Ernstige rugafwijking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FlowtjeFlowtje

Beste heren/dames,

Ik ben gister met mijn Engelse bulldog pup van 4,5 maand naar dierenkliniek in Sleeuwijk geweest nadat ze de afgelopen week steeds vreemder ging lopen waarbij ze vaak door haar achterpootjes zakte en steeds minder speels werd, moeite met opstaan, veel zittend spelen etc.
De eerste diagnose van de DA daar was dat er niets mis was met haar heupjes of knietjes (waar ik zelf dacht aan HD) maar dat het wel eens een neurologisch probleem zou kunnen zijn.
Na het maken van rontgenfoto's is de diagnose gesteld dat ze een rugafwijking heeft waarbij haar zenuwstelsel steeds meer beklemd aan het raken is waardoor de verlammingsverschijnselen steeds erger worden en ik rekening moet houden met euthanasie nu.
Dit is voor mij en me vriendin een ongelofelijke klap aangezien we in korte tijd zo aan het beestje gehecht zijn geraakt en dit het laatste is wat we hadden verwacht (rekening gehouden met HD in het ergste geval). Ik heb nu pijnstillers/ontstekingsremmers meegekregen van de DA en moet met mijn vriendin en de fokker overleggen wanneer we euthanasie moeten gaan plegen.
Heeft iemand wel eens iets gehoord hierover en wanneer is nou het juiste moment ook om dit te gaan doen. Ze geeft ons nog zoveel liefde dat alleen het idee al om haar weg te moeten brengen terwijl ze nog zo jong en lief is, ons al ontzettend verdrietig maakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ernstige rugafwijking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is een vreselijk nare uitslag. Ik heb ervaring met verlammingsverschijnselen bij een jonge Cavalier tengevolge van erfelijke aandoeningen. Tot het laatst had zij nog vrolijke momenten en gaf mij veel liefde. Honden gaan door tot ze er bij neer vallen; hun pijngrens is zeer hoog. Kijk goed naar je hond; houding (lichaamstaal) en ogen. Jij kent haar het beste. Als er geen speelmomenten of vrolijke momenten zijn; is het zeer ernstig gesteld. Laat haar niet lijden. Het is een zeer moeilijke beslissing maar op een gegeven moment; zie je dat het te veel wordt voor je hond en moet je haar uit haar lijden verlossen. Haar leventje mag geen lijdensweg worden. Het loslaten is zo moeilijk!
Heel veel sterkte en veel wijsheid.

honden page profiel Merlin,Safira,Nikita en CeylanMerlin,Safira,Nikita en Ceylan

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Vreselijk nog zo'n jong hondje :'(

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit moeilijk besluit.

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

hallo Flowtje,
voor zo iets is nooit een goed moment. Ik vind dit zo erg te lezen. Ik kan jullie niet helpen, wil enkel mijn verhaal hier doen.
Wij hebben ooit een pup verkocht waar op de leeftijd van 4 maanden nier-insufficiëntie werd geconstateerd. Ze was nog niet ziek, dronk en plaste veel, waardoor er verdere onderzoeken zijn gedaan, met deze diagnose als gevolg. De specialisten raadden de baasjes aan euthanasie te overwegen omdat zij binnen het eerste levensjaar erg ziek zou worden, volledig zou aftakelen met verschrikkelijke pijnen en een doodsstrijd als gevolg.
Ze hebben mij, als fokker, gecontacteerd en ik heb hun hier zo goed mogelijk in proberen op te vangen. We zijn voor een second opinion gegaan, maar kregen hetzelfde te horen. Ik vond het verschrikkelijk: een blije pup van 4 maanden oud, op het oog gezond, maar zo een zware balast om mee te dragen.
Omdat ze haar als een blije pup wilden herinneren en haar alle pijn en ongeluk wilden besparen, hebben ze de week erna beslist haar te laten inslapen. Wat een helse week was dit. Ze is gecremeerd en de baasjes hebben haar bij ons in de tuin uitgestrooid zodat ze terug bij haar familie, en haar moeder was.

Veel sterkte met jullie beslissing... Ik weet hoe hard het is.
Arlette

honden page profiel FlowtjeFlowtje

Bedankt voor jullie reacties! Het is inderdaad zwaar maar je wil de hond niet laten lijden natuurlijk.

Om deze schat gaat het:

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Ohhh gut wat een schatje!! Heel veel sterkte met dit vreselijke besluit.
Wat ontzettend verdrietig. Wij branden een kaarsje voor haar.

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Wat verschrikkelijk zeg! Heel veel sterkte!
Ik moest gelijk denken aan kennissen van me, die een kruising engelse bull hadden, deze hebben zij een maand geleden op de leeftijd van (volgens mij 8 of 9 maanden) in laten slapen met dezelfde afwijkingen)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

och gossie ... en juiste moment? Die is er niet. Heel veel sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ernstige rugafwijking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ook hier is de sneeuwpret begonnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^