houdbaarheid brokvoeding / aanschaf 15 kilo zak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneloesAnneloes

Hallo iedereen,

Ik had een vraagje. Ik heb twee kleine honden en qua voeding heb ik nu telkens 3 kilo zakken. Nu zijn er ook zakken van 15 kilo beschikbaar. Ik zat te denken om deze aan te schaffen en deze dan in een grote bewaarbox te bewaren en in een kleine box (2kg) dan de dagelijks voeding zodat ze grote box niet elke keer open hoeft.

Om even een indicatie te geven van hoeveel ze eten; ik had 7 nov. nog 3 zaken van 3 kilo en heb dr nu nog 1 over waar ongeveer nog 2 kilo inzit. 

Denken jullie dat ik beter de kleinere zakken kan blijven kopen of dat ik wel over kan gaan tot de aanschaf van de 15 kilo zak. Ik wil het namelijk alleen doen als het verder geen invloed heeft op de kwaliteit van de voeding...

Alvast bedankt voor het meedenken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "houdbaarheid brokvoeding / aanschaf 15 kilo zak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat dat aan het merk ligt en of ze stoffen gebruiken om de houdbaarheid te bevorderen. Ik heb rijstvlokken voor mijn hond (vind hij gewéldig lekker) en die zijn maar 3 maanden goed.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Je zal iets meer dan 3 maanden met een 15 kg zak doen. Het ligt een beetje aan je honden of ze dit accepteren. Er zijn honden die 'oude' brokken niet eten. Ze zijn niet oud en wellicht nog best wat maanden houdbaar maar zodra je de zak openmaakt loopt de kwaliteit terug. Let er bij het kopen van een voorraadbox op dat deze luchtdicht afgesloten kan worden zoals deze http://www.curverwebshop.nl/product/curver-voedselcontainer-12kg-honden/30019/  Google even op de prijs, hier zijn ze wel heel erg duur. Ik weet dat Marskramer ze soms in de aanbieding heeft.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Anneloes,

Persoonlijk zou ik het niet doen, omdat de zak die je gebruikt wel erg lang 'open' is. Hoe je het ook verpakt.  Maar je zou het een rondje kunnen proberen.
Je weet ook dat er een houdbaarheidsdatum op de zakken staat hè?  Soms is het even zoeken, maar hij staat er wel op.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Voor zo'n langere tijd zou ik het inderdaad ook niet doen..Ligt ook wel aan het soort brokken,zoek even de datum op!

Ik heb wel 15 kilo,maarja dat is ook zo op,haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "houdbaarheid brokvoeding / aanschaf 15 kilo zak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: stofzuigen
^