie er ook in voor een klein handje brokjes. Deurtje dicht, soms beetje graven en dan slapen tot ruim 8u 's ochtends. Ik ben bang dat het misgaat 's nachts als ik hem er overdag ook in doe *schaam*.

PS, ik heb een puzzel aangeschaft maar hij is zo fanatiek! Hij gaat als een dolle tekeer. Misschien moet ik daar mee wachten tot ie wat ouder is?

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Speeltjes, knuffeltjes, of van dat sppelgoed wat moet rollen om er brok uit te krijgen, flostouw etc. 
Sommige honden vinden het fijn om gewoon nasr je te kijken of dicht bij je te zijn zonder dat ze iets willen. 

De bench kunnen honden echt gaan zien als hun eigen plekje. Hier gaan ze er vaak zelf in liggen en soms trekken ze zelf het deurtje dicht. 
Probeer maar eens, ik denk dat het meer jou angst is dan dat je hond het erg zou vinden. Hier staat de bench in kamer en ik leg bij ern pup er een deken overheen om prikkels af te schermen. 
Volgens mij komt het wel goed tussen jullie.

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

Ik snap volkomen dat je liever je pup overdag niet in de bench doet, gewoon niet doen, nu leert hij meteen om zich goed te gedragen zonder bench, als dat voor jou prima voelt gewoon zo laten hoor!

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Ik heb voor haar als oplossing een doosje envelop of iets doe er een snoepje in gaat een plakband rol tig x omheen en succes zou ik zeggen ze vind het geweldig als ik de plakband vast heb komt ze direct aan lopen gaat rustig zitten kijken afwachten totdat ik het der geef op haar plaats.

Verder heb ik een haak in het plafond daar hang ik wel eens een touw en knuffel aan en daar kan ze zich ook mee vermaken een soort trek spelletje maar dan met het plafond whahahaha. Na 5 pogingen het mee naar de mand te hebben willen meenemen gaat ze er bij liggen sabbelt erop speelt er mee.
Voordeel ze vliegt me met der lompe lijf niet de hele kamer rond en vreet uit verveling niet mijn hele interieur op en ik kan in rust mijn kopje koffie drinken en tv kijken :-) Beide partijen zeer tevreden whahahaha

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Er zijn niet zoveel honden die zichzelf kunnen vermaken, behalve met kluiven of voer zoeken. Ze spelen/werken liever met en voor hun baas. Mijn moeder zei vroeger: honden kunnen niet lezen en niet breien; daar ben je mee bezig, of ze slapen. Ik moest daar altijd erg om lachen, maar ze had wel een punt. Aan ons baasjes de schone taak om een goede balans te zoeken.

honden page profiel JetjeJetje 3 doggies

honden foto van Jetje

Ik had diezelfde vraag kunnen stellen !
Tess is even oud ( 20-08-2012) en kan ook niet goed alleen spelen. Ook wij zitten wel eens op de bank O-) en willen dan even niet touwtrekken, bal gooien of stokken schuiven door de kamer. Wel hebben we een boodschappenkrat in de kamer staan met haar speelgoedjes waar ze af en toe in kan duiken om snoepjes te zoeken". Een puzzel hebbben we ook maar daar is ze nog best jong voor.
Er is bij ons wel 1 ding waar ze zoet mee kan zijn alleen worden wij er helemaal dol van; een klein petflesje. Eerst geven we die met een paar snoepjes erin zonder dop erop; daarna gaat ze er heerlijk mee spelen, maar wat een kabaal !
Ze ligt hier overdag regelmatig even in de bench maar het wordt wel minder. Ze kan sinds een week of twee ook rustig liggen in de kamer. Echt slapen doet ze dan niet maar toch.

Succes met de bezigheidstherapie !

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee 3 doggies

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Waarom je pup overdag niet in de bench? Onze schat gaat regelmatig overdag erin hoor.
Deurtje dicht en een leuk speeltje erbij en hij vermaakt zich op die manier heel goed en daarna gaat hij lekker slapen.
Soms heb je gewoon even geen tijd voor je hondje, de wereld draait niet allemaal maar om huisdieren.
En je pup moet overdag ook genoeg rust krijgen! En in de bench krijgt hij die totale rust, hier gaat hij erin als hij moe is (dat verschilt gewoon per keer qua tijd) en dan s'avonds slaapt hij ook van 23:30 tot 7:30 uur..

Je hondje zichzelf laten vermaken doen wij hier dus in de bench en bij ons op de bank.
Dan speelt hij lekker met een knuffel en soms met een bot. Ook vind hij de kong natuurlijk erg leuk maar die krijgt hij max 1x per dag en niet elke dag. En een snackbal waar snoepjes uit komen als die rolt is ook erg leuk om hun te laten spelen.
Maar ik zou zeggen als jij even geen tijd heb voor je hondje kan hij gewoon in de bench hoor! Zet de bench overdag ergens in de woonkamer dat hij gewoon bij je is en s'avonds in de slaapkamer.
En als je de bench nou niets vind overdag dat moet je zelf weten natuurlijk dan zou ik hem gewoon een spellentje geven met snoepjes en hem negeren als hij je aandacht vraagt en belonen met goed zo en af en toe een aaitje als hij zelf speelt.

Honden zijn gewend altijd samen te zijn in de roedel dus die moet je leren om zichzelf te vermaken en alleen te zijn. De 1 kan het beter dan de ander maar alles kan geleerd worden :-)

Wat ik beschrijf is hoe wij het hier doen. Wij hebben een pup van 16 weken, Jack russel dus ook lekker actief haha

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Toen mijn hond zo oud was ging die overdag ook nog in de bench hoor. Beter fatsoenlijke rust en bij het wakker zijn alle aandacht, dan halve rust en zelf dingen zoeken om zich mee te vermaken.
Dat is trouwens geen verwijt hoor, maar de bench is echt niet zielig voor een pup - integendeel ;-)

Jammer wel dat hij geen botjes alleen kan, van kauwen worden ze ook best moe en voldaan. Maarja, dat inslikken is best gevaarlijk..

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Hoi Diane,

Het moeilijkste aan het opvoeden van een border collie is het inbouwen van rust, zeg ik altijd. Casper is nog een pupje, maar wat hij nu gewend raakt, wordt in zijn volwassen periode vele malen erger. Tips om je hond zelf te leren spelen zijn uiteraard welkom, voor als jij eens minder tijd hebt met hem. Maar waar je nu, naar mijn ervaring, meer aan hebt is het volgende: een pup heeft eigenlijk meer dan 18u slaap nodig. Die rustmomenten moet je een border collie echt leren, want ze gaan maar door anders. En daar wordt niet alleen jij, maar uiteindelijk ook je hond nerveus van.

Ik geef je daarom als tip dat jij, en niet de pup, bepaalt wat genoeg voor hem is. Laat je speeltjes niet staan waar hij bij kan, kies zelf de momenten uit wanneer jullie samen, of hij alleen, mag spelen. En geef hem daarna rust in een prikkelvrije omgeving. Evenals na de uitlaatbeurt, geef hem dan ook de tijd en ruimte om tot rust te komen, alles te verwerken. Dit geldt natuurlijk ook na een trainingsronde. Uiteindelijk, met veel geduld, zul je zien dat Casper zijn rust vindt in huis, en zo hoort het toch ook ;-).

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique 3 doggies

honden foto van Miranda en Lalique

Onze pup vind het leuk om met een lege plastice fles te spelen. Ze speelt met zon fles waar dat cranberry sap in zit/zat. Daar kan ze minuten mee spelen....

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  Die rustmomenten moet je een border collie echt leren, want ze gaan maar door anders. "

Oh ja heel herkenbaar. De jonge border bij ons in de familie zou letterlijk spelen/werken tot ze omvalt, die heeft gewoon nooit "geen zin meer".

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Myra bc van 10 maanden is van zichzelf best rustig, mr heeft van 1 tot 3 een verplichte pauze in haar bench! Ze piept nooit , soms slaapt ze en soms ligt ze gwn lekker uit te rusten ;-) Je kunt ook een kong   wobbler snackbal kopen moet hij lekker moeite doen om aan snoepjes te komen! Ohh ja nog een tip voor velen ook al lijkt het alsof je hond na een lange wandeling niet moe is mr juist hyper, meestal is dat schijn en vechten ze tegen hun moeheid! Toen Myra wat jonger was ging ze als een gek door het huis rennen als ze juist heel erg moe was...

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

Wat wij doen voor onze pup Toby (17 weken).. Is verschillende speeltjes aan elkaar knopen met touw, dat vindt hij helemaal geweldig. Bijvoorbeeld een stok, met een knisper beestje, en een bal waar en soort handvat aan zit.. Hij snapt er dan helemaal niets van, trekt hij aan het een en dan beweegt het ander. Erg leuk om te zien en hij vermaakt zich hier zo 20 min mee. Ook gaan wij niet altijd in op zijn uitnodiging om te spelen zodat hij weet dat wij niet altijd te paaien zijn voor een spelletje dus dan moet hij zelf wel iets gaan bedenken. Dan zeggen we nee en kijken weg en dan kijken we hem ook echt een tijdje niet aan. Dit was in het begin heel lastig want Toby is een pup die juist super veel oogcontact zoekt, doet hij nu nog steeds veel maar als we dan nog een keer nee zeggen houdt het na een paar min op.
Ook bepalen wij inderdaad zijn rustmomenten, Toby slaapt overdag heel weinig maar we verplichten hem wel om zich neer te geven op zijn kleed.

Succes!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Bij Luna ook aan moeten leren om rustpauze te nemen want die bleef ook maar gaan. Ze hebben hier een aparte kamer en ik heb daar een chaise lounge in staan en omdat zij mij overal volgde in begin gewoon daar op gaan liggen ( had ik ook even slaap napje ;-) ) en dan ging zij ook slapen nu hoeft dat niet meer. 
en op facebook pagine met hersenspellen ben daar ook bij en oa het flessenspel wat ik gemaakt heb en bak met strikjes en in knoop snoepje verstopt vind ze heel leuk en is ze heerlijk mee in de weer en wordt dan lekker moe :-) 
bij het flessenspel kan ze heerlijk met haar pootje rammen en doen dan draait de fles rond en net zolang totdat het snoepje uit de fles valt

Hersenwerk, de leukste hondenpuzzels maak je zelf.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Dank jullie wel voor de reacties, ik kan er zeker wel wat mee. Ik vind het wel lastig ja, geen bench in de woonkamer. Wij hebben er echt geen plaats voor. Een eigen plekje heeft hij niet echt, hij ploft ergens neer en gaat slapen. (maar volgt ons wel vaak met zijn ogen, daarna slaapt ie weer verder). Ik ga het toch maar proberen dan, hem in zijn bench in de slaapkamer doen. Tussen 1 en 3 klinkt goed en dan nog een keer in het begin van de avond. Dat, en met zijn slaapjes tussendoor in de kamer is misschien wel voldoende. Ik ga ook stoppen met het steeds beantwoorden van die "vragende blik van de Border Collie" ;-) Denk dat mijn vriend hier het meeste moeite mee heeft. Hij baalt soms best, als hij zijn krantje wil lezen maar geeft wel bijna altijd toe! Komt allemaal goed. Het is een lief ventje en hij heeft zeker ook zijn rustige momenten :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup zichzelf vermaken..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nieuwe pup
^