gescheurde nagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Auwwww, Gorby heeft een vervelend probleem(pje)
Hij heeft van zijn binnenste teen van zijn rechtervoorpoot (zeg maar zijn wijsvinger) de teennagel gebroken.

ik heb er 2 flinke stukken af kunnen en mogen knippen en er is nu nog een stompje van ongeveer een centimeter over

maar, dat is wel helemaal horizontaal gescheurd tot in het nagelbed :'(

hij loopt en beweegt prima, dan raakt dat stompje de grond ook niet, maar als hij tegen iets stoot doet het duidelijk pijn.

Nu zijn we bij de DA geweest om even goed na te laten zien of er niet iets anders meespeelt (teenkanker komt veel voor bij zwarte schnauzers) maar dat is absoluut niet het geval.

De da gaf 2 optie's, of de nagel er onder roes uithalen, of het aankijken of de nagel heel uitgroeit.

Nu zie ik enorm tegen een roes bij Gorby op, omdat hij de laatste maal met een roes niet lekker bij kwam, dat had wel een reden -hij bleek erg ziek- maar toch.

Iemand ervaring of tips?
 om het minder pijnlijk te maken?
of om de genezing te bevorderen?
of ervaring met het verwijderen van een nagel?
hoe gaat dat en hoe verloopt het genezingsproces.

We moeten wel elke dag 1x ff in een sodabadje om de boel schoon te houden
En hebben besloten het even aan te kijken, maar ik vind het zo zielig.........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gescheurde nagel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Ik zou het even aankijken, toevallig had jaap van mij vorige week hetzelfde. Ik denk iets minder erg maar het bloedde flink en het leven vd nagel hing er naast. Ik mocht er niet aankomen, hij heeft dat stukje leven er zelf afgebeten. Na 2 dagen liep hij beter en nu merk ik er niks meer van.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" We moeten wel elke dag 1x ff in een sodabadje om de boel schoon te houden
En hebben besloten het even aan te kijken, maar ik vind het zo zielig......... "


Lijkt me voorlopig even het verstandigst. Pijn is vervelend, maar in dit geval ook maat tijdelijk en slechts in bepaalde situaties. Daar kan een hond wel mee omgaan hoor :-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Oef Goya dat is een pijnlijke blessure.Helemaal in het vlees.
Het hondje van mijn vriendin heeft dit al een paar keer gehad met een teentje.
Bij hem wordt e.e.a er zonder roesje uitgetrokken.Het is een border terrier,dus je ziet het fenijn misschien wel voor je.
Hij geeft een ijselijke brul,maar als de nagel eruit is zie je hem een zucht van verlichting geven.En is het leed bijna geleden.Nog even goed in de gaten houden voor eventueel vuil wat in de wond gaat zitten.Maar haar hond gaat weer vrolijk naar buiten en als het niet onsteekt merk je er niets meer van.
De nagel groeit gewoon weer terug.

Als ik bang ben voor nagelriem onsteking e.d gebruik ik wondzalf.
Dit maakt het minder pijnlijk en is ontsmettend.
Maar ik moet er niet aan denken dat hij hem stoot.Heel pijnlijk.
Weet niet hoelang een nagel er over doet om er uit te groeien.

Sterkte ermee

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

genoeg advies gehad, van mij beterschap. :-D


een nieuwe nagel groeit vanaf het begin half jaar. tot tie helemaal weer optimaal is. dus als tie er helemaal af geweeest is.

bij mensen duurt dat ongeveer ook zo lang, marathonloper, de nagel er helemaal af. nagelbed nog intact. ongeveer een half jaar eer er weer mooi een nieuwe nagel weer aangegroeid is.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Oef Goya dat is een pijnlijke blessure.Helemaal in het vlees.
Het hondje van mijn vriendin heeft dit al een paar keer gehad met een teentje.
Bij hem wordt e.e.a er zonder roesje uitgetrokken.Het is een border terrier,dus je ziet het fenijn misschien wel voor je.
Hij geeft een ijselijke brul,maar als de nagel eruit is zie je hem een zucht van verlichting geven.En is het leed bijna geleden.Nog even goed in de gaten houden voor eventueel vuil wat in de wond gaat zitten.Maar haar hond gaat weer vrolijk naar buiten en als het niet onsteekt merk je er niets meer van.
De nagel groeit gewoon weer terug.

Als ik bang ben voor nagelriem onsteking e.d gebruik ik wondzalf.
Dit maakt het minder pijnlijk en is ontsmettend.
Maar ik moet er niet aan denken dat hij hem stoot.Heel pijnlijk.
Weet niet hoelang een nagel er over doet om er uit te groeien.

Sterkte ermee "


de da zei dat de basis, ondanks dat de nagel dus horizontaal "open" staat, nog erg vast zit, die nagel is ook ruim een cm in doorsnede, dus zo los trekken vond ze absoluut geen optie, ze vond het al heel braaf dat hij zich zo liet onderzoeken en er stukken vanaf had laten knippen

haha, ja ik zie het wel voor me bij een borderterrier (leuk ras trouwens), maar heb je weleens de felheid van een Riesenschnauzer bekeken, en het formaat??
nee ze vond het geen optie, moest echt ff met een roesje, maar op een 1 of andere manier deinsde ik daar voor terug.

Gorby is 2 jaar terug erg ziek geweest van een abces bij zijn elleboog/schouder en moest toen ook gerontgend worden (toen liep tie alleen mank, we wisten niet waarvan) en kwam hij niet bij op de tegengif prik, ze hebben 2x moeten prikken en er stonden 3 da's omheen, en ik krijg het letterlijk nog benauwd als ik daaraan denkt. volgens de da was dat omdat hij behoorlijk ziek bleek te zijn, maar ja.... die schrik zit er op een 1 of andere manier dus goed in.

hmmm....... ik vind het lastig, misschien toch maandag maar uit laten halen, kan er een goede nieuwe groeien.....bah, want ik weet dat het hem pijn doet, hoewel hij er trouwens prima op loopt, vervelend zoiets.

thanx voor jullie reactie's !!!

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Is het nog open? Anders zou ik er eens Maizena overheen gooien. Gewoon beetje in je hand leggen en er tegen aan houden. Dat zorgt dat t niet meer bloed enzo en dan hebben ze er vaak minder last van. Ook eventueel een booty om doen en wondspray op spuiten helpt goed. (bij mij komt t ook wel eens voor omdat we soms wel eens een stukje op asfalt trainen en dan scheuren de nagels ook)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

nee bloeden heeft het volgens mij zelfs nooit gedaan
of misschien heel kort (ik heb er niks van gezien)
wel een tip om te onthouden trouwens

de wondspray is een goed plan, want de da wilde wel dat we dagelijks even goed zouden ontsmetten (als we de nagel een kans wilde geven zelf weer uit te groeien) en een inspectie zouden doen of er geen spoor van ontsteking was (wat nu niet het geval was gelukkig)

ze zei dat hij er vooral last van heeft als hij de nagel stoot, dan komt het omhulsel van de nagel tegen het leven aan in de basis bij de nagelriem en dat schijnt behoorlijk pijnljik te zijn.

misschien dat we het even tot nieuwjaar aankijken, als hij erg blijft aangeven dat het telkens pijnlijk is, moet tie er maar vanaf.... :'(

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Kan me voorstellen dat je tegen een roes opziet na zo een ervaring.
Aan kijken als de boel niet onsteekt is zeker een optie.Zeker als het restant nog vast zit.
Een schoentje lijkt me geen goed idee,want je als je loopt schuift je voet naar voren en volgens mij kom je dan tegen de rand en dan doet het pijn.
Of je moet een schoen zonder rand hebben natuurlijk.:-D
Wij hebben als onstsmettings middel voor de hond blauwsel (Tinctuur) in huis.
Dit voorkomt ook wild groei van vlees.Wordt ook bij paarden e.d gebruikt en wij kopen het  in een ruitersport winkel.
Heel wat poot verwondingen hier mee behandelt wij zijn erg tevreden.
Je moet het wel buiten of op een stenen vloer voor het wandelen op doen,want het heet blauwsel nu dat is het ook en moelijk uit stof e.d weg te krijgen.
Je hebt het in spray,maar zelf doe ik het in een flesje met een pipet,omdat ik dan nauwkeuriger kan werken en een spuitbus geluid vindt ook niet ieder dier geweldig.
Hoop dat een roes niet nodig is en ja ik ken de Riesenschnautzer,vandaar de border als voorbeeld haha.

vr gr

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Wij kunnen elkaar 'de hand schudden'.....mijn Whoop heeft vanochtend in het bos een venijnig gescheurde nagel opgelopen. De breuk liep net onder de nagelriem overdwars en het bloedde enorm. Dit is geen piepert, maar hij liep er goed mank op. Bekeken door mijn dierenarts en besloten onder roesje de nagel te verwijderen. Dit is een te grote en sterke hond om het zonder roesje te doen. De nagel zat nog te vast. Hij is extreem angstig bij een dierenarts.  Een verkeerde handeling en hij heeft er weer een trauma bij zijn dierenarts bij. De nagel is tot onder de nagelriem verwijderd. Om 14:00 uur kreeg hij het roesje en om 15:00 uur kwam hij goddank zonder problemen weer bij. Ik zit hier beslist niet op te wachten, aangezien hij ook een stofwisselingsprobleem heeft. 
Hij is weer behoorlijk monter en om 18:00 uur heeft hij wat honingwater gedronken. Om 20:00 uur weer een licht prakkie, dat zal er beslist in gaan.
Ik ga niet vooraf rommelen met zware medicatie om af te wachten of die nagel uit zichzelf afbreekt. De kans dat dit niet gebeurt en hij alsnog met pijn loopt, is groot en dan kan ik alsnog laten verwijderen onder roesje. Geen onnodig gesol wat dit betreft. want het is veel teveel onnodige belasting extra. Vanaf morgen kan het verband er af, 2x daags spoelen met Biotex en de nagelriem insmeren met honingzalf. Daarnaast krijgt hij antibioticavervangende kruiden, die ook celherstellend en ontstekingswerend en pijnstillend werken. Waarschijnlijk heb ik de meegekregen Rimadyl er niet bij nodig, maar dat is afwachten. Dagelijks zal hij ook Manuka honing, propolis en kokosolie krijgen.
Dat moet voldoende zijn om hem weer snel hersteld te krijgen.
Ik heb een schoentje voor hem. Misschien een tip voor jou. Op momenten dat we uit gaan, dan gaat die schoen aan met een licht drukverbandje om die poot.

Sterkte!

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

maar waarom niet een echt roesje?
dus gewoon gas narcose?
is wel wat duurder maar een stuk veiliger...
kunnen ze zo afstellen dat hij net niet helemaal weg is... dus zodra een beetje weg zakt meteen dat ding er uit jassen en dan gewoon gas er af en laten bij komen met zuurstof... dan loopt ie gewoon zelf weer naar buiten...

ik doe dat ook bij mijn hond met een mri scan en toen met foto's van zijn knie...
er hoefde niet in me hond worden gespoten... ook niet om hem weer wakker te krijgen...
gewoon kapje op en slaapie doen... dan kap af rennen naar scan.... scan maken en hij werd al weer wakker toen het klaar was...
duurde hooguit 10 min... en mocht je hon dniet lekker reageren dan meteen kap er af en zurstof erop en hij wordt weer wakker

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Niet elke praktijk werkt met gasnarcose en al helemaal niet op een zaterdag spoedeisende hulp. Er zijn ook narcosemiddelen waarbij bijspuiten niet nodig is. Afhankelijk van de dosis loopt zo'n hond ook weer binnen een half uur de praktijk uit. Mijn hond was overigens al eerder 'wakker', maar om hem echt verantwoord op de benen te krijgen, heeft ze een uur uitgetrokken.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Niet elke praktijk werkt met gasnarcose en al helemaal niet op een zaterdag spoedeisende hulp. Er zijn ook narcosemiddelen waarbij bijspuiten niet nodig is. Afhankelijk van de dosis loopt zo'n hond ook weer binnen een half uur de praktijk uit. Mijn hond was overigens al eerder 'wakker', maar om hem echt verantwoord op de benen te krijgen, heeft ze een uur uitgetrokken. "

umm je hoeft niet zo aanvallend te doen hoor... pfff zeg nog een s een keer wat...

gorby vraagt wat het beste is om te doen? omdat er wordt opgezien tegen het roesje omdat de vorige keer dus blijkbaar niet goed ding...
dus vandaar mijn reactie.... (wel verwijderen of goed schoon houden en hopen dat het goed groeit)
want ik begrijp dat de hond er nu niet zo'n erge last van heeft en er dus best gewacht kan worden tot maandag... dan kan gorby even rond bellen waar er wel gas narcose is en wat dat kost..
(prijsvergelijken scheelt soms een hoop)
en ik denk dat als de nagel echt zo erg in gescheurd is dat verwijderen beter is... straks duurt het heel lang en loopt de hond telkens met pijn wanneer hij/zij de nagel stoot...
(en terug groeien duurt lang dus..)

het was alleen maar als tip bedoelt voor gorby...
maar is leuk voor de volgende keer ik ga wel weer op de alleen mee lezen modus...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"
umm je hoeft niet zo aanvallend te doen hoor... pfff zeg nog een s een keer wat...

gorby vraagt wat het beste is om te doen? omdat er wordt opgezien tegen het roesje omdat de vorige keer dus blijkbaar niet goed ding...
dus vandaar mijn reactie.... (wel verwijderen of goed schoon houden en hopen dat het goed groeit)
want ik begrijp dat de hond er nu niet zo'n erge last van heeft en er dus best gewacht kan worden tot maandag... dan kan gorby even rond bellen waar er wel gas narcose is en wat dat kost..
(prijsvergelijken scheelt soms een hoop)
en ik denk dat als de nagel echt zo erg in gescheurd is dat verwijderen beter is... straks duurt het heel lang en loopt de hond telkens met pijn wanneer hij/zij de nagel stoot...
(en terug groeien duurt lang dus..)

het was alleen maar als tip bedoelt voor gorby...
maar is leuk voor de volgende keer ik ga wel weer op de alleen mee lezen modus... "

Wat een flauwekul, zeg. Ik reageer totaal niet aanvallend. Maar feit is dat niet elke praktijk met gasnarcose werkt. Daarvoor moet je vaak zelfs buiten een regio en als iets spoed is, dan kies je daar niet voor (in mijn geval dus...Gorby kan inderdaad navraag doen). Overigens vind ik de gasnarcose op zich wel een veilige optie. Maar er zijn ook veilige narcose-injecties, waarbij bijspuiten niet nodig is.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

hoho, geen ruzie maken hoor
onze praktijk werkt wel met gasnarcose maar de da zag bij Gorby geen bezwaar tegen een roesje
dat was meer bij mij dat opeens toch die nare ervaring boven kwam
ik wist niet eens dat ik het had "opgeslagen" als een heel nare ervaring
Gorby was toen, achteraf gezien heel erg ziek, maar omdat hij van nature heel rustig is, met lage hartslag en temperatuur, hadden we zijn  mate van ziek zijn onderschat, zowel wij als de dierenarts (die altijd bijzonder met Gorby begaan is)

De nagel zit er nog aan, ik ga er zo weer een stukje afknippen en hij heeft er dagen niet naar gekeken, net eigenlijk voor he teerst weer toen hij er mee tegen een tafelpoot tikte, een "auw" momentje dus

ik spray de nagelriem 1x per dag in met ontsmettende spray en verder een regelmatige controle

de da zei wel dat het best afwachten is, dat als je de nagel trekt er uberhaupt een nagel terugkomt, maar ook maar de vraag is of die dan goed gevormd is, want eea kan beschadigd zijn.

Gorby heeft gewoon slechte kwaliteit nagels, eigenlijk 1 van de laatste naweeen van zijn zware verwaarlozing.

klinkt ook pijnlijk voow Whoop, het zijn echte rot blessures waar ze lang last van kunnen hebben
schoentjes nu absoluut niet trouwens, want volgens de da zou dat hem nu juist pijn doen omdat de nagel dan "klem" komt te zitten. Mank loopt hij niet

ik ken de schoentjes want onze vorige hond heeft ooit een 7 hechtingen in 1 voetbedje gehad na het staan in een bodem van een fles in een vijver (grrrrrr) rampzalig was dat
we zijn toen wel expert geworden in voetjes verzorging en ervaren dat het toch het beste is de voetjes zoveel mogelijk aan de buitenlucht te laten, dat voetje is trouwens uiteindelijk perfect geheeld, zag je niks meer van......

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jup, hier ervaring met het verwijderen van een teennagel. 

Jet is waarschijnlijk met haar teen achter het hek blijven hangen tijdens het rennen met een andere hond op mijn werk.  Na een week hebben we besloten om de nagel eraf te halen omdat het niet verbeterde. (ondanks AB en biotex badjes) De teen was dik en ontstoken en de nagel leek steeds losser te gaan zitten. De nagel eraf halen was 5 minuten werk. Wel onder een roesje, daarna een spuitje om wakker te worden en zo wandelde Jet in een half uur/ 3 kwartier de praktijk in en uit. De volgende dag gingen we naar Terschelling, schoentje waren we na het eerste sprintje op het strand al kwijt, dan maar zonder schoen. Na elke wandeling (over een zachte ondergrond) de teen even goed schoonmaken. Door dit geintje heeft ze helaas wel ruim een maand aan de AB gezeten terwijl ze toen nog maar 10 maanden oud was. 

De nagel die terug is gekomen ziet er iets anders uit dan anders, maar dan moet je heel goed kijken. ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" hoho, geen ruzie maken hoor
onze praktijk werkt wel met gasnarcose maar de da zag bij Gorby geen bezwaar tegen een roesje
dat was meer bij mij dat opeens toch die nare ervaring boven kwam
ik wist niet eens dat ik het had "opgeslagen" als een heel nare ervaring
Gorby was toen, achteraf gezien heel erg ziek, maar omdat hij van nature heel rustig is, met lage hartslag en temperatuur, hadden we zijn  mate van ziek zijn onderschat, zowel wij als de dierenarts (die altijd bijzonder met Gorby begaan is)

De nagel zit er nog aan, ik ga er zo weer een stukje afknippen en hij heeft er dagen niet naar gekeken, net eigenlijk voor he teerst weer toen hij er mee tegen een tafelpoot tikte, een "auw" momentje dus

ik spray de nagelriem 1x per dag in met ontsmettende spray en verder een regelmatige controle

de da zei wel dat het best afwachten is, dat als je de nagel trekt er uberhaupt een nagel terugkomt, maar ook maar de vraag is of die dan goed gevormd is, want eea kan beschadigd zijn.

Gorby heeft gewoon slechte kwaliteit nagels, eigenlijk 1 van de laatste naweeen van zijn zware verwaarlozing.

klinkt ook pijnlijk voow Whoop, het zijn echte rot blessures waar ze lang last van kunnen hebben
schoentjes nu absoluut niet trouwens, want volgens de da zou dat hem nu juist pijn doen omdat de nagel dan "klem" komt te zitten. Mank loopt hij niet

ik ken de schoentjes want onze vorige hond heeft ooit een 7 hechtingen in 1 voetbedje gehad na het staan in een bodem van een fles in een vijver (grrrrrr) rampzalig was dat
we zijn toen wel expert geworden in voetjes verzorging en ervaren dat het toch het beste is de voetjes zoveel mogelijk aan de buitenlucht te laten, dat voetje is trouwens uiteindelijk perfect geheeld, zag je niks meer van...... "

Ik maak geen ruzie. Dit wordt me out of the blue in de schoot geworpen. Of ik dat moet pikken, kan ik een discussie over aangaan, maar goed.....het blijft maar een forum.

Ik gebruik die schoen enkel voor het rondje buiten. Dat ding zit tot zijn hak vast getaped en kan eigenlijk geen kant op. Ik heb ook niet de indruk dat de teen klem zit, want er zit ook een gaas en zelfklevend verbandje omheen en dat zit ruim in die schoen. Hij loopt na het verwijderen van die nagel ook niet mank meer. Ik doe het 2 dagen om het ergste voor te zijn, want ik ben als de dood dat hij er een bacteriële infectie overheen krijgt door vuil uit de grond. Sinds vanochtend na de eerste spoeling en daarna de honingzalf is zijn verband er af. Het ziet er al met al toch redelijk goed uit en het bloedt ook niet meer nu. Bij Whooper groeide er al een deel nagel onder. Dat ziet mijn DA vaker bij oudere honden. Een oppervlakkige verhoorning, terwijl er al een nieuwe nagel onder groeit. Het kan zomaar zo zijn dat de nagel wel goed terug groeit in zijn geval. Dat is afwachten. Laten zitten was hier echt geen optie. In jouw geval zou ik overwegen om de nagel zonder gasnarcose of roesje te behouden. Dat lukt zo te lezen prima.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gescheurde nagel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^